VFU

Ja, jag börjar känna mig riktigt hemma på min VFU-plats, känns inte sp märkligt att komma tillbaka dit trots att de var knappt två månader sedan sist..
Idag var det mycket som hände: Vi hade självfallet samling, målade fåglar i lera och gick till biblioteket. Jag fick bli lite ansvarig för fågellektionen då Caroline var tvungen att vabba, men det var en trevlig bildlektion, men man had färg över hela sig kändes det som, haha... Biblioteksbesöken är inte min favorit, det är krävande att vandra genom Edsberg med 25 st 7åringar, men i kom både dit och hem helskinnade!
Satt kvar och jobbade lite efter att eleverna hade slutat, hade lite matteläxor att rätta och dessutom lite att förbereda inför matten imorgon, men kom ändå hem vid kvart över tre så det blev inte allt för sent- skönt! Det bästa var att fritids hade lånat vårt klassrum idag för filmvisning, var helt klart toppen att rätta matteläxan samtidigt som man hörde Ronja Rövardotter i bakgrunden- mysmysmys!!

När jag kom hem så lade jag mig och kollade på tv, vilket var ett misstag! Ni som aldrig har jobbat med barn vet inte hur slut man blir efter en dag med eleverna, ojoj säger jag bara! Sov säkert 1 timma, men tror jag behövde det (eller inbillar mig det i allafall).. Sen har jag shoppat lite på Ica och nu steker jag pannkakor- mums! Jag steker pannkakor hela tiden just nu känns det som, men men, det är ju underbart gott!

Imorgon är det en ny dag på VFU:n, ska ansvara för matten då Sandra är borta på kurs, kommer nog li bra det där, kul med ansvar tycker jag!! Sen är det träning med 2 timmar boll och 30-45 min fys efter det.. skulle tippa på att det även blir en kort fikastund med Emily efter träninngen med frukt-stretch-skitsnack, det är det som gör det!

 Nu har det blivit ändrade planer för Fkp-resan också.. det är många turer innan något bestäms här må jag säga. Men nu har det blivit den 20 februari och det blir jag, lina, bångman och yngerskog av spelarna och sen en himla massa tränare och sportchefer, kommer bli en asball resa.. Det jobbiga är att jag har tenta den dagen, men pallar nog ändå inte sitta i 5 timmar med en mattetenta så kan nog ta tåget vid 14-tiden.. eller om det blir bil så får dom hämta mig vid KTH... woohoo! Kanske kan få träffa Kalle Sjukgymnast också och berätta hur bra mina knän är, då kommer han bli glad =) Ska ju bli skoj att träffa mina "små" ettor också, var längesen man träffade några av dom, och ni andra ser man ju hela tiden, haha ;)

Mhm, nu blir det pannkakor med glass & sylt- yummie!!

Örebro är nice!

I söndags åkte vi till Örebro och det blev ett bra slut, men oj vad det satt långt inne!

Bussresan ner gick mycket bra... vi glodde mest i Casallkatalogerna, vi kan snart hela den utantill, hehe... sen var det ju ett stopp på Dinners, och och vilken rusning det var där! Blev lax till lunch- mums! Kaffe på maten och en läkerol ask rikare åkte vi vidare till slutmålet... På sista biten gjorde vi även vårt obligatoriska bus, nu snodde vi Johans skosnören (dessa hade elin och Adi i håret sen under hela matchen, haha).. Blev en aning försenade till Idrottshuset men det löste sig ändå, en kort och intensiv är bättre än en lång och utdragen, eller hur var det nu Malin?  

Matchen gick väldigt mycket upp och ner, jag insåg verkligen hur mycket av volleybollen som sitter i huvudet... att kunna bli totalt utklassade i ett set för att sedan krossa dom i nästa, förstår nte hur det hänger ihop, men men... Det var sjukt långa bolldueller, tur att Elin knöt skorna efter dom, eller hur Aida!? Var iallafall mycket trevligt att vinna, men ingen minns hur sista bollen gick till, så om nån vet kan ni väl höra av er? Är något visst att vinna i Idrottshuset faktiskt, och det var ju ett bra tag sen vi förlorade där sist så dit kommer vi gärna tillbaka... och svaret på frågan malin tror jag verkligen är att jag gillar Idrottshuset!!

Hemresan gick bra... stannade på McDonalds (vilket jag uppskattade för första gången den här säsongen) och köpte självklart godis också.. sen såg vi film hela vägen hem till huvudstaden, var hemma typd vi halv elva så det var en lagom resa! Stoffe börjar bli nervös nu vad gäller skor och bus som vi hittar på, fick ett utbrott vid Fridhemsplan när han trodde att Elin hade tagit hans skor som sedan visade sig ligga i hans väska. haha... Vi är helt klart BÄST på att driva med våra coacher, och att dom aldrig lär sig!

Läget annars är stabilt... kom på mig själv att gå och småle när jag gick hem från bussen idag, undrar varför jag var så glad, hmm!? Har ordnat nu också så att jag får åka hem redan på fredagmorgon, nu blir det verkligen lönt att åka hem.. ska bli underbart att åka hem och mysa med familjen, ska kanske på valpträff med Fliza, och sen kanske till GeKå´s med mamma... kommer sjävklart klämma in ett besök i stallet också- lovely!

Hittade lite härliga gymnasiebilder som jag bara MÅSTE lägga upp... saknar er!


image66


 

    

Casalltest!

Idag mår min hals mycket bättre.. fast rösten på morgon är inte att leka med, Elin tycker att det låter som jag kommer från Småland när jag har den där härliga hesa rösten, jeg vet inte om jag håller med, men det kanske ligger något i det, haha...

Idag begav vi oss in till stan- jag, lina, elin & sara.. vi började i Cassalbutiken vid stureplan för att sedan dra vidare till NK. Vi hittade så sjukt mycket fina grejer, det kommer bli dyrt det här, hmm.. men det är lika bra att passa på när vi ändå har 50% liskom... Sedan käkade vi lunch, jag åt sushi för andra gångern, fast jag fuskar ganska bra och äter bara den vegetariska varianten, hehe... men nån gång kanske jag också lär mig!
Fick reda på massa bra och intressant info om "Hästen", han växer verkligen i våra ögon för varje gång, hoppas det blir något där!
Jag och LIna strosade en stund på stan sen och jag bytte mina skor (som gick sönder igår :( ) och lämnade tillbaka min kjol... vi var väl hemma vid fem och nu har vi lagat mat och jag har färgat Lina´s hår, hoppas det blir bra!! Har stekt lite pannkakor också- mums!

Imorgon ska jag och Lina upp klockan 7.00 och tvätta.. kan nog bli ganska mysigt ändå med tidigt morgon och mysfrukost med min roomie, woohoo! Sen drar vi väl till hallen vid tjugo i elva för att sedan åka till Örebro.. och vet ni vad det bästa är? Vi käkar på Dinners i Arboga, därifrån har vi många underbara minnen!

Idag torskade killarna vilket kanske inte var allt för lyckat, tur att vi inte ser dom förrän på tisdag, kan nog vara lite tryckt stämning där just nu.. kul att Jonsson spelade så mycket,(!!) tråkigt att andra fick stå på bänken dessto mer :(  Förresten så funderar vi på att åka på kryssning till Tallin nästa helg för vi är lediga (så har ni inget för er så följ med vet ja!!) och då bjöd vi självfallet in herrlaget.. jag och lina skickade bästa sms:et ever:

"På tal om torsk.. Lust att dra till Tallin nästa helg? Damlaget drar på kryssning med MS Romnatica och vi behöver lite manligt sällskap :D Det är lugnt, ni hinner hem i god tid till er match, vi har kollat :) Bring the team!"

Vi får väl se om dom hänger på ;)




Någon som vill byta hals med mig?

Mmm, för just nu är jag inte alls särskilt glad på min hals som rossar och gör skitont... sen blir det ju inte bättre av att jag snörvlar som en tok också.. suck, har inte tid med att vara sjuk! Men det är verkligen så att jag och Lina är sjuk varannan vecka men ska det hålla på sådär hela våren så pallar jag inte!
Träningen igår var inte rolig vill jag lova, men det berodde endast på att jag var allmänt borta pga. min hals/näsa/huvud.. blev lite lugnare efter ett tag men jag HATAR att träna när jag är sjuk, men har man inte feber är det bara att köra på, är ju roligt innerst inne liksom, hehe...
Sen var det tungt styrkepass också med Jocke, han är bra att ha han.. Skönt med lite teknikträning och nån som pushar när det är tungt- hoppas att han kommer snart igen!

Idag är det eftermiddagspass i Kräftriket... kan nog bli hlt okej.. älskar vårt upplägg iallafall: 45-60min föreläsning, 60min rast+diskussion (ni kan ju ana hur det går, haha) och sen 30-34min föreläsning... sen slutar vi! Och idag är det ju fredag vilket inte är helt fel.. drar nog till hallen vid sex, hänger med Emily och sen är det ju video vid halv sju för att träna 19-21 i B-hallen (om någon nu var intresserad av det xD).. 

Ja, vad händer annars i mitt liv- INGENTING! Är inte taggad till någonting just nu, men snart är det februari och den månaden brukar gå ganska snabbt, sen är vi ju faktiskt inne i vårmånaderna- yippie!
Sen börjar verkligen paniken komma om vad som ska hända nästa år, ojoj, är så mycket beslut som skall fattas.. men som Kaisas mamma sa är det ju inte dags för det förrän tidigast i April liksom, så man kanske kan släppa det lite!

Måste prata med Lena snart- och planera sommaren :D:D 


Årets första semla!

Idag har jag varit ledig och det uppskattades verkligen.. inte för att skolan är så tråkig men bara skönt att slippa åka ut till universitetet och frysa som en tok när man står och väntar på bussen på stället där det alltid verkar blåsa!
Men jag gav mig ut på en liten resa, in till stan blev det.. och köpte min kjol på rea så den kostade bara 78kr, vilket är ett mycket bra pris måste jag säga.. så imorgon blir det kjol i skolan =)
Sen gick jag till Vete-Katten och köpte årts första semla och en latte... jag satt på samma ställe som jag och Lena satt innan jul, det var en mysig fika då och det var en helt okej fika idag.. fast klart att den hade varit grymt mycket bättre om Lena hade varit där!
Satt och pluggade där drygt en timma, är mycket bättre på att plugga när jag sitter någon annan stans, men det blir dyrt i längden att sitta på fik hela tiden, men jaja... 

Imorgon är det torsdag, då vänder det som jag brukar säga.. då är man ett steg närmare helgen :) I helgen blir till att prova Casall-kläder med Elin och Sara och sen blir det lunch- sushi!
På söndag är det dax för ett besök i Idrottshuset i Örebro, ska bli spännande att se hur mycket längre dom kommit med vad dom nu bygger där utanför.. var ju ett tag sen man var där nu! Hoppas vi äter på Dinner´s på vägen ner, är så himlans gott där.. och sen hade vi väl tänkt att vinna när vi ändå är där, eller vad säger ni brudar!
Å så får jag träffa Malin och Aida, yippie!!!!

Usch, nu är jag förkyld igen.. det verkar växla mellan mig och Lina typ så att en av oss är sjuk i en vecka sen blir den andra sjuk en vecka och så håller vi på... jobbigt i längden måste jag säga!
Jag och Lina hittar väldigt mycket höjdpunkter just nu.. hoppas att det blir Falköping om 2 veckor också, det hade varit roligt, vi blir ju typ 8 pers som åker ner.. jag och lina från damerna, undrar om det blir två herrar också.. hmm!

I can't stop to keep myself from thinking

Minnen från SM-guldet!

Jag och Lina satt och kollade på härliga filmklipp från semifinalerna förra året.. vad härligt det var.! Att se alla i laget, så sjukt laddade som alla var, och allas danser och segergrejer... Tex. När Joe står och hoppar upp och ner som Super Mario eller när han springer ärevarv i Idrottshuset, det var härliga tider.. 
Och vi på discobänken, nu ser man verkligen hur galna vi var, ingen kan ju säga att vi inte levde oss in i matchen iallafall, grymma var vi! 

Sen lyssnade vipå en segerintervju med Lina efter sista SM-finalen, hon sov så sjukt mycket hela intervjun igenom- och hon som typ aldrig svär, haha... Det var helt enkelt "så jävla gött att vi vann"!

Saknar guldlaget från 2006/2007- ni kommer alltid att finnas i mitt hjärta <3

Sara, Linda, Lena, Lina, Adi, Danielle, Elin, Karin, Kristin, Annika, Laura...... Niklas, Daniel, Joe! 

image65


Sångkarriär?

Ja det var vad jag, emma och lina tänkte göra igår på träningen... LIna hade så mycket energi på uppvärmningen och Emma hakade på och sen föll jag in i allt det här, fråga mig inte hur det gick till... men har en känsla av allt började när CG började krångla med lamporna i hallen så det blev mysbelysning och då kände vi att det enda som saknades var hångelmusiken! Vi satsade ju inte på några lätta låtar direkt, det var Celine Dion och det gänget, lite nostalgi med "Think Twice"- gymnasieminnen med 85-orna, haha... sen tog vi lite lättare dansbandslåtar också, haha..  Men sen gick vi tillbaka till vår volleybollkarriär- eller ja igår hade då inte jag någon karriär för det gick sååååå dåligt!! Men dom brukar ju säga att genrepet ska gå dåligt för då blir det som bäst på matchen, och det är ju söndag det gäller!!
Då kommer junisarna hit.. vad roligt det var igår när Lina lackade på Em´s "junislägg", haha... älskar att inte vara junis på riktigt i år, får inte lika mycket junisskit då ;)

Idag är det stan med Sanam och Alex som gäller.. fast först måste jag in och fixa lite saker på egen hand, innan det är dax att träffa dom vid 16.00 utanför Sergel.. är det nån som vill gå på bio ikväll så är det bara att haka på!
Hoppas jag hittar den där kjolen i min storlekt idag, den var ju så fin och jag har tröttnat på att bara gå omrking i jeans hela tiden- dags för förändring!!

Avslutar med en bild från den härliga junistiden- thanks for the memories!

image64

Klar med hemtentan!!

Idag klockan 12 var jag färdig och hör och häpnad jag blev ganska nöjd med mitt arbete! Det trodde jag verkligen inte i tisdags när jag började jobba, men skam den som ger sig! Jag hoppas bara att vår lärare hittar något som är bra i den också, refererade ju till hennes bok i allafall en gång i uppsatsen så det borde hon ju vara nöjd med =)
Annars har min dag inneburit en del slappande, kollat på skidskytte men det gick då inge vidare för herrarna idag, bättre lycka i jaktstarten helt enkelt!

Nu kokar riset och det ska bli Tikka Masala till middag innan jag ska ner till hallen.. kanske ska gymma med Sara innan videostunden med Niklas, men får se om jag orkar.. det brukar bli såå jag blir kvar på läktaren tillsammans med Em, är ju så skönt att bara sitta där, snacka skit och äta frukt.. Men man måste ju vila sig i form för att göra en bra träning, det är i allafall vårt motto! Video med Niklas också ja- alltid lika bra... sen blir det 1½ timmas träning... hoppas att Warner är tillbaka, vi behöver göra en bra träning idag så vi kan spöa skiten ur Falköping på söndag (Fast vi tycker ju om er ändå brudar- iallafall efter att vi vunnit ;P)
Herrmatch på söndag också, dom möter Örkelljunga hemma i sporthallen.. så det blir till att käka lunch och kolla in den matchen.. är ju lite gymnasiefolk som är med och lirar och ska bli spännande att se våra herrar med.. känns som det var ett tag sen.. fast var ju på GP, men den turneringen har vi ju glömt!

Sen måste jag ju hälsa till mina vänner nere i Ängelholm (vet att ni är trogna läsare)! Ett enormt lycka till på söndag, ska hålla tummarna för att ni krossar dom andra 08-orna!!

Hemtenta!

Ja.. den här veckan ska jag helt koncentrera mig på min underbara hemtenta... jag försöker få den att bli rolig så att jag får lite motivation.. tyvärr bärjar den sina nu vid halvtretiden- suck!
Den handlar om tidig språkstimulans och olika läsinlärningsmetoder vilket i sig är ganska intressant men det är bara så sjukt jobbigt att sitta frya dagar i sträck och bara skriva, leta cittat, skriva och leta lite felr citat... usch usch usch! Det som dock är mysigt med att sitta hemma är att man kan dricka massa te och bara mysa, ställer för att behöva ta sig in till skolan och känna av all den stress som Stockholmarna lever i- räcker gott och väl med min egen!

Annars är det träningar som vanligt den här veckan, igår var det styrketräningen och 1½ timmas boll som stod på schemat och det var en väldigt rolig träning =) Gymmet gick bra och sen var det ordentligt med tävling på träningen, men det är gött att vi kan vara lite bitchiga ocså, det behöver vi- det gynnar oss som Elin hade sagt ;)
Tyvärr finns det inget varmvatteni duscharna i hallen.. tur för oss att Johannes kon ut ur duschen och meddelade oss detta innan vi själva behövde uppleva det! Bra att man bor nära så man kan duscha hemma!

Idag är det slapp kväll.. ska plugga som en liten tok fram till typ 19.00 å sen ska jag gå ner till Ica och köpa lax- ska lyxa till det med lax, sås och ris idag- yummie! Sen pga. vår godisförbud blir det ingen godispåse ikväll utan ska köpa grönsaker och dippa istället... minst lika gott (eller jag försöker övertala mig sjäv om att det är det!).. Hoppas på att ska gå något bra på tv också som man kan slötitta på!

Was that a lovesign? 

Ajajaj!

Idag fixade jag min onda tå, inget att rekommendera men det var ju ett måste! Först var fotvårdsdamen något skeptiskt men när hon insåg att jag hade en tagg från min nagel inkörd i foten så förstod hon varflr jag hade så ont! Det vara bara för henne att ta bort den och se mig lida under tiden.. men det känns redan bättre, vilket är grymt gött! Har ett stort bandage runt stortån så får väl se hur det ska gå och träna med det ikväll, kanske kommer spinga lite roligt, men lova att inte skratta brudar!

Ja, ikväll är det träning i Rotebro av alla ställen.. vi tränar mellan 17-19 och sen ska jag och Em åka till hallen och lämna bollarna för herrarna måste ju ha dom till sin träning som börjar klockan 20, späckat schema helt klart! Hoppas på en bra och rolig träning ikväll, måste bli lite inspirerad till att träna igen, hatar dippar nämligen!

Idag var det sista lektionen med Margret, hon är ju ganska rolig ändå! Jag, Alex och Sanam har planerat in en tjejkväll på lördag, får se vad vi hittar på då.. sen kanske dom kommer och kollar på vår match på söndag- hoppas, hoppas, hoppas! Alltid roligt med lite publik!
När jag åkte hem idag fick jag en känsla av att det var fredag, ni anar inte hur besviken jag blev när jag insåg att det bara var måndag och jag har en hel vecka framför mig.. men ska väl inte klaga egentligen, ska ju inte in till skolan utan bara sitta hemma och skriva... och träna förstås =)

What's the problem I don't know
Well maybe I'm in love

Vårkänsla!

Ja, idag gick jag upp lite för tidigt för att inse vilken härlig dag det skulle bli... klockan ringde 06.45 och det var dax för tvättid.. men allt eftersom timmarna gick så började morgonsolen stråla in genom mitt fönster vilket var undebrart! Slappade fram till tolv innan det var dax att tag i mitt liv och börja ladda inför matchen idag! 
Vid kvart i två ringde Karro och frågade om matchen börjar klockan två.. lite panik fick jag där men lugnade henne och hela Svedala med att matchen inte börjar förrän 17, så dom kunde andas ut!

Knatade iväg till hallen och jag hade bara min dunväst, snacka om vårkänsla alltså! Kom och tänka på när jag och Lena glassade i solen under slutspelet förra året, underbart var det! Herrarna vann ju också idag, 3-2 mot Lugi- GRATTIS!!!
Matchen gick vägen och tur var väl det, vår första vinst 2008, välbehövlig vill ag lova!! Karro fick paket och champagne av oss i laget idag, man fyller ju bara 20 år en gång i livet!

Imorgon ska jag till skolan igen för att redovisa sagotemat, inte så tungt faktiskt, ska bara läsa andra halvan av "Flickan med svavelstickorna", slutar klockan 12 och sen är jag typ ledig hela veckan, ska bara sitta hemma och skriva på mitt paper.. ska bli en riktigt trevlig vecka hoppas jag på!
Jag, Emily och Sara ska ha godisförbud nästa vecka också, kan bli spännande att se hur det ska gå, straffet om man fuskar är 40 minuter i stepmaskinen och det är sjukt jobbigt, så jag ska vara grymt bra!

I want somebody
Who will put their arms around me


    

Undran

Tänk att få vara någon annan för en stund
få veta hur någon annan tänker
Jag vet vem jag skulle vilja vara
men vill jag verkligen veta sanningen?

Att få leva i en bubbla av hopp
är kanske bättre än att veta
Men orkar jag ha det så här
det är frågan

Jag har nog inget annat val
bara vänta och hoppas
Det kommer kanske en dag
när mina frågor får ett svar

Till den dagen kommer
kan jag bara vänta
vänta på att ett svar
som kanske besannar mina drömmar





Nu är det helg igen!

Ja.. idag är det lördag, vi är lediga vilket känns mycket trevligt!

Igår hade jag en dag med lite blandade känslor måste jag säga.. det började väl egentligen med att jag inte somnade förrän halv fyra pga. att jag hade så rysligt ont i tån (nageln växer typ in i foten, creeeeepy!!)... så att gå i skolan igår var ju rent omöjligt då jag knappt kunde gå med min onda tå.. blev ett besök på vårdcentralen och dom ska försöka fixa det på måndag så får stå ut till dess.. gick ganska bra att träna med tån fast gjorde ju ont =( Snacka om att det känns löjligt att säga till Johan att jag kanske inte kan träna för jag har ont i en tå, snacka om pinsam "skada", haha... men som tur var kunde jag ju träna som vanligt!
Träningen ja, den inleddes med 1 timma i gymmet, nya träningsprogram vilket alltid är lika roligt, ska komma igång ordntligt med benböjen igen nu också, ska ju ta 3.10 på bommen nästa gång vi har tester så det gäller att ligga i! Sen typ 1½ timmas boll som inte gick så bra, men man kan ju inte alltid vara på topp... vi hade ju ingen straffträning iallafall som killarna, jag om Emily vågade ju knappt andas när dom tränade, fast det var typ bara första halvtimmen som var riktigt spänd stämning under, sen lossnade det lite... 

Idag kommer Kaisa hit.. ska möta henne i sollentuna centrum vid tre så har ju en stund på mig att  typ käka lite lunch och ge mig iväg med bussen in till centrum.. hade velat gå en promenad men det vill inte min tå så då får det bli till att ligga på latsidan och åka buss!

Imorgon är det match mot Svedala här i Sollentuna klockan 17.00, så har ni inget för er så kom dit och se hos spöa skåningarna, moahaha! Ska bli kul att träffa Karro också, hon fyller ju 20år imorgon med så det kommer bli en trevlig tillställning det här.. Herrarna ska åka ner till Lund för att möta Lugi, så bådas planer för helgen blir att ta poäng av skåningar.. lite skoj faktiskt!

Va är det som du alltid går å väntar på?

Äntligen har vi förstått...

... varför lektionerna med Margret är så svåra att fokusera på- hon pratar i ofullständiga meningar! Vi insåg det idag att hon aldrig avslutar sina meningar utan bara blandar ihop allt som hon vill säga. Resultatet av detta blir 3 timmar osammanhängande svammel- men bara 3 lektioner kvar nu så det ska vi väl överleva!?

Var visserligen väldigt trevligt att träffa alla i klassen, så härligt att vår grupp har lite planering och att mammorna i gruppen har med dig "Flickan med svavelstickorna" till mig och Alex, dom inser att vi fortfarande är flummiga unga studenter som behöver lite hjälp- vi är grymt tacksamma för det!

Nu kommer snart Sara hit för att käka och prata lite inför matchen ikväll.. kommer förhoppningsvis bli en rolig match och i är ju det laget som åker dit utan press så vi kan ju bara ha sjukt roligt och om vi väl har det så brukar det ju gå vägen :D

Pratade framtid med mamma idag, har ganska många alternativ just nu.. hoppas bara att något kommer bli bra!

Siri =)

Har precis avslutat ett mycket trevligt samtal med Siri, är bedrövligt att vi bor så långt ifrån varandra och lever så olika liv.. känns som att det var igår som vi tillbringade all vår lediga tid på Harplinge Ridklubb. Vi har verkligen upplevt så sjukt mycket tillsammans, kan skriva hur långt som helst, men hinner inte för vi ska snart till träningen.. så ni får hålla tillgodo med en bild på min underbara vän Siri så kommer mer härlig text om den bruden ikväll!!

image62

Grand Prix- blandade känslor!

I lördags åkte vi iväg till Katrineholm i vår snygga minibuss från OkQ8.. När vi kliver in i bussen hittar vi två brandmannakalendrar och en massa klistermärken- det var Johans kollegor på brandstationen som tyckte att vi skulle ha lite roligt under vår bussresa, dom är riktiga pärlor alltså! Tyvärr var ju inte Johan med i kalendern, vilket vi alla tyckte var lite trist, vi skulle ju gett bort en kalender till Engelholm och om Johan hade varit med att det bara funnits en månad i den lilla staden i Skåne- Johans månad, haha... Blev en trevlig resa och vi kom i lagom tid till herrarnas match.. hann se typ två set innan vi skulle börja träna, och så kallt det var i den hallen alltså, var nästan bud på att träna i raggsockar!

Träningen gick ganska bra, jag älskar att träna före match, så himla härlig stämning och iallafall jag är alltid så laddad på dom där träningaran, så det var trevligt! Tyvärr torskade herrarna mot Hylte så det var lite deppigt på lunchen sen måste jag säga... Efter en kort sväng till hotellet var vi tillbaka i Duveholmshallen för att spela semifinal!! Laddade upp med härlig musik och en bra uppvärmning.. Tyvärr ick inte matchen lika lysande, så arg som jag var i andra halvan av tredje set har jag nog aldrig varit i en matchsituation förr- härligt att Lena blev rädd för mig, haha... Resulterade ju i tre raka blockpoäng med vad hjälpte det när vi torskade... Efter matchen insåg jag att jag ville gråta med Lena, men hon var ju glad så väntade lite innan jag gick och grät hos henne- men lika härligt att hon alltid ställer upp som stöd, vi är ju så lika efter en förlust! 

Kvällen spenderades på hotellet tillsammans med herrarna, snacka om deppstugan alltså! Men vi försökte hålla god min och kollade på tv (På Spåret som värsta pensionärerna, haha) och snackade skit innan jag och Sara gick och lade oss vid ettsnåret.. Somnade som en stock trots att herrarna satt utanför dörren och pratade volleyboll..
image61


På söndagen spelade vi en match om 3-4plats som också känns så sjukt onödigt att ha med, men men... vi åkte på stryk även där och det är väl inte så mycket att säga om.. den förlusten var inte lika tung som lördagens utan det var bara att inse att vi gjort en skitturnering! Myste lite med mamma & pappa under damfinalen som Elverket vann, stackars Lena! Sen under herrfinalen var det bara till att hänga med Sollentunafolket och vänta ut den långa matchen som slutade med Hyltevinst!

Hemresan var riktigt rolig.. det är så härligt när vi kommer igång med vårt skvallerprat, Stoffe och Sebbe hängde med riktigt bra faktiskt, men det är ju dåligt att Sebbe inte har nån koll på herrarna alltså.. haha.. så han måste ju helt klart börja reka hur läget ligger i det laget! Vi i damlaget är ju grymma på allt det där liksom, så det är ju bara för herrarna att haka på!

GP var helt klart en helg med blandade känslor... spontant vill jag bara säga skitturnering men samtidigt så var det så underbart att träffa alla nära och kära så därför var det också en underbar helg.

---------- Life plays such silly games inside of me ----------

Skolan!

Det var väldigt märkligt att sätta sig på bussen imorse och veta att man skulle tillbaka till Lärarhögskolan, eller oj nu sa jag fel, jag menar ju till Stockholms Universitet- Campus Konradsberg... japp, så är det, vi har nu blivit en del av Universitetet!
Började med att jag blev försenad då det var drygt 50 personer före mig i kön på SL-centret.. men fick tag i mitt dyra studentkort till slut och gav mig av till Konradsberg. En givande eftermiddag tillsammans med Alex, Sanam och Fredrik.. vi fick lära oss mycket nytt om varandra idag, tex. att Fredrik jobbar i en butik som säljer gardiner och att vår universitetslärare är adlig och släkt med kungafamiljens vänner... mycket spännande som sagt! AVslutade eftermiddagen med fika på Odenplan som också var trevli.. ganska kul att vara tillbaka i skolan och umgås med allt roligt folk =)

Sen gick jag hem till Sara och fikade lite innan vi gav oss ut på promenad i stan. Så bra att Sara tar mig med på stadsvandring, kan på tok för lite om den stad som faktiskt är mitt hem just nu (eller ja, för alla utanför Stockholm bor jag ju Stockholm men för dom som faktiskt kommer härifrån bor jag på landet, dvs. i Sollentuna... dom har då inte varit på det riktiga landet i södra Sverige!!).. Vi tog oss en tripp på Östermalm och bort till Valhallavägen.. såg även en kändis (som folk tror man gör varje dag bara för att man bor i Stockholm), det var en av inredarna i "Simon & Thomas"- nice!
Sen lagade jag och Sara potatis- och broccolisoppa som var mycket god- något krämig och stark men god var den =) Kollade på en massa volleyboll också, herrarnas OS-kval på Eurosport, är det någon som vet som kommenterade dom matcherna så hör av er- vi är så nyfikna!! Tyvärr var det ju inte Coach som gjorde det, lite besvikna var vi allt!

Imorgon är jag ledig, alltid trevligt, men borde göra lite nytta i allafall.. kanske till å med plugga en smula... Sen är det tidig träning, så sjukt gött att ha bytt med herrarna.. undrar bara vad dom tycker om det!?
Men nu är ju ändå klockan ganska mycket så nu ska jag väl krypa till kojs.. kan nog bli en kort GP-redovisning imorgon också, om jag pallar!!



Puss & Kram

Nu drar vi till GP =)

Japp, bussen åker om 45 minuter och innan dess ska vi hinna gå ner till hallen i snön och dessutom hämta ut vattenflaskor och med. väska ur förrådet, men det är lugnt, vi är vana att planera så morgonen har flytit på bra!

Ja, GP kommer ju bli världens äventr även i år, och kanske än mer i år då våra herrar är med och lirar... får hoppas att inget händer på vägen ner till Katrineholm, vi måste ju vara i hallen klockan 12.00 när herrarnas semifinal mot Hylte börjar.. hoppas, hoppas, hoppas att dom går till finale!
Sen ska vi träna, äta och vila innan det är dax för vår semifinal mot Engelholm- ojojoj, vad taggad jag kommer vara!! Hoppas verkligen att vi gör en riktigt bra match, för gör vi det och ändå torskar så kan vi ju vara nöjda med vår instats iallafall och bara inse att Engelholm va bättre just då... Men mina tankar säger en spännande sak, fast den är så hemlig, så hemlig så den får ingen veta.... ännu i allafall ;)

Å idag kommer mamma och pappa upp till K-holm också, vilket ska bli väldigt trevligt.. var ju inte så längesedan sist men det är alltid lika roligt att träffa dom... och kommer nog träffa en massa annat roligt folk, vilket nästan är det bästa med GP!

Idag ska Johan få sin julklapp också.. en tjusig tavelsudd inslagen som en smällkaramell, vi ska hitta på ett riktigt fiffigt rim tilldet också, vi har ju typ två timmar i bussen då vi kan fila på rimmet... så det komme bli kalasbra!

Men nu är det dax att snart bege sig till hallen.. håll alla tummar ni äger och har för att vi ska komma hem som GP-guldmedaljörer!!!


Bild från förra årets GP =)


I wonder how, I wonder why....

- Tvätten är avklarad - Plugget är avklarat - 

- Ska packa inför ikväll - Ska fixa mat -
 

Undrar hur allt detta märkliga faktiskt kan komma sig.. är som en annan person vid vissa tillfällen just nu... undrar hur, undrar varför och framför allt undrar jag om det verkligen är lönt att ha det så här!?
Kommer det alltid vara på der här viset, kommer vi att komma frammåt eller kommer det som hänt bara att falla i glömska.. vad önskar jag egentligen?
Önskar och drömmer nog om att det kommer gå frammåt, men är jag villig att göra vad som krävs för att nå till nästa steg.. jag tror det, men är så rädd för att inte få bekräftelse på det gör jag gör.. 
Så det är nog bara för mig att fortsätta att längta, drömma och önska.. det kanske kommer ett tecken som visar i vilken riktning vi är på väg... hoppas bara att det tecknet kommer snart!

 

Äntligen är vi igång!

Igår körde vi två pass, bara fyra timmars vila mellan så man va ganska trött på kvällen men ack så underbart det var att komma igång igen!!

Första passet gick väl helt okej.. blockade en massa och spelade även fram en massa boll så våra "middleblockers" kunde hoppa som små tokar, haha... Men en mycket rolig träning som dock resulterade i en ond rygg så det vara bara att ringa till Mr. Lanz, som hade tid en timma senare så jag och Emily kastade oss in i duschen (även hon led av en ond rygg :( ) innan Adis kom och hämtade oss.. vilken tur att han också skulle dit så man slapp åka kommunalt.. Nicklas tryckte och knäckte min rygg och det blev bättre, vilket jag är lika fascinerad av varje gång! Fast tyvärr gör ryggen lika j*vla ont idag men jag hoppas jag överlever GP så får jag åka till Lanz igen sen... snacka om att jag och Emily fick en klump i halsen när han tittar på min rygg och säger: "Jaha du fröken, GP, hmm.... " trodde han skulle säga att jag inte kunde spela eller nått.. men det var ju bara att knäcka lite, haha.. men där var jag nervös, har ju inte direkt nån som kan spela om vi skadar oss liksom!!

Andra passet tillbringade vi i Helenelund, var nästan som att vara på träningsläger... en riktigt rolig träning i en mycket spännande hall.. tyvärr avslutade vi den med riktigt usel servmottagning men tur att man slipper den detaljen i GP.. sen var det en svår hall att lira mottagning i också, fast Lina sa bara att det v dom som va bra på att serva.. och ja, Elin och Lina servar äckligt bra, tur att man har dom i sitt lag :D:D

Idag är det tvätt som gäller och tror till å med att jag ska ta tag i pluggandet, vilket känns väldigt spännande, var ju ett bra tag sen sist! Ikväll ska jag kolla film med Niklas innan träningen, hoppas det ger någonting men det gör det ju altid när Niklas är med! Efter träningen ska jag åka hem till Saras föräldrar och ha SPA, det behövs verkligen!
Sen blir det stan imorgon å på lördag drar vi till GGGGGGGGGPPPPPPPPPPP, woooohooo!! Fast inte samma känsla som förra året, fast det kanske är bra för då gick det ju käpprätt åt helvete, hahaha....     

image59

Nyårsafton

Jag hade inga höga förväntingar om denna dag egentligen och hela dan gick väl åt till att slappa, shit vad jag längtar efter att få börja träna på allvar nu!!
Men vi halvsexsnåret så masade jag mig iväg till bussen, och kallt var det! Det bästa under den bussresan var ju när busschaffisen körde fel- han missade att svänga av mott Kärrdal och det tog ju sin tid att vnda och hålla på, jösses säger jag bara!!
Hem till Emmas mamma och äta mumsig nyårsmiddag- tipp topp! Å så kollade vi på "Grevinnan & Betjänten"- inget nytt år utan den asså...
Vidare till Djursholm och oj vad vi var trötta när vi kom dit, trodde seriöst inte att vi skulle fixa kvällen men sen kom första gänget vid 22-tiden och vi inledde kvällen med Beerpong (man blir verkligen full av det spelet :S).. Hittade min nya vän också- Sara F, en toppenkväll, mycket tack vara den här pinglan =)

Vid tolvslaget var det dax för jordgubbschampagne (OBS: med överdrivet franskt uttal, Sras farfarsfar var franks haha..) och en massa nyårspussar! Skålade om att 2008 skulle bli det bästa året någonsin, kan ju hoppas att det håller... blv inget nyårslöfte för min del i år, bryter dom ändå bara ;)
Kvällen avslutades med Sanning/Konsekvens och det var ganska kul att se hur mycke Björn kunde svanka, hur stor mage Henke kunde få och en massa annat skoj!
Å så ringde Lena också och vi kom återigen på hur mycket vi saknade varandra och vi lyssnade på kycklinglåten och en massa annat tokigt, hihi. men snart ses vi på GP :D:D:D
Bussen tog mig hem från Djursholm vid 01.31 och jag slocknade hemma på Skyttevägen typ en timma senare..
Sammanfattning: EN MYCKET LYCKAD KVÄLL!

image58
Två partybrudar som gjorde kvällen till en kalasbra kväll!

Vad hände 2007?

En hel del saker hände under det förra året, och igår när jag satt och summerade mitt år med Sara så insåg jag att det hänt mycket trevligt!! .... och en del mindre trevliga saker...

* Flyttat till Skyttevägen 25
* Förlorat ett GP-guld
* Börjat plugga på Lärarhögskolan
* Varit riktigt sjuk en vecka (händer typ var 10:e år)
* Elsa föddes
* Utekväll med laget på Mongolian
* Spelade ett helt fantastiskt slutspel
* SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD
* Spelade mitt sista J-sm
* Spelade mina första A-landskamper
* Åkte till Ungern
* Klubbfest med rookietal
* Underbara bussresor med Sollentuna
* Sommarlov hemma i Harplinge
* Jobbat på Ica Maxi
* Ridledare på Västergård
* Ramlade av Yavannah och gjorde illa knät =(
* Semestrade på Mallorca

* Flyttade ihop med Lina

* Torkat matchkläder med strykjärn på Scandic

* Varit sentimental

* Tränan en himla massa

* Roadtrip till Linköping

* Fått hem Fliza

* Vunnit Svenska Cupen

* Varit i Oslo

* Fått ett kusinbarn- Axel <3

* Haft en underbar jul

* Mysiga promenader med Emily
* Fått ett nytt smeknamn- Kärsher


Har nog hänt mycket, mycket mer men tror nog att detta frå räcka =)

Och håll i er- 2008 ska det bli det bästa året någonsin!!!