Flytta!!

Nu har jag fått en dag, en tid och en plats så idag klockan 14.00 skall alltså flyttlasset till min nya lya gå. Vågar väl inte riktigt tro på det förrän jag faktiskt är på plats men man kan ju alltid hoppas att allt är i sin ordning ;)

Innan flytten går ska vi dock hinna med ett cirkelfyspass på gymet, pastalunch här hemma tsm med Anneka, skypedejt med mamma och förhoppningsvis hinna se början av Marcus match i Champions leauge :)


Saknade sommargäng!


Dag 1: En bild på favorithästen

Jag har nog egentligen bara haft två riktiga favorithästar under mina snart 20 år som ryttare. Båda två är engelska fullblod och föredetta tävlingshästar på galoppbanan. Våra vägar har korsats när de skulle skolas om till ridhästar och det har varit spännade resor med dem båda två.
Första bilden och min riktigt stora kärlek är Lucky Express som jag började rida när han vara 4 år, och jag var 12-13 år gammal. Jag var rädd för honom i början då han var ganska nervig och vild men vi jobbade ihop i 4 år och tog oss från den galna perioden i hans liv till att träna 110cm i hoppningen, rida skänkelvikningar/öppnor/slutor i dressyren och kunna rida ut och galoppera utan allt för många galna bokcsprång och stegringar från Luckys sida. Jag måste erkänna att jag gråtit många tårar över den här hästen, haft fläskläppar, blåa tår och fått ett antal tjuvnyp men jag kan ändå säga att jag älskar den hästen med hela mitt hjärta. Han var speciell men hade ett hjärta av guld som han inte gav till många men jag fick äran att ha det under några år och fick man väl den äran var han en gentleman som gjorde allt för en!

Den andra bilden är på en nyvunnen kärlek - Knubbel. Honom siftade jag bektanskap med i början av sommaren och vi fick egentligen bara några månader ihop innan jag var tvungen att packa ihop och lämna honom. Men vi hann med mycket tillsammans: hoppträning, dressyrträningar, uteritter med tillhörande galoppsträckor, mysstunder i stallet, tragglande med galoppfattningar etc. Han är en kille som gillar att stå i centrum, så fort någon klappar på honom/ger honom godis/pratar med honom så är han toknöjd! Han är ett fullblod som har kontroll på sina nerver och det är inte ofta det rinner över, men visst har han fortfarande fullblodsnerverna och säger ifrån när något är för läskigt, för tråkigt eller bara inte passar herren just den dagen. Förhoppningsvis är Knubble hemma på Västergård nästa sommar också och då tar vi vid där vi slutade i somras - längtar redan!
 

Lite annat i bloggen!

Nu när jag flyttat tillbaka min blogg hit så känner jag att jag kan blogga om lite annat också (kanske mest för att få dagarna att gå här nere ibland!?). Mitt liv ser ju ganska likt ut från vecka till vecka så därför tänkte jag att jag skulle blanda in lite annat också - inte bara tjat om träning, matcher, vila, etc.. Så jag hittade den här listan i bloggen och insåg att jag aldrig hade startat med den så det tänkte jag göra nu istället. Kommer inte blogga om detta varje dag men när jag får en lucka och lust för det så slänger jag iväg ett inlägg. För jag måste klargöra för alla att Volleyboll är mitt yrke, Hästarna är min passion!
 
Dag 1. En bild på favorithästen
Dag 2. När & varför jag började rida
Dag 3. Min första avramling
Dag 4. Min kamera
Dag 5. Favoritbilder jag tagit
Dag 6. Alla hästar i stallet
Dag 7. En sak som aldrig får hända!
Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9. Min värsta avramling
Dag 10. 10 saker du inte visste om mig
Dag 11. En låt som påminner om en häst jag älskar
Dag 12. Min favoritgren
Dag 13. Något jag vill göra igen
Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 16. En bild som gör dig lycklig
Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut
Dag 19. Bild på min bästa vän/bästa vänner och varför han/hon/dem är det
Dag 20. Något jag vill göra
Dag 21. Någon jag vill träffa
Dag 22. Någon jag vill träffa igen
Dag 23. Hoppning eller dressyr?
Dag 24. Favoritcitat
Dag 25. Någon jag träffar vardagligen
Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig
Dag 27. Någon jag tycker om
Dag 28. Någon som älskar dig
Dag 29. Någon jag skulle riskera livet för
Dag 30. Mitt mål med ridning

Konditionsträning!!

 
Måndag morgon inleds alltid med ett träningspass på gymet och jag har verkligen börjat tycka om dessa måndagspass. Det är individuell träning och vi får aldrig reda på våra program förrän vi kommer dit men Seb (vår fystränare) har alltid en bra plan för alla spelare tycker jag! Jag är fortfarande inne i min konditionsfas så jag blev inte allt för förvånad när han sa att jag skulle köra 60 min cardio.
 
Han körde ett triatlonupplägg idag också så jag körde tre olika maskiner, 20 min på varje. Det blev: - 20 min rodd (2.30min/500m) - Stepmaskin som fick mig att svettas som en gris! - Löpning (Intervaller där vilan var 7,7km/h och sprinterna 13.0km/h) Trodde seriöst att jag skulle dö under löpningen då den var sjukt jobbig + att jag inte tycker det är jätteroligt att springa på ett löpband.. Men jag överlevde och avslutade sen med 10min magövningar. Alltid lika skönt när man känner att man tagit ut sig ordentligt på gymet!!
 
Blev storhandling på Lidl, hamburgare till lunch, 1 timmes powernap och pannkakor till mellis så nu är jag redo för utskällning från matchen och 1½ timmes träning ;)
 
 
 

Regn!

Det var ju väldigt längesedan jag vaknade upp till regn så jag skall verkligen inte klaga men lite dålig timing tycker jag allt att regnet har! Jag skulle ju cykla till musculation idag men är inte så sugen på en 20min cykeltur i ösregn så det får nog antingen bli bussen, eller så slänger jag iväg ett sms till Anneka och kollar om hon kan plocka upp mig - hon har ju bil idag :)
Vi skall utnyttja bilen lite till och nog ta oss till Lidl och bunkra upp med billig mjölk, toapapper, äppeljuice, städartiklar m.m.
Sen är det ju som vanligt kvällsträning och idag väntar väl den stora utskällningen efter lördagens förlust...... tur man inte förstår allt som kommer att sägas :S !!!


Söndagspromenad!

Idag gav jag mig ut på långpromenad i strålande solsken :) Alltid bra att promenera och resna tankarna efter en skitmatch! 
Kameran fick följa med så jag bjuder på några bilder från ett höstigt Vannes:

 
 

Quimper-Vannes

Matchen var som sagt ingen höjdare från vår sida men nu med några timmars distans så tror och hoppas jag att vi som lag kan dra nytta av den här matchen och komma tillbaka starkare än förut för Quimper fick oss att blotta alla våra svagheter i vårt lag på en och samma gång! 
Allt före matchen var kanon och vi var laddade till tusen, inspiken var hetsigare än förut och derbykänslorna syntes både på lagen och på publiken. Jag har aldrig sett en så fullsatt hall förut och det skulle vara intressant att veta hur mycket folk det var på matchen, skall se om jag kan luska ut det via någon tidningsartikel. Kan nog ärligt säga att jag aldrig spelat i en hall med den stämningen förut, det var bättre stämning än på SM-finalerna i Rönnehallen och då är det bra ;)
Matchen då ja, det kändes som att de var bättre på alla positioner och i alla moment igår. Vi var inte beredda på den offensiven de kom med och på att möta den typen av spelare. Jag tror att alla trodde att spelarna skulle slå in i vårt block bara vi följde gameplan men dessa spelare är bättre än så, det är klart att de kan ändra sitt anfall om det behövs. Jag tyckte det var som att spela mot internationellt motstånd med landslaget, det var ungefär samma tempo som vissa landslag har. Så det var trist att vi inte kunde prestera bättre men jag hoppas som sagt var att vi börjar träna bättre och på så sätt kan höja oss ordentligt till returmötet i februari!!
Mitt internet tyckte det räckte med bilder nu så detta är vad jag kan bjuda på från gårdagen:
 
 Anneka myser i bilen före avfärd!


 Cool passare i sina solbrillor

 Två blondiner och Michel snackar ihop sig.. 
 Uppvärmning i våra nya kläder :)

 
 Kaptenen Milena showar loss i tränarens stråhatt!
 
 
 
 
 
 

Skitmatch!

Matchen igår gick inte som planerat utan vi fick storstryk med 3-0 och alla var arga, besvikna och uppgivna efter matchen.. mina lagkamrater fick se mig gråta pga frustration för första gången så nu har vi även det avklarat! Kommer ett längre inlägg senare med bilder men nu skall jag ut och njuta av vårt fantastiska söndagsväder som bjuder på sol och 12 grader :)

Paket!

Solen skiner, värmen var på i hallen idag, jag köpte nya knäskydd för 10 euro på träningen (vår passare langar ;), jag har en grym match att se fram emot, lagade en grym lunch och när jag kom hem från träningen låg det ett paket i min brevlåda från Sverige - min mamma hade skickat det i tisdags och idag hade det hittat till Vannes :)

Detta fanns i paketet:

Gameday!!

Solen skiner och det är (enligt de rutinerade) dags för den roligaste matchen på hela säsongen - derby i Quimper!!
Det är alltså så att vi åker iväg dryga 45min till Quimper, klubben har ordnat med supporterbuss + att våra fans vår billigare entrebiljetter + att vi ligger 4:a och de ligger 3:a i serien så det är uppbyggt för både en publikfest och en riktigt bra volleybollmatch!!
När dessutom deras spelare uttalar sig i media och tycker att det är bara en vanlig match och att de ska vinna för Vannes är ändå inget hot om seriesegern och tippar 3-1 till Quimper så tänder det ju till lite extra ;)
Men innan matchen så är det träning på hemmaplan, lunch och vila, bussresa, mellis och sen får vi äntligen starta igång!
Vi har ett lag fullt av möjligheter och man vet aldrig vem som spelar på vilken position, vem som spelar servmottagning och vem som går på vilket pass i kombinationerna - tror detta är vår styrka!

Så nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen är jag redo för att kicka igång en grym dag!!!

God morgon :)

Blev morgonpromenad idag också - älskar att komma upp tidigt på morgonen och känna att man gjort något innan träningen drar igång!

Den här dagen innehåller som vanligt video + träning men sen är det ganska blankt vad jag ska hitta på.. borde ta mig till den stora carrefour, eller eventuellt till Lidl igen och shoppa lite men vet inte riktigt om jag orkar och om det egentligen behövs.. kommer bara hitta massa bra saker som jag känner att jag "måste" ha och göra av med onödiga pengar.. men, men vi får väl se vad som hittas på :)

Anneka och jag pratade iallafall om att äta tacos ikväll och ha fredagsmys så det vore ju härligt :) Men det får mig att sakna mina pärlor i Ängelholm som jag ofta spenderade just de där fredagsmyskvällarna med tacos, cola och lösgodis från Bogarts... kan ju fixa allt utan lösgodiset här iallafall men oj vad jag längtar efter lite lösgodis så är det någon som vill skicka en påse så är det fritt fram ;) min nuvarande adress är:

Andréa Jacobsson
19 Place du General de Gaulle
56000 Vannes
FRANCE

Ska ju flytta snart hoppas jag men när det blir vet man ju aldrg och det kanske dröjer innan jag lyckats luska ut min nya adress men kommer ha kvar mitt namn på min gamla brevlåda ändå :)

Mina fina saknade stjärnor!

Torsdag 25 oktober

Idag har varit en dag med många ups and downs om man säger så men måste sammanfatta det som en bra dag iallafall.. väljer man bara att fokusera på det positiva så känns det riktigt bra :)
Här har vi min torsdag:
 
Morgonpromenad i ett mörkt och tyst Vannes
Spelat Alfapet på franskalektionen
 
Bloggen ville inte samarbeta med mer bilder men förutom detta så har jag skypat med Ryss-Marcus, fått mitt franska simkort så nu äntligen har jag ett franskt nummer!!!, tränat två pass, städat, lagat mat och pratat med mina härliga föräldrar :)
 
Nu är det dags för sängen och imorgon är det dags för fredagsmys!!
 
 

Morgonpromenad!

Idag vaknade jag 06.45 och kände att jag lika bra kunde kicka igång den här dagen för jag var förvånansvärt pigg trots att det var tidigt! Så jag snörade på mig löparskorna, satte i hörlurarna och knatade runt hamnen. Det är en lagom runda som tar ca 45min, precis så man hinner vakna ordentligt och precis så att man hinner lyssna på en sommarpratare.. Idagvar det Soran Ismail som pratade om sin uppväxt och hur det är att vara flykting, invandrare i Sverige etc. Mycket bra så lyssna på det om ni får chansen! Jag måste ladda ner fler sommarpratare snart för mina börjar ta slut.. har bra upppkoppling i nya lägenheten så det får bli efter att jag har flyttat :)
Nu har jag ätit en god grötfrukos och ska snart lyxa till med mitt nybryggda kaffe - luktar underbart gott här i lägenheten idag!!

Höstbild från Vannes


3 bilder från idag :)

 

* Dagens fynd
* Sol och avkoppling vid hamnen
* Ren och skär lycka i en kaffebryggare <3

Morgonstund har....

Ja idag klev vi upp tidigt vill jag lova! Själv glmde jag sätta på ljudet på mitt alarm men väcktes av ett sms från Anneka 07.15 så då studsade jag upp och stressade lite lagom för att hinna ner till hamnen till klockan 08.15. Väl där mötte jag Anneka och vi strosade längs gatorna i centrum och spanade in utbudet på vår lokala marknad som äger rum varje onsdag- och lördagförmiddag. Det fannas verkligen allt från grönsaker, ost, väskor, kläder, tyger m.m. Jag köpte bara lite blomkål den här gången men dit kommer jag absolut gå fler gånger, kanske kan köpa en och annan julklapp där :)
Festade till det med varm choklad och en croissant i hamnen och vi kunde sitta ute idag också - underbart! Så himla skönt att kunna göra sådana saker i sin vardag, att inte alltid behöva leva ett så inrutat liv där man inte har energi över till något annat än att överleva i princip..

Sedan var det dags för dagens stora äventyr - att cykla till Séné för att hitta Emmaus och för att där kunna byta min cykel.. Vi cyklade bara fel en enda gång och jag lyckades byta min cykel och för ytterliggare 30 euro fick jag en betydligt bättre cykel så nu skall jag cykla varenda dag för att utnyttja min cykel till max de här 6 månaderna som jag skall vara här, haha!! Köpte även en kaffebryggare för 5 euro, två fina plåtburkar och en termosmugg. De tre sistnämnda sakerna blev mina för totalt 1 euro - mycket nöjd!! Shoppade även två stora muggar på ett annat ställe fr 1 euro/st så nu kan jag bjuda på kaffe :)
Cyklade hemåt igen och stannade halvvägs för att spana in utbudet på Lidl. Vi insåg båda två att vi måste göra ett mer planerat stopp där någongång då det fanns väldigt mycket "bra att ha"-saker till ett bra pris!
 
 
Tog mig hem och invigde min kaffebryggare (underbart gott att äntligen få dricka vanligt bryggkaffe!!), tittade lite på film och sen insåg jag att jag inte kunde sitta inne när solen sken utanför fönstret. Så jag packade ner min bok och promenerade ner till hamnen där jag satt och läste en stund innan jag vandrade vidare.. Blev ett stopp på banken, ett på Carrefour och ett på Monoprix innan jag var hemma.. Nu går tvättmaskinen, jag skall snart laga chili con carne till middag och kvällen skall spenderas med franska studier och fortsättningen på filmen jag började titta på :)
 
 
 

God morgon!

Jaha själv missade jag mitt alarm, måste lära mig att sätta på ljudet på mobilen innan jag går och lägger mig! Tur att Anneka skickade ett meddelande och undrade om vi kunde ses lite senare.. dels vankande jag av smset + att jag fick en kvart extra tid = super!
Idag är jag grymt laddad för en ledig dag med massa fixande och matshoppande :) Kommer bli en grym dag!!


Är det verkligen 23:e oktober?

Den frågan ställde jag mig i morse när jag öppnade fönstret och insåg att solen sken och att det kändes ganska varmt ute trots att klockan inte var så mycket.
Jag snörade på mig löparskorna, satte i hörlurarna med sommarpratarna och gav mig ut på min morgonpromenad längs med vattnet. En fantastisk start på dagen och det skulle bara bli bättre.. 
Morgonträningen gick bra och när vi körde hem så visade termometern på 20 grader och solen sken fortfarande så jag slängde i mig lite lunch, packade väskan och promenerade ner till hamnen. Satt där i knappt 2 timmar och pluggade franska, drack kaffe och solade :) Tror aldrig jag har suttit i t-shirt och solat i slutet av oktober tidigare!! Franskan gick riktigt bra och jag var nöjd över att kunna använda verbet Avoir (att ha), svara på frågor, kunna namnge kroppsdelar och skriva siffrornas namn med bokstäver,.. Dock skulle min nyvunna glädje över att faktiskt förstå språket bytas ut ganska snabbt.. 
Kom till kvällsträningen och min tränare samlade laget, tog fram sin ipad och visade upp ett citat där.. det enda jag förstod var att han pratade om hönor och grisar och jag blev lite misstänksam. Men citatet menade att om man tittar på maträtten ägg & bacon så har hönan bara gjort ett litet jobb genom att värpa ägget medan grisen har fått sätta livet till och han ville att vi skulle slita så hårt så vi kände oss som grisen i den maträtten i slutet av träningen, hahaha... det var en hård men rolig träning med högt tempo och mycket anfall med fortsatt fokus på olika kombinationer - mycket skoj!!!
Efter träningen när jag var ganska mör i huvudet så kommer tränaren med nästa språkutmaning. Han delar ut ett formulär med 65 påståenden som vi skall svara på från en skala från 0-4. Alla orden var på franska och det var bara att först få dem översatta och sen försöka svara på dem... hur svarar man på frågan om man känt sig kriminell den senaste veckan!? Språket har helt klart sina brister.... :P
Avslutade kvällen med ägg och vita bönor, en skypedejt med mamma och en kopp varm choklad :)

Imorgon är vi lediga och då är et tidig uppstigning för besök på marknaden, en cykeltur till Emmaus och ett besök i vår stora mataffär = underbar dag som väntar!!

Startar upp här!

Japp, det får bli så att jag flyttar tillbaka hit, är ingen höjdare att inte kunna blogga och vill ju dela med mig av allt som händer här i Vannes så från och med nu så kör vi här istället :)
Måste snart cykla iväg till gymet men skriver mer här i eftermiddag så det blir en uppdatering från helgen :)