Thanksgiving!

I lördags var det dax för en toppenkväll hos Emily i Vaxmora... Katie och Emilys mamma hade lagat mat hela veckan och det fanns massor med grymt god mat!

Inledde kvällen med goda räkbaguetter och sedan alla underbar mat som tillhör Thanksgiving- kommer inte ens ihåg hälften av allt vi åt men gott var det.. sen fick vi ta typ två timmars paus innan vi kunde käka efterrätt men då lirade vi GUITAR HERO.. var sjukt nervös inför första rundan men andra då klarade jag det galant, så övning ger färdighet =)

Kvällens fråga: Är vår passare gravid ----->  

Sedan kom Elin och kvällen spårade ut något när det var dax för te och sktisnack... Dom har storstilade planer för oss måste jag säga, undrar bara om den andra hälften är med på det här.. haha... julfesten med sollentunas herr- och damlag kommer bli årets fest.... so be there!

Vaknade upp på söndagen och åt mysig frukost innan vi åkte till hallen och gymmade.. och vem var där om inte vår favorit-Karin.. så trevligt att träffa henne igen :)
Matchen kan nämnas i ett ord: oinspirerande!
Men så är det ju ibland, Lina tog ett grymt försprång i servligan iallafall, det får vi glädja oss åt!!!

Idag har jag pluggat som en idiot från 08.00-14.00 och nu är jag klar så jag kan njuta av pepparkakor och Cityakuten!!

I will be right here, waiting for you


Ps. Lina är inte gravid.. men det är så man ser ut efter en härlig thanksgivingmiddag, hihi Ds.

Uppdatering!

Ja, det är väl bara att börja från början:

NORSJÖ
Tågresan upp gick väl ganska bra, sov väl inte så bra men vi hade roligt i allafall å det är ju det viktigaste.. dock var det lite kallt i vårt rum, men med raggsockar så gick det fin, fint! Kliver av tåget på den bästa stationen i landet- Bastuträsk!! Det var -20 grader och massa härlig snö, vi njöt i fulla drag!
Lunch på hotellet, å sen tvingar Johan ut oss på promenad (han vill ju bara vårt bästa, men ändå!!) och när vi kom in och skulle byta om så hade jag tappat känseln i mina tår :S
Matchen gick väl okej.. det blev 3-0: 3 x 25-18 =) Å jag är för första gången relativt nöjd över en match där jag lirar på "fel kant", känns kul att det går bättre iallafall!
Sen middag hos Charlie (härligt att han jobbade kväll så vi fick träffa honom, han var sig lik!) och sen massa skitsnack innan vi gav oss iväg mot tåget.. vi ska anmäla Elin till "Bonde söker fru" och hon SKA skapar skandaler där! Sen planerade vi vidare på julfesten, jag vet inte vd jag ska tycka om detta, men det är väl bara att haka på!
Tågresan hem var super, mys i bistron först med horoskopläsning å allt annat, synd bara att han inte var fisk... fast jag tror ju inte på sån där smörja... eller!?
Sov gott ändå hem till Stockholm när det förbaskade alarmet gick igång.. lyckad helg och 2 nya poäng med i bagaget!

VFU
Nu är jag färdig med min VFU- för den här gången... ska tillbaka en vecka till innan jul och det bara om 1½ vecka så det är riktigt snart det!! Börjar verkligen komma in i klassen nu, känns som de faktiskt är mina elever också och en blick räcker för att de ska förstå vad man menar.. känns grymt skönt! Å dom är så söta så, verkligen toppenbra är det!

ÖVRIGT
Ja.. annars är det en härlig höstdepp som alla befinner sig i.. vet inte hur vi ska ta oss ur den, men det som är bra är att det bara är 1½ vecka kvar av november, sen är det december vilket betyder att det är jul... ska iväg och shoppa julklappar på lördag- *längtar*
Volleybollen rullar på, känns lite ofokuserat just nu.. hmm, måste lära mig att tänka bort saker och bara fokusera på mitt eget, skit i allt runt omkring.. men vissa dagar är det svårt, oh så svårt!

Sovmorgon på fredag, Sovmorgon på lördag, Sovmorgon på Måndag = VÄLBEHÖVLIGT!!!

Wish you were near, I wish I could touch your face

...

Cos' I wanna hold you
Hold you for the rest of my life

Is he the one....  I just wonder



Norsjö- 08:orna kommer till Norrland!

Japp, ikväll bär det av norrut, mot Bastuträsk närmare bestämt!

Ska inleda kvällen med middag hos Sara, tar ju bara 5 minuter in till centralen från henne, så gött att hon bor i stan alltså.. hoppas att hon och Hugo lyckades få ihop sin nya soffa också så man får se hur den ser ut. Men det viktigaste är ändå att fotbolls-sittpuffen är kvar, I looooove it :P
Blir typ alla i laget som käkar middag (eller om man kommer till kaffet :P) hemma hos sara, gött med en liten lagkväll innan den låååånga tågresan med slutdestination Bastuträsk.

Kommer fram imorgon förmiddag, käkar lunch (hoppas det blir på hotellet hos Charlie!) spelar match, fikar i hallen (var ju toppen förra året) å sen är det bara att sätta sig på tåget igen som ankommer till Stockholm klockan 07.45 på söndagmorgon.. Jag hoppas att jag får se några renar i år, missade ju dom förra året :(

På söndag blir det till att plugga lite också, fast dagens höjdpunkt blir ju utan tvekan herrmatchen mot Team Valla- ska bli nice å se om australiensarna har blivit bättre.. Å så blir det kaffe och chokladboll med favoriten Enily också, woohooo!!

Så om ni vill mig något i helgen kan ni testa att ringa, fast om jag minns rätt var det typ ingen mottagning på mobilen uppe i Norrland, men testa gärna, alltid trevligt med samtal eller sms!


 

Grubblare

Ibland tänker jag alldeles för mycket för mitt eget bästa. Som tur var har jag en själsfrände inom just det området, Sara är en pärla, vi grubblar mer än nödvändigt... eller?

Sollentuna- är det rätt plats för mig? Vissa dagar kan jag ge ett klockrent svar på den frågan, att det är självklart här jag vill vara och det är med just de här människorna som jag vill tillbringa min vardag. Men andra dagar känns allting nattsvart, ingen motivation för något- varken skola, volleyboll eller vardagsliv... Men att spela volleyboll i Sollentuna är ju egentligen helt underbart. Att få vara en del av ett lag, att veta om att om man inte är på träningen är man saknad, vetskapen om just det betyder så mycket. Att ha sådana otroliga lagkamrater är guld värt<3



Men att sakna alla där hemma så mycket som jag gör, är det värt det? Men alla säger att jag bör gå klart min utbildning, bara 2½ år kvar nu, men det kan vara långa år om det inte känns bra.. Å är det verkligen den här utbildningen som jag vill gå? Vill jag jobba som lärare? Eller vad vill jag egentligen!?

Saknar tiden på volleybollgymnasiet.. även om man då inte riktigt uppskattade vad man hade så inser man i efterhand vad det betydde. Att bara kunna gå en trappa upp och gråta eller skratta tillsammans med de personer som man stod allra närmast. Allt var serverat på ett silverfat: skola, mat, träningar och livet. Man behövde knappt tänka själv, bara vara en del i en helt fantastisk gemenskap. Så alla ni som går på Volleybollgymnasiet just nu, ge varandra en kram idag, tre år går fort och efter de tre åren kommer inget att vara sig likt. Man kommer sakna varandra mer än vad man kan föreställa sig, så ta vara på tiden tillsammans.. Alla 87:or som gjorde de tre åren till något speciellt, och alla 85,86,88,89:or som också var en del av hela den cirkusen- tack!  Men det är väl så det är, man vet inte hur bra man har det förrän det är borta...



Å förra året här i Sollentuna- så här i efterhand inser man vilket sjukt bra år vi hade! Bussresorna med det laget är det inget som slår. Musiken att tagga till, nagelacket och guldögonskuggan. Allt var så enkelt med det gänget, man kände alla, man hade gråtit och skrattat tillsammans allt för många gånger för att behöva dölja något. Guldgänget från 06/07 kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!



Att jag har en speciell känsla just nu kan vissa dagar vara helt fantastiskt och vissa dagar kännas helt absurt. Det kanske är önsketänkande, att jag går händelserna i förväg. Vad betyder en blick? Vad betyder ett leende? Kan någon svara på det!? Men det kanske är sunt att våga drömma, att vågra tro på ett lyckligt slut. Det är i allafall en av de tankar som ger mig syre.. Det är bara att sluta ögonen och hoppas, hoppas att drömmen en dag skall bli verklighet.

Alla ni där ute, ni vet att ni är omtyckta... Er jag inte träffar varje dag, saknar jag varje dag och er jag träffar varje dag uppskattar jag lika mycket varje dag! 

Ge varandra en kram idag och njut av tillvaron- lev i nuet, den plats du befinner dig på och det livet du lever just nu är det den bästa för dig... just nu! 


VFU

Idag började jag min andra VFU-period fr den här terminen.. Mina elever var lyckliga över att man var tillbaka, härligt att vara uppskattad, även om det är av 7-åriga flickor, det är av dom som man får gränslös kärlek i allafall!

Dagen flöt på fint, hade svenska å matte innan det var dax för en tur till biblioteket. Då kom den mest knäckande kommentaren på den här dagen, då insåg jag hur ärliga barn är..När vi står uppställda på led utanför skolan (var svinkallt idag btw) och väntar på att promenaden till biblioteket skall börja säger en kille på sju år:
* Du är jättevit i ansiktet, nästan lika vit som dina tänder!
... som om man inte kände sig lite vinterblek alltså, hmm, måste sola solarium snart!

Kom hem vid fyratiden och slocknade framför tv:n en timma senare. Först nu har jag börjat vakna till liv men då är det ett dubbelavsnitt av Grey´s Anatomy som står på schemat- I Like it!

Imorgon blir det träning igen, med hela tränargardet, nice som tusan! Sen på fredag händer det grejer: NATTÅG TILL BASTUTRÄSK- stället där det händer!

Over and out!

Kaaaaaaallt!!

Nu är det grymt kallt här i Stockholm vill jag lova.. vintern är på väg!

Sista dan på universitetet på ett tag nu, ska bli gött att komma tillbaka till Lärarhögskolan, fast först är det VFU och två seminarier kvar, men sen är det Kungsholmen som gäller igen, wiiee =)
Idag gjorde jag och Alex en del arbete på vår paruppgift, vi är ett bra team, så det löser sig nog, hehe..

Ikväll är det träning, baggerträning med Stoffe, hoppas det går vägen.. kan ju blir lite irriterat på dom träningarna måste jag säga.. Men först ska vi glo lite på herrarna å sen in i gymmet å köra- lätt vecka den här veckan, thank god!

Längtar till jullovet då jag får träffa mina tre pärlor.. inte så långt kvar!

image47


Cupvinnare!

Japp!

Vi vann finalen med 3-0, vi gjorde ingen vidare insats egentligen men alltid trevligt med seger och allt! Vår prisutdelare var underbart söt, väldigt gammal och glad över att vi vann :) Vi har ett troget fan alltså!
Blev lite struligt idag när vi insåg att vi var en för mycket för att få plats i bilarna, men men, Super-Emma löste det med sin Saab, en pärla helt enkelt!
Lunch på "Brosarns Bar och Restaurang" innan det var dax för matchstart.. Tre snabba set och sen lite kramkalas med Karro och Elin- härliga ni är!

Dusch och iväg till Hemköp för att köpa midag, väldigt goda sallder som vi fick göra själva.. gjorde vi bra Sara! Sen busade vi med Johan också, köpte tuggumi (i en sån där ask som liknar en snusdosa) till honom, det gynnar honom att inte snusa så mycket! Han blev riktigt upprörd så han fick snuset efter ett tag, som vi hade köpt för att vara på den säkra sidan liksom!

Sen var det herrmatch med kaffe och chokladboll- dagens favorit! Tyvärr förlorade herrarna med 3-0, de spelade inte på topp om man säger så.. Så det blev ingen dubbel som jag och Sebbe hade bestämt, hmm får ta dubbel i GP och SM istället :P

Har ångest inför morgondagen- ska vara på universitetet klockan 8.00, helt sjuuuuuukt tidigt är det!!! Men sen slutar jag redan klockan 13, tidig träning och Cityakuten så jag tror att jag kommer att överleva!

AVslutar med en härlig bild från förra året- Golden days!

image46

... you've stolen my heart with one glance of your eyes...

Pepparkaksbak!

Igår bakade jag och Lina årets första pepparkakor!
För er som tycker att man inte kan baka pepparkakor i november (Aida tex.) så är vårt försvar: Det har snöat, är minusgrader och man måste ha en ljuspunkt i tillvaron!
Dock hade vi ingen kavel och inga pepparkaksformar så vi kavlade med ölflaskor och gjorde egna figurer! Har gjort en överraskning till brudarna i laget, vi måste ju peppa dom inför matchen idag!

Match idag ja, i Tierp av alla ställen.. där har man härliga minnen ifrån, Aida och My i ettan på gymnasiet, det var tider det! Sen har man vart där ett antal gånger efter det, förra året när vi var tvugna att lifta med norska busschaffisar för att vi fått punktering. Då var Joe hyffsat nervös, alla hans juniorer satt på en turistbuss mot Trondheim, men vi kom fram hela och fina!

Matchen idag är mot Svedala, som man har hört bara kommer med sju spelare, men vi kommer ju bara med åtta så det går väl jämnt ut, hehe.. Ska spela final i Svenska Cupen vilket ska bli fett nice! Sen vann ju herrarna igår också så det blir kaffe och chokladboll, *lycka*!

Bilder från gårdagens pepparkaksbak och från dagens match kommer ikväll!
Håll nu tummarna för oss!!

Äntligen fredag!

Ännu en skolvecka på universitetet är över, härligt! Bara 3 veckor kvar på det där stället....
Nästa vecka ska jag ha VFU, samma skola som sist så de ska bli jättekul att komma tillbaka till alla mina härliga elever, å alla trevliga lärare! Härlig skola helt enkelt :)

Idag måste jag verkligen ta tag i min hemtenta, men det är ju sååååå tråkigt och svårt! Vet inte hur det kommer sluta, kommer bli många samtal till Alex i helgen, hoppas vi kan lösa det här tillsammans :S
Sen om det är någon som har en liten smidig bandspelare som man kan spela in samtal på så hör gärna av er- jag är i akut behova av en!!!

Ikväll kommer det blir nice skulle jag tro! Först en sväng till hallen för att biffa med Sara (som kommit hem från Barca nu :D), å hoppas på att träffa Emily också, men tror hon skulle träna sina tjejer om jag inte minns fel.. Kanske hinner glo en säng på herrarna också, men de är inte mina idolor Johan, där hade du fel! Bara otroligt jobbigt att ta sig hem från hallen ibland, därför blir man kvar lite längre än nödvändigt, hehe... 
Sen blir det in till Stockholm för middag med några från laget, just nu är det: Jag, Sara, Katie, Emma å Samuel men hoppas vi blir några fler!!

Imorgon kommer hela dagen gå åt till att plugga! Hoppas att det blir fint väder så man kan ta en tur ner till parken när pluggandet blir för tråkigt! Om någon har lust för att komma förbi imorgon och överraska mig med en kladdkaka så loooooovar jag att öppna dörren och vara social- allt för att slippa plugga!

Men nu sitter jag här istället för att plugga, fy på mig! 

Avslutar med en härlig bild på mig och Siri, som kommer på besök till Stockholm snart!!! :)

image45


Ps. Igår gjorde jag mitt första dopingtest, spännande måste jag säga, men det gick över förväntan :P Ds. 

...

...Oh, all I needed was one look, One magic moment...

Daugava

Dagens musik: Daugava- Lars Winnerbäck

Idag har jag varit på äventyr i Barkaby. Gick kalasbra och jag fick mig en hel del vettiga saker hem, viktigast var ändå vinterjackan, tack för tipset Adi!

Idag är det träningsledigt, tacka gud för det måste jag säga! Vi har en tung styrketräningsvecka nu, och det är inte att leka med alltså. Sen är jag ju i samma grupp som Katie (Red light district=bästa gruppen!) å hon är sjukt stark så det gäller att ligga i. Tunga benböj igår så det var nästan att man fastnade i försvarsställning under bollpasset igår, men det är så det ska vara! Imorgon är det gym igen men först dösnack med mina underbara lagkamrater och två timmar boll, kommer bli en bra torsdag tror jag!

Jag har en höjdpunkt till att se fram emot!!! Den 28/11 åker jag, Sanam, Alexandra å ytterligare två polare till Vingåker Outlet. Med bil drar vi iväg tidigt på morgonen och shoppar hela dagen! Finns det något bättre? Jag gillar mina klasskamrater!

I helgen ska vi spela Svenska Cupen, kan bli spännande, ska få träffa min underbara vän Tora (å alla härliga 88:or, bästa Karro kommer ju!!!).. skönt med bara en match per helg nu framöver, kommer ju bli värsta semestern brudar, haha.. Hoppas killarna vinner sin semifinal på lördagen så vi kan stanna kvar och hejja på dom.. å dricka kaffe å köpa chokladboll, eller hur Emily!?

               

Stundtals längtar jag bort från allt, längtar till en trygg famn som kan trösta. Stundtals vet jag inte vad jag håller på med, men jag tror ingen kan svara på det. Stundtals ångrar jag mig, men vem kan svara på om jag har gjort rätt?
Men sen kommer de stunder då jag känner att allt är rätt, att det inte finns någon annan plats som jag hellre vill vara på. Det finns stunder som känns magiska, kan det vara möjligt, eller är det önsketänkande!? Det gäller att ta vara på de stunderna, och de personer som gör stunderna möjliga. Tack för att ni finns!


Oslo!

Ja.. nu är man hemma efter en 36 timmars tur till Oslo för arr lira lite volleyboll.

Resan inleddes på lördagmorgonen med flyg till Oslo, flygresan gick ruskigt snabbt, jag och Emily satt och snackade heeeela vägen :) Väl där så var det en härlig bussresa upp till Toppidrottscentret där lunchen väntade.. lunch och vila innan det bästa på hela helgen hände: JAG FICK TRÄFFA LENA!!!! Vi började ju nästan lipa när vi fick syn på varandra, helt sjukt att man kan sakna någon så mycket som jag har saknat Lena.

Match på kvällen på Engelholm, inte mycket att säga om den matchen egentligen.. Hmm, Johan var nöjd ibland men känslan på planen var allt annat än trevlig så nu måste vi skärpa oss om vi ska göra en bra och rolig säsong!
Efter att ha irrat runt i Oslo ett tag så hittade vi hotellet å ja det kunde inte bli bättre men vi bodde på samma hotell som Engelholm. Så kvällen tillbringades först promenerandes till mataffären, Minni hade stenkoll efter att ha fått info om vägen: "Ta höjer i lysekrysset å sen ser ni ett kebabställe, men viss ni int vill ha kebab så fotrsatt ner venster". Vi hittade och shoppade godis! Sen myste vi i baren med Lena, Marta, Minni, Lina, Pia och Elin. Toppenkväll och massa mys med Lena denna helg!

På söndagen var det Lauras födelsedag så jag och Lina gick upp tidigare och blåste upp ballonger och gjorde våfflor, hon blev så glad så vår lilla libero :) Matchen mot Koll gick ännu sämre så den pratar vi inte om, haha.. Flyg hem sen och vi var hemma redan klockan 18, helt underbart att inte åka buss.

Sen har vi avslöjat Engelholm, de tycker vår coach är snygg och inte minst Marta tydligen.. Så vi sa till Johan att de kunde väl gifta sig så hon kan spela för oss.. han skulle tänka på saken, haha... 

Den här veckan kommer nog bli bra.. ganska mycket att plugga men så ska det vara.. Sen ingen träning på fredag utan idolkväll med våfflor hemma hos oss istället.. På söndag bär det av till Tierp för Svenska Cupen, vi ska spöa Svedala hade vi tänkt, moahaha... Hoppas grabbarna går till final också så vi kan stanna och hejja på dom!

Sen har vi ju lite höjdpunkter under hösten:
* Resan till Norsjö
* Thanksgiving middag den 24/11
* Malin J kommer kanske 1/12
* Engelholm borta 9/12 (träffa familjen)
* JULFEST 16/12 hos Katie och Carlos
* Åka hem 19/12!!!!!

Kommer bli en bra November (försöker intala mig själv det för att inte hamna i höstdeppen, haha)

Å så avslutar jag med en bild på mig och min favorit i alla kategorier- Lena!