Bloggtorka!?

Igår var helt enkelt en dag utan blogginlägg och jag vet faktiskt inte riktigt varför det blev som det blev men ibland får det helt enkelt bli så. För mig är bloggen ett sätt att dela med mig av min vardag till vänner och familj som jag inte har chansen att träffa så ofta och det är även en dagbok för mig själv. Men vissa dagar så finns det inte så mycket att skriva, när dagen är så där vanlig som bara en träningsdag kan bli och inget spännande händer. För igår kände jag att jag flyttade mig ner till spädbarnsåldern igen då min dag följde mönstret äta - träna - äta - vila - äta - träna - äta - sova, hur kul kan det vara att dela med sig av egentligen!?


Idag innehåller dagen ett besök på shoppingcentret då jag behöver köpa en partyväska inför vår lördagsnatt i Paris, nya sneakers då mina älskade vita nike har börjat läcka, och sedan borde jag köpa någon stor och mysig stickad tröja som kan hålla kylan borta, särskilt när jag ska strosa på gatorna i Paris på söndag :) Jag vet att jag pratar mycket om Paris men jag är så otroligt taggad inför detta och det är en stad som man på något sätt förälskar sig så snabbt. Jag tror den kommer att vara ännu vackrare nu med all julbelysning, julmarknader och julpynt! Åh vad jag längtar efter att få vakna upp på söndag morgon och ha två hela dagar i Paris tillsammans med mina fina vänner. Jag vet i alla fall hur den söndagen kommer börja - frukost på STARBUCKS, wiiiiieeee!!

 
 

Men innan vi sätter oss i bilen och styr mot Paris så ska två träningar och en match avverkas. En match på hemmaplan som vi verkligen borde vinna och vi är alla medvetna om att det kommer bli oerhört tufft. Nog för att vi vunnit de senaste tre matcherna mot detta lag men de har vunnit sina senaste matcher och kommer att komma hit starkare än någonsin. Det gäller att vässa formen och plocka fram det bästa spelet i oss alla, sen är det bara att köra allt vad vi har klockan 19.00 i morgon! 


The Russian World

Dagen började på ett fantastiskt bra sätt här...



... för att efter ett mördarpass med ryskan sluta här, behöver jag säga att jag inte kan flytta mig ur soffan!?
 
 

Plus och minus

+ Är att det bara är 4 veckor kvar till jag åker hem på jullov och blir hemma i Sverige i....18 dagar (!!!)!

- Är att det börjar bli fruktansvärt kallt här i Calais nu. Idag när jag körde till gymet klockan 08.20 så blinkade temperaturindikatorn för att varna för ev halka då det bara var +3 grader. Tur att jag har vinterjacka, mössa och vantar redo för kylan!

+ Är att till helgen så åker jag och två av mina fina lagkamrater till Paris. Vi styr söderut direkt efter vår match på lördag för en festkväll i Paris och sedan skall vi spendera söndag/måndag på starbucks, strosa runt på julmarknaderna, turista vid eiffeltornet och massa, massa mer!

- Är att min fotj*vel inte vill bli bättre trots medicin och isande. Jag är så trött på den att jag skulle kunna såga av den här och nu. Är det någon som har lust att byta fot med mig så får ni hemskt gärna skicka ett meddelande!

+ Är att julen är så nära att man med gott samvete kan börja lyssna på julmusik, äta pepparkakor, baka lussebullar och planera julklappsinköpen. Detta är den bästa tiden av vintern, hela decembermånads mysfaktor som är så grymt hög!

- Är att det är så många människor som jag saknar att ha i min närhet och att få dela min vardag med. Så mycket som händer på hemmaplan, stora livsförändringar för vänner och familj som jag bara kan följa på distans. Det är verkligen proffslivets baksida, att vara långt ifrån dem man älskar mest!

 

Jag saknar oss!

 
 
 
If ever there is tomorrow when we’re not together.. there is something you must always remember. You are braver than you believe, stronger than you seem, and smarter than you think. But the most important thing is, even if we’re apart.. I’ll always be with you.
-- Winnie the Pooh

I´ve been looking at you, for a long long time

Klocka 07.20 slog jag upp mina blå idag och tänkte att det är fruktansvärt många timmar kvar till träningen som börjar klockan 12. Istället för att ligga och fundera på det jag mig ut på en löprunda i soluppgången. Det var ruskigt kallt idag och stundtals ganska blåsigt då jag sprang vid havet men det blev en bra tur och jag blev förvånad över att jag höll så bra tempo. Dock är jag tveksam över min gps som idag berättade att rundan som vanligtvis är runt 5,3km idag var strax över 6km, mycket märkligt tyckte jag. Kanske tog lite större svängar och sprang en något annorlunda avslutning på rundan faktiskt så det kanske var det som gjorde förändringen!

Nu har jag ätit en fantastisk frukost som vanligt med min havregrynsgröt (med russin, linfrö, torkade fikon och banan) och två knäckemackor. Detta är min absoluta favoritfrukost som jag äter minst 6 dagar i veckan!
Idag väntas två träningspass varav det första nu vid lunch troligtvis kommer att innehålla en hel del fys och kvällspasset blir ett renodlat spelpass skulle jag tro. Vi har nu haft tre dagar utan volleyboll och jag är riktigt taggad på att komma in i hallen och köra igen även om det troligtvis inte kommer att vara så vackert nu på morgonpasset :P

 

Time flies

Nu är ytterligare en dag här i Calais snart slut och det är helt galet hur snabbt tiden går egentligen. Jag har bott i Calais i 3 månader, om drygt 4 veckor kommer jag hem till Sverige för ett långt och härligt jullov och om drygt 6 veckor är det ett nytt år och hela 2013 har plötsligt svischat förbi. "Time flies" är verkligen ett uttryck som jag börjar förlika mig mer och med ju äldre jag blir!

Idag började jag dagen med en morgonpromenad vid havet, var härligt väder men kallt som tusan och jag har hört att vi ska få minusgrader här i veckan, brrr! Efter en kort tur till Lidl för lite shopping var det dags att riva av veckans första träningspass i form av en timme på gymet. Blev ett bra pass och jag kunde öka i roddmaskinen vilket alltid känns bra då det är en övning jag varit så svag i tidigare! Även frivändningarna och marklyften kändes bra idag men det är lite surt att vi inte har något bra golv så jag vågar inte maxa i frivändningarna då jag är rädd att golvet går sönder om jag släpper stången när jag inte orkar mer.

Testade ett nytt sushiställe idag för lunch då vårt favoritställe var stängt men detta kom inte i närheten av det andra så det blir nog inget mer besök där. Nog för att det var gott men det andra är både godare, fräschare och har trevligare personal :)

Resten av dagen har jag spenderat på hemmaplan med att laga lasagne (lax- och spenat som tyvärr blev lite torr), plugga franska, skriva vykort, hade en kompis här på fika och nu laddar jag för att klockan skall slå 21.00 så jag kan krypa ner i sängen och titta på "Ensam mamma söker" - veckans höjdpunkt! Blir en tidig kväll idag då det väntar två tuffa träningspass imorgon. Den här veckan är otroligt viktig för oss då vi bör vinna på lördag så det är fullt fokus som gäller nu - go hard or go home!

 

Just nu...

... är det pluggstuga här i Calais!

 

#32

large-12

Grymma scones!

Ni som läste min gamla blogg kanske minns hur förtjust jag var i mina kesoscones som jag gjorde jämt när jag bodde i Vannes. Dock har jag inte hittat en enda butik här i Calais som har keso så därför måste jag tänka om kring scones. Idag testade jag ett nytt recept som skulle visa sig vara riktigt gott. Nästa gång skall jag nog slänga i lite fikon, russin och kanske lite mörk choklad i degen också för att lyxa till det lite :)

Recept 2 scones: 
2 dl rågsikt
1 dl havregrynsmjöl (havregryn mixat till mjöl)
1,5 dl kvarg
1 mosad banan
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 200 C.
Blanda alla torra ingredienserna och tillsatt sedan kvargen och bananen.
Forma två scones av degen och sätt dessa på en bakplåt med bakplåtspapper.
Skär två snitt i båda sconsen och grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
Klart!

 
 
 
 

Hur snabbt kan en helg gå?


Den här lediga helgen hade vi alla sett fram emot så mycket då det är vår första lediga helg sedan början av september om jag minns det rätt. Dock känns det som den bara har rusat förbi och jag som tycker att nyss var fredag kväll och jag satt och tittade på fotboll och åt pepparkakor!

Idag vaknade jag upp vid 9, pigg och glad då det blev en lugn kväll med relativ tidig hemgång vilket gjorde att jag var utvilad när jag vaknade :) Tog mig ut på en morgonrunda idag igen, testade lite nya vägar och med Berg & Strömstedt i lurarna så glömmer jag liksom bort hur långt jag gått så det blev en ganska lång tur tillslut. Gjorde lyxbrunch med ett nyfunnet recept på nyttiga scones och till det blev det en smoothie!

Det enda "viktiga" jag gjort idag var att åka iväg och hejja på våra juniorer som spelade match i franska cupen. De vann väldigt lätt och man kunde se att vissa av dem var ganska överlägset bättre som volleybollspelare. Kändes dock fint att kunna se dem spela och hejja lite på dem!
Resten av dagen har ägnats åt att baka kanelbullar, tvätta lakan, fixa lite med planeringen av julklappar, laga middag och snart kommer nog Mischa över på te och bullar, som en bra avrundning på den här lediga helgen :)

 

Visst är de färgglada bullformarna som jag köpte i Amsterdam fina ;)

 
 

A little party never killed nobody

Efter en helt ofantligt seg eftermiddag med slösurfande, vindruvor, powernap och en lång dusch börjar jag nu bli människa igen och skall snart ta mig iväg till hallen för att först hejja på vårt herrlag under ett set och sedan åka vidare till våra vänner i det professionella herrlaget och hejja på dem. Skall bli skönt att få sitta vid sidan och njuta av volleyboll för en gång skull och den här gängen kan vi dessutom se inspike och lineup vilket vi aldrig gjort. Vi brukar komma inrusande i våra mizuno kläder direkt efter vår match och sedan typ dö på läktaren, haha.. men nu kommer vi sitta där i vanliga kläder och jag har till och med lite mascara på ögonfransarna - big day!

Vi får se var kvällen tar oss men jag är sugen på en tur ner på stan för att träffa människor och bara umgås en kväll med mina fina vänner här i Calais!

 

Lördag morgon!

Började min lediga morgon med att vakna 07.30 av de blåste löv utanför vårt hus. Alltså varför ska de blåsa bort alla löven med en lövblås när ändå vinden kommer röra till det igen!? Förstår verkligen inte, och ännu mindre att de gör det klockan 07.30 på en lördag morgon!!!

Istället för att sura ihop över det här så klädde jag på mig, laddade ner två poddcasts med Carina Berg och gav mig ut på långpromenad. Blev en tur på 8,5km som ven innehöll ett stopp på posten och ett stopp på marknaden som är precis bakom vårt hus. Jag älskar verkligen de franska marknaderna, så mysigt, särskilt idag när solen sken också :) Jag fick i alla fall med mig brysselkål och äpplen hem den här gången. Sneglade även på lösgodiset men höll mig från att shoppa loss där för den här gången!

Nu ska jag snart slänga ihop en nudelsoppa med grönsaker och sedan blir det nog en powernap så jag skall orka med kvällens aktiviteter i form av herrmatch och utgång!

 

Tonfiskbiffar

 

Vissa dagar blir man så där extra nöjd med lunchen och idag var helt klart en av de dagarna. Jag gjorde en enkel sallad med morötter och grönsallad, en sås med crème fraîche kryddad med vitlök, salt, peppar & paprikapulver och så sötpotatis i ugn. Till detta stekte jag några tonfiskbiffar och det är dem jag egentligen vill dela med mig av. De är så enkla att göra och en perfekt variation på tonfiskrätt enligt mig :)

Tonfiskbiffar
1 burk tonfisk (avrunnen)
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
2 soltorkade tomater
salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienserna och stek några minuter på varje sida, voilá!
Man kan egentligen ha i vad som helst som man tycker är gott men idag passade det med tomaterna då jag hade det hemma :)


Heja Sverige, Heja Sverige



Hittade en live stream, på ryska (för att behöva lyssna på min tränares modersmål även efter träningstid!), men det är bättre än inget.
Heja heja Sverige, kör över Portugal i andra halvlek nu!!

 
 

Tidig morgon dubbel dag...

... var ett motto jag levde efter i princip hela sommaren och jag älskade det. Jag kunde inte för mitt liv förstå hur folk kunde sova ända fram till klockan 09.00 på morgonen, de missade ju dygnets absolut bästa timmar! Just nu är jag så ofantligt glad att jag bara lever det livet under sommarens härliga månader då det är ljust ute, varmt och mer välkomnade att stiga ur sängen klockan 05.00 på morgonen helt enkelt. För idag ringde klockan två timmar senare än min sommartid och jag var som en klubbad säl. Vaknade mitt i en ofantligt konstig dröm om tanter, stora obehagliga hus och konstiga situationer - alltså vad får man allt ifrån?

Nu har jag i alla fall tagit mig upp och precis avslutat min frukost framför datorn och lite tända ljus (det är ju mysigt när man väl vaknat till liv...) och om en stund skall jag köra iväg till universitetet för veckans andra franska lektion. Det blir två timmar där idag också och efter det drar jag direkt till gymet och betar av en timmes konditionsträning på cykeln tror jag. Ikväll väntar träning 18-20 och sedan är det äntligen dags för två dagars välförtjänt vila och tid som skall ägnas åt allt annat än volleybollträning!

Hoppas ni allihopa får en fin fredag där hemma i Sverige :)

 
Så här mysigt kunde man ha det klockan 06.30 en julimorgon i Ugglarp :)
 

Vägen till Calais - Vannes VB

Efter min tredje säsong i EVS så bestämde jag mig helt enkelt för att göra en ordentlig satsning för att komma utomlands och spela volleyboll. Jag lämnade mitt jobb som förskollärare, jag sade upp min lägenhet i Ängelholm och jag tackade också nej till en förlängning med EVS. Det kan låta riskabelt att satsa allt på ett kort men jag kände att det vardenenda möjligheten för mig att lyckas - både rent praktiskt men också mentalt.

 
Efter några turer fram och tillbakai kontakt med agent, klubb angående kontrakt med mera så stod det klart, jag skulle flytta till Frankrike och få leva min dröm som volleybollproffs. Staden jag skulle flytta till hette Vannes, och är en kuststad i södra Bretagne.
 
 
 
 
Då vi hade landslagsuppdrag ända in i mitten av september anslöt jag till laget endast 4 dagar innan första seriematchen och det var en väldigt ovanlig situation bara det. Jag var nervös över det mesta, allt i från hur jag skulle få plats med mitt liv i två resväskor till om någon i laget skulle prata engelska. Det var några tårar som fälldes på flygplatsen i Köpenhamn men när jag gick igenom säkerhetskontrollen så var det bara att blicka framåt, mot ett nytt äventyr!
 
Det var en tuff säsong på många sätt då det låg en helt annan press på oss spelare och på laget. Detta var vårt jobb, vi fick betalt för att prestera och gjorde vi inte det fick vi snabbt veta det. Vi hade tuff konkurrens i laget och pressade varandra hårt under veckans många träningspass. Våra tränare var perfektionister och vi kunde nöta saker till de satt perfekt vilket vissa dagar ledde till en hel del frustration på vägen dit. Språket var inte heller det lättaste att anpassa sig till och våra träningar var alltid på franska, med inslag av översättning till engelska dock (vilket jag var väldigt tacksam för till en början!!). Under min första taktikgenomgång förstod jag inte ett ord och i time outer på matcher var det samma sak. Efter hand lärde jag mig dock "volleyboll franskan" och efter jul var det inga problem att hänga med på träningarna. De flesta av mina lagkamrater pratade engelska, mer eller mindre framgångsrikt men vi kunde förstå varandra och det var det viktigaste.

 
 
 
Dock var det en fantastisk upplevelse och jag fick ibland påminna mig själv om vilket liv jag levde och att jag faktiskt kunde livnära mig på min idrott, vilket är få förunnat. Under året i Vannes fick jag uppleva en cup-final i Paris, heta derbymöten inför en stor publik, jag fick flyga och spela matcher på franska rivieran, delta i sponsorevenemang, jag fick se alla tågstationer i Paris (typ det enda jag hann se av Paris) och mycket, mycket mer. Det var ett fantastiskt äventyr och även om det var tufft ibland och jag fällde några tårar så var det helt klart värt det och jag skulle utan tvekan göra det igen..... och det kanske är därför jag nu sitter i Calas!? ;)
 
 
 
 
 

Ändrade planer

Igår blev en fantastiskt mysig dag men inte alls enligt de planerna jag från början hade haft. När jag fick chansen att skjuta bort det där nödvändiga och istället åka till Lille tillsammans med mina två favoriter i laget så tackade jag inte direkt nej utan packade glatt in mig i bilen klockan 15.00 och taggade för både IKEA, shopping och fika på stan!

Vi började med ett snabbt stopp på IKEA och då det bara jag som är så där fantastiskt lycklig över att få åka dit så tog vi bara vägen om "matdelen" igår då det kändes viktigast. Jag köpte med mig pepparkakor, pepparkaksdeg, lösgodis, ost, knäckebröd och julmust hem så nu kan julkänslan snart infinna sig på riktigt här i Calais :) Funderar på att åka dit någon dag snart igen och kanske köpa lite julpynt, skall först se vad butikerna här på hemmaplan erbjuder dock.

Resten av eftermiddagen/kvällen tillbringade vi inne i Lille där vi strosade runt och tittade på folk, gick in i några butiker, njöt av storstadskänslan och till slut hamnade vi på vårt favoritställe för middag. Jag åt deras goda löksoppa och åker ni till Frankrike måste ni testa löksoppa här då det är fantastiskt gott. De gratinerar den med ost och bröd i (typ som en toast på toppen av soppskålen) och när man blandar ner det i soppan så blir det magiskt gott. Som sagt, testa det om ni kommer till Frankrike någon gång!

Det var jättemysigt att få åka iväg några timmar, andas storstadsluft, köpa med mig lite svenska godsaker och bara "vara" för en kväll. Vi tre planerar att åka till Paris nästa helg efter vår hemmamatch för att kunna spendera två dagar där bland julmarknader, julpynt och bara njuta av den fantastiska staden som jag börjat förälska mig i, ååå vad jag längtar!

 

#31

large-11

Redan onsdag

Jag förstår verkligen inte hur jag kan sova så dåligt med tanke på hur mycket vi ändå tränar och hur trött i kroppen jag är efter kvällspasset. Dock är min hjärna inte alls inställd på att sova, inte ens efter en dag med 2 timmars franska lektion på morgonen. Detta resulterade i att jag låg och löste korsord vid halv ett i natt och sen studsade jag upp klockan 07.00 nu på morgonen. Det är ju tur att jag inte trött på grund av detta men tycker det är lite segt ändå....

Idag väntar en dag med läkarbesök på morgonen och sen blir det träning efter det. Eftermiddagen behöver jag nog använda till att göra lite nytta, så som att handla, gå till posten etc. Ikväll funderar vi på att besöka en restaurang här i närheten för att komma ut ur lägenheterna för en stund, vi får väl helt enkelt se vad vi tar oss för men det blir nog bra oavsett :)

 

Organiserar

Har bestämt mig för att organisera bland mina foton en gång för alla då det är ett allmänt kaos på min dator och min externa hårddisk. Det är helt fantastiskt att sitta och titta igenom alla bilder från min iphone, alla sommarens bilder och allt framkallar så mycket minnen. Jag hade verkligen den bästa sommaren och fick möjlighet att spendera den med dem jag tycker alla bäst om - det är lycka. Delar med mig av några av kvällens godbitar innan jag ska krypa ner i sängen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Världens godaste middag!

Jag vet inte hur många gånger jag sagt det innan men jag måste bara säga det igen - bananpannkakor är den bästa middagen EVER!
För det första går det snabbt att laga, det är nyttigt och bra ingredienser att äta efter träning och man kan variera tillbehören hur mycket man vill.
Idag blev det två matskedar chokladproteinpulver i smeten och sen blev det jordnötssmör/vaniljkvarg som tillbehör tillsammans med en stor fruktsallad - mumma!!
Jag hade nog kunnat äta detta varje dag i veckan, men jag försöker att hålla mig till en kväll/vecka, det får inte bli för mycket av det goda, då kanske jag tröttnar (hemska tanke!) ;)

Imorgon klockan 10.00 har jag en läkartid för att kolla upp foten som fortfarande krånglar och nu får det vara nog med 4 veckors smärta, något måste göras. Hoppas han kan fixa den på något snabbt sätt så jag kan träna klockan 12-14 imorgon iaf!

 

 

 


När livet kommer i mellan

Idag har helt enkelt livet kommit i mellan mig och bloggen och så tycker jag att det kan få vara ibland. I går kväll när jag tänkte skrivit så ringde L & M på skype och det blev över en timmas skype med dem och det fantastiska lilla knytet som var om möjligt ännu sötare än på bild!

Idag var det uppstigning när det fortfarande var mörkt ute vilket verkligen inte tillhör vanligheterna i mitt liv nu för tiden. Men jag måste erkänna att det var lite mysigt att gå upp tidigt, tända ljus och äta frukost för att sedan ge sig av till något annat än träning. Anledningen till denna tidiga uppstigning var att idag började min franska kurs på universitetet. Tio veckor framöver kommer jag att ha en 2 timmar lång lektion tillsammans med en lärare från universitetet. Det är alltså privatundervisning vilket jag tror kommer vara perfekt för då måste jag prata en hel massa vilket är det jag verkligen behöver utveckla!!

Efter min lektion har jag hunnit med en fika hos Ivana, en två timmar lång träning och nu en lunch bestående av gårdagens rester från min kycklingwok i kokosmjölk. Nu får det nog bli någon timmas vila innan kvällsträningen som drar igång klockan 18 :)

 

En vanlig men annorlunda måndag

Idag är det en helgdag här i Frankrike på grund av en minnesdag för andra världskriget. Röda dagar och söndagar i det här landet innebär att det mesta är stängt men inte vårt stora köpcenter så där slog jag ihjäl några timmar idag!

Började dagen med ett grymt gympass. Ökade vikten i bänkpres och kände mig förvånansvärt stark i både frivändningarna och i de raka marklyften. Det är ju så härligt att få starta dagen med ett gympass tycker jag, hela dagen blir på något sätt så mycket bättre efter ett lyckas pass på gymet :)
Åkte sedan vidare till köpcentret där jag strosade runt och köpte bland annat årets andra julklapp, äntligen är julklappshandlingen igång! Jag tittade även lite närmare på kamerorna som jag funderat på, fick känna och klämma lite på dem men vet inte om jag blev så mycket klokare, så jag får nog klura lite till. Avslutade med en storhandling i den rörigaste butiken i stan, förstår inte varför jag alltid hamnar där minst en gång varje vecka. Antagligen för att de har massa bra matvaror, en grymt frukt- och gröntavdelning och det ligger i köpcentret. Men utöver det är den inte mycket att hänga i julgranen.

Just nu ligger mina lussebullar och jäser för andra gången och snart ska de in i ugnen. Sen klockan 18.00 blir det fika här hemma hos mig då Mischa och Ivana kommer förbi - mysfaktorn är hög här i Calais idag!

 

Saknar julmyset och sällskapet i Vannes!


#30

large-10

Lazy sunday

Oj att klockan redan är 18.30 har jag totalt missat och insåg att det kanske verkligen är på tiden att skriva några rader här också. Söndagarna har en tendens att smyga iväg och försvinna så där utan att man riktigt hinner uppskatta dem fullt upp. Idag var inget undantag och jag har inte gjort så där fruktansvärt mycket nytta idag heller, alltså precis så som veckans enda lediga dag skall vara :)

Eftersom vi kom hem vid tretiden inatt så blev det först en sovmorgon och en god frukost som lyxades till med hjälp av en skål mannagrynsgröt, fint ska det va! Efter det blev det en stunds småpratande med Ivana som var här och lånade vår tvättmaskin innan jag gav mig ut på dagens promenad. Jag gick oväntat långt idag och kom nästan upp i en mil som jag tyckte hade varit roligt att uppnå men gps:n stannade på retliga 9.93 km, haha.

De senaste timmarna har jag ägnat åt att äta lite rester i form av lasagne, ringa och gratulera pappa på Fars dag och sedan blev det ett långt skumbad för att kroppen skulle få slappna av och återhämta sig en smula efter den långa matchen igår som tyvärr slutade med en 3-2 förlust. Tänkte skriva ett inlägg om matchen så snart bilderna har kommit upp, är ju alltid roligare att blanda in lite bilder i all text tycker jag :)

Nu funderar jag på vad jag skall laga till middag och sen skall jag krypa ner i sängen och titta på någon mysig film tror jag, känns som en lagom aktivitet en söndagskväll som denna!

 


#29

large-9

Äntligen är han här!

 
Dessa två underbara människor blev i onsdags kväll föräldrar till en fantastiskt söt liten son som jag längtar så mycket att få träffa om några veckor!

Mina fina vänner kommer bli helt fantastiska föräldrar och de kommer passa så bra som föräldrar till den här lille krabaten :)

Grattis än en gång L&M <3

 
 

Lördag och dags för bortamatch i Paris

Sov inge vidare i natt då jag lyxade till det med en snickersglass igår kväll och då sköt mitt blodsocker i höjden och gjorde att jag var galet pigg ända fram till klockan 01.00 då jag äntligen kunde somna. Är helt galet hur snabbt kroppen vänjer sig vid att inte få socker så ofta och den blir helt tokig när det väl trillar in lite socker i systemet, haha!

Dagen har hittills innehållit en morgonträning i en iskall hall. Jag längtar efter den dagen de sätter på värmen i hallen, undrar bara när den dagen kommer!? Nu har jag packat väskan och förberett för dagens resa och snart skall jag laga lite lunch i form av lax och sötpotatis, mumma!
Matchen idag spelas i Paris och det är Levallois som står för motståndet. Sist vi mötte dem vann vi med 3-0 och det är målet för dagens match också. Dock är det alltid tuffare att möta lag på deras hemmaplan där de är självsäkra och kan spela ut på ett annat sätt. Det är 110% fokus som gäller och håller vi oss till vårt spel så skall det nog kunna gå vägen!

Håll tummarna för oss ikväll klockan 20.00 :)

 
 

#28

large-8

Dead or alive?

Jag trodde att jag varit sliten och trött tidigare i veckan men som jag känner mig idag var nog pricken över i:et, jag är mer död än levande!
Började ändå dagen med en morgonpromenad för att få igång den där j*vla foten som är en riktig plåga. Men efter några minuters haltande så var den någorlunda igång och jag kunde få upp tempot lite. Kan säga att jag längtar efter ett läkarbesök nästa vecka så jag förhoppningsvis kan få någon behandling som hjälper!

Spenderade några timmar i soffan och sen var det dags att åka till hallen för att träna barn i 5-6 års åldern. Två timmar höll de igång och jag har typ glömt vilken energi barn har, helt galet! Trots en del problem med språket så lyckades vi ha roligt tillsammans och alla verkade nöjda efteråt :)

Vår egen två timmar långa träning innehöll en massa hopp, en spännande uppvärmning med hjälp av stol och boll (ryska idéer I guess) och galet trötta kroppar. Jag hade lätt kunnat somna när vi stretchade efteråt. Vi har som mål att vinna matchen imorgon med 3-0 eller 3-1 och på sätt redan ha kvalificerat oss till slutspelet som startar i mitten av januari. Går allt enligt planerna så kommer förhoppningsvis nästkommande veckor gå till att ta hand om våra trötta och slitna kroppar och kunna fokusera mer på individuella saker då det är drygt två månader till nästa "viktiga" match!

 

Vägen till Calais - Engelholm VS



Eft
er tre år i Sollentuna så kände jag att jag behövde nya utmaningar, hårdare konkurrens på träning och en tränare som kunde pusha mig ännu hårdare. Dock hade jag kontrakt för ytterligare ett år i Sollentuna + att jag hade ett år kvar på mina studier vid Stockholms Universitet. Men efter en sommar med mycket krångel, upprörda känslor, arga mail och en del pusslande så löste det sig till slut - jag kunde skriva på ett kontrakt för Engelholm Volleybollsällskap, EVS.
 
Mitt första år i EVS var en framgångssaga som nådde nästan ända fram. Vi vann elitserien, vi vann Grand Prix (mitt första GP-guld och jag grät floder av lycka!). jag blev bästa poängplockare i GP, vi vann NEVZA som första svenska lag någonsin (NEVZA = nordiska klubbmästerskapet) men sen snubblade vi på målsnöret och förlorade den femte och avgörande SM-finalen på hemmaplan. Även om det var en framgångsrik säsong är det SM-guldet man vill vinna och jag tror att förlusten i den finalserien satte spår i mig som spelare för all framtid. Men jag minns att det enda jag sa i en tidningsintervju direkt efter finalen var att jag var så stolt över vårt lag och allt vi gjort och det håller jag fast vid än idag!
 
 
I laget spelade många bra spelare och en av dem var en japansk toppassare. Att få spela tillsammans med henne under två år i EVS lärde mig massor -den bästa spelaren jag någonsin spelat tillsammans med!
 
 
Inför mitt andra år i EVS så flyttade min bästa vän och lagkamrat till Schweiz för en proffskarriär och det var en tung start på säsongen utan henne. Men nya spelare anslöt till laget och det visade sig att vi skulle ha en fantastisk säsong även nu. Vi fick i och med förra årets finalplats spela Europacupen i Slovenien som trots förluster gav mycket erfarenhet och mer motivation. Vi vann precis samma titlar som året innan och förlorade tyvärr samma titlar - i en femte avgörande SM-final på hemmaplan. Det var som att spola tillbaka bandet och uppleva samma besvikelse och förtvivlan som året innan men på något sätt tar man sig igenom motgångarna och kommer ut ännu starkare. Under det här året fick jag ta på mig rollen som lagkapten, tillsammans med en lagkamrat och det var en stor ära och det krävdes mer och tydligare ledarskap från min sida - något som tog tid att vänja sigvid.
 
 

Mitt tredje år i EVS såg lite annorlunda ut. Visserligen vann vi GP-guldet och även elitserien men två korsbandsskador under säsongen, varav en precis innan slutspelet skulle börja visade sig vara för svårt för oss att hantera. Vi blev utslagna redan i kvartsfinalen och fiaskot var ett faktum. Grova domarmissar i kvartsfinalserien och mycket uppståndelse kring det gjorde att vi spelare titulerades som "dåliga förlorare" vilket var väldigt jobbigt att höra då det absolut inte stämde. Detta gav oss dock möjligheten att lära oss att hantera vad som skrivs i media, något vi i vår sport är ganska skonade från att behöva göra. Men återigen reste vi oss, torkade tårarna och fortsatte träna inför en ny säsong.
 
Under mina tre år i EVS hade jag Tina Celinder-Nygren, även tränare för damlandslaget, som tränare. Hon betyder otroligt mycket för mig, både som tränare och som person då hon inte bara är en mycket bra tränare utan även bryr sig om personen bakom volleybollspelaren Andréa. Alla som jobbar kring EVS har den egenskapen, att de bryr sig om dig som person och det är något jag värdesätter högt och jag är evigt tacksam över den omtanke som de gav mig under mina år i EVS.
 
 
 
Mina tre år i EVS är mina mest framgångsrika år som volleybollspelare hittills och jag lärde mig så otroligt mycket under de åren. Dock kände jag att efter tre år, när jag var 25 år gammal, att det kanske var dags att testa något nytt, utanför Sveriges gränser. Men skulle verkligen jag ha chans att få ett proffskontrakt? Och om jag fick det, skulle jag verkligen våga åka?
 
 
 

#27

large-7

Kameratips!?

För två år sedan investerade jag i en avancerad kompaktkamera som har följt med mig på många resor och diverse fotograferingar. Under de här två åren har mitt intresse för fotografering vuxit och jag gör mer med bilderna jag tar, så som förstoringar, almanackor med mera. Detta har gjort att jag den senaste tiden har funderat på att införskaffa en systemkamera. Jag har försökt att ta åt mig av olika test, frågat vänner och jag tror jag har fått fram två favoriter (eventuellt en tredje) som ligger i ungefär den prisklass som jag funderar på. Så nu passar jag på att fråga er om ni kanske kan komma med ytterligare förslag, tips eller åsikter kring dessa kameror som jag tittat lite extra på. Kanske har ni någon av kamerorna som jag funderar på eller så kanske ni har en annan som är helt fantastiskt bra och som ni vill rekommendera. I så fall får ni hemskt gärna lämna en kommentar och på sätt hjälpa mig i mitt val av kamera, för innan jul så ska jag nog ha investerat i en systemkamera om jag känner mig själv rätt! Här nedan har vi mina tre favoriter, även i den ordningen jag just nu prioriterar dem i:

Nikon D32009nikon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canon EOS D600
canon-eos-600d71

Nikon D5200
Nikon-D5200-DSLR-camera

 


Middagsdejt nr.3

Igår var det som sagt min tur att vara värd för den franska versionen av "halv åtta hos mig". Kan redan på förhand säga att det inte är så mycket prestige i det, inga poäng och inte så mycket som är likt det där programmet över huvudtaget, förutom att vi lagar mat till varandra :)

Då det är ett pussel att få ihop tider som passar när vi både är tjejer från vårt lag och en av killarna från herrlaget så fick det bli middag klockan 21.00 en onsdagskväll men det gick fint det också! Jag bjöd på lasagne som blev riktigt god och varje gång jag gör lasagne så funderar jag på varför jag inte gör det oftare då det är väldigt enkelt och väldigt gott! Till efterrätt blev det en klassisk svensk smulpaj med äpple och kanel och jag kan säga att mina middagsgäster skrapade pajformen så den var uppskattad :) Blev två härliga timmar i vanliga kläder, sminkad och för omväxlings skull en middag vid köksbordet med sällskap!

Nu är det bara Mischa som är kvar av oss fyra och hon har lovat att laga någon typisk tjeckisk mat så vi får väl se vad hon hittar på och när vi får inbjudan till hennes middag!

 
En av mina middagsgäster från igår :)

#26

large-6

Vem är den snygge mannen?

När jag frågade er i föregående inlägg vad ni ville veta eller om ni hade några frågor så hade jag nog tänkt mig frågor om volleybollen, livet i Calais eller något annat träningsrelaterat. Men där hade jag fel och jag lovade att svara på frågorna jag fick så här kommer svaret på den första frågan som löd:

"Vem är den snygga mannen vid din sida?"

Ja, mannen på bilden är en av mina allra bästa vänner, Marcus. Även han är hallänning och vi lärde känna varandra för drygt 5 år sedan. Vi säger fortfarande att vi inte har känt varandra så länge men har den senaste tiden insett att vi kanske borde sluta säga det då det faktiskt gått över 5 år som sagt. Vi träffas typ bara på sommaren då Marcus också spelar volleyboll, i världens ände, Sibirien/Ryssland. Dock har vi hunnit med en hel del under de år vi känt varandra, allt ifrån midsommarfirande till roadtrips och mycket, mycket mer. Det v i är bäst på är dock att sitta i soffan med en skål lösgodis, kladdkaka, titta på Mamma Mia och sjunga med i sångerna!
(och Marcus, du kan ju ta med den kommentaren i din ryggsäck om inte annat, haha ;P)

 

Vad ska jag skriva??

Känns som jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om här idag då de flesta dagarna är lika varandra och det inte händer så där fantastiskt mycket nytt och roligt. Hoppas på att inspirationen kommer tillbaka snart i alla fall och till dess så rullar mitt liv på med träningar, vila, filmtittande och annat vardagligt!

Ni som läser kanske har några frågor, något ni skulle vilja att skrev om eller något ni är nyfikna på i proffslivet eller kanske något som handlar om svensk volleyboll där hemma? I så fall så kommentera så svarar jag så fort jag kan!

 

Onsdagsplaner!

Idag är en onsdag som innehåller en helt fantastiskt massa bra och roliga saker. Jag tror på något sätt att det gäller att fylla de här gråa höstdagarna då allt bara rullar på i vanlig vardagstristess med saker som förgyller vardagen, om det så än bara är en kopp varm choklad och en ny tidning. För mig är dagens höjdpunkter en ledig eftermiddag och en middag tillsammans med tre fina vänner ikväll!

Började dagen med att åka och handla och tanka min lilla vita bil. Blir alltid lika nervös och förvirrad på bensinstationer och nu när de dessutom är på franska blir ju allt tio resor värre. Men jag tror jag fick rätt bensin i bilen i alla fall och jag tror även att allt som stod på inköpslistan kom med hem.

Nu väntar en två timmars träning och beroende på vad vi gör så kanske jag stannar kvar och kör lite extra efter träningen. Vill egentligen åka t gymet ikväll för att köra ett pass överkropp men det hinns liksom inte riktigt med så då får man helt enkelt försöka lösa det på bästa sätt!
Anledningen till att det inte hinns med ett gympass ikväll är därför att det nu har blivit min tur att laga middag i vårt middagsgäng. Jag tänker bjuda på lasagne och sallad till huvudrätt och sen blir det en klassisk äppelpaj till efterrätt. Tror och hoppas att det kan bli en fantastisk middag på alla sätt :)

Men först är det dags att sätta på lite uppiggande musik, mjuka upp kroppen och styra bilen mot hallen för lite volleyboll - let´s do this!!

 

#25

large-5

God natt!

large-4

Mörker, storm och regn...

... är det som väntar utanför dörren en tisdagkväll som denna. Jag tänker inte måla upp någon drömbild av att "åh vad härligt det ska bli att ge sig av till träningen" för det hade varit en stor, fet lögn just nu. Den här perioden gör det riktigt jobbigt att gå till kvällsträningarna då kroppen lätt luras av att det är mörkt ute och hjärnan tror att du helst bara vill kura ner dig under en filt och dricka varm choklad hela kvällen. Det är ju då en himla tur att det går att lura både hjärnan och kroppen så att jag faktiskt kan ta mig iväg till träningen ikväll också, haha.. Ikväll väntar dryga 2 timmar av spelträning och det kommer förmodligen att bli en lika tuff träning som vanligt.

Uppdateringen om foten var att idag var det tre tåleder som var låsta och ben som låg i fel läge igen vilket självklart, helt logiskt orsakar smärta. Nu skall alla ben vara på rätt plats, allt ska vara upplåst och smärtan skall försvinna inom två dagar - vi får väl se hur det blir med den saken. Är inte överdrivet positiv, tyvärr....

 

Wish me luck!

Efter en smärtsam första träning för vi nu se vad fysion har att säga om foten idag, hoppas han kan fixa det i alla fall för nu börjar jag bli less på att ont hela tiden!

large-3


Tisdag 5:e november

Den här veckan är det slut på våra lyxiga träningstider då skollovet är över och hallen är inte ledig när vi helst vill ha den. Det kommer nog ta en vecka att komma in i de nygamla rutinerna igen men ganska snart kommer man förmodligen ha glömt bort träningstiderna vi hade förra veckan ändå. Dock är min kropp fortfarande inställd på förra veckans tider och jag vaknade klockan 08.00, redo för att kliva upp och äta frukost. Sköt dock lite på det och tog mig även ut på en uppfriskande morgonpromenad före frukosten!

Idag väntar två träningspass (12-14 och 19.45-22.00) där jag skulle tippa att vi har en timmas fys också under de första passet. Skall mellan passen också hinna med att åka till fysion en sväng för att kolla upp foten ännu en gång då den inte alls vill bli bättre. Får se vad jag får för utlåtande om den idag!

Annars rullar livet i Calais på precis som vanligt, vi är redan inne i November och innan jag vet ordet av så sitter jag på flyget hem till Sverige för jullov, känns helt galet att det snart är jul! Jag har så färska minnen från min underbara sommar och det känns inte alls som att det redan gått 3 månader sedan jag slutade jobbet på Västergård och 2,5 månad sedan jag lämnade Sverige. Time flyes stämmer verkligen in på livet just nu!!

 

Är det verkligen tre månader sedan?


#24

large-2

Someone’s gonna paint you another sky

   
 
Att trivas med sitt eget sällskap är en egenskap och en kvalité som jag värdesätter otroligt högt, både hos mig själv, människor i min närhet och nya personer jag möter. Det är inte alla som uppskattar tid med sig själv men jag säga att för mig är den där egentiden livsviktig och något jag verkligen prioriterar!
När man har egentid så får man också tiden att tänka och reflektera över saker i livet och det kanske är det som skrämmer vissa människor och kan vara en anledning till varför många personer inte trivs med sitt eget sällskap. Jag skulle ljuga om jag sa att det aldrig dök upp jobbiga och obehagliga tankar i mitt huvud men på något sätt så tar jag mig allt som oftast förbi dem - antingen på egen hand eller med nödvändig input från någon. Idag blev min input återigen en podcast och det blev de två unga tjejerna Linn & Ebba som fick följa med mig på en promenad i kvällssolen. Det som jag fastnade för i dagens podcast var det som Linn sa i slutet: Avdramatisera livet och njut!
Jag tycker inte hon kunde ha mer rätt så jag njöt av en härlig kvällspromenad, goda bananpannkakor och ett nytt avsnitt av "Ensam mamma söker" i kväll - och mitt alldeles egna sällskap :)

Shopping!

Det här med att leva proffslivet innebär ju att man inte riktigt jobbar enligt de klassiska 8-17 tiderna varje dag. Det gör att man har tid att göra saker då ingen annan har tid, till exempel att shoppa. Finns ju inget bättre än att gå omkring i halvtomma i butiker, slippa köer till provrum och all stress som ofta är på de där ställena på exempelvis lördagar.

Blev inte så mycket shopping för mig utan gick mest omkring och tittade, provade en massa skor och funderade kring julklappar. De har en butik här som dels har breda skor (perfekt för mina missformade fötter) och även stora storlekar så som 42 och 43. Det var riktigt kul att prova skyhöga partyklackar för en gång skull ;)

Det som gjorde mig mest nöjd är att jag shoppade med mig årets första julklapp hem, äntligen! Ni som känner mig vet att jag älksar att planera och klura på julklappar redan i september och nu är det bara 1,5 månad kvar till jul så nu är det liksom dags att ta tag i det på riktigt -åååhhh så kul!!


Den här fick i alla fall följa med mig hem :)
 

Från depp till pepp

Vaknade i morse och såg hur regnet öste ner samtidigt som det blåste full storm - allt var alltså som vanligt här i Calais. Jag brukar inte bry mig så mycket om vädret men idag fick det mig att bli riktigt deppig och det i samband med att det är måndag gjorde min morgon lite värre än vanligt.
Åkte sen iväg till gymet och rev av ett tufft benpass till grym musik och tillsammans med härliga människor. Vi skrattar lika mycket som vi svettas under våra gympass ;)

Nu har jag hunnit med en liten handling på Lidl och sedan lagat en fantastiskt god lunch bestående av en mix av kidneybönor, paprika och spenat tillsammans med en bit lax - magiskt gott!

Tror dagen skall fortsätta med en tur ut till vårt stora shoppingcenter, får se om jag kan göra några fynd där ute. Vem vet, kanske kan börja shoppa lite julklappar också :)

 

#23

large-1

#22

Miss you all.... a lot!
large

I walk to you if I had no other way

 

Att ge sig ut på promenad i höstrusket med hörlurarna i öronen och bästa löparskorna på fötterna kan vara något av det bästa att ägna sig åt en ledig dag. För mig är det då jag kan reda ut problem jag har, planera något som ligger framför mig eller bara fundera kring livet. Jag tycker om att lyssna på olika podcasts när jag är ute och går/springer för oftast får man inspiration till tankarna från de programmen. Idag valde jag att lyssna på Sarah Dawn Finers program från Sommar i p1 2013. Det var intressant att lyssna på även om jag själv inte är i musikbranschen då det var en hel del prat om att "the show must go on" och att pusha sig själv till onödiga risker. Detta är något som man som idrottare också brottas med när det kommer till skador och sjukdom till exempel.

 

Jag avslutade dagens promenad med att gå ner till kanalen som rinner genom stan och satt där och väntade på att mataffären skulle öppna efter eftermiddagsvilan. Passade på att ta några härliga höstbilder som jag delar med mig av till er :)

 

   

 

 
 
 
 

 


Lördagen som innehöll det mesta!

Som jag skrivit tidigare i veckan så har vår tränare varit nervös, stressad, otålig och allmänt skärrad inför matchen mot Laon. En av våra styrkor som spelare är att hennes känsla inte smittar oss utan vi kan ofta prestera på topp trots hennes hysteriska tillstånd. Matchen igår var inget undantag och vi vann med 3-0 och leder nu vår grupp med 5 poängs marginal till laget som ligger på andra plats. Vi fick en mardrömsstart och låg under i första set men kom ikapp och förbi för att sedan släppa tillbaka dem in i matchen och göra det onödigt nervöst, 28-26 till oss. De resterande två seten var egentligen ingen diskussion kring utan vi spelade bättre och bättre och gav dem aldrig chansen att spela igen. Min egen insats var betydligt bättre än förra veckan men måste jobba ännu mer med mitt block- och försvarsspel, får vara mycket fokus på det i veckan helt enkelt!!

 
Då vi spelar redan klockan 19.00 och har gjort det till en vana att vinna med 3-0 så är klockan inte mer än 20.30 när vi lämnar hallen och vi hinner med så sjukt mycket mer under kvällen/natten. Igår hann vi se vårt herrlag vinna en toppmatch med 3-0, handla, göra oss iordning för fest, förfesta, hänga på en pub och dansa loss till fransk musik på nattklubben här i stan. Jag valde att fira dagens vinst med rosa bubbelvin och chips vilket kändes som en vinnande kombination! Jag hade en otroligt rolig kväll med många olika idrottare som var ute och även om jag var otroligt trött och sliten när jag kom hem framåt morgonen så somnade jag nöjd och glad med lördagen :)

 

Trött lördag

Jag förstår inte varför jag varenda lördag känner mig så trött när jag vaknar. Jag får liksom en dag/vecka då jag får uppleva den där känslan som jag gissar att alla ni morgontrötta människor där ute känner när väckarklockan ringer. Typ känslan av att någon slagit en med ett basebollträ i huvudet, ögonen går inte att få upp och hela kroppen typ strejkar. Ja, ja jag ska ju verkligen inte klaga, jag får den känslan en gång/vecka medan massa jag känner har det så precis varenda morgon!

En morgonträning är i alla fall avklarad och foten hänger med trots att den är lite svullen och stel men det kommer gå fin, fint att spela ikväll ändå och jag är sjukt taggad! Timmarna fram till match blir det till att slappa, laga lunch och förbereda sig inför matchstart. Skönt att det är några timmar kvar så jag hinner med att vila ordentligt och bunkra massor med energi så jag orkar vara på topp hela matchen.

Vad kvällen har att erbjuda får vi helt enkelt se efter matchen, jag vet faktiskt inte vad jag är sugen på att göra men det ordnar nog upp sig lagom till kvällen :)

 

#21

large-7

Otursfågel!?

Idag studsade jag upp i sängen och var redo för att ge mig ut för lite konditionsträning före frukost men när jag drog bort gardinerna från fönstret så möttes jag av - ösregn!! Jag blev sjukt besviken, fixade frukost och lade mig sedan i soffan i några timmar i ren protest.

Träningen idag gick helt okej och jag tror nog vi hade veckans jobbigaste uppvärmning så vi alla svettade oss igenom det två timmar långa träningspasset. Det var fokus på block, upptäckning och lite serv-/servmottagning. Den här veckan har vi haft ett volleybollpass mindre och min kropp känns faktiskt fräschare och mer redo för match än vad den gjorde förra veckan så jag hoppas att det är ett gott tecken inför imorgon!

Eftermiddagen och kvällen har jag spenderat hemma med tv-serier, skype, matlagning och sen hade jag planerat in en kvällspromenad. Jag tror jag hann gå max 200m innan jag trampade snett på den ojämna trottoaren och det gjorde ont som f*n. Jag tog stöd mot ett träd, fällde några tårar både av chock och smärta tror jag och sedan haltade jag hem igen. Lindade foten och isade den och nu känns det helt okej så får hoppas att det håller i sig. Vår tränare kommer få en hjärtattack om jag berättar det här för henne så jag hoppas slippa, haha!
Det är läskigt ändå hur mycket vi kan utsätta våra kroppar för på träning med hopp, riktningsförändringar med mera utan att bli skadade men att gå en kvällspromenad var tydligen för mycket begärt. Jaha, tack för den då!

 

Vägen till Calais - Sollentuna VK


I trean på gymn
asiet var det mycket funderingar kring framtiden och vilken klubb man skulle spela i. Jag hade bestämt mig för att stanna i Sverige och till slut föll det sig ganska naturligt att välja Sollentuna VK. Jag flyttade upp till Sollentuna i augusti tillsammans med en lagkompis från volleybollgymnasiet, och även om det var skrämmande att lämna tryggheten kändes det väldigt bra att vara två och att ha en nära vän med sig.

 
Jag spenderade tre år i Sollentuna och under mina tre år där hann jag träffa människor som för alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. Den största framgången kom under mitt första år: SM-guld! Det var ett lärorikt år med en tuff tränare (Johan Isacsson, nu tränare för herrlandslaget & Lindesberg), duktiga spelare omkring mig och mycket träning. Att få stå där i April med SM-bucklan var otroligt häftigt och det här laget kommer alltid att betyda oerhört mycket för mig.

215058_5221111605_4593_n
 
De kommande två åren blev inte lika framgångsrika rent resultatmässigt för våran del. Vi spelade Grand Prix, men kom på fjärdeplats. Vi tog oss till slutspel där vi första året åkte i semifinalen och andra året i kvartsfinalen. Vi var med och slogs där uppe i toppen men vi nådde aldrig några riktiga framgångar. För min del fick jag ta en större roll, tog plats i startsexan och fick känna på kaptensrollen som vice kapten under mitt sista år. Dock kände jag under mitt tredje år att jag behövde nya utmaningar, möta ännu bättre spelare på träning, ha större konkurrens på träningarna och även få träna mer och tuffare. Det var därför som jag efter tre år sökte mig vidare och därför bytte klubb.
 
2604_61137826605_7703335_n
 
Mina år i Sollentuna var häftiga på många sätt och det var många "första gången" under de åren. Det var första gången jag bodde hemifrån "på riktigt", första gången jag bodde i en storstad, första gången jag hade ett riktigt jobb, första gången jag studerade på universitet m.m. Åren efter gymnasiet är omtumlande och fantastiskt roliga på samma sätt och för er som funderar över framtiden och vad ni ska välja att göra så har jag nog bara ett råd - följ magkänslan och oroa er inte så mycket. Vad ni än väljer så blir det er framtid och ni kan göra vad ni vill med den!
205503_5220446605_3551_n

1584_46388861605_6761_n
 
 
 

Happy Halloween

Att leva i proffslivet gör att man lätt glömmer bort helgdagar och andra situationer där vanligt folk firar och festar då det för oss oftast bara innebär en helt vanlig träningsdag och det väntar förmodligen ännu mera träning morgonen efter den där stora festkvällen. Jag är dock tacksam att jag spelar i ett land som firar jul på ungefär samma dag som vi i Sverige vilket innebär att vi är lediga då. Jag hade haft otroligt svårt att missa just den högtiden och alla traditioner som kommer med den! Igår när alla lade ut bilder på halloweenkläder, man såg festklädda människor på gatorna och alla barer och klubbar hade öppet trots att det bara var torsdag så märkte vi av att vi inte riktigt lever samma liv som de flesta andra här. Men vad gjorde vi då för att fira denna högtid?

images
Jo, vi firade först med att göra en grym kvällsträning där vi hade tre hårdslående killar med som verkligen körde skiten ur oss och vi slet som aldrig förr. Efter detta så åkte vi hem till mig, köpte med oss pizza och lite andra godsaker och sen blev det filmmys fram till midnatt. För oss var det ju en fest i sig att äta pizza så där en helt vanlig torsdag så det räckte liksom för att vi skulle känna att det var en speciell dag. Filmen som visades var självklart "Magic Mike" och Erika gjorde klart för oss att hon önskade sig en brandman i födelsedagspresent. Vi får väl se vad vi kan göra åt den saken, haha!

MagicMikeMusical

 

#20

thumb-1