Tisdag 29/9

Massagesagan idag gick toppen och mina barn är så duktiga så när de sitter och masserar varandra! Frukt och samling is the shit när man jobbar på förskola, haha.. Annars har vi varit ute i det fina höstvädret idag och lekt "kycklingarna & räven", haft sprinttävlingar, gungat och bara njutit av solen mest hela dagen :) Dock tror jag alla barn var lite extra griniga idag (eller var det fröken som var trött!?) för tex till mellanmålet satt två av de minsta och gallskrek av olika anledningar, bland annat att de inte fick fortsätta leka med bilarna. Tur de blev nöjda när de fick en smörgås framför näsan, hihi..

Träningen idag vet jag inte riktigt hur den ska sammanfattas!? Stundtals bra och stundtals riktigt uselt är nog det bästa jag får till just nu.. eller kan det sammanfattas med att det finns saker och jobba på, det är en sak som är säker!! Vet iaf att det kommer bli kanon, bara att ha tålamod på en del punkter så löser det sig :)

Imorgon är det 7.30-16.15 som gäller så man borde väl snart gå och lägga sig för att vara ordentligt taggad inför en dag med alla söta små barn!  

Depp!?

Tror jag är inne i en lite negativ spiral just nu då allt som jag ska ta mig an bara känns allmänt jobbigt. Vet inte riktigt varför det känns såhär just nu för egentligen har jag ju ett toppenliv å inget att klaga över, men men jag hoppas att det vänder snart! Jag hatar att komma in i tankemönster som leder till att jag bara tycker synd om mig själv och hamnar längre och längre ner i den där deppen.. Jag ska bli bättre på att se livet från den ljusa sidan, shape up helt enkelt!

Praktiken är det ju bara 2 veckor kvar på och det komer gå i ett nafs trots 10 timmars dagar nästa vecka. Det är bara att gå in för det till 110% och njuta av alla glada barn hela dagarna :)

Träningarna går som de går men i vilket fall så diggar jag vårt lag! Vi är en skön mix av juniorer, utlänningar, skåningar och några inflyttade själar som faktiskt har riktigt roligt tillsammans.. tränarstaben kan man ju inte heller klaga på direkt, klockrent helt enkelt :)

Nu ska jag äta upp min toast, sjunka ner i soffan och sen bara ladda inför morgondagen som jag ska möta med ett leende på läpparna!!

Flickan som lekte med elden!

Igår var vi och såg "Flickan som lekte med elden" och den var så grymt bra!!! En riktigt brutal film och jag kan inte komma ifrån att tänka på om Stig Larsson verkligen var en normal människa? Hur kan man komma på en handling med så mycket våld, brutala mord och knepiga lösningar? Jag är iaf enormt imponerad både av författaren och av skådespelarna som gör filmen riktigt bra!
Dock blir det alltid lite läskigt att komma hem till en tom lägenhet efter en sån film. Ni som känner mig vet ju att jag är lättskrämd och egentligen inte ser sådana filmer så det var ju dömt att bli en natt med något orolig sömn.

Klockan ringde vid 05.40, borde det inte vara emot lagen att gå upp så tidigt? Var på förskolan halv sju och satt och drack te, patade med min handledare och bara tog det allmänt lugnt för de första barnen trillade inte in förrän vid kvart över sju. Det blev med andra ord en lugn start på dagen med en kopp mintte och mysbelysning :) Sen har det blivit gymnastik, lunch, sagoläsande, tillverkning av armband och halsband och en del spelande av diverse spel. Det finns en liten kille som är ca 1½ år och han är ju på den andra avdelningen men vi gör ju mycket tillsammans så jag har lärt känna honom ganska bra. Om man har varit borta ett tag å kommer in till hans avdelning så kommer han alltid springandes, ler med hela ansiktet och sträcker upp armarna och vill kramas. Han är en underbar liten filur och jag blir så glad av att tillbringa dagarna med ett barn som han :)

Idag har det inte blivit mycket gjort sen jag kom hem vid ettiden. Lagat mat har jag gjort och även gjort en äppelpaj som jag och Lena ska äta ikväll, mumsigt värre!! Snart ska vi åka/cykla iväg mot Nyhem för träning och fotografering, usch och fy för foto! Men vi får göra vårt bästa för att få till ett bra kort, vi är ju grymt snygga allihopa så det borde ju bli en lätt match ;)

old times, good times


Polen och märkliga drömmar!

Då var man hemkommen efter ännu en polenresa. Detta skall dock ha varit den sista på ett bra tag, närmare bestämt till landslagssäsongen närmar sig och det är ju X antal månader dit!

Den här polenresan var betydligt kortare då vi åkte i torsdags och kom hem igår, kändes ju knappt som man varit iväg, hehe.. vi åkte till norra Polen den här gången, trakter vi känner oss lite mer hemma i. Boendet och maten var så bra så vi funderade ett tag på om vi verkligen hamnat i Polen!? Min roomie för helgen var Magda och vi tittade på filmer som var dubbade till polska vilket var en upplevelse. Det jobbiga var att det dessutom var en och samma röst som pratade genom hela filmen, spelade ingen roll om det var en tjej som pratade i filmen, det var ändå en manlig polsk röst som dubbade henne, det kan man kalla diskriminering!! 
Rent volleybollmässigt var det tre riktigt tuffa matcher. Alla hade mycket att jobba med men vi kämpade oss igenom matcherna och lärde oss garanterat något på vägen! Rumia var ett bra motstånd, de hade riktigt bra tjejer och det är alltid roligt att möta lite "Babouskor" så här på försäsongen :P
Även om det är väldigt roligt att vara ute och resa tsm med laget så ska det bli ganska skönt att få vara på hemmaplan en månad nu. Träna på som vanligt, möta ett svenskt lag och sen ladda inför seriepremiären som börjar närma sig på riktigt nu :)

Idag har min lägenhet fått en uppfräschning vilket var välbehövligt! Vid halv tre blir det fika hos Uffe och sen avslutar vi dagen med ett biobesök :) En sån där mysig söndag som både innehåller värdefull egentid och kvalitetstid med sina vänner!

På tal om vänner så drömde jag väldigt märkliga drömmar i natt som innehöll vänner från alla håll och kanter. Det var massa folk från sommarens alla äventyr med i drömmarna och vi gjorde de mest märkliga saker. Bland annat spelades det volleyboll på en gräsmatta utanför mina föräldras hus och spelarna kom från alla möjliga länder och ingen kunde kommunicera med varandra. Drömmarna innehöll även fester med tillhörande nattliga samtal på parkbänkar och väl där pratades det om de mest ologiska saker, haha.. Det skulle vara roligt att veta vad dessa drömmar betyder! Min egen tolkning är att vissa delar kommer från samtalet med Marcus igår, men långt ifrån allt kan kopplas till det så slutsatsen är nog ändå att mitt undermedvetna lever sitt eget lilla liv ibland ;P


Polen!

Hemma efter ännu ett äventyr i det polska landet. Detta var min första polenresa med EVS och den var riktigt bra, kan bero på alla härliga personer i laget!! Känner att jag skulle kunna skriva huuuuur mycket som helst om resan så det får bli många och korta ord som beskriver resan istället :)

skratttårar på flygplatsen | charterstämning på flyget | bo med Julia | fluffiga täcken | korta sängar | vitt börd med marmelad | högsommarvärme | kit kat | japansk språkkurs | megastor pizza | klippa och färga håret | fotografering | klosterbesök | fika | volleyboll | lagkväll | lära-känna-varandra | skratt | blockkurs | allsång | bussresor | gambalo! | morgonträningar | sjuklingar | mental träning | japansk stretching | turnering | vinna 5 av 6 matcher | nötter | underbar resa med underbara människor!    



Pölen!

Polen - here we cooooooome!!!
Åå, vad roligt det ska bli med en resa tsm med laget =)
Vi hörs igen på lördag när jag landat på svensk mark!
Telefonen är med så sms uppskattas...


Okristligt tidigt!!!

God morgon, eller jag vet inte riktigt om det är en god morgon :S Det borde i vilket fall vara olagligt att behöva ställa väckarklockan på strax över 06.00! Men nu är man ju uppe och igång och har ätit en första frukost men jag längtar redan till kaffet och smörgåsarna som det blir vid kvart i åtta :) En 10-timmars dag på förskolan väntar och det är med blandade känslor jag tar mig an den här dagen. Tio timmar är lång tid men samtidigt så är det bara att gilla läget och göra det bästa av situationen, det hoppas jag att jag klarar av! Ska nog fjäska till mig att få gå vid kvart i fem för att inte behöva slänga i mig middagen på 10 minuter, hade varit gött att iaf få 10 minuter till det, hehe :P

Måste även säga att träningen igår var den roligaste för den här säsongen! Vår underbart söta japanska landade på svensk mark lagom till träningen så nu har vi gjort premiärträingen tsm med henne. Jag har förstått att i Japan har man en aktiv högerspelare som får mycket boll och det gillar jag verkligen =) Plötsligt blev det tokroligt att vara höger, haha.. Hon är iaf väldigt söt, skrattar och ler hela tiden, ställer höga krav på sig själv och ger en pass som man bara har drömt om tidigare så jag tror verkligen på det här!!!

Nä, om man ska snöra på sig skorna och börja röra sig ner mot cykeln...

Söndag, underbara söndag!

Ja nu är det den där fantastiska morgonen då ingenting står på schemat och man bara kan softa och göra det man känner för, jag gillar´t!

Igår var det allt utom ledigt som stod på schemat då vi spelade totalt 9 set mot danska Holte. Det blev en vinst och en förlust men vi blev nog chockade över att vi kunde spela så bra trots nytt folk på banan och en passare som landar i Sverige först idag. Jag tror på oss den här säsongen, vi är inte självklara men vi kommer växa under seriens gång och det är ju först i mars/april som man ska vara riktigt bra så vi satsar på det ;)
Kvällen avslutades på Tres Amigos där vi åt och drack gott under några timmar. Vi var hyffsat trötta å då behövs inte så mycket för att få oss att börja skratta så kvällen blev riktigt trevlig, fast det blir den ju alltid när den tillrbingas med Lena, Magnus och Minni :)

Idag är det träning som står på schemat.. gym med Minni kl 14 och sen boll två timmar 15-17. Skall bli spännande att få träna med vår japanska idag. Efter att ha spelat mot Japan på Universiaden och dessutom fått se några av deras träningar så kan man ju bara ana vad vi har framför oss. Det kommer gå snabbt, SJUKT snabbt!!! 

Något som jag bara måste skriva är att vi delade ut ansvarsområden i laget igår. Minni var ansvarig för detta tillsammans med Tinas råd och önskningar. Jag hade först blivit satt som kontaktperson inför hemmamatcher men Tina hade en önskan om att jag skulle sitta på en annan post så att säga. Hon ville ha mig som reseplanerare eller som jag säger: Reseledare, hahaha! Så mitt jobb under säsongen blir att fixa kartor när vi ska till okänd mark och se till så att vi kommer dit vi ska! Jag tror det kan bli ett mycket roligt ansvarsområde och det känns ju fint att ha Tinas förtroende också =)

Ps. På tisdag åker vi till Polen :D:D Ds.  

Min fredag!

Trollstavar
Dinekli, dunkeli, doja
Bygga med lego
Mys med en nyvaken liten kille
Läsa sagor
Knäckemackor
Jaga troll
Leka i sanden
Bobbycar

~ Livet på förskolan ~


Förskola

Känner att det var ett tag sen jag gjorde någon vettig uppdatering här i min blogg men det beror inte på att jag inte har något att skriva om - snarare tvärtom!!

Denna veckan började jag min slutpraktik på 5 veckor. För första gången under min utbildning är jag på en förskola och jag stormtrivs. Det är underbara ungar att jobba med och pedagogerna är faktiskt riktigt roliga dom också. Det mysigaste på förskolan är helt klart att barn i alla åldrar gör väldigt mycket gemensamma saker och är inte uppdelade på olika avdelningar hela dagarna. Det gör att man får mysa lite extra med de små ibland men samtidigt får man lite mer givande upplevelser och diskussioner med de lite äldre, me like =)
Det är mycket att stå i när man går på dagis så vi har hunnit med att pyssla, spela spel, rita, vara i skogen, gunga, bygga sandslott, sparka fotboll, cykla, skriva med pinnar, läsa sagor och mycket, mycket mer.. Idag fick jag uppgiften att sova med ett av de minsta barnen efter lunchen, det var ju nästan så man somnade själv, haha.. Imorgon är det fredag och första veckan är alltså snart avklarad, imorgon ska jag stjäla några extra kramarav barnen så jag klarar hela helgen utan dom små liven!!

Helgen ja, den innebär bara volleyboll verkar det som.. Totalt 6 timmars spel mot ett danskt lag på lördagen och söndagen skall tillbringas först i gymet och sen i hallen med 2 timmar boll. Men på söndag kommer vår passare vilket skall bli skoj :) Igår kom även vår spiker så nu börjar det ordna upp sig, kan nog bli bra det här trots allt, haha.. Det roligaste igår var att Whitney (som vår spiker heter) tyckte att alla vi såg ut som fotomodeller, är inte det för härligt att höra så där en sen onsdagskväll när man är trött och sliten!? :D:D

Annars är det inte mycket nytt under solen, jag lever och mår bra och trivs fortfarande som fisken i vattnet här i min nya hemstad!

Lev livet!



Livet är inte dagarna som passerar,
det är dagarna du minns!




fint!



Ta mig till kärlek ta mig till dans
Ge mig nåt som tar mig någonstans




Skogen

Nyss hemkommen från en skogstur med våra två äldsta hundar. Alltid lika härligt att vara ute i skogen, det är verkligen på det sättet jag laddar mina batterier!

Dagen har även innehållit en tur till stan där både en tröja och en extern hårddisk inhandlades, mycket nöjd med båda mina inköp :) Tror min dator kommer hoppa av glädje när den får lite extra ledigt minne nu när jag kan föra över bilder och musik till den externa hårddisken. Det känns som jag kan unna min dator det efter snart tre års tjänstgöring!

Har även bakat ca 50 bullar, både vanilj och kanel blev det så nu är alla varmt välkommen hem till mig på kaffe med hembakta bullar till :) Är så smidigt att baka när man är hemma för då finns det mesta i skafferiet + att det finns en stooor degblandare vilket underlättar!

Kvällen skall tillbringas i soffan framför VM-kvalmatchen mellan Sverige-Ungern. Kan ju hoppas att svenskarna gör sitt jobb och vinner matchen för annars är det nog kört att komma till VM, om jag nu förstått det rätt!?

Ps. mina fina vänner Lena & Magnus har gått och förlovat sig, ett stort GRATTIS till er båda!!! Ds.



Mitt sällskap på skogspromenaden :)


Ännu en tidig morgon!

Uppe med tuppen idag också för att hinna städa, plugga och ta en sväng förbi gymet innan mamma kommer ner till skåne :) Är så otroligt otaggad inför att gymma men vet att jag kommer må så bra när jag väl klivit innanför dörren till gymet, och tänk hur bra det kommer kännas på vägen hem!! Hoppas att Magda joinar mig så man har någon att prata med mellan varven när ensamheten blir lite för påtaglig.

Sen blir det IKEA och en tur på Väla innan jag åker med mor min hem till Harplinge. Känns egentligen inte som jag har så mycket att göra hemma men bara att få god hemlagad mat, dricka kaffe på altanen och mysa i soffan framför ett bra tv-program kan vara värt det! Sen blir det nog lite shoping också när man ändå är i den stora staden Halmstad :P 

Men nu kan jag ju inte sitta här längre om jag ska hinna med alla mina sysslor innan klockan slår elva och jag ska vara på gymet.. ha det bra!



Mamma!


Morgonstund har guld i mun!?

Idag ringde klockan 07.00 för jag hade tvättid. Det känns såååå trist att behöva gå upp så tidigt på sin lediga dag men det var verkligen på tiden att jag tvättade så det var bara att gilla läget :) Man kan ju faktiskt gå och lägga sig och sova medan tvättmaskinerna jobbar! Har även hunnit med att steka pannakakor (jag lever verkligen på denna underbara mat), göra en adressändring vilket resulterade i ännu en slängd post-it lapp :D:D 
Denna dag skall spenderas hemma då vädret inte är på topp om man säger så.. men det gynnar mig att Lena jobbar, Sara är på intervju och Minni hämtar Jen på flygplatsen för då kan jag inte hitta några undanflykter för mitt pluggande. Mina kära handledare bestämde att vi skulle maila in ca 1 A4-sida till dom senast imorgon som handlade om vår projektplan kring examensarbetet. Detta känns inte helt lätt så jag måste slänga ut alla böcker på golvet och börja fila på det här snarast!!

I eftermiddag blir det en tur till Helsingborg då jag skall vara moraliskt stöd till Lena som ska dra ut en visdomstand. Stackaren är lite rädd för det här så jag ska sitta där och hålla henne i handen och torka tårarna! Sen blir det till att pyssla om henne med soppa och te :)

Förresten, igår hade vi vårt sista träningspass på monsterstarten på säsongen. Var ett fyspass som faktiskt var riktigt roligt och kollektivet fick stå åt sidan lite så man kunde köra i sitt eget tempo = lycka! Trots att man är lite trött och öm i kroppen så är jag riktigt glad över att vi har haft en tuff start, känns som man hittar touchen och spelet mycket snabbare då! Dock skall det bli underbart med 4 dagars "vila", skall ju ändå få in 2 gympass också, hihi ;P



En ridtur genom strandskogen skulle sitta fint... lääängtar till 15:e september när man får rida ner på stranden igen!!


Utsikten!

I morse när jag satt på tåget så slog det mig hur vackert det är här på västkusten. Sträckan mellan Ängelholm och Båstad är otroligt vacker och det är en grymt bra start på dagen att åka förbi den utsikten. Satt idag med min termosmugg fylld med nybryggt kaffe och bara insöp atmosfären. Jag tänkte också på hur min pendlingsväg i Stockholm såg ut: motorväg, vägarbete, fullproppad buss med stressade stockholmare. Det hade väl sin charm men tror det här är bättre för själen :)

Hade en bra dag i skolan med mycket nyttiga föreläsningar. Insåg också att världen är bra liten då jag dels träffade en tjej som också läst i Stockholm, haft samma lärare som mig m.m. En av hennes kompisar är kusin med Niklas Hugosson och kände igen mig från en volleybollmatch mellan Sollentuna och Ängelholm. Det är roligt när man hittar sådana personer i sin närhet!

Träningen idag gick fin, fint.. äntligen börjar det lossna lite och jag kan slå igen!! Baggern börjar också komma tillbaka nu (eller ja, det som funnits finns där och sen kan det bara bli bättre, haha) och det är allmänt skoj :) Dock är det skönt att det är sista passet imorgon, har ju dock kört nonstop i 10 dagar och hunnit med totalt 13 träningspass så kroppen behöver nog lite vila efter det!

Morgondagen kommer spenderas på 07.13 tåget och sen i skolan fram till 10.. gött att sluta tidigt för sen blir det en tur nere i centrum här tsm med Lena. Ska även prova skor till säsongen å då är det bra med lite guidning från Lena :) En vaniljlatte ska vi nog också få ner, hihi...

Vill så gärna lägga upp bilder men min bildfunktion är inte sig själv.. ska ge den ett sista försök idag men om det inte funkar så ber jag om ursäkt för det!



So far away


Tåg!

Nu är det snart dax att ta cykeln ner till stationen för att åka till skolan. Jag tror att jag är en pendlingsmänniska för jag kan nästan längta lite till tågresorna. I Stockholm lärde jag mig att det var bara att gilla läget och jag älskade buss nr 526 som tog mig till skolan på morgonen. Nu är det Öresundståg som funkar som pendlingsmedel och jag tycker det går bra det också =) Det enda som är trist är att de går "bara" en gång i timmen och sen ligger stationen 20 minuters promenadväg från skolan.. Men när solen skiner som den gör idag så ska jag inte klaga, kommer bli en mycket bra morgonpromenad! Åter i Ängelholm är jag vid kvart i fem så lite stress blir det innan träningen, men det ska nog gå bra :S

Finns så mycket att skriva om men orken och tiden får begränsa mig idag.. men ha en underbar dag alla mina vänner!