Dålig natt men bra morgon!

Usch vad jag har sovit dåligt i natt! Det började med att jag inte kunde somna utan låg och vände och vred mig i över en timma. Sedan vaknade jag runt 06.30, trött och seg men kunde verkligen inte somna om. Låg och var irriterad över detta en bra stund innan jag bestämde mig fär att ge mig ut på morgonens löprunda som jag hade planerat in. Trots en dålig start på dagen och duggregn så tog jag mig igenom passet och idag fick det bli intervaller mellan lyktstoplarna vilket gick riktigt bra. Sprutade sista biten hem och var riktigt slut när jag klev innnanför dörren!

Frukosten idag bestod av en äggmacka med kaviar (äntligen finns det kaviar i kylskåpet efter ett besök på IKEA!!), proteingröt med päron/russin/frön/kokos och mjölk, en kopp te och ett glas c-brus. Nu ska vi åka på match på rivieran imorgon + att jag sedan stannar två dagar i Paris så det blir ingen havregrynsgröt förrän tisdag eftermiddag, kommer ju längta ihjäl mig om jag känner mig själv rätt!!!

  
 
 
 

+16 grader, uteservering och vårkänslor





 

1 timmes morgonträning väntar

God morgon alla fina!

Idag är en sån där strålande dag som jag är lite extra pepp på då det väntar match i Paris idag. Men innan vi åker iväg till Paris så blir det en timmes morgonträning på hemmaplan för att väcka kropparna, röra lite boll och få upp flåset lite. Jag brukar ofta lägga in lite extra mage-/rygg under dessa passen också därför att om jag ”håller ihop” min core så mår jag bättre och klarar av våra resor bättre. Det jag brukar göra på mina korta och intensiva magpass (ofta före eller efter 2 timmars volleybollträning) är:

- Plankan i alla dess varianter: rak, sidan, rak med rörelse, sida med olika rörelser, ett ben/en arm med mera.
- Rygglyft: raka, sneda, diagonala, rörelse med boll
- Fällkniv
- Omvända crunches
- Övrigt beroende på vad jag är inspirerad av

Innan varje pass värmer jag också upp med att rulla och stretcha på min foamroller, träna handstående och göra axelpushups i handstående (mot vägg) och värma upp axlarna med hjälp av gummiband. Allt detta gör jag på eget initiativ då jag känner min kropp bäst och vet vad jag behöver för att hålla mig hel, stark, glad och skadefri. Att kunna pricka av alla de punkterna gör att jag gladeligen spenderar några extra minuter i hallen varje dag då det är så mycket värt!

img_0754


Morgoncardio i mörkret och chiapudding

Sov väldigt oroligt i natt och jag vet inte riktigt varför det blev så. Kan ha varit därför att jag drack kaffe igår eftermiddag eller åt en chokladbit vilket kan ha höjt blodsockret vilket min kropp inte längre är van vid. I vilket fall som helst så tyckte jag det var dags att gå upp klockan 06.45 för då hade jag legat vaken och vridit mig allt för länge. Löparkläderna åkte på, reflexväst likaså och sen gav jag mig ut på min 5km runda. Efter halva rundan blev jag lite uttråkad så då körde jag intervaller mellan lyktstolparna och det var mitt bästa löppass på väldigt länge, baaaam :D

Frukosten idag bestod av chiapudding som jag testade för första gången idag och jag blev väldigt positivt överraskad – det var supergott!! Busenkelt att göra är det också:

- Blanda 1,5dl mjölk, 3 msk chiafrön och en 1msk vaniljproteinpulver (hade inte vaniljpulver).
- Ställ in i kylen över natten (rör om efter 15min för att vara säker på alla frön är täckta av mjölk)
- Voilá!

Jag åt min pudding med agavesirap, banan, hallon och kokos och det var som sagt väldigt gott! Fick bli en knäckemacka med kalkon&avocado, en kopp te och mitt vanliga glas c-vitamin också – en riktig superfrukost helt enkelt!

 
 

Konsten att njuta av guldkornen i vardagen



Min mamma sa något väldigt klok igår kväll och det var att träna på att leva mer i nuet, njuta av det man gör för stunden och uppskatta det som händer. Detta är något som jag har väldigt svårt för då jag allt som oftast lever i framtiden, planerar, förbereder och tänker på allt som ska/kan hända. Idag bestämde jag mig dock för att ta vara på vår lediga eftermiddag och uppskatta Calais, havet och livet jag lever :)



Så jag bryggde kaffe och fyllde min termosmugg med, hängde kameraväskan över axeln, tog på solglasögonen och promenerade ner mot stranden i vårsolen. Jag njöt av solen, alla människor som var ute och passade på att andas havsluft. Det kom en svart labrador springandes med en tennisboll så fick chansen att klappa på den en stund, ta några härliga foton (dock med min iPhone då batteriet i kameran olyckligtvis var urladdat), dricka kaffe med vårsolen i ansiktet och bara strosa längs med strandkanten. På vägen hem kom jag på mig själv med att gå och småle, spana in menyer på de restauranger jag passerade, vila blicken på en flock fiskmåsar som "solade" och känna mig så där lagom lugn, glad och nöjd. Det var helt enkelt ett underbart sätt att spendera en timme på!
 
 
Så tack mamma för att du är så klok!
 
 
 

Morgoncardio

Idag vaknade jag redn 07.15 och var ganska pigg. Dock fick det bli en slowstart och jag var inte utanför dörren förrän en knapp timme senare. Dock då iförd löparkläder, pulsklockan på armen och ett härligt podd-avsnitt från Linn&Ebba i öronen. Blev min vanliga 5km runda och jag passade på att njuta lite extra av havsutsikten när jag sprang längs med havet. Det är något magiskt för mig att få njuta av havet, det inger en frihet som är så otroligt viktig för mig!
Fick dock känningar i höften redan efter 1,5km och kunde pressa mig till att springa 4,5km men sedan fick jag gå de sista meterna till dörren. Får den här känningen ibland och jag hatar den då det är som någon sticker in en kniv runt höftkulan och sen strålar det ner runt knät – gillar inte. Dock brukar det gå över efter stretching och foamroller så det får stå på programet innan volleybollpasset som börjar om en timme!

IMG_2628


Vitaminboost!

 

Jag är inne i en period där jag äter hur mycket frukt som helst och rekomendationen att äta 5 frukter/dag är då inga problem för mig! Varje måndag köper jag massor av frukt, fuller fruktskålen och sen är det bara att frossa hela veckan lång. Några av mina favoriter för tillfället är sharonfrukt, passionfrukt, kiwi och mango men självklart slinker äpplen, päron och banan också ner med jämna mellanrum :) Frukt är så där härligt friskt, mättande och har en fantastisk smak så för mig fungerar frukt lika bra som godis och är en garanterad del av frukost, mellis och kvällsmål. Något som kanske hänger ihop med min vitaminboost är att jag typ aldrig är sjuk så mitt tips till er är – ät mer frukt!

 

Storhandling!

 

Det viktigaste för att lyckas med kosten tycker handlar om planering. Har man allt planerat är det inte särskilt svårt att laga den där nyttiga maträtten istället för att slänga ihop något som man plötsligt bara blev sugen på. Jag gjorde så igår att jag skrev en matsedel för veckan, kollade av vad som fanns hemma och skrev sedan en handlarlista så att allt det var klart igår kväll in jag gick och lade mig. Efter morgonens gympass tog jag min fina lilla vita bil och styrde mot mataffärerna (jag är lite som en pensionär som handlar olika saker i olika butiker) och gjorde klart veckans handling. Det enda som saknas är frysta bär då den butiken var stängd för lunch när jag kom dit så det ska fixas nu ikväll. Är sugen på att handla hem fryst mango, jordgubbar, blåbär och hallen så håll tummarna för att detta finns i butiken


Krya på dig Hampus!

1382787_10151952726560854_740241785_n

 

Alltid lite extra jobbigt att vara så långt bort från Sverige när man får ett besked som det jag fick idag. En av mina vänner har drabbats av en hjärnblödning och ligger nu inlagd på sjukhus i Stockholm, där han lär få spendera ett antal veckor. Han är en galet positiv, stark och en riktig kämpe så jag tror han kommer ta sig ur det här starkare än någonsin! Idag går mina tankar självklart till Hampus, hans familj och vänner. Krya på dig, och kämpa som aldrig förr!


Senaste veckans påfyllning!

Om någon är sugen på recept så lämna en kommentar så fixar jag det :)