Fullt upp

En vecka full med lediga kvällar borde ju innebära hur mycket tid som helst men nähä, då är man ju inte sen med att boka upp sig på en massa annat så det är fullt upp- men bara en massa roliga saker förstås :)

Tisdag: Dagen börjar 8.45 hos Karin med 1½ mental träning, förhoppningsvis kan hon hjäpa mig att släppa säsongens trista slut och gå vidare.. sen åker jag vidare mot skolan för at läsa en bok som vi ska gå igenom på torsdag. Lunch innan kemin och sen seminarie till 16.00.. Blir 526:an till hallen för gym inna jag pker vidare till Töjnan där jag ska äta middag med Johanna och sen ha en myskväll med henne.. Har bestämt mig att sova kvar hos Johanna sen, jag ska ändå till skolan tidigt på onsdag så då känns det bara onödigt att åka hem!

Orkar inte riktigt skriva om resten av dagarna idag, får bli en annan dag men något som känns underbart bra är att det bara är 48 timmar kvar till Lena ska få en stooooor kram av mig :)

Syskonkärlek?


Är det detta man brukar kalla syskonkärlek?
Två underbara barn är det iallafall, dom muntrar upp oss även om det är jobbiga fystester som står på schemat så en stor eloge till Elsa & Alma som gjort vardagen lite ljusare :)


Smärtan är vår vän!

Denna härliga slogan namngav ganska mycket av det landslagsläger som vi hade i Falköping i augusti 2006 där även stenålderskost var ett ofta återkommande ord, hihi.. 
Att "smärtan är vår vän" har mina tjejer fått lära sig idag då vi har varit nere på golvet och tränat på att inte stå på raka ben och gnälla över att man inte hinner ta bollar som kommer.
Nu gnällde dom istället över att det gjorde ont men på golvet var dom och det var poängen, vissa mer rädda än andra. En tjej kastade sig bra handlöst rakt ut i luften och sen insåg hon i efterhand att det gjore rätt ont att landa men ändå gjorde hon samma sak igen, haha... Fick även glänsa lite med mina rullningar och fick kommentaren "Wow, Andréa du ser ut som Spiderman!", kanske ett nytt smeknamn, haha ;)
Nu ska jag egentligen plugga men orkar inte ta tag i det men om två timmar är det mellis och sen är det avresa mot sollentuna för min del så innan dess skall jag ha hunnit plugga lite grann i af!

Ikväll skall jag bara sitta hemma och ta det lugnt, laga god mat och titta på tv- såååå skönt det ska bli :)


Mycket nödvändig resa!

Då sitter man ute på Bosön och dag ett är snart avklarad.. eller ja, när mina tjejer går och lägger sig vil säga men jag tror nog att arga "Tant Andréa" måste gå ut och skälla lite på dom om dom inte är tysta innan halv elva för annars kommer dom vara döda imorgon kl 8 när föreläsningen drar igång!
Bosön är verkligen ett toppenställe och jag måste säga att jag verkligen älskar att vara här ute.. det är god mat, bra räningsmöjligheter och så lugn miljö- längtar verkligen till landslagssamlingen som ska vara här- fast det stod ju att alla inte skulle kallas men man kan ju hoppas att man blir kallad :)

Imorgon är det frukost 7.30 men jag går nog upp vid sju så man är där kvart över, jag gillar ju att få lite mer tid på morgonen så jag kan äta min gröt och dricka mitt kaffe i lugn och ro.. sen är det föreläsning, träning, lunch och plugg innan jag åker med Lasse in mot stan för att sen åka vidare mot Sollentuna. Kommer bli en bra dag imorgon!

Dom deppiga stunderna blir allt färre och färre och dom roliga stunderna blir längre och längre.... jag kanske överlever det här trots allt!



Bosön igen!

I eftermiddag åker jag ut til Bosön för en mini-weekend med mina tjejer. Kände väl egentligen inte för att följa med men sen insåg jag at det kanske var det jag behövde, åka bort lite och umgås med tjejer som tycker man är asbra och är imponerad över det man kan och gör på volleybollplanen. Kanske till och med ska vara med och köra några övningar med dom så att jag får röra på mig också.
Blir iaf 24 timmar på Bosön och hoppas att maten där kan få mig att vilja äta igen.. för att bara äta soppa börjar jag tröttna på, har ju inte ätit en stor måltid mat sen i söndags och det var ett tag sen, så nu vill jag gärna få aptiten tillbaka... Fast nu när man inte tränar eller har nått att spela för spelar det ju typ ingen roll om man äter eller inte, man behöver ändå inte ha ork för någonting...

Jag längtar så til nästa fredag när jag får sätta mig på planet hem till västkusten och bara bli ompysslad och krama alla som jag tycker så mycket om!
Men jag har några "höjdpunkter" innan dess och det är att på söndag kommer mamma till storstan så jag ska hinna med en snabb fika med henne.. Nästa höjdpunkt är på onsdag när jag skall få krama min underbara vän Lena och alla andra mysiga tjejer i Engelholm.... längtar, läntar, längtar!

Dom säger ju att efter regn kommer solsken - hoppas inte detta är ett undantag för i såfall går jag under!

.......

Känns det tungt?
Ja, som fan... men idag skiner iaf solen

Tidig morgon :P

Idag när jag vaknade tänkte jag at "åå vad skönt at vakna och vara utvilad, klockan är säkert nio nu så jag kan gå up och äta frukost".. anledningen till denna tanke var just att jag var så pigg och att det var så ljust ute.. men när jag kollade på klockan var den bara 06.12 så jag fick en chock! Det var bara att vända sig om, blunda och försöka somna om- vilket lyckades!

Blev en god passionsfrukt/hallon-smoothie, mackor med messmör och en kaffe latte till frukost- alltid stod uppdukat på bordet tillsammans med tulpandern jag fick i onsdags och ljusen som jag tänt för at få lite extra mysstämning :)
Sen har jag städat och pysslat hela dagen med en paus för lunch nere på Figges tilsamans med Em, Seb och Linda- jag gillar Edsbergsgäneget :)

Om två timmar ska jag upp till Platån för middag hos Em & Seb och sen kommer Sara & Elli så ska vi ha myskväll framför Robinson- en lagom aktivitet så här dagen före match :)


Idag tittar solen fram bakom molnen- våren är på ingång :)


Friday I´m in love!

Ännu en förmiddag tillsammans med min examinationsuppgift är nu avklarad och jag är i princip klar.. vem trodde det i tisdags när jag satte mig med en tom sida i Word och inte hade en aning om vad jag skulle skriva... har fått ihop 5 sidor nu vilket var minimumkravet och skulle tro att det blir en halv sida till efter alla ändringar och tillägg som brukar ske i sista stund.. Ska fixa det sista imorgon och sen ska texten lämnas in på måndag- hejdå specialpedagogik!

Åt två äggmackor till lunch och insåg hur längesen det var jag åt detta- underbart gott var det iaf :) Sen vilade jag middag, blir typ som ett barn när jag är ledig, kräver min middagsvila annars slutar jag fungera, haha.. nu laddar jag inför att ta tag i städningen men skulle tippa på att det kommer bli en vaniljlatte innan jag orkar ta mig an det projektet, ser verkligen förfärligt ut här hemma.. och jag som kanske får besök i eftermiddag- måste, måste städa!

Imorgon hoppas jag och Em på strålande väder så vi kan ta en promenad längs med Edsviken och bara njuta av vårvädret för att sen avsluta med en latte på Figges.. jag kanske ska ta mig ut på isen också, men det känns så läskigt. När man är uppvuxen på västkusten där sjöarna fryser om man har tur (senast var väl när jag var typ 6 år...) och haven aldrig får mer än ett tunt islager precis inne vid havet är det väldigt ovant att promenera på isen- men spännande hade det varit!

På tal om nått helt annat är det inte ens en månad kvar till man ska göra sitt val i skolan inför hösten vilket betyder att tiden för att välja högskola/universitet börjar rinna ut.. detta betdyer också att jag snart måste bestämma mig vad jag vill göra med mitt liv och min framtiden... usch vad jobbigt det är med beslut! Jag skulle vilja hitta någon som kan se in i framtiden och göra det bästa valet åt mig, nån som känner en sån person?

Den här personen är saknad, istället för att vara här med oss är hon i Bahamas och äter glass och går på zoo för att titta på flamingoparader... längtar till sommaren när hon kommer hem igen!


1-1

Då var man i skolan igen och laddar inför en dag full med redovisningar med vår sega lärare Uffe.. vad jag inte ser fram emot den här dagen! men när dagen är slut så är det träning och idag kommer ju en gammal favoit på besök så man kan ju inte vara annat än glad :)

Matchen igår är det inte mycket att säga om.. Elverket spelade bättre och vi spelade sämre och då går det som det går. Men vi spelade betydligt bättre i deras hemmahall än vad de gjorde i vår vilket bådar gott inför framtiden. Det är ju ändå vi som har hemma fördel :P Trist att Cissi inte är på banan längre, det märks verkligen i laget.. när dessutom carla också försvann pga av feber så blev vi lite lama, men men nu har all besvikelse vänt till revanschlusta och på söndag ska bergan och Mia få se att dom inte är så bra i block som dom tror, moahaha ;)

Annars skiner solen och vårvädret börjar sakta men säkert komma till 08-området också.. längtar till man får åka hem till västkusten och njuta av våren där för där är det mycket mer vår än här! Men det blir efter säsongen, och vi ska dra ut på vår säsong så länge det bara går! 

kanske dax att pallra sig iväg till Z310 där vi ska vara inlåsta hela dan... 

1-0

Det kändes i luften att det här var en bra dag och en dag då vi skulle spela på topp och skicka hem Elverket med en tung 3-0 förlust.. för det var så det hela slutade, en ganska enkel vinst och allt satt där det skulle, inget dom gjorde överraskade oss och deras bästa poängplockare tog 7 poäng!
Dock kommer det bli en helt annan matchbild på onsdag pga både det ena och det andra men framförallt pga att dom har hemmaplan och alla vet att Elverket är vassa i Tellus.. bra för oss är ju att den hallen är som et andra hem och vi spelar riktigt bra där :)

Idag är det massage och middag hemma hos familjen Mild i Spånga... kommer bli en mysig kväll med underbart sällskap.. färdtjänsttaxin hämtar mig klockan 15.20 utanför min dörr- är man handikappad så är man :P



Katastrof!

Vad hände?
Skall inte en schlagerlåt gå at sjunga med i?
Det är katastrof!

Pannkaksfrukost

Idag inleddes dagen med en pannkaksfrukost framför tv:n som lämpligt nog visade lite skidåkning. Jag drack en hallon/ananassmoothie också som verkligen gav en sommarkänsla, jag kan inte säga nog för många gånger hur mycket jag längtar till sommaren!! Men nu ska man leva i nuet och ta en dag i taget- en svår uppgift men jag ska fixa det.

Emily har precis åkt hem, hon har varit här och fikat på hallonmuffins och druckit vaniljlatte.... alltid lika mysigt att hänga med henne, och vi är verkligen ordentligt taggade inför imorgon iaf!
Nu är det tvätt, lunch/middag och dusch som ska hinnas med innan det blir glamourkväll hemma hos fröken Mild- oj vilken kväll vi ska ha =) Det bästa är at vi får skjuts hem också av ingen mindre än Emma B-L!!




Fredag den 13e






Blev ni rädda nu? Ingen fara!

Idag var det ju fredagen men än så länge har ingenting hemskt hänt, men dan är ju inte slut ännu... dock drömde jag i natt att jag bröt handen, ni anar inte hur glad jag blev när jag vaknade upp och inte hade gips på högerarmen- vilken mardröm det där var!
Träningen idag innehöll mycket taktik, det känns som vi kan Elverket utan och innan och nu börjar även "trashtalking" att förekoma så vi ska nog vara väl förberedda på alla plan inför söndagens drabbning!

Nu steker jag pannkakor för jag är verkligen inte trött så då känns det onödigt att gå och lägga sig redan, det är ju ändå fredagkväll liksom!

Universiaden!

Idag blev det officiellt att Sveriges BÅDA landslag skall få spela Universiaden i Belgrad!!! Det här känns som det kan bli en grym upplevelse så nu gäller det att träna hårt och visa upp sig från sin bästa sida i slutspelet så man blir uttagen till landslagstruppen för det här är en chans som man bara inte får missa!
Tänk att åka till Belgrad tillsammans med Joe, det skulle ju kunna vara det bästa på länge alltså,. att få höra hans kommentarer efter matcher och allt vad det innebär- som sagt, grymt kul!
Nu har jag insett att jag har inte tid för någon knäoperation så nu gäller det för mina knän att bita ihop och gilla läget för ingen läkare får sätta skalpellen i mina knän förrän tidigast den 13 juli ;)

                

Time to go!

Tagga, tagga, tagga
Tror vi är minst lika taggade till kvällens utmaning som herrarna är ;)

Idag ska jag trotsa vädret och ta väst trots att det är snö, så det så!


Längtar till sommarens fester med goda drinkar :)

Underbara onsdag

Träningen igår vet jag inte riktigt vad jag ska säga om men bra gick det då inte... men knäna hade sin bästa dag på flera veckor så det är ju trevligt att det finns nån ljusglimt att luta sig tilbaka mot.. men varför ha hela knän när man ändå inte presterar? Jaja, nu ska man ju vara sådär positiv så på torsdag är det nya tag å då kan det bara gå bättre :)
Igår körde vi lite amerikanskt pepp också med våra teamord och core values och det märks att det är slutspelstider.. alla börjar ställa krav på varandra på ett annat sätt och alla vet vad som väntar på söndag: ELVERKET!!!!

Men idag är det ju herrmatch som vi alla ser fram emot men först ska jag till biblioteket och förbereda en redovsning som min grupp ska hålla  imorgon.. vi är bara tre stycken och vi har inte en aning om vad vi ska säga men jag hoppas verkligen att det inte tar allt för lång tid.. För sen blir det till att åka hem, äta middag och fundera på kvällens outfit innan det blir drinkkväll hos Em. Den här onsdagen kommer bli bra, bra, bra =)

Funderar på att forska lite kring vart snyggingen i korridoren har tagit vägen, han kan ju inte bara ha gått upp i rök!? Det här skall göras en undersökningen kring :P

Tyvärr ligger det ännu mer snö på marken här idag, den där våren kääns vääääääldigt avlägsen just nu =(


Let it snow, let it snow, let it snoooooow =(

Idag är en dag då jag gärna skulle vilja bo nere i södra sverige för dom får inga hemska överraskningar i stil med den jag fick i morse när jag drog upp persiennerna.. Nog för att Emily hade varnat för snö valde jag at inte höra dom orden och planerade att ha våroutfit idag men icke, det fick bli vinterkängor och stora dunjackan för här är det SNÖ, och inte lite
heller!



Har haft en förmiddag i kommunhuset och nu är jag hemma och ska snart börja skriva min VFU-rapport som ev ska va inne på torsdag, vi vet inte riktigt hur det är med den saken :S Men vore ju bra att ha det mesta klart inför torsdag så man i värsta fall får dra en vit lögn och be om ursäkt och sen maila in den i helgen- sounds like a good plan!?

I helgen är det dessutom dax för kvartsfinal nummer 1 och inte helt oväntat blir det stockholmsderby så det kommer bli en sjukt tuff kvartsfinalserie och jag är taggad redan nu, den känslan som jag har inför söndagens match har jag inte haft på hela säsongen- det märks i hela kroppen att slutspelet närmar sig!!
Men först ska vi hejja fram killarna till en vinst imorgon och efter några drinkar så kommer vi va på topp- Strawberry Daiquiri kommer bli mumma, har bara druckit en i mitt liv men den har jag bara positiva minnen från: Sommar - Halmstad - Bull´s - Magnus, Markus, Elin, Jag - Skratt - baksmälla? Längtar ännu mer till sommaren nu när jag tänker på det :)

Annars rullar livet på som vanligt här uppe i Sollentuna med skola, träning och alla överlevnadsritualer man sysslar med så som sömn, mat m.m.. Är lycklig över morgondagens höjdpunkt, när man ändrar vardagen blir livet så mycket lättare- å man kanske till och med kan sno en kram från Marcus när nu han är i stan vilket gör morgondagen ännu bättre! Men mest av allt ska det bli mys att umgås med laget och hejja på våra grabbar- för dom SKA vinna imorgon så det så!



Ojoj vad mycket svammel det blev och ingen vfu-rapport blir ju skriven om jag fortsätter så här så nu tar jag tag i mig själv- Adjö!

Bo´s Island!

Idag ska gänget ut och leka på Bosön i sex härliga timmar! En av fördelarna med STockholm är ju lätt alla roliga ställen man kan åka till utan att det tar en hel evighet utan på ca 30 minuter är vi där och sen väntar det här:

* Lunchbuffé- världens bästa!?
* Mental träning med Karin
* Bollträning i två timmar där jag ska hoppa, hoppa och åter igen hoppa :D

Ska ta massor med roliga kort (kanske ett nytt ansiktskort i ring, eller vad säger ni!?) som jag kan dela med mig av imorgon, för ikväll hinns inte det med för då är det melodifestivalen med Falk här hemma på Ribbingsväg 91!


Dax för en ny bild? Alla är ju faktiskt inte med här...

Fredag, är dagen som känns bäst!

Så är snart fredagen också slut och den här veckan har gått supersnabbt.. är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man tycker tiden går så fort och barnen har blivit så stora och duktiga? I vilket fall så är det ett faktum, mina elever har utvecklats så mycket sedan de gick i ettan! Men idag fick jag ännu en klockren kommentar vid lunchen, det är ofta vid matbordet som de mest roliga saker hoppar ur barnens munnar. Killarna berättade om när dom på våren brukar spela kula ute i sandlådan och alla regler som fanns osv och då säger en av killarna, "Ja, fast så var det väl inte på din tid när du spelade kula?", och jag sa ju att "nää, jag är ju född på stenåldern" och då säger han bara med nöjd min "Mm precis, det var det jag menade!".. Ska man ta det som ytterligare ett tecken på ålderdom kanske!? jag skrattade iaf bara åt det och fortsatte att smaska i mig min tacolunch =)

Dagen har gått bra och Per fyller 33 år idag vilket ledde till smulpaj på båda rasterna- det är onyttigt att vara lärare måste jag säga ;) Men det är faktiskt bara fredag en dag i veckan å då får man fira lite ordentligt... det säger vi iaf för då får vi inte lika dåligt samvete, haha!

I eftermidddag är det dax för träning med F-95 tjejerna och vi får väl se vad vi ska hitta på idag.. jag tror att det får bli mycket spel för det är turnering nu hela helgen och det behövs tränas på spel och speluppfattning. Sen är det fredagsmys i hallen med Emily i 2 timmar innan vi kör vår träning. Idag ska jag vara med men det blir inga hopp utan jag kör på liberopositionen idag- kanske kan vara min nya karriär om knäna inte blir bra!? Fast måste bli hyffsat mycket bättre innan jag byter bana helt :P


Den här lilla killen saknar jag massor och längtar tills man får gosa lite med honom igen!
Axel, han är bra han :)

SNÖ & SOL

Äntligen skiner solen men i morse fick jag en chock när jag drog upp persiennerna och såg all snö som hade lagt sig på marken.. som tyvärr är typ all borta nu och jag ser en möjlighet till att ha mina nya tygsneakers imorgon! Dessutom är det rastvakt som gäller imorgon och då tackar iaf inte jag nej till 15 min sol =)
Snart kommer barnen tillbaka från idrotten och sen ska det sjungas dinosång och börja förberedas inför föräldrafikan som ska gå av stapeln i eftermiddag mellan 15-16.30,.. vi har jättegulliga föräldrar men det tar ju ändå på krafterna att vara social och trevlig med allt och alla... kommer kanske inte ha så mycket positivt kvar till träningen sen, haha!

Jag ser verkligen fram emot den här helgen som väntar... först en dag på Bosön, sen Melodifestivalen med några ur laget och sen blir det match på söndag- en underbar helg med underbara människor helt enkelt! Det enda som inte är tipptopp är mina knän men det är bara att leva med det, försöka ändra inställning och slå smärtrekord på lördag(söndag som Karin föreslog ;)

Cafe 60

Johanna Falk är bra hon, en underbar onsdagkväll som jag spenderat med denna madame :)
Vad mer kan man säga än att jag är väldigt tacksam över at hon är min vän!


En ny arbetsvecka!

Då har vi inlett en ny arbetsvecka på praktiken och mina små barn kommer snart tillbaka från morgonens idrottslektion och sen är det bara att köra på i ett rasande tempo fram till klockan 14.00 då det serveras mellis :)

Helgen har varit kalasbra och resan till Norsjö var mer än bra.. tror nog jag kan utnämna den till den bästa resan upp dit- någonsin... vi har ju faktiskt hunnit med hela fyra stycken resor dit ;) Varje gång blir jag lika överraskad och glad över hur trevliga alla är mot oss.. dom fixar och ordnar och gör så att vår vistelse där uppe blir så bra som möjligt, alla elitserieföreningar har helt klart något att lära av den föreningen!
Igår var det shopping på Stinsen som gällde och återigen fyndade jag.. denna gången blev dett par tygsneakers för 99 kr, hittade på herravdelningen men med blommönster, kan det bli bättre? Sen var det middag från Fresta, herrmatch och en låååång promenad i kylan hem till Falk & Berg i Töjnan.. där blev det komedi och skratt fram till strax efter nio då jag åkte hemåt!

Ikväll är det både träningen och mentalträning så ikväll kommer man inte hem förrän vid nio.. men vad gör väl det när Karin kommer ut till oss och vi får göra massa roliga saker tillsammans :) För i helgen hade vi sjukt roligt tillsammans och tar vi bara med oss det in på plan kan det bli succé- det finns helt klart potenial i det här laget, både volleybollmässigt men även hur man bäst firar ett SM-guld för fira och sjunga det kan vi, hahaha!

Imorgon kommer min datorn hem igen- lycka!