The end of a chapter...

Jaha då var det dags att bli nostalgisk.. jag som trodde att jag skulle klara mig utan den delen i det här flyttandet men ack så fel jag hade. Men samtidigt kanske det är hälsosamt att bli nostalgisk. Det innebär ju att man haft en bra tid och tänker tillbaka på den och minns. Jag som just i detta nu sitter på en madrass i min annars tomma lägenhet känner ett hugg av saknad i hjärtat men samtidigt så försöker en annan känsla som innehåller förändring och glädje trycka sig fram och den lyckas faktiskt riktigt bra mellan varven :)

Men vad har då hänt under min tre år här i "The city of Angels"!? Det kanske är bättre att säga, vad har inte hänt!?

 

År 1 09/10 innehöll massa kvalitetstid med min underbara vän och granne Lena. Vi tittade på film, åt knäckemackor, fikade, åt godis och hade allmänt roligt. Året innehöll även volleyboll i det grymmaste laget fullt med Sexybitches. Vi dominerade elitserien, vann GP, vann Nevza och sen var den där sista femte finalserien som gick snett och besvikelsen var total. Men nu, två år senare så är jag fortfarande grymt stolt över vårt lag och över min egen insats - vi var grymma! Året innehöll även plugg i Halmstad där det skrevs C-uppsats och lästes en termin med estetiska ämnen. Där i mellan hann vi med en sjukt bra nyårsfest, en resa till Finland, thanksgiving, 2 resor till Polen och mycket, mycket mer!

 

 

År 2 10/11 innebar att vänner och lagkamrater flyttade härifrån och nya flyttade in. Kartan och jag levde livet på "norr" och gjorde det mesta ihop. Volleybollen det här året gick under namnet "EVS - the musical" och även detta året var vi grymma och hade verkligen ett likadant upplägg som året innan med samma vinster och tyvärr samma förluster. Men vi bjöd på ett galet silverparty där det dracks gott vin och dansades på borden hela natten lång. Detta var året då jag avslutade mina studier och blev färdig lärare. Jag fick jobb på Tegelgårdens förskola där jag hade en bra vårtermin med underbara barn och fantastiska kollegor. Under detta året hann vi med resor till Polen, en semester i Schweiz, älgsafari, ett färgglatt nyårsfirande, utflykter längs med den skånska kusten och mycket, mycket mer!

 

 

År 3 11/12 inleddes på ett annorlunda sätt med landslagsspel men även här flyttade nya stjärnor till staden och vissa flyttade till hus. Volleybollen gick bra även i år och vi vann både GP och elitserien. Ett avdraget korsband och ett till följd av bla det rörigt lag resulterade att vi fick respass redan i kvartsfinalen i år. Stort misslyckande enligt de flesta men jag lärde mig mycket och kommer att vara ännu starkare nästa år. Jobbet fortsatte på Tegelgården men på en annan avdelning och vilket år vi hade där med disco, utflykter, skratt och även en del tårar som fick torkas. Där i mellan hann vi med en vinterresa till Polen som innebar packningsskills på hög nivå, en resa till Irland, möhippa, pannkaksfrukost, maskfest och mycket, mycket mer!

 

 

Jag vet inte riktigt hur jag kan sammanfatta de här tre åren med ord. De har varit år fyllda med skratt, sorg, besvikelse, glädje, kärlek, vänskap, oro, lugn - ja, nästan alla känslor man kan tänka sig! Jag har träffat människor som kommer att vara mina vänner för livet och den här staden kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och känner jag mig rätt så kommer jag att återvända hit, förr eller senare! Så det bästa sättet att avsluta det här på är att säga TACK Ängelholm och alla människor här som gjort mina tre år till något utöver det vanliga <3

 

 


Tre år i Ängelholm är lätt värt två tummar upp - over and out!!


NOLL motivation...

... till att jogga. Fattar inte att jag kan tycka att det är så galet tråkigt och just nu finns det verkligen ingen motivation till att snöra på mig löparskorna och ge mig ut.. men, men får väl bara inse att vi alla har våra svackor och nu får jag väl fokusera på att flytta och städa så får motivationen för löpningen komma efter hand kanske...

Grekland!

Nu är det bara en vecka kvar till Jag och Rejzo begere oss mot varmare breddgrader, närmare bestämt GREKLAND! Ska bli så skönt med semester, minns knappt när jag var på solsemester senast.. och allt är avklarat till dess också: flytt, städning, framtiden är säkrad, jobb avklarat - så jag kommer verkligen kunna njuta!! Vi ska sola, bada, dansa, dricka drinkar aka. "paraplya", spela beach, shoppa, äta mumsiga middagar och bara njuuuuuuta!!

Men först på schemat är två dygns städning - let´s do it!

trååååkigt

... flyttstäda - kan vara det tråkigaste som finns!!?

Midsommarafton

Jag vågar nästan säga att det har blivit en tradition att fira midsommar i vår fina lilla gula stuga vid sjön. Den där platsen som bara innehåller lugn och kvalitetstid med fantastiska vänner. Men år 202 har vi gjort ett uppehåll i vår tradition, tog ett sabbatsår för att ladda batterierna och komma tillbaka med mer energi än någonsin till midsommar 2013! Och sen var det ju så att bröllop och en resa till Kalifornien kom i mellan men det är en annan historia...
 
Den här midsommaraftonen började med en tur till stallet där Atilla fick gå ett pass på banan. Hon var stel som en pinne i början men när man väl hittar knapparna på den hästen så är hon ju fantastiskt trevlig att rida :) Till slut var hon mjuk och fin och vi båda lago svettiga :) Min fullblodskille fick bara komma in en sväng och mysa, bli borstad och äta godis.. det där med att bli borstad vid öronen är ingen höjdare men det hoppas jag tat vi kan kompromissa kring längre fram i sommar :) När man står och hanterar honom är det inte lätt att kunna föreställa sig att han kan flyga i luften och bli sur på ridbanana.. men imorgon hoppas jag att vi får ordning på detta då Elin kommer ut en sväng och hjälper mig - lite experthjälp kan vara bra att få när det handlar om känsliga fullblod med nerverna på utsidan av kroppen ;)
 
Nu skall jag snart genomgå en "Extreme makeover" för att bli redo för bröllop :) Ett fint bröllop för Malin & Kristian kommer det att bli, åååå vad det ska bli roligt!
 
 
Dagens stjärna :)

Semester dag 1

morgonpromenad - fruktsallad - shopping - smörgåstårta - powernap - jordgubbstårta - sol - hästar - kvalitetstid i stallet - uteritt - Ugglarp - hemlagad middag - mys i soffan - BRA START PÅ SEMESTERN :)


SEMESTER!

Idag var det sista dagen på jobbet och dagen hade inte kunnat vara bättre :)
Tillbringade alla mina 5 arbetstimmar ute på gården med pusslande, cykling, gunga m.m och vi hade det så där lagom lugnt och mysigt mest hela dagen!
Många kramar och avsked men iställer för att säga hejdå så säger vi att "vi ses i augusti" för då har jag redan bokat in återbesök :) Och mina "stora" barn ska få komma å titta på en landslagsträning har vi bestämt, de kommer att vara så laddade - å jag med om jag känner mig själv rätt, hihi :)

Samtdigt som man avslutade ett kapitel i livet så håller ett nytt på att ta form.. det är inte helt klart kring något ännu men innan den sista juni så skall min framtid vara planerad och färdigstrukturerad så då kan jag äntligen få gilla det på riktigt och få berätta vad som händer i mitt liv... men fram till dess får ni fortsätta vara nyfikna :)

Imorgon blir det träning, packning och hemkörning för mig och sen väntar en helg i Harplinge med ridning, bröllop och kvalitetstid med vänner & familj <3


Tisdag 19/6-2012

Inledde dagen med en morgonjogg - älskade och hatade morgonjobb :P
Det är ju som Tina brukar säga "perfekt att springa innan du vaknat, du får vakna på löprundan helt enkelt", men jag måste nog inse för mig själv att jag aldrig kommer att bli någon löpare för jag tycker inte att det är roligt utan mest jobbigt och tråkigt.. visst jag harvar mig runt en sväng på 5km utan några större nära-döden-upplevelser men att säga att jag njuter hela rundan är en stor fet lögn! Jag kan tycka att det är skönt i si så där 15 minuter, sen tycker jag att jag lika bra kan gå hem igen, hehe.. så det är väl tur att jag är en sådan plikttrogen människa som gör vad som står på träningsprogramet vi fått från landslaget för annars hade det kunnat sluta illa :P

Den här dagen ska fortsätta med en fika tsm med två av mina fina kollegor som gått på semester nu och sen blir det 4 timmars jobb tillsammans med mina fina kollegor som fortfarande är kvar på jobbet :) Hoppas på en lika lugn dag som igår, så underbart skönt när man kan ta det lugnt och koppla av på jobbet för en gång skull!!
Em/kväll kommer att ägnas åt gym, packning, städning och fotboll - tror på den här dagen helt enkelt :D


right now...

Mitt liv just nu:

Äta
Träna
Packa
Äta
Jobba
Träna
Äta
Packa
Sova

Men bara några dagar kvar sedan tar jag semester och då kommer mitt liv se heeeeelt annorlunda ut :D

Längtar...


Saknad


I see your lips, the summer kisses
The sunburned hand I used to hold

Älskade Fullblod!!!

Idag satt jag återigen på ett fullblod och jag måste erkänna att de är hästarna i mitt hjärta!
De har en uppsyn som får mig att smälta och sen som jag sa till Malin: "Jag gillar hästar som tar en extra titt på stenarna innan de sätter ner fötterna" - helt enkelt är lite nerviga, haha :P
Knubble 7 år var dagens stjäna och för en herre som gick på galoppbanan för ett halvår sedan tycker jag att han skötte sig riktigt fint :) Dock var han ganska bråkig dagen till ära och hade bra teknik på bockspräng och andra busigheter. Men jag lyckades sitta kvar och avstyra de värsta bocksprången iaf så det är ändå godkänt tycker jag! Ska rida honom fler gånger för att försöka förstå mig på honom, kan bli en utmaning för sommaren men jag hoppas att det blir en rolig utmaning iaf!!

När jag rider fullblod så tänker jag tillbaka på mitt livs stora kärlek aka. Lucky Express <3 Jag red honom i 4 år och vi var med om det mesta ihop. Allt från galna skogsturer med tillhörande bockspråg, dressyrtävling och även massor med kvalitetstid! Han betar nu hemma hos Jeanette och är kung i hagen, vilket passar honom perfekt... men det går ändå inte att komma ifrån att jag saknar min stjärna <3

Lucky Express xx

Irland 1/6-6/6-2012

Var ska man egentligen börja den här berättelsen och hur mycket finns det inte att skriva liksom!?!?

Men jag kan väl börja med att jag kunde inte sluta le när jag hade landat på Dublin airport. Alla pratade så sjukt roligt, var galet trevliga och sjukligt hjälpsamma - kändes helt enkelt som jag hade hamnat i ett trevligt land :) Satte mig på en buss som gick mot Galway, hoppade av i en liten idyllisk irländsk by och kände mig som att jag var mitt i en romantisk komedi. Tyvärr dök inte den där sjukligt snygga killen upp och visade sin manlighet genom att hjälpa en vilsen turist ;P Dock dök Siri upp med sin snygga bil och det var helt klart bättre upp!!! Vi som var "lediga" under fredagen fick rädda situationen med uppstallningarna då Dot hade klantat sig - suck! Vi hade dock sjukt roligt där vi sprang runt med klisterlappar, stallistor, markeringspennor och försökte hjälpa folk som hamnat fel. Inte den lättaste uppgiften men vi log och skrattade hela tiden så jag tror nog folk uppskattade oss :D

Lördag-Måndag var det tävling och vi byggde banor, "picking up poles", skvallrade om ryttarna, såg några läskiga avramlingar, åt snickers, dansade för att hålla oss varma i ösregnet, minglade med "The Swede", använde våra grymt snygga gummistövlar m.m. På kvällarna hängde vi i ridhuspuben och drack öl, minglade, dansade i ridhuset, tog roliga kort och gick sedan och lade oss på tok för sent för att orka gå upp vid 7-snåret dagen efter... Tävlingshelgen avslutades med att drömhästen vann 1.50 Grand Prix och red ärevarv till "Simply the best"...gåshud!

Efter en hel helg med snygga tävlingshästar och roligt folk så blev jag inspirerad och fick rida två helt olika hästar på tisdagen. Ville ta med mig en dem hem, synd att man bara får ha 10kg i handbagage, hade det inte varit för det så hade Spec flyttat med hem :) Blev även erbjuden jobb på den gröna ön men fick vackert berätta att jag hade ett liv hemma i Sverige men jag lovade att komma tillbaka 2 veckor över nästa års Junitävlingar - längtar redan!!! Det där landet är helt enkelt beroendeframkallande och jag saknar det mer och mer för varje dag som går.. men bara ett år kvar nu <3


Sommar!?

Hel galet att det redan är juni och en massa underbara och roliga saker har hänt den senaste tiden.. måste nog helt enkelt ta upp min blogg igen, är så härligt att titta tillbaka och minnas! Får bli inlägg om äventyret på Irland och det magiska bröllopet i Linköping <3

Idag hade jag stängningen på jobbet vilket alltid är lite ångestbetonat då jag är rädd för att ha glömt låsa, larma, stänga fönster etc.. men det viktigaset är ju iaf att alla barnen blev hämtade och inget barn är kvarglömt och den uppgiften hoppas jag att jag klarade av iaf ;)

Kvällen kommer tillbringas hemma hos Oskar eller på torget för att se Sverige spela EM-match mot Ukraina, spännande spännande! Är alltid så roligt med mästerskap då hela landet verkligen lyser upp och det blir sådan stämning :) Minns alla gånger jag suttit på uteserveringar med roligt sällskap och hejjat!!

Jaha, nästa grej som står på agendan är att jag snart slutar jobbet.. bara 7 arbetsdagar kvar innan jag lämnar min arbetsplats som jag ändå hängt på i över 1½ år. Är lite blandade känslor att lämna kollegorna och framförallt barnen.. En flicka sa som svar på tal när jag berättade att jag skulle sluta "men, hur ska det gå för mig då?" - älskar dem!

Då blir det middag och lite fix innan jag trampar bort mot fotbollen :)