Grymt pass på gymet!

Då vi bara har tillgång till gymet på fotbollsarenan måndag och tisdag så fick vi idag ta oss ut till vår tränares gym som ligger ca 10 min utanför stan. Där hon bor har de ett gym i källaren av ett kontorskomplex så man känner sig alltid så felklädd när man kommer i sina träningskläder och alla andra går omkring i kostymer och små dräkter. Det var valfritt gym idag så det var bara jag och vår rumänska libero som hade tagit sig dit men vi körde varsitt grymt pass i alla fall!

IMG_2345

Jag körde överkropp idag då benen fick sig en ordentlig omgång i måndags. Jag värmde upp med 30 min cardio (10min cykel, 10min crosstrainer, 10min rodd). Efter det körde jag ett program där det var både bänkpress, ryck (lite ben får man väl ändå köra :P), triceps, axelpress m.m. Avslutade med att döda magmusklerna med olika varianter av planken - finns typ ingen övning som man svettas mer av, haha!

IMG_2346  IMG_2347

Lämnade gymet drygt två timmar senare och kände mig duktigt mör i kroppen så övningarna satt förhoppningsvis där de skulle och träningsvärken lär dyka upp lagom till morgondagens träning!


We took a chance, like we were dancing our last dance

Fick visst skjuta på gårdagens inlägg om besöket hos fysion och vår middagsdejt då jag kom hem sent och var fantastiskt trött så jag somnade helt enkelt innan jag ens hann sätta på datorn. Ingen var dock gladare än jag över det då jag hatar att ligga vaken om kvällarna och inte kunna sova så jag är väldigt tacksam de kvällar som jag är som en klubbad säl och somnar snabbt!

Besöket hos fysion var givande och han trodde att anledningen till mina besvär i främre delen av foten berodde på att ben i mellanfoten hade hoppat snett och på sätt blev ju hela foten felbelastad. Han knäckte foten och masserade sedan hela foten. Avslutade med elektricitet och ultraljud på det onda området så nu håller jag tummarna för en smärtfri träning ikväll!!


Middagsdejten igår var trevlig och maten som Geri hade lagat var väldigt god. Det var förrätt i form av toast med tomatröra, huvudrätt i form av ris och en kryddig köttgryta och efterrätten var nog den mest intressanta: pastapudding! Det var som en pastagratängsom smakade vanilj och jag var skeptiskt till en början men det var riktigt gott och otroligt mäktigt så jag orkade bara halva min bit. Det blev tyvärr en hel del bittert volleybollprat men också mycket skratt och glada miner. Var riktigt trevligt att få klä upp sig och gå på middag en helt vanlig onsdag :)


Nu är det dags för ett pass på gymet och idag blir det överkroppen som skall få sig en ordentligt genomkörare och jag är sjukt taggad!! Blir nog också lite kondition om jag får tid över. Ikväll är det volleybollträning i vanlig ordning och sen är det
helt plötsligt fredag igen - helt galet!

Min termometer i bilen visade 23°C igår när jag kom ut från träningen, tror dock inte riktigt den berättade hela sanningen men jag valde att lita på den och satt och smålog hela vägen hem ;)

 
 

 
 
 

#19

large-6

Recept: Bananbröd med choklad- och jordnötssmörsfyllning

Förra veckan så fick jag ett infall av att baka något men då jag ändå försöker leva ett någorlunda hälsosamt liv här i Calais så ville jag baka något som ändå var lite halvt hälsosamt så därför fick det bli en variant av bananbröd. Jag har aldrig bakat bananbröd förut men det var ju fantastiskt lätt och smakade dessutom underbart så det lär inte vara sista gången som jag bakar bananbröd!
Jag gjorde en variant som påminner lite om tigerkaka då den innehåller choklad- och jordnötssmörsfyllning som man blandar på samma sätt som när man gör tigerkaka. Då det blev så himla gott så kände jag att jag bara måste dela med mig av receptet till er också!

2 dl havregryn mixat till mjöl (jag gjorde en proteinvariant & tog 1dl proteinpulver och 1dl havregrynsmjöl vilket fungerade utmärkt)
1 dl mandelmjöl (går bra med vanligt mjöl också)
1/2 matsked kanel
1 matsked vaniljpulver (går bra med vaniljsocker också)
3 mosade bananer (jag tog 2st stora)
1 ägg
2 äggvitor
1 tesked bakpulver
en nypa salt
en nypa kardemumma (valfritt)
--> Fyllning 1/2 dl jordnötssmör + 1 matsked kakao

Mosa bananerna och mixa havregrynen till mjöl. Blanda samman de två och rör sedan i de övriga ingredienserna, förutom jordnötssmör, kakao och bakpulver. Var noga med att blanda ordentligt och det går även bra att använda en mixer (jag använde en stavmixer). Blanda sedan i bakpulvret och rör runt med en sked.'

Blanda jordnötssmör och kakor i en annan skål och häll sedan i 1/4 av banansmeten - rör ordentligt!
Häll sedan hälften av den återstående banansmeten i en smörad bakform, häll på choklad/jordnötssmörsblandningen och toppa sedan med den resterande banansmeten. Använd sedan en gaffel och rör försiktigt runt i formen, för att skapa ett mönster med chokladsmeten.

Det stod sedan att man skulle grädda kakan i 50-55 min på 200°C men jag tror min var inne ca 25-30 så håll koll på kakan så den inte blir för torr!


What's going on in that beautiful mind

Good morning sunshine!
Det var vad jag vaknade upp till idag - strålande sol och vindstilla och även om man inte ska lägga för mycket energi på vädret så går ju ändå humöret spikrakt uppåt när man ser att solen skiner :)

Idag väntar ett träningspass mellan 10-12, ingen aning om vad som väntar men eftersom vi bara har en träning idag så räknar jag med att det kommer vara sjukt tufft och svettigt. Förhoppningsvis innehåller sedan eftermiddagen ett besök hos fysion och beroende på vad han säger så får vi se om jag kan ta min inplanerade löprunda eller inte. I kväll blir det i alla fall att ta på sig "vanliga kläder", kanske sminka sig lite och sedan gå på middag. Det är lunchgänget som nu är redo för omgång 2 och idag har vi flyttat det till en middag. Det är vår bulgariska som ska bjuda på middag och hon är väldigt nervös så det skall bli intressant att se vad hon bjuder på :)

Nu är det dags att sätta på lite taggande musik och göra sig i ordning för träning, kanske skall bjuda på en spellista med mina favoritlåtar att lyssna på före träning och match, eller vad tycker ni!?

 

#18

large

Ont!

I kväll är jag lite deppig över min onda fot som krånglat nu i några veckors tid. Jag vet att jag har Hallux Vallgus och ortopedteknikern som gjorde mina inlägg här i Calais var bekymrad över hur lite rörlighet jag har i min högra stortå. Jag skrattade mest åt det och kände att en liten tå kommer ju inte vara några problem för mig och tänkte inte mer på det. Men nu har jag ont i just högerfoten och det är både i trampdynorna, tre tåleder, hälsenan och fotleden som är stel och gör ont. Man skall självklart inte tänka på det allt för mycket och "måla fan på väggen" innan man fått en diagnos ställd och därför skall jag till vår fysio imorgon. Funderar dock på om jag skall försöka träffa någon ortoped här i Calais och kanske få till en röntgen men vill egentligen inte få någon diagnos då jag inte kan göra något åt det förrän tidigast i juni ändå.. Hm, tål att tänkas på helt enkelt!
Men jag får börja med besöket hos fysion imorgon, hoppas att han kan justera foten och massera de ömma och trötta musklerna och lederna vilket kanske kan göra det bättre för stunden!

Kände att jag ville dela med mig av mina kvällstankar då detta är verkligheten som idrottare och ibland är det inte så lätt att hantera smärtan och besvikelsen som kommer med den. Hoppas dock på positiva besked och bra behandling imorgon så att jag kan komma med roligare inlägg imorgon :)


Tagga träning!

Taggar träning med hjälp av den här grymma låten som aldrig blir för gammal
----> Survivor
 
 

1 månad!

Precis som rubriken säger så firar bloggen här på hallandsposten 1 månad idag och det känns på ett sätt som det var en evighet sedan jag startade den och på ett annat sätt som jag precis drog igång mitt bloggande här. Under den här månaden har vi hunnit med en resa till Amsterdam, ett antal matcher, galet många träningspass, ett besök från Sverige och mycket, mycket mer. Det skall bli spännande att se vad nästa månad bjuder på :)

Idag har jag hittills hunnit att avverka ett träningspass med laget som innehöll en halvtimmes fys och sen en del spel faktiskt. Vi har några junisar som tränare med oss nu + tränarens dotter då de alla har lov från skolan så vi var 10 st på morgonpasset. Jag fick träna lite extra på mina gratisbollar då tränaren förklarade att hon fick ont i hjärtat av de jag spelade på matchen (tycker ju vi kan ha en libro som spelar allt det där, men men), haha.. Om jag skulle tränat på allt som gick fel i lördagens match hade jag dock inte varit hemma ännu - men gratisbollarna gick bra iaf ;)

Ikväll väntar ännu ett pass då det är spel på schemat och det lär bli en tuff träning som vanligt men jag är taggad på att köra hårt i veckan och spela en grym match till helgen!!

 

#17

large-4

Don't you know she is my favorite girl



För att kunna klara av proffslivet tror jag att man måste vara fantastiskt bra på att umgås med sig själv då det är många timmar egentid varje vecka. Självklart kan man välja att umgås med sina lagkamrater men det där med att bara hänga med sina kollegor hela tiden ärinte optimalt. Jag tycker att jag är ganska bra på det där med att njuta av mitt eget sällskap och har inga problem med att hitta livskvalité i tiden jag spenderar med mig själv. Självklart kan jag sakna att inte kunna ringa mina vänner och mötas upp för en fika på Espresso House, äta en spontan sushimiddag på klipporna eller bara sitta i soffan, äta lösgodis och titta på en grym film tillsammans. Dock är det bara att inse att de stunderna kommer förr eller senare tillbaka in i mitt liv men just nu passar de inte in i mitt livspussel. Det gör visserligen inte att jag saknar det mindre men det gör det lättare att acceptera att det inte kommer att förändras under den närmaste tiden.

Ikväll lyxade me, myself and I till det med skumbad och nötter innan jag lagade goda bananpannkakor (idag med en touch av choklad) med päron, jordnötssmör och citronvatten till middag. Har tittat på ett avsnitt av Top Model, sitter just nu och sjunger med i bra musik på Spotify och läser låttexter som ger massor med inspiration. Nu har stormen övergått i åska och blixtrar och jag sitter med en kopp te och två clementiner och laddar för att snart krypa ner i sängen. Det har helt enkelt varit en bra måndagskväll i mitt eget sällskap :)

 
 

Ge efter för känslan

Idag fick jag helt enkelt ge efter för den där känslan som kommer smygande på eftermiddagarna när det börjar mörkna och tröttheten börjar smyga sig på. Som elitidrottare är det inte ofta man får ge efter för den där känslan då det ofta är sena träningar, matcher, resor med mera, och man har ett helt lag som förväntar sig att man skall infinna sig på angiven tid. Så vad är det då för känsla jag pratar om?

Jo, det är den där känslan av att krypa lite längre ner under filten, titta på ett extra avsnitt av din favoritserie på datorn och bara ta det så där extra lugnt. Jag hade planerat för en löprunda ikväll men stormen piskar utanför och mörket slog till fortare än jag hade väntat mig nu när vi ställt om klockan till vintertid. Därför bestämde jag mig för att skjuta på löprundan till en annan kväll i veckan och skall istället snart tappa upp ett bad, hälla upp lite nötter i en skål och sedan sjunka ner i det där varma skumbadet med Pia Sundhages härliga inspirationsbok i handen. Även om ångesten över en missad löprunda först slog till så har jag nu gett den tanken en rak höger och skall istället njuta av ett vart bad denna ruggiga måndagskväll!

large-3


Lunchdejt nr. 1

I lördags kväll/natt kom vi på den briljanta idéen att den här veckan laga mat till varandra och på sätt slippa laga mat varje dag + att man får trevligt sällskap runt bordet. Det är tre av mina lagkamrater och en av herrspelarna som är med i denna veckas utmaning och idag var det dags för den enda killen i gänget att bekänna färg!

Vi bjöds på förrätt som bestod av en god sallad med ägg och crabsticks för att sedan gå vidare till huvudrätten som var kyckling, pasta och två olika sorters såser till. Till efterrätt hade vi köpt med oss mörk choklad och clementiner och till det serverades kaffe. Det var en perfekt start på veckan och när man kommer från ett tufft benpass på gymet är det ju fantastiskt skönt att slippa ställa sig och laga mat utan bara gå och sätta sig vid ett dukat bord. Thierry hade verkligen jobbat hårt med fin dukning och välsmakande mat och än så länge ligger han ju topp (har ju dock inget att jämföra med ännu, haha)!

På torsdag är det min tur att stå för matlagningen och jag funderar på att göra lasagne vilket både är enkelt och lättlagat. Sen tror jag att jag skippar förrätten och slår till på min smulpaj med äpplen i stället - hoppas det kan bli succé!

 

Söndagspromenad

staticmap

Idag blåste det full storm ute men jag kände att jag behövde ut och röra lite på mig så jag satte lurarna i öronen, snörade på mig skorna och gav mig ut. Det skulle visa sig bli en promenad med regn, sol, vind, regnbågar och tyvärr skoskav men jag var mer än nöjd när jag kom hem knappt 7 km senare 

 
 
 

 

 

 

#15

large

Lång dag som slutade med VINST!

Igår blev en lång dag på resande fot och jag var väldigt tacksam över att jag hade en bra matsäck, dator, kudde och filt med mig på resan då det får timmarna att bli både bekvämare och gå snabbare!
Bussresan till Sens tog 6 timmar så väl på plats fick det bli en promenad för att väcka musklerna och sedan var det dags att värma upp och prestera. Det var en väldigt svårjobbad match som var tung för oss alla. Jag själv underpresterade ganska ordentligt men det är bara att komma tillbaka till träningen i veckan, jobba hårdare och fokusera på nästa match. Vi vann i vilket fall som helst med 3-0 och i och med att laget som ligger tvåa förlorade är vi nu i ensam serieledning på 15 poäng före tvåan på 12 poäng vilket känns väldigt skönt!!
Hemresan gick snabbare då de körde en annan väg och tack vare att vi ställde om klockan i natt tror jag vi var hemma runt 02.30 så det var inte så farligt sent ändå.

Avslutade kvällen tillsammans med några från laget och några av herrlagets spelare då vi firade båda lagens vinster. Jag firade med en stor kopp te och lite chips, kändes som en lagom nivå för mitt festande. Kom dock i säng väldigt sent (eller tidigt) beroende på hur man ser det när man går och lägger sig när det börjat ljusna ute......

img_7350

Bild från förra bortamatchen i Amiens


Bortamatch i Sens

Jag lyxade till det igår kväll med en liten skål lösgodis som fortfarande fanns kvar sedan mina föräldrar var här på besök. Detta resulterade i en sockerkick och att jag låg sömnlös i över timmar - ingen toppenidé att göra dagen innan match!
Dock är det en lång bortamatch som väntar och vi kommer att spendera närmare 6 timmar i buss på vägen dit så det finns gott om tid för att sova, slappa, och kolla på film så jag kommer nog att vara pigg och glad klockan 20.00 när matchen blåses igång :)

Laget vi möter är Sens, som för tillfället ligger trea i vår grupp. Vi mötte dem i säsongens första match och det var ingen toppenmatch från någons sida men vi vann i alla fall med 3-0. Detta var en av matcherna jag inte kunde spela på grund av problemen med min transfer så för mig blir det premiär mot dem. Detta gör att vi ställer upp med en ny uppställning jämfört med första matchen och det skall bli spännande att se hur vi kan matcha mot dem idag. Ryktet säger att det spelar riktigt bra på hemmaplan så jag tror vi behöver fokusera för fullt och vara riktigt aggressiva för att ta hem segern idag!

Hela morgonen har jag fixat matlådor, snacks och packat väskor så nu är jag redo för den långa dagen på resande fot. Tror även att fleecefilten får åka med så det kan bli en riktigt mysig långresa :)

 

#14

large-4

Dreams

resa

En ledig helg i mitten av november och tankeverksamheten och planerandet är i full gång - hoppas på 3-4 dagars ledighet för då kommer jag att kunna göra de dagarna magiska!

 


Friday I´m in love

Idag när jag vaknade så visste jag knappt vilken dag det var. Hela den här veckan har klockan ringt "tidigt" (i alla fall för att vara mig) och träningarna har startat senast klockan 10 så idag när det inte var någon morgonträning så var jag allmänt förvirrad. Jag snörade i alla fall på mig löparskorna och tog min morgonpromenad på 6,5 km innan frukosten - älskar mina morgonturer!

Det stora målet för dagen var att fixa tejp på apoteket och att handla mat. Tejpen fixades väldigt snabbt och sen testade jag en ny mataffär. Den fick helt klart godkänt även om mitt goda rågbröd inte fanns. Hoppas att det bara var en tillfällighet för den affären kan jag helt klart tänka mig att åka tillbaka till :)

Eftermiddagen spenderades sedan i soffan med tv-serier, skype med mamma & pappa, skvallertidningar, te och lite snacks. Kvällsträningen var ganska seg då jag inte skulle hoppa och på min position är man inte till så mycket nytta om man inte hoppar för det är trots allt anfallspoäng jag skall ta, men men, får hoppas jag kan göra desto fler på matchen imorgon istället ;)

Resten av kvällen kommer att vara slapp och jag skall ladda upp inför morondagens långa resa med att koka pasta och förbereda packning och matsäck. Är avundsjuk på alla er där hemma i Sverige som kan mysa med lösgodis framför Idol på fredagskvällarna!!

167453_490445961576_6650844_n


Vägen till Calais - Volleybollgymnasiet

206334_5222151605_8274_n
Att fatta beslutet att gå på volleybollgymnasiet i Falköping gjordes med blandade känslor. Jag fick beskedet att om jag skulle komma in var jag tvungen att träna upp mina dåliga knän, vilket jag gjorde och efter ett antagningsprov på två dagar så var jag antagen till volleybollgymnasiet tillsammans med 9 andra tjejer födda 1987. Tiden fram till flytten blev det shopping, packning, avsked av vänner på hemmaplan och sedan helt plötsligt en dag i augusti 2003 så vinkade jag hej då till mamma och pappa och insåg att jag, 17 år gammal, hade flyttat hemifrån.

Under de tre åren som jag bodde i Falköping så var det verkligen som man brukar säga - blod, svett och tårar, i en salig röra vissa dagar. Jag skulle ljuga om jag inte sa att det var tufft, att jag stundtals ångrade mig och hade till och med tankar på att flytta hem vid vissa tillfällen. Det är mycket som krävs av en för att klara av en sådan omställning. Du ska ta ansvar för skolan, träna 3 timmar varje dag, ta hand om en lägenhet, leva i ett kollektiv med massor av andra tonåringar är bara en del av allt som slängs rakt upp i ansiktet på dig vid en sådan här flytt. Trots att det kan kännas oövervinneligt vissa kvällar då du pluggar till ett enormt prov i matte D eller går till träningen med ömmande knän och trötta muskler så lär du dig otroligt mycket på vägen. Jag utvecklades inte bara som volleybollspelare under dessa tre år utan även som människa och det tror jag är den största vinsten.

Rent volleybollmässigt under dessa år så fick jag möjlighet att spela i juniorlandslaget och vi gjorde resor till Danmark, Ryssland, Spanien, Italien och Belgien. Vi spelade matcher med blågula band i håret, matchade naglar och med den största entusiasm man kan tänka sig. Jag minns vår match mot Ryssland våren 2004, vår vinst mot Frankrike i 8-nationers sommaren 2005, vår resa till Barcelona våren 2006 och mycket, mycket mer.
Jag fick även debutera i elitserien och spelade två elitsäsonger för RIG Falköping där vi fick möta våra idoler så som Sofia Molin (som jag sedan skulle spela i landslaget tillsammans med).

Sammanfattningsvis kan jag säga att mina tre år på volleybollgymnasiet är tre väldigt viktiga år i mitt liv och något jag alltid kommer att minnas. När jag tog studenten i juni 2006 var jag otroligt stolt över vad jag hade åstadkommit. När jag tre dagar senare lämnade Falköping hade många tårar fällts över att lämna mina vänner och livet som vi haft tillsammans de senaste tre åren. Jag är oerhört tacksam över att jag fick, och tog, chansen men skulle jag få frågan om att göra om det nu, i den här åldern, skulle det bli ett stort nej. Anledningen till det är att jag är klar, jag har gjort min resa där och jag har vuxit ur livet på Wetterlinsgatan i Falköping. Tur är väl det för annars hade jag kanske inte suttit här i Calais idag!

207210_5222221605_2136_n


#13

Quotes_about_Life_1_quotesonlife

Smärta, trött och redo för sängen...

... det är ungefär så jag känner mig just nu!

Usch vad jag låtit gnällig de senaste dagarna men det är nog bara en fas just nu som är lite tuffare och jag vill vara ärlig i min blogg - proffslivet är inte alltid en dans på rosor!
Fysion masserade min fot idag och behandlade den med ultraljud och elektricitet men det blev då inte bättre av det utan smärtan var värre under kvällspasset så imorgon får det bli en träning utan hopp så hoppas jag att lördagens match kommer vara mindre smärtsam. Nästa vecka kommer vår riktiga fysio tillbaka så då får det bli ett besök hos honom så får vi se om han kan få ordning på det här!

Träningarna har annars gått ganska bra idag och det har varit roligt att träna och spela. Dock skall det bli skönt med bara ett pass imorgon och nästan 24 timmars vila mellan passen då det börjar klockan 18.00 vilket min kropp nog kommer att vara väldigt tacksam för :)

Men nu är det snart dags för sängen - sov gott alla där ute!

 

#12

Och ändå kommer jag att ta mig igenom två träningspass - det anser jag ändå som en ganska cool grej att lyckas med just idag!
large-12

Vad gör man egentligen om dagarna?

Det här med att spela volleyboll på heltid är verkligen en lyx och något som är få förunnat. Dock skall man vara väldigt medveten att det är en enorm omställning att komma från en vardag i Sverige med jobb/plugg, träning, livet med vänner och familj till ett liv som enbart består av volleyboll.
När jag förra året flyttade till Frankrike tog det ett tag innan jag lärde mig att lägga upp dagarna på ett sätt som gynnade mig som volleybollspelare med rätt mängd vila, när och vad man ska äta och uppladdning inför träning och match. Det tog även ett tag innan jag fick ordning på det mentala som något oväntat skulle vara det som tog längst tid och som jag fortfarande kan ha svårt med ibland. Med detta menar jag omställningen att gå från att jobba 75% och allt som krävs av mig där, planera vardagen så att livspusslet går ihop, få in social tid med vänner och familj etc. I början tyckte jag nästan att jag inte gjorde något om dagarna då den egentliga arbetstiden på schemat oftast inte översteg 4 timmar/dag, ibland 5. Det var då jag fick försöka tänka hur min dag såg ut och vad jag kunde räkna in i min "arbetsdag" för att tycka att jag gjorde något. I de timmarna som då lades till arbetsdagen var förberedelse före och efter träning (så som stretching, återhämtning m.m), vila för att kunna träna kvällspasset, matlagning av god och näringsrik mat för prestation, besök hos fysio/läkare och även restid till och från hallen. Alla dessa moment var tvungna att fungera varje dag för att jag skulle kunna göra ett så bra jobb som möjligt under de 4 timmarna som jag förväntades prestera/dag!
Efter ett tag lärde jag mig hur jag fungerar, hur mycket vila jag behöver, vad och när jag skall äta etc. Jag behöver oftast vila mycket under försäsongen då man ofta tränar hårt och kroppen är inte riktigt van vid träningsmängden efter sommaren. Efter hand vänjer sig kroppen och då kan det räcka med vila i form av promenad, en kaffe på ett fik, titta på film m.m. Det viktigaste är ändå att man gör det som passar en själv och ens kropp bäst - alla är vi olika!
 
Jag kan fortfarande bli frustrerad över att jag "inte gör någonting" om dagarna men då försöker jag tänka på hur lyckligt lottad jag är som får hålla på med min idrott på heltid, bo i ett annat land och vara med om detta stora äventyr - då känns det helt klart bättre!
 
 

Wonderful wednesday

Försov mig visst en smula i morse och det blev plötsligt lite mer stressigt än vad jag hade tänkt mig på morgonen så därför får detta inlägg komma nu i stället, hoppas att det är okej :)

Förmiddagen spenderades i hallen med både fys- och volleybollträning. Vi har ändrade träningstider nu under två veckor då det är höstlov i skolorna och hallen är ledig. Det är tider som jag tycker så mycket bättre om: 10-12 och sedan 18-20 de kvällar vi har träning - fantastiskt bra!
Träningen var riktigt tuff då fysen brände i både armar, ben och magmuskler och det blev även lite cardioövningar i slutet - jösses vad svettigt! Volleybolldelen innehöll en hel del anfallsträning i riktningar som kommer vara viktiga i lördagens match och sedan avslutade vi med serv och servmottagning. Jag tycker att min serv börjar bli bättre och bättre nu, hoppas även på att få ännu bättre utdelning på den i matcherna fram till jul.

Efter träningen tog jag och Mischa en lyxlunch på vår favoritrestaurang. Sushin var lika god som alltid och det var riktigt lyxigt att slippa laga mat och att bara kunna titta ut över stormen utanför samtidigt som man mumsar i sig god sushi!
Nu har jag varit och handlat och resten av dagen kommer att spenderas i soffan framför CL-volleyboll och skall kanske även ge mig på att baka ett bananbröd med jordnötssmör och choklad - hur gott låter inte det liksom!?


En bild på mig och pappa efter lördagens match får avsluta detta inlägg :)
 

#11

large-11

Trött tjej

Blev en galet seg eftermiddag med lite slötittande på serier, läsa skvallertidningar, dricka te och äta mörk choklad. Tog mig i alla fall i kragen och gick bort till mataffären för att handla hem lite frukt och annat nödvändigt. Jag bara älskar att clementinerna börjar komma nu och även om vissa är lite sura fortfarande så älskar jag att det är säsong för dem just nu!

Träningen gick helt okej idag. Är så skönt på tisdagen då man är pigg och fräsch i kroppen, taggad på volleyboll efter lite ledig tid och det mesta känns helt enkelt bra. Träningsvärken från två pass på gymet försvinner efter uppvärmningen så det var inga problem med det heller :)

Blev förlust för våra herrar i kvällens match men det gjorde att jag hann hem och fick tid för en kopp te och lite vilotid i soffan innan det är dags att sova. Imorgon väntar ett morgonpass volleyboll och sedan blir det lunch på vårt favoritställe - sushibuffé!!!


Saknar <3
 

Tisdag 22:a oktober

Känns ju lite fel att skriva god morgon nu när klockan snart är 12 så det får bli ett hel vanligt, Hej!

Min morgon började när klockan ringde redan 07.30, det var kolsvart ute och jag var tröttare än tröttast. Varje gång jag vaknar och är så trött och när det faktiskt inte är så tidigt så tänker jag på sommaren när jag studsade upp klockan 05.00 för att åka till stallet. Det är då man inser hur mycket vi människor kan vänja oss vid en livsstil. Tror jag har nämnt det förut men det är verkligen något som fascinerar mig.
Jag kickade i alla fall igång dagen med havregrynsgröt, te och tända ljus så när det väl hade blivit dags att köra hemifrån så var jag ganska pigg. Blev ett pass på gymet idag också där fokus låg på överkropp och det kändes bra. Träffade även vårt basketlag här i stan och de hade några amerikanskor så det var härligt att få höra och prata engelska med dem - hoppas kunna se någon match i framtiden :)

Nu har jag en helt ledig eftermiddag framför mig och jag vet verkligen inte vad den kommer att innehålla då jag på ett sätt bara vill vara hemma och slappa och på ett annat sätt ta mig iväg och göra något. Kanske blir något så simpelt som en tur till mataffären om inte annat.
Ikväll är det träning mellan 18-20 och efter det blir det en snabb dusch för att hinna förbi herrarnas match i franska cupen!

 

#10

large-9

D
ags att köra lite överkropp i gymet idag och kanske träna bort lite träningsvärks samtidigt som man skapar lite ny - go känlsa!!

Tack för fantastiska dagar!

Sitter i soffan med en kopp karamellte, tända ljus och lyssnar på "Fattig bonddräng" - mysigare måndagkväll får man väl ändå leta efter?

För er som läser min blogg och som känner mig har kanske vetat att mina föräldrar har varit på besök den senaste veckan. Detta är något vi tillsammans bestämde att inte skriva om förrän de var hemma igen då vissa hus som stått tomma under semestrar har fått oönskat besök av inbrottstjuvar då de läst om resor i sociala medier och det var ingenting vi ville skulle hända mina föräldrars hus.

Det har i vilket fall varit helt fantastiska dagar tillsammans med dem och vi har hunnit med en massa roliga och mysiga saker. Vi har varit på shoppingtur i Lille, druckit kaffe på uteservering, ätit middag på restaurang, besökt gamla kuststäder här runt Calais och bara myst och skrattat en massa tillsammans. Jag står mina föräldrar väldigt nära och de betyder väldigt mycket för mig. Jag längtar efter att få komma hem i jul och få spendera kvalitetstid tillsammans med dem igen. Men fram till dess så får jag leva på den senaste veckan och titta på alla roliga kort vi tagit!


Jag älskar er!
 

Lunch break

Hallå alla härliga läsare, har ni haft en bra start på veckan so far?

Själv började dagen med en mysig frukost med god havregrynsgröt och rykande hett mintte (helt klart mitt favorit te, alla kategorier!) och lite tända ljus. For sedan vidare till gymet där jag körde ett benpass, ser inte fram emot träningsvärken jag kommer att ha imorgon men samtidigt är det gött att kötta lite ben så här i början av veckan. Kommer nog ta min vanliga 5km löprunda ikväll också för att rensa tankarna lite och ladda upp inför veckan.

Dagens enda jobbiga moment är att vi mellan 14-16 skall ha en träningsgrupp för barn, så galet segt att behöva träna dem två timmar på vår lediga dag. Men, men jag skall inte gå och sura över det någon längre stund för det går ändå inte att göra något åt det så då är det lika bra att fortsätta vara positiv och bara göra det, eller vad säger ni!?

Nu blir det lite vila innan jag måste åka så hoppas att ni får en fortsatt härlig måndag!

 

#9

large-8

#8

large-7

Underbar dag :)

Började dagen med en vanlig söndagspromenad och idag fick det bli rundan på 5km och det var en lagom tur för att få upp suget inför frukosten. Inte för att det där med mat brukar vara något större problem - jag kan nog i alla lägen få i mig mat!

Eftermiddagen har jag sedan spenderat på utflykt vid både Le Blanc Nez och i Bolougne sur mer. Den förstnämnda är den fantastiska utsiktsplats där man vid bra väder kan se över till England och skymta Dovers vita klippor. Det är även en berömd plats i krigshistorien då tyskarna låg och spanade ut över vattnet och försökte att få koll på när de allierade skulle landstiga. Men de kunde ligga där hur länge som helst och spana för när de väl steg i land var det i Normandie och de stränderna ligger några timmar bort!

  

Bolougne sur mer är även det en historisk plats och går tillbaka ända till romartiden då romarna hade staden som utgångspunkt då de skulle inta England. Det finns även en del av staden som ligger innanför höga murar och är precis som ett fort. Det var en väldigt häftig känsla att promenera runt där bland gamla byggnader och kyrkor. Jag älskar verkligen historia och framförallt krigshistoria så detta var ett perfekt sätt att spendera en ledig dag på.

Ikväll blir det bananpannkakor till middag och sedan en lugn kväll i soffan!

 
 
 
  
 
 

VINST!

Börjar bli en vana nu att skriva att vi vinner med 3-0 men det är så det är och jag klagar inte :)
Matchen var lite svajig men i slutändan blev väldigt tydliga siffror som jag tror blev 25-16, 25-18 och 25-19 men vi hade några svackor som var på tok för djupa och igår hade tur att motståndarna inte var på topp men de svackorna har vi inte råd med när vi spelar mot bättre lag så nu är det bara att ladda batterierna för imorgon börjar en ny träningsvecka för nu vänder serien. Det innebär att alla lagen har bättre koll på varandra och det kommer att bli tuffare matcher!

Nu är jag på språng nu då solen skiner här i Calais och idag står det sightseeing och turistande på kartan. Kameran åker självklart med så jag hoppas kunna bjuda på lite bilder ikväll eller kanske imorgon får vår turistsöndag!

Ha en alldeles fantastisk söndag mina vänner och passa på att ge era nära och kära en extra kram, berätta för dem hur mycket de betyder för er eller skicka iväg ett sms till vännerna som inte bor nära och berätta hur mycket ni saknar dem - det skall jag göra idag!

 

Lördag 19:e oktober

Då var det dags för ännu en lördag och ännu en match för vår del. Idag är det dags att spela mot det 5:e laget i vår grupp, alltså sista matchen innan serien vänder och det är dags att möta alla lagen en andra gång.
Vi började dagen som vanligt med en timmes morgonträning med mycket bollkontakt, serv och servmottagning. Vi fick ut ett par nya strumpor till dagens match också och det skulle vara knästrumpor men vi insåg ganska snabbt att de bara går halvägs upp till knäna - big fail, haha!

Efter träningen blev det en sväng på den stora marknaden i stan där det blev lite shopping av ost, bröd och grönsaker. Skall ta med mig kameran någon lördag och bjuda på lite härliga marknadsbilder. Blev sedan lunch på en potatisrestaurang där det blev en god bakad potatis med massa ost och skinka - mumma!

Nu har jag hunnit med att vila, fixa matchfrisyren och ätit lite mellanmål. Blev mitt favoritmellanmål dagen till ära: riskakor med jordnötssmör och banan + en proteinsmoothie med hallon och sojamjölk!

Håll nu tummarna för oss ikväll klockan 19.00 då St Chamond (som kommer ända från Lyon) står på andra sidan nätet - it´s time to win!!!

 

#7

large-6

Shopping

Idag har det varit en intensiv dag med många timmar som spenderats i shoppingens tecken. Det är skönt med dessa lediga fredagar (vi tränar inte förrän mellan 18-20) då man hinner med en hel del annat, så som att leva lite vanligt liv :)

Började på vår härliga sportbutik Decathlon idag och där blev det både inhandlat väska, klocka och löparbyxor. Finns så mycket fint och praktiskt i den butiken att jag skulle kunnat köpa hur mycket som helst men nu fick jag försöka tänka logiskt och fundera på vad jag verkligen behövde.
zoom_400PX_mediacom_650801507
Blev sedan besök på vår outlet och även en tur i shoppingcentret. Kom därifrån med puder och en vintermössa som jag spanat på länge så nu kan det bli kallt och storm - jag är redo!

Nu blir det snart lite mellis, kanske ett avsnitt av ensam mamma söker och sedan är det dags för veckans sista tuffa träning, imorgon väntas sista matchen innan serien vänder!!

big_800PX_mediacom_588713965
Bjuder på bilder från två av dagens inköp :)


#6

large

#5

large-4

Fullt upp!

Den här veckan är det fullt upp här i Calais så uppdateringen kanske inte är på topp alla gånger men jag skall försöka att skriva lite inlägg ändå :)

Igår hade vi en träning med mycket teknik, mycket frustration och en hel del ilska. Det var många gånger så att jag i alla fall önskade att jag kunde kommunicera mer med min tränare och också önskat att hon hade kunnat vara lite mer pedagogisk i sina uttalanden. Jag menar vem lär sig bäst genom att få höra "Ja men kolla hur hon gör, hon gör det perfekt" eller "jag har gjort den här träningen för dig och du är den enda som inte klarar av den här övningen" - inte jag i alla fall!

Men efter träningen blev det ett besök i Lille där jag spenderade en del tid på IKEA och fick köpa med mig knäckebröd, ost, fullkornspasta och sås till lax. Blev även en del doftljus, köksgrejer och två nya gröna växter till mitt rum. Det känns ju nästan som att vara hemma i Sverige när man strosar runt där på IKEA :)

På kvällen blev det god middag och sedan däckade jag nästan i soffan till tonerna av Lars Winnerbäck - en jobbig omsdag fm som vände och blev det en superhärlig onsdag kväll!

 

 Bjuder på två bilder från ett av IKEA besöken förra året - saknar min Skandinaviska vän!


Vägen till Calais - IF Halmstad Volley

När jag var 10 år gammal så startade våra grannar upp en volleybollgrupp i Harplinge där vi bodde. De kom från Moheda och hade alla spelat volleyboll tidigare och ville därför hjälpa till att starta upp IF Halmstad Volley igen.

Vi var ett stort gäng, blandat tjejer och killar, som tränade på fredagkvällarna i Lyngåkraskolans lilla gymnastiksal med de gula, otroligt lätta Volley2000-bollarna. Då tyckte vi att det var perfekt och var väldigt nöjda och glada, nu när man kliver in i den gymmastisksalen så inser man att den inte ens är lika stor som en volleybollplan. Men vad gör det när man som 10-åring är lycklig över att få spela volleyboll!? Jag minns när jag hade ramlat av en häst och fått vänster armbåge ur led och var gipsad 3 veckor. Jag stod på träningarna och bollade med en arm mot väggen, tränade armdrag och var där på alla träningar - tur att det var vänster arm då jag är högerhänt!
Vi deltog också i några volley2000-turneringar minns jag men det här med resultat känns väldigt avlägset faktiskt. På något sätt känns det bra att säga det då det inte skall vara det viktigaste i den åldern.

När vi blev lite äldre och skulle släppa volley2000 och gå vidare till RIKTIG volleyboll så flyttade vi in till Halmstad och de något större idrottshallarna. Vi tränade oftare och var nu bara tjejer på träningarna. Här var det också en del turneringar inblandade och den största upplevelsen var flick-SM i Göteborg. Jag stukade foten för första gången i sista gruppspelsmatchen och missade därför kvartsfinalen mot Vallentuna (som vi tyvärr förlorade), något som jag fortfarande kan vara bitter över ibland!

Under mina tre år på volleybollgymnasiet så spelade jag för IF Halmstad Volley i ungdomssammanhang och vi kvalade in till några SM, även om det inte blev så många. Den största meriten här var när jag var 17år och vi vann J-SM brons och vid samma turnering blev jag uttagen i All Star Team. Detta var otroligt stort för mig då jag spelade med och emot tjejer som var födda -84, alltså tre år äldre än mig. Jag har fortfarande kvar tröjan vi fick och den kommer nog alltid att betyda lite extra för mig!

Åren i IF Halmstad Volley var inte mina mest framgångsrika år då vi inte vann några mästerskap, kvalade inte in till alla SM som min kompisar i andra klubbar gjorde och vi var långt ifrån några stjärnspelare. Men det var år som lade grunden för mig som volleybollspelare, jag lärde mig att vara en del av ett lag och jag fick testa på att spela ungdomsmästerskap där mycket stod på spel. Dessa åren går aldrig att radera och jag är tacksam över att våra grannar, Eva & Björn Franzén, valde att starta upp en volleybollgrupp. Om det inte varit för dem hade jag aldrig suttit här idag!

Jag får ofta frågan om jag inte skall komma hem och spela i Hylte/Halmstad någon gång och vem vet, det kanske är då jag får möjligheten att vinna mitt första mästerskap med min moderklubb. Hade det inte varit häftigt att vinna SM-guld inför en fullsatt Halmstad Arena?

 toppbild


Dagens morgonpass

Dagens morgonpass började med ca 1 timme fys och sedan körde vi 45-60 min boll tror jag. Efter detta pass så kände man definitivt att man levde i alla fall då det var riktigt tufft både för musklerna men även för konditionen. Tänkte att jag skulle dela med mig av morgonens övningar till er

* Började med rörelseträning som vi idag körde sittandes på stol - kände oss lite som dansare eller nått, haha. Men efter vi skrattat en del fick vi bekänna färg då vi körde rörelseträning som tog både i armar, axlar, rygg och ben och sedan avslutade vi med lite magövningar, också de med hjälp av stol och boll.
* Vi gick vidare med förflyttningar runt koner i olika varianter. Detta görs för att få upp snabbheten i förflyttningarna och för att få upp puls.
* Gick över till en cirkelträning med 3 stationer så vi jobbade i par.
1) Balansövning på balansplatta
2) Konditionsövning med boll som innehöll anfall och pass
3) Stepup på bänk 12/ben + Stepup med båda benen 12st
* Avslutade med defensövning i par - anfall + pet under 1 min & 10 sek. Det låter inte som så lång tid men det är mycket förflyttning och kondition i den övningen så man var ganska död.

Efter detta körde vi bollträning där temat var att anfall i en viss riktning och då vår tränare satt upp antenner vi skulle anfalla så det gällde att hålla fokus uppe hela träningen och vara precis i alla moment. Det var en riktigt grym träning även om man var ordentligt trött efteråt!!

trning1_105997787_141519486


#4

large-3

Mysfaktor HÖG

Efter en löptur, lång dusch och middag så passade jag på att köra lite måndagsmys och det blev premiär för clementiner, äntligen!
Efter en härlig måndag är jag nu redo att kicka igång volleybollveckan med massa ny energi :)

1376582_10151665165976606_383914362_n


It's just another manic Monday

Gymet i förmiddags blev en aning rörigt då herrlagets tränare tyckte att de skulle få sovmorgon och valde att starta deras pass 10.00 istället för 09.00 då deras tid egentligen är. Detta gjorde att de använde 1 timme av vår heliga tid i gymet - suck :( Gymet är inte tillräckligt stort för typ 15 pers och det finns inte så mycket material så det fick bli lite improviserande men i slutändan blev det helt okej trots allt. Hoppas detta är både första och sista gången detta händer, annars kommer det vara en arg Andréa som stövlar in i gymet nästa måndag!

Resten av den här dagen skall ägnas åt lite städning, handling och allmänt pyssel inför imorgon. Kommer förmodligen att avsluta dagen med en kvällsjogg med min favoritpodcast från Linn & Ebba i öronen - perfekt sällskap på löprundan :)

Nu är det dags för lite lunch och jag är en lyckligt lottad person idag som har rester kvar från den goda pajen igår - mumma :)

 

Vilka minnen som dyker upp när man ser den här bilden från landslaget 2012 - härliga lag!

#3

Dags att köra 1,5 timme i gymet!

534011_363153893795402_1785962695_n_large


Fantastiskt god köttfärspaj!

Då livet som elitidrottare kretsar en hel kring mat i samband med träning och vila så tycker jag, i alla fall under säsong då jag har tid, att det är väldigt roligt att leta efter nya, hälsosamma recept att testa. Dock hittar jag ofta ett recept som låter gott, ändrar det lite efter franska råvaror och sedan kör jag ännu en anpassning utifrån vad jag har hemma. Dagens middag blev så fantastiskt god så därför kände jag att jag bara måste dela med mig av det. Som sagt har jag inte någon mängd på allt utan plockade ihop lite avd jag hade hemma :)

Köttfärspaj på kikärtsbotten

Paj"deg"
- ca 200 gram kickärtor
- 1/2 dl rapsolja
- ca 1 dl mjöl

Fyllning
- 125 gram blandfärs
- 1/2 gul lök
- ca 1/2 gul paprika
- några färska champinjoner
- tacokrydda
- en klick creme fraiche
- en klick tomatpuré
- några skivade cocktailtomater
- riven ost

* Mixa kikärtorna till en slät smet. Blanda sedan i oljan och sist mjölet till det blir en bra konsistens på degen. Tryck ut den i en pajform och ställ kallt en stund. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 min på 200 grader.
* Fräs lök, paprika och champinjoner och ställ sedan åt sidan.
* Bryn köttfärsen och blanda sedan i tacokryddan
* Blanda ihop grönsakerna med köttfärsen och klicka i creme fraiche och tomatpuré
* Lägg köttfärsröran i pajskalet och tryck ner cocktailtomaterna.
* Garnera med riven ost och grädda i ugnen i ca 20-30 min

Ett gott och något hälsosammare alternativ som dessutom inte gav den där övermätta känslan som pajdeg lätt kan ge - helt klart en ny favorit!

IMG_4697 IMG_4698IMG_4702 IMG_4704

 


Ännu en vinst

Matchen igår vann vi med 3-0 men det var långt ifrån en enkel seger då de två första seten var riktigt jämna. Det tredje setet servade vi dock sönder dem totalt och det blev utklassningssiffror med 25-12 :)

Hallen vi spelade i var inte Amiens riktiga hemmahall och tur var väl det då jag hade tyckt synd om dem om de skulle spelat alla sina matcher där. Det var svinkallt, golvet var halt som blank is och omklädningsrummen påminde mig om mentalsjukhus (ja, fråga mig inte varför!). Uppvärmningen fick bli väldigt intensiv så vi skulle få upp värmen och sen var det dags för matchstart.
I början av första set kändes det mest som vi stod och tittade på. Amiens hade gjort sin hemläxa sen sist och hade koll på vårt spel medan vi inte riktigt hade snappat upp deras spel. Det blev ett långt set men vi kom in i det mer och mer och vann till slut med 25-23.
I andra set var vi med mer men gjorde tyvärr en hel del misstag vilket ledde till jämna siffror även här. Blev liknade siffror här också, de lyckades inte knipa lika många poäng här utan setet slutade25-22... Tredje set har jag ju redan nämnt och det hela slutade som sagt med en 3-0 vinst :)

Tack vare att matchen spelades klockan 18.00 så lämnade vi Amiens runt 20-tiden och efter dryga 2 timmar i bussen så var vi åter igen hemma i Calais. Gillar dessa korta bortamatcher då dygnsrytmen inte blir så rubbad och man får en hel söndag hemma utan att behöva sova bort halva dagen eller spendera den på ett tåg. Så tummen upp för tidiga matcher på nära håll!

thumbs_img_7167


#2

large-2

Gameday!

På grund av problem med värmen i hallen så blev morgonens bollpass inställt. Lördagsträningarna är oftast väldigt stillsamma, mest bara för att röra boll och när det då är kallt i hallen så är risken för skador stor och därför beslöt vår tränare att ställa in morgonpasset. Jag tog mig istället ut på en skön morgonpromenad med en podcast i öronen och det var riktigt friskt ute men det var blå himmel och riktigt härligt väder!
Förmiddagen spenderade jag sedan på hemmaplan med frukostmys, pyssel, letade runt efter kurser på studera.nu och självklart blev det även lite serietittande som vanligt. Nu är vi redo för att bege oss bort mot bussen som skall ta oss till Amiens där dagens match spelas klockan 18.00 - underbart med tidig match (många matcher här startar vanligtvis vid 20.00).
Vi har mött Amiens två gånger tidigare och vunnit båda gångerna men de har fått nya spelare och båda lagen har fått knappt en månads mer träning så min känsla är att det kommer bli en annan typ av match än sist. Men det är alltid skönt när det är bekanta ansikten på andra sidan och man vet lite mer om servar, anfallsriktningar och försvarsspel!

Håll nu tummarna för oss klockan 18.00!

 


#1

Tänkte ta efter en bloggare som jag följer och varje dag välja ut ett citat som känn så där rätt för just den dagen eller som kanske kan fungera som en inspiration för mig. Kanske kan detta fungera som en inspiration för fler än mig och jag skall försöka att posta dem på morgonen så att man kan kickstarta dagen med ett härligt inspo-citat, hur bra låter inte det liksom!?

large-1


Lovely friday evening

Äntligen fredag kväll och dags för fredagsmys framför någon bra serie eller kanske en film (tror dock det blir serier ikväll för jag tror jag skulle somna ifrån en film om jag började kolla nu). Ikväll satsar jag på en snickersglass och lite chips till mitt fredagsmys. Har även plockat fram två nya doftljus så nu blir det 100% mysfaktor här i Calais :)

Hoppas ni där hemma i Halland också har en härlig fredagkväll och jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på er som kan titta på Idol och ha riktigt fredagsmys med lösgodis :)

IMG_1041


Kinesiotejp

Jag nämnde förra veckan att osteopaten som jag besökte för att få hjälp med min onda magmuskel tejpade mig med en speciell tejp. Alla som läser min blogg kanske inte är helt insatta i idrottsskador och för att förtydliga just denna typen av hjälpmedel så skriver jag helt enkelt ett eget inlägg om detta!

Kinesiotejpen kan användas både förebyggande och för att behandla sportskador. Den används vid skador i muskler och leder där den ger extra stöd och stabilisering, men den påverkar varken blodcirkulation eller rörelsemönster då den är elastisk. Precis som med all typ av behandling av idrottsskador skall man få hjälp av en sjukgymnast eller någon annan som vet hur kinesiotejpen fungerar och skall appliceras för att få ut bästa möjliga effekten av den.

Volleyball-Kinesiotejp-300x168

Anledningen till att jag blev tejpad med just den här tejpen var dels för att ge extra stöd åt min överansträngda muskel men även för att hindra att jag använde muskeln i extrema positioner som hade kunnat leda till att jag skadade muskeln. Jag hade på min tejp i knappt 3 dygn och det är inga problem att duscha med den.

Kinesiotejp-242x300

Jag vet dock inte hur mycket jag tror på hela konceptet med en färgglad tejp som skall få dina leder och muskler att bli bättre. Men oavsett om den hjälper eller inte så skadar den absolut inte någonting och jag kan tänka mig att den kan hjälpa vissa skador. De sjukgymnaster som jag pratat med menar också att placeboeffekten skall inte underskattas - tror man på behandlingen hjälper den ofta bättre så det är bara att börja tro på kinesiotejpen ;)

 

Fredag 11:e oktober

Gårdagens träning var verkligen en nära döden upplevelse de sista 25 minuterna då kroppen gjorde ont, fokus började tryta och när man bara tänker på hur det ens skall vara möjligt att hoppa en enda gång till så vet man att det har varit en tuff träning! Något jag måste bli bättre på är dock att kunna hålla fokus, köra hårt ända till träningen är slut och inte tappa all energi bara för att klockan är 21.53 och jag börjar bli trött - lätt säsongens största utmaning för en kvällstrött Andréa!

Idag är det fullt schema som gäller och ingen är särskilt taggad på den här dagen tyvärr.. vi börjar med att åka iväg för att inviga en turnering mellan klockan 10.15-13.00, sedan bara inom något café och äta lunch för att sedan iväg till hallen och träna 6-åringar i 2 timmar. När detta redan tömt oss på energi så kör vi en tuff kvällsträning mellan kl. 18-20. När jag ligger i sängen ikväll med lite fredagsmys kommer jag vara lagom mör skulle jag tro! Åter igen kanske detta inte är att ha fullt upp jämfört med många andras liv men för min del är det en stressig dag!

Dags att ta tag i tvätten och ladda för en grym fredag!
Funderar på om någon där ute har några frågor, önskemål om inlägg etc. - i så fall skriv en kommentar så fixar jag det!

 

Skype

Jag har hyllat detta fantastiska program tidigare men kände efter dagens skypesamtal att jag bara var tvungen att ge detta helt fenomenala program ett eget inlägg. Hur överlevde man förr i tiden när man bodde långt ifrån varandra, i olika länder och inte hade möjlighet att få "umgås" via skype? Måste helt klart ha varit betydligt svårare att ta sig igenom vardagen!

Igår på min lediga eftermiddag blev det ett långt skypesamtal med min saknade vän Lena. Att få prata och se Lena är ju så fantastiskt härligt då det räcker att bara se henne le och att få skratta tillsammans som bara vi kan för att jag skall få en massa ny energi.

Idag blev det ett långt Skypesamtal med mina favoriter i Mölndal. Det är mina två vänner Johan & Anita och deras 2 år gamla tvillingpojkar. Idag kändes det precis som när jag hälsar på dem då vi "satt" i köket, grabbarna lekte med lera, Johan fixade med dukningen och Anita stekte pannkakor och det kändes som jag satt i deras kökssoffa och lekte med killarna precis som vanligt :) När Oliver springer iväg och vill att jag skall följa med till hans rum, eller när Rasmus tittar in i datorn, pekar på golvet bredvid honom och säger "Mimmi här" då gör det ju lite ont i hjärtat att man inte kan sitta där på golvet och leka med grävmaskinen och pussa och krama på dem.Men fram till jul så får vi helt enkelt ses via Skype och vi gör det riktigt bra med att sjunga sånger, leka med lera och leka med grävmaskiner!

Sammanfattningen av allt det här är att jag hade inte klarat mig utan Skype och är så otroligt glad över att kunna få energi av alla mina nära och kära på hemmaplan genom detta!

 
 
 
 

Redan torsdag!

Då var det redan torsdag och den här veckan har verkligen rusat förbi och resten av veckan kommer säkerligen att gå lika fort då det är fullt upp ända fram till söndag men jag ska inte klaga, vill att tiden skall försvinna snabbt nu så att det blir tisdag och mina saknade föräldrar kommer på besök!!

Idag började jag och min roomie med att åka till Lidl för lite shopping. Det är riktigt ruskväder ute med full storm och regn så det blev både handledsvärmare och regnjacka på idag. Vi klagade lite grann över vädret men insåg sen att vi har blivit bortskämda med över +15 grader och sol typ varenda dag de senaste 3 veckorna så egentligen har vi ingenting att klaga över utan nu gäller det bara att uppskatta höstrusket!

Det som nu står på schemat är träning mellan 12-14, hem och äta och vila för att sedan skypa med mina favoriter i Mölndal. Skall bli spännande att se vad mina 2-åriga kompisar hittar på för bus idag och vad de vill visa upp för någonting denna gång :) Skall bli roligt att få höra hur deras föräldrar har det också så klart, Johan spelade första seriematchen med sitt nya lag i helgen så skall bli roligt att höra om det! Ikväll blir det ännu ett träningspass mellan 20-22 och min gissning är att jag kommer sova gott efter den här dagens utmaningar :)

Idag börjar vi träningen med 1 timmes fys och det brukar vara riktigt tufft så det ska bli skönt att svettas lite. Kan dela med mig av vårt fysprogram här om det är någon som är intresserad av att testa våra träningar?

 

 


...

large

Amsterdam - what an adventure!



Jag hade länge planerat för den här resan men i slutändan blev den mer spontan och spännande än jag hade kunnat föreställa mig och jag fullkomligt älskade alla 40 timmar som jag var på resande fot tillsammans med mina två resekamraterIoana (lagkompis) och Ellen (en vän som kom från London, har tidigare spelat som proffs i samma lag i Schweiz som en av mina kompisar).

Vi lämnade Calais klockan 06.20 på söndag morgon och kom till Amsterdam runt klockan 10.20. Hann med en snabb fika på Starbucks innan vi åkte till Almere där herrlandslaget spelade match mot Vitryssland. Volleybollsverige är inte så stort och det var många kära återseenden efter matchen. Men bäst av allt var ändå att få krama om min älskade och saknade vän Marcus, det är inte ofta vi ses men är och kommer alltid att vara en otroligt viktig person i mitt liv!
Resten av söndagen spenderades i Amsterdam med att hitta vårt billiga, men något skumma hostel, vandra runt i Amsterdam med Red Light district som mål, dansa till Spice Girls låtar och prata om livet tillsammans med grabbarna i herrlandslaget som firade en ledig kväll i Amsterdams nattliv. Kom i säng runt 03.30 på och vi sov alla fantastiskt gott!!

Klockan ringde 07.45 då det var dags att säga hej då till Marcus då flyget hem till Sverige lyfte på förmiddagen (är fortfarande avundsjuk att han få komma till Sverige och äta lösgodis i en hel vecka!). Vi enades om att det var alldeles för kort stund att ses och att vi håller tummarna för att vi hinner ses något i jul!
Resten av söndagen strosade vi runt på Amsterdams gator, fikade på Starbucks, fotogarferade allt fint i stan, åt en mysig lunch på en italiensk restaurang och plötsligt var klockan sent och vi bestämde oss för att köra de 4 timmarna hem till Calais. Lämnade av Ellen på busstationen, kramades länge och väl lovade att vi skulle försöka ses i London innan jul (hoppas!!) och sedan körde vi hem. Under 4 timmar i en bil tillsammans så lär man känna varandra ännu mer och jag Ioana kom in på riktigt intressanta diskussionsämnen. De sista 30km in mot Calais var det vägarbeten och vi tvingades köra runt på småvägar - typiskt när man är så nära och bara vill hem. Däckade innan jag ens lagt huvudet på kudden när jag kom hem och sov som en stock hela natten!

Är så grymt glad att jag gjorde den här resan, att få lämna Calais lite och se något annat. Att få träffa en massa härliga svenskar, upptäcka en stad tillsammans med vänner, dansa loss till gamla gudingar och att få träffa en av mina bästa vänner - en helg som gav en massa nya energi helt!

 
 
 

Svårt det här...


Var visst svårare än jag hade förväntat mig att hålla igång två bloggar samtidigt så jag får fokusera på min blogg hos hallandsposten för tillfället - see you there :)

Vinst med 3-0 och serieledning

Precis som rubriken säger så vann vi matchen i lördags med 3-0. Vi har väldigt bra servar i vår hemmahall och vi lyckades verkligen serva bort motståndarna flera gånger vilket underlättade block och försvar. Detta kommer bli en nyckel i alla höstens matcher, att kunna fortsätta med bra servtryck! Min egen insats var inget att hurra över då det var lite för mycket misstag och en del "fegspel", kanske var några nerver som spökade så här i första matchen även om jag inte kände av dem själv. Men nu är det några dagars träning innan nästa match, borta mot Amiens (ca 2 timmars resa) så nu är jag taggad på att träna stenhårt i veckan och sen göra en grym match på lördag!!

   


Hemma

Efter intensiva 40 timmar på resande fot njöt jag för fullt av att få sova i min egna säng här i Calais.  Jag har haft de bästa dagarna på väldigt länge och den här resan gav mig energi i massor. Jag kommer att skriva mer i eftermiddag då det snart är dags för veckans första träning här i Calais. Dock kan jag säga att få upptäcka en stad tillsammans med vänner, att få skratta till långt in i på natten och att få krama en av sina bästa vänner efter 2 månader utan varandra är saker som får mig att le och som får mig att älska mitt liv just nu!

 

Dålig uppdatering?

Tänkte passa på att varna för eventuell lite dålig uppdatering nu när jag åker till Amsterdam då jag vet inte vet hur mycket internet jag kommer att kunna få tag i eller om jag ens kommer att ha tid att blogga under dagarna där. Kommer tillbaka till Calais på måndag kväll men till dess får ni ha lite överseende!

 

 

Lördag = matchdag

Äntligen är det lördag och äntligen är det match! Jag har, som ni kanske vet, missat säsongens två första matcher pga problem med min övergång men till dagens match är jag spelklar och mer taggad än någonsin!!

Vi började morgonen med en timmes lugn träning mest för att väcka kroppen och för att få känna lite på boll. Blev bara uppvärmning och sedan serv och servmottagning då en timme går fantastiskt fort. Sen jag kom hem har jag fixat lunch, varit och köpt fika till i eftermiddag och tagit en powernap. Snart skall jag åka och hämta min vän Ellen som kommer med bussen från London, har inte träffat henne på två år så det ska bli jättekul! Anledningen till att hon kommer är att i morgon så åker jag, Ellen och Ioana (min rumänska lagkamrat) till Holland för att spendera två dagar där och framför allt hejja herrlandslaget som spelar VM-kval. Det innebär också att jag får träffa min fina vän Marcus som dessutom har köpt med sig svenskt lösgodis till mig - dubbellycka!!!

Men först är det fullt fokus på matchen som skall genomföras ikväll och det enda som räknas idag är en vinst så det gäller att ha fullt fokus och kriga till sista bollen är vunnen - nu kör vi Stella Calais!

IMG_5952


Besök hos specialistfysion

Idag var det dags för besök hos en annan fysio som skulle vara mer specialiserad osteopat. Vår fysio är utbildad sjukgymnast med diverse specialiseringar inom idrott men har precis börjat sin utbildning som osteopat och har bara läst 1 av 3 år så därför, när det är något han inte behärskar ännu så skickar han oss vidare vilket känns väldigt bra!

Anledningen till mitt besök var att jag i 3-4 veckors tid har haft problem med magmusklerna på vänster sida. Det kommer och går, är som värst när jag är trött i ryggen och det var länge sedan jag blev justerad. Vissa dagar går det fantastiskt bra att träna medan andra dagar känns det som någon kör runt en kniv i magen och får en att bara vilja kräkas.

Det första osteon gjorde idag när jag kom var att titta på mig stående och redan där kunde han konstatera att hela jag var sned, bäckenet roterat och totalt blockerat/låst. Han började med att känna igenom magen, massera där det gjorde ont och sedan justerade/knäckte han bäckenet ordentligt på flera ställen. Även nacken och ryggen fick bli justerade då även de var påverkade. Sedan stretchade och masserade han och avslutade med att tejpa muskeln. På grund av allt detta så har en muskel i magen fått arbeta jättehårt och dessutom i fel läge vilket gjort den överbelastad och spänd som en gitarrsträng. Lösningen på detta är speciell stretching med hjälp av fysion och kinesio tejp som skall hjälpa muskeln att slappna av (ska skriva mer om den här tejpen i ett annat inlägg). Jag hoppas detta går över snart då det är otroligt jobbigt att ha ont och vara så försvagad som jag är pga detta - mycket irriterande!! 

IMG_2241


Fredag?

Att vakna upp på fredagarna gör mig alltid förvirrad då jag tycker att det känns som söndag i och med att vi inte har träning på morgonen. Min automatiska väckarklocka väckte mig 07.45 idag också och jag körde 30 min poweryoga, tog en snabbdush och sedan sjönk jag ner i soffan med frukost och en kopp te. Detta är en perfekt start på dagen tycker jag :)
Åkte sedan ut till vårt shoppingcenter med en lagkompis, Mischa, och shoppade ett par svarta jeans som kommer fungera bra här i höst tror jag. Blev även ett besök i den stora mataffären där det finns en stor ekologisk avdelning som vi bara älskar!! Frankrike är landet som är uppbyggt på vitt mjöl, socker och luft men på denna avdelning kan man hitta grovt bröd (av typen danskt rågbröd), sojamjölk, osötad müsli, riskakor, quinoa m.m. Där kan vi helt klart shoppa loss!

hmprod
Hemma igen för en kort stund och hann med en mysig fredagsfika med min rumskamrat. Vi hamnar alltid i så intressanta diskussioner när vi sitter ner och verkligen pratar. Idag blev det bland annat religion, traditioner och häxor!

IMG_2238

Nu blir det snart lunch, sedan iväg för en timmas volleybollskola med 7-åringar och sedan direkt till en specialist som skall ta en titt på mina ömmande magmuskler. I kväll blir det träning i två timmar och sedan fredagsmys i vanlig ordning :)


Surround your self with those who makes you happy

För mig som bor utomlands större delen av året så är det oerhört viktigt att njuta av dagarna jag kan spendera hemma med vänner och familj för att ladda upp med energi. Men för min del blir det endast 2 veckor över jul och under månaderna där i mellan gäller det att hitta andra sätt att få en energiboost av vänner och familj som bor långt bort. 
DSC_0188
I dagens samhälle är det oerhört lätt att hålla kontakten med människor du inte ser dagligen. Det finns Skype, facebook, e-mail, sms etc och det är jag oerhört tacksam över. Jag och mina vänner brukar ofta skicka bilder från varandras vardag till varandra och på sätt känns det nästan som att man är en del av varandras vardag även om man bor långt bort - verkligen en toppengrej!
IMG_3833
Jag försöker verkligen få in skype-tid med näraoch kära så ofta som möjligt och att bara få en glimt av huset där hemma, att busa med mina två favorittvillingpojkar (nu 2 år gamla) och få slängpussar genom skärmen, att kunna ha en fikadejt genom datorn eller att bara få skratta och le tillsammans med nära och kära ger mig så otroligt mycket energi!!

IMG_3847

Jag är lyckligt lottad att ha familj och vänner som står mig nära, som stöttar mig när det är tufft och som gläds med mig i framgång. Jag vill inte nämna någon med risk för att glömma någon men ni vet vilka ni är och jag kan bara säga att jag inte skulle klara den här resan utan er - jag älskar er!

IMG_1417IMG_1814IMG_4234


Vägen till Calais

25086_1304561068364_1660644771_720702_224805_n

Då man som svensk volleybollspelare sliter ganska mycket i kulisserna och med tanke på att många inte riktigt har koll på sporten, ligor och landslag så tänkte jag försöka att dela upp min karriär i olika inlägg för att beskriva min väg till klubben som jag spelar i idag. Jag har som sagt spelat volleyboll i 16 år (herregud vad länge när man läser det!) och det har blivit en del olika klubbar, lagkamrater, tränare m.m som har varit med på den resan. Jag vill dela med mig av hela min resa för att inspirera unga spelare som kanske är på samma resa som jag, men några steg tidigare, för att visa att det är möjligt och hur man kan gå till väga. Självklart finns det så många olika vägar att ta och min är bara en av dem. De delarna jag tänkte dela upp min resa i är:
- Uppstarten i IF Halmstad Volley
- Volleybollgymnasiet
- Mina 3 år i Sollentuna VK
- Mina 3 år i Engelholm VS
- Landslaget
- Första året som proffs i Vannes
- Säsongen i Calais

Tanken är att försöka blanda in dessa inläggen i vardagen och vi får se när de dyker upp men ni kan snart vänta er del 1 i min berättelse om "Vägen till Calais"!

Andréa Jacobsson


Besök hos sjukgymnasten

Varje onsdag så har vi bara en träning vilket ger oss möjlighet för ett besök hos vår sjukgymnast på eftermiddagen. Anledningen till att jag vill gå dit när vi har en ledig kväll är för att jag går dit för min rygg som han justerar och då är det bra att inte träna direkt efter för att kroppen behöver vila. Problemet jag har med min rygg är att ländryggen ofta gör ont pga att höfterna hamnar i fel läge och ibland är det till och med 3 cm skillnad på höger och vänster vilket inte är optimalt att ha då vi redan har ganska stor påfrestning på våra kroppar. Det han då gör att justera/knäcka ryggen och höfterna på de ställen de behövs och man känner sig verkligen som en ny människa efteråt! Vissa kan tycka det är obehagligt, särskilt i nacken men jag älskar det - kanske något skadad av för många år på elitnivå, haha ;)
Idag var höfterna bra och det var bara några få ställen som var låsta/"blocked" + muskler som var spända. Så han började med att justera, sedan masserade han ryggen för att avslutningsvis sätta elektroder och koppla på ström för att få musklerna att återhämta sig. Sedan lade han en plastfilm med varm lera över hela ryggen och jag måste erkänna att det var det bästa på hela besöket - gudomligt!!

Nu hoppas jag att ryggen håller sig i schack till nästa vecka, eller iaf över matchen då jag är suppertaggad på att spela!!

IMG_2229IMG_2230

Här är en bild på Mischa som fick behandling för sin axel och en så jag med den härliga värmeleran :)

Andréa Jacobsson


Onsdag 2/10

På något sätt tror jag att jag har en inbyggd väckarklocka då jag i princip vaknar 07.45 varje morgon, oavsett hur sent eller tidigt jag gått och lagt mig kvällen innan. Utnyttjade morgonen till max och slängde in en maskin tvätt, snörade på mig skorna och gick en 5km powerwalk i ett soligt men blåsigt Calais. Jag tycker det är skönt att ibland väcka kroppen innan träning så man inte kommer till första träningen allt för trött och seg. Jag gör inte detta varje dag men ibland när det känns som kroppen kan behöva det och det brukar varieras mellan löpning, poweryoga eller powerwalk. Är jag ute och springer/promenerar brukar jag sätta på någon grym podcast som kan hålla mig sällskap - funkar toppen!

IMG_2225

IMG_2226IMG_2227

Idag är det träningfrån 11.45-ca 13.45, ett lugnt pass utan hopp med mycket fokus på serv, servmottagning och defense. Efter det blir det besök hos fysion för justering av rygg och behandling och ikväll är det födelsedagskalas för min rumänska lagkamrat som fyller år idag! Jag skall försöka ta lite bilder hos fysion så delar jag med mig av det besöket i eftermiddag när jag kommer hem!

 

Vilken eftermiddag!

Första träningen för dagen började inte på något vidare bra sätt. Vi fick dåliga besked om regler som det franska volleybollförbundet har satt upp.
Första regeln är att man måste ha två franska spelare på plan. Vår tjeckiska som spelat i Frankrike i massor av år och räknats som fransk spelare de senaste tre åren räknas plötsligt inte som fransk längre. Detta innebär att en av våra juniorer måste stå på plan och det känns tråkigt när de bästa spelarna inte får spela pga regler.  Men nu är det som det är och det är bara att försöka tänka bort det, pusha juniorerna mer och jobba ännu hårdare.
Andra regeln är att vår holländska tränare (som varit frånvarande de senaste 4 veckorna pga sjukdom) nu inte är kvalificerad som tränare enligt det franska volleybollförbundet. Detta innebär att han inte får träna eller coacha laget innan han har fått förbundet att översätta och godkänna hans tränarlicenser vilket förmodligen inte kommer att hända - suck.
Med den här starten gjorde vi en träning med blandade insatser, mycket frustration och en hel del ilska men vi tog oss igenom den och var nöjda med det!

Dagen fortsatte sedan med franskatest på Universitetet och det var riktigt roligt, men svårt! Jag sitter tyvärr i en svår sits då 3 av mina lagkamrater är totalt nybörjare och ska börja en grundkurs och 1 av mina lagkamrater är snäppet bättre än mig och kan gå in i en franska kurs med universitets studenter. Jag har inte riktigt någon grupp som jag passar in i då jag förstår mycket av franskan, både i talad och skriven form men har svårigheter att formulera mig, särskilt skriftligt, och att få ihop grammatiken. Vi får se hur de löser detta men jag är i alla fall väldigt taggad på att få börja plugga igen, även om det bara är 2 timmar i veckan :)

Då mitt läkarbesök blev flyttat till nästa vecka hann jag med lite vilotid framför tv-serier, smsande med vänner och fick även i mig lite mat så nu är det snart dags att åka iväg till kvällens andra träning som kommer innehålla kollektivt jobb och spel - skoj!

IMG_2221

 

 


God morgon!

Jag är en morgonmänniska ut i fingerspetsarna och har inga problem att gå upp tidigt om jag behöver men det som är lite irriterande är att jag vaknar så otroligt tidigt även om jag inte alls behöver det. Jag är oerhört tacksam över mig själv som morgonmänniska när jag tex. behöver gå upp klockan 05.00 på sommaren för att hinna rida innan jobbet eller när vi behöver åka hemifrån klockan 04.30 för att hinna med ett morgonflyg till en bortamatch. Men dagar när vi har dagens första träning klockan 12.00 och jag dessutom vet att eftermiddagen är fullspäckad med grejer så vore det skönt att kunna sova lite längre än till 07.45. Men, men jag får helt enkelt passa på att göra de sakerna som jag inte hinner med i eftermiddag nu på morgonen istället. Idag innebar det att åka och handla, förberedda lunchen som måste med till träningen och att packa väskan för en eftermiddag på språng helt enkelt. Men mitt i allt detta så unnar jag mig ändå en kopp te och lite avkoppling då jag hatar att stressa på morgonen!

För er som nu blev nyfikna på dagens schema så kanske det inte är så stressigt jämfört med många andra människors livspussel men just för mig känns det lite tight om tid idag men jag hoppas hinna med lite vila innan kvällspasset ändå! Här har vi dagens "to-do":
12-14 Volleybollträning
14.30-15.30 Introduktionstest på universitetet för att börja studera franska
16.00 Läkartid för att hämta ut mina nya inlägg
20-22 Volleybollträning

Brukar vara hemma från läkaren runt 16.45 och då blir det helt klart vila, middag och tid för att tagga till nästa träning!

Bild 2013-10-01 kl. 09.49 #2