Bästa traditionen: JULRITTEN!

I morse ringde klockan 06.35, precis som det ska vara på julaftonsmorgon!
Anledningen till detta är att det var dags för min och Siris årliga julritt så vi susade ut till Västergård och dukade upp frukost i stallet vid halv åtta.. det blev mackor och varm choklad å dessutom julklappsutdelning. Dock hade Siri glömt mitt paket hemma så jag fick bara mitt rim att fundera på under ritten.. In med hästarna och sen iväg, det var fortfarande mörkt när vi begav oss och efter att ha studsat upp och ner från Freja några gånger (pga stängda hagstaket) så var vi äntligen nere på stranden. Vi red ju barbacka men vågade oss ändå på både trav och galopp på våra feta hästar. Vi var ordentligt påpälsade och dom hala termobyxorna hjälpte ju inte balansen direkt, haha... Vi tog massa kort och när Siri skulle filma en trav bestämde sig hästarna för att bocka å rusa hemmåt i ful galopp, shit vad vi skrattade... var längesen jag hade svårt att sitta kvar på hästen pga at jag skrattade för mycket, men det är så det brukar sluta när jag och Siri är ute på våra äventyr.. I vår avslutningstrav blev hästarna rädda för en fågel och Alma bestämde sig för att säta svansen mellan benen och skena hem medan Freja bestämde sig för att kasta sig åt alla håll på en och samma gång... Ni kan ju gisa vad jag hamnade, japp där låg jag plötsligt i sanden och svor för mig själv. Eller nä, egentligen blev jag lite full i skratt för at jag lyckades ramla av, det var ju inte igår, haha... å jag gled ju mest av så jag sträckte bara till knä lite men nu är det bra =)
Det var en väldigt lyckad julritt i år och när andra träffas över en latte på Waynes och kör en "catch up" så ses jag och Siri skumpandes ute på varsin fjording, det är livet det!

Alla paket är inslagna, rimmen är fixade och nu kan man bara vänta på julmat och paketinslagning- mysigt med jul!

God Jul alla mina underbara vänner :)   

Sambon no.1



Hittade en bild från mitt sista J-SM i datorn här hemma.. vilka tider!
Jag saknar min Dommen och önskar av hela mitt hjärta att hon slyttar upp till Stockholm i Januari!

Finsk knekt!?

Så va man hemma i Harplinge igen efter en hel dag på resande fot!
Kvällen i Örebro igår var fantastisk, och jag älskar att ha med mig lite nytt skvaller hem till Sollentuna sen, hihi.. HF´s hörsel va nog inte den bästa igår, därav rubkriken, hon trodde att jag sa "Hon är verkligen en finsk knekt" men egentligen sa jag "Hon är verkligen en frisk fläkt", haha hon är bra skön den där HF, eller va det BH Kaisa!?..  Pizza, jordnötssmörsbollar à la Dave och underbara vänner, jag gillar er skarpt brudar!

Efter en dag på diverse olika tåg och med förseningar och arga tågpassagerare så kom jag iaf hem till Harplinge runt halvfyra snåret.. ringde till Siri för att checka hur operationen hade gått och jodå, foten mår prima men min kära vän, eller ska man kalla henne "Dramaqueen" (?) valde ett mindre bra uppvakningssätt ur narkosen. Hon valde helt enkelt att sluta andas, få kramper i hela kroppen och vara tvungen att sättas i respirator innan hon tyckte att det fick vara nog och skrev ut sig själv från sjukan igår kväll.. Det händer alltid nått nytt så att säga och hon mår ändå helt okej, man får bara påminna henne att andas ibland så hon inte dåsar bort i soffan ;)

Snart middag med familjen och sen börjar mina intensiva dagar här innan julafton.. imorgon blir det staden med stort S, eller nja ett ganska litet s egentligen: Halmstad.. in och shoppa dom sista julklapparna och kanske fika med Herr Torup om han orkar pallra sig in till staden... kommer bli ett bra jullov, jag känner det på mig =)

Fast jag saknar ändå massa människor uppe i Sollentuna, hörde ju att Emma H var kung igår på festen, å det missade jag- typiskt... ja, ni vet att ni är saknade men oj vad grymma vi ska va på GP och efter dagens märkliga händelse så blir det alltså Engelholm vi får möta i semin på GP, ojojoj.... TAGGA!



Is this his lifelong dream or just a fantasy?

19:e december

När klockan ringde imorse klockan 07.30 och jag insåg att anledningen till att min klocka ringer så här tidigt på en ledig fredag är för att jag ska flyttstäda kan jag ju inte säga att jag studsade ur sängen direkt.. men jag var nere i lägenheten klockan 8 å då va det bara att ta tag i eländet å börja... efter 4½ timma med RIX FM så var lägenheten så gott som ny och jag låste dörren för sista gången och kastade in nycklarna genom brevlådan- looooovely!

Hem snabbt för att duscha av mig allt rengöringsmedel å sen springa till bussen... en snabb shoppingrunda i Sollentuna C hann jag med innan jag återigen satt på bussen.. härliga bussresor måste jag säga det var den enda tiden jag hade att sitta ner å koppla av... Väl hemma började städningen av den lägenheten samtidigt som lunchen stod på spisen och första maskinen tvätt låg i tvättmaskinen... har stressat och fixat hela dan och jag är inte klar än på långa vägar så varför sitter jag då här egentligen!?

Imorgon är det match mot Lindesberg å då hoppas jag att vi kan bli klara för GP, hade varit en bra julklapp tycker jag... men det enda som krävs är ju en vinst och jag tror nog vi är mer taggade än någonsin, woohoo =) Sen blir det till att åka bil med Sara L till Örebro för att träffa min underbara 87:or som bor i den staden.. blir en myskväll med dom å sen åker jag hem till Harplinge på söndagmorgon, hääääääärligt!

Nä, dax att gå tillbaka till alla måsten, men om två timmar är det träning så då kan man koppla bort allt!



Do I ask or should I know?

Have you ever seen the rain?

Idag var det julklappsshopping som stod på schemat men i slutändan inhandlades faktiskt ingenting men roligt var det och jag har många idéer med mig till nästa shoppingrunda som faktiskt får bli i Halmstad.. eller ja en snabbis hinner jag nog med i Sollentuna centrum på fredag också =)

Shoppingrundan innehöll både lunch och fika, vilket nästan är det viktigaste av allt om man skall orka med en hel dag i stan.. men det blev en hel del promenerande och tänkande kring olika julklappsförslag, dessutom fick vi smaka handpumpat espresso vilket va spännande... dock är jag inget jättestort an av espresso och dessutom så brände jag mig på tungan men annars va de bra!
Va ganska trött när jag kom hem så fick bli en powernap på soffan, tvätt och lite mathandling innan Bonde söker fru. Är nöjd med alla valen där och dom kommer nog få det bra...

Imorgon är en heldag med träning å mys i Spånga så jag tror stenhårt på morgondagen... sen blir det till at hålla tummarna för herrarna som spelar sin sista match för året, borta mot Tierp.. hade varit skönt för dom att få avsluta med två vinster =)

Just nu känns det väldigt bra!


It feels just like you said it would.


Skön vinst igår!

Ja.. igår var en mycket bra dag för oss i Sollentuna, 2 X 3-0 är ju inte fy skam faktiskt :)

Dock var min medverkan i vår match osäker in i det sista.. jag skulle bädda sängen på morgonen precis som vilken dag som helst men just igår så bestämde min rygg för att inte samarbeta längre. Det drog till av bara satan där i ryggen och jag blev stående där i 5 minuter utan att komma nånstans... oj vad jag svor för mig själv, varför skulle det hända just då!? Men med volleybollspelarens bästa vän i kroppen (voltaren) och med saras dunderliniment på ryggen så löste det sig! Matchen blev en trevlig tillställning som vi vann, dock spelade Norsjö upp sig under matchen och det blev onödigt spännande.. men som tur var så redde vi ut det och kunde inkassera 3 pinnar till poängpotten :) jag drog till med en massa servess vilket inte hör till vanligheterna.. blev 11 stycken inregistrerade men skulle tro att det egentligen bara var en 8-9 stycken ;)

Herrarnas match började bra och dom vann första set.. men då blev vi ju genast nervös eftersom det är så det brukar börja å sen bara rasr dom.. men de höll i spelet hela matchen och vann med 3-0, både andra och tredje set avslutades med servess, lite roligt faktiskt.. Johannes drog ju till med en nätrullare för att avsulta andra set, iskallt, haha ;)

Vi firade detta med en mycket trevlig middag på Kruthornet. Dock blev det så mycket missförstånd så det var inte sant vilket ledde till att det blev en dyr middag, men trevligt var det ju iaf och vi va ju ändå 27 pers tillslut :) Det bästa av allt är att den ligger i Edsberg så när tillställningen var slut så traskade vi som bor i "The hood" hem till oss och jag uppskattar verkligen att ha så trevliga Edsbergspolare- Emily och Sebbe, jag lovar att berätta allt för er, haha ;)

Nu har jag jullov, eftersom jag och typ halva min klass skippade sista föreläsningen idag så sitter jag här i skolan och väntar på att klockan ska gå så jag kan åka ut till Sumpan och göra fystester :S vill bara att den där testkvällen skall vara över så att man kan gå vidare mot jullovet =)
Dock blir det ingen vila den här veckan utan det är full rulle, allt detta skall hinnas med:

* Julmys hemma hos Linda i Älvsjö
* Flyttstäda min gamla lägenhet
* Morgonträning
* Julvolley
* Packa inför min vecka på landet
* Mental coaching?
* Förhoppningsvis ha en lugn och trevlig kväll på onsdag (för att väga upp min stress...)

men jag skall inte klaga, jag har ju faktiskt JULLOV nu :):)..... det enda jag önskar nu är en ordentlig massage för min rygg så hör av er om ni vill ställa upp :P

feelings



My feelings show and I want you to know..... my feelings show

BananaBread!

Har klarat av den längsta skoldagen på länge, att vara i skolan mellan 9-15 är inte något som jag är van vid men jag tyckte vi gjorde det bästa av situationen... Dock var det ju fortfarande mörkt när vårt seminarium började men vid halv elva när vi fått i oss lite kaffe och fika så var det lite ljusare iaf =)
Föreläsningen var ingen höjdare, å fick reda på att det inte inte blir någon C-uppsats med Alexandra så nu får jag tänka om helt.. men skulle tro att jag skippar AUO3 till våren och kör andra kurser istället, känns onödigt att läsa det blocket bara för att, har inte direkt nån motivation till det nu...

Träningen idag gick väl bra tycker jag... först tungt gympass och jag och sara la på mycket vikt på bänkpressen men vi fixade det och det var ju inte fel! Eftersom Johan inte var i hallen klockan 20.00 så passade vi på att börja träningen med "Swedish 2-ball" och det gamla laget vann ju som vanligt- rutin övervinner ungdomlig entusiasm i det långa loppet!
Träningen gick väl ganska bra, kanske inte baggern men anfallet fungerade finemang så nu sa det bara hålla i sig till söndagens viktiga match!!
Efter träningen blev det fika á la Carla och vilken fika det blev alltså... avslutades med det bästa = Banana Bread, yummie! Egentligen sockerkaka med choklad och banan, dom där kandensarna är riktigt bra att ha ibland alltså!

Imorgon är det ledigt, ledigt, ledigt som gäller... blir en tur in till sollentuna centrum å sen packa och pyssla hela dan för imorgon klockan 17 så smäller det: Jag får nycklarna till min nya lägenhet, wiiiieeee =)



Yet you're the hero of my dreams

Weekend i södra Sverige :)

En mycket händelserik helg är nu över och det har varit en riktigt bra helg :)

Egentligen började den redan i fredags kväll med tårtkalas hemma hos Emily.. laget samlat och Idol på tvn kunde inte göra den kvällen mycket bättre.. dock gick vi hem vid halv tio för att sova och Sara följde med hem till mig och blev inkvarterad på min soffa... kändes som man precis lagt huvud på kudden när klockan ringde....

.... klockan 03.58, ja ni såg rätt, vi gick upp så tidigt! Gick som i sömnen ner till hallen och bussen rullade söderut klockan 04.45... kan säga att vi hade somnat innan vi kommit in till stan och sen sov vi gott ända til klockan åtta... så frukost blev det och vi hade fantastisk utsikt över Vättern! Tiden som var kvar ner till Svedala spenderades genom att kolla på "Mamma Mia", lösa korsord, stanna och äta ( och samtidigt hinna med att busa med Johan) och sen ladda lite inför match med bra musik... Väl framme i Svedala mötte vi regnet men en kort promenad hanns med och sen var det dax för match... vi gjorde det väldigt spännande i första set men sen visade vi var skåpet skulle stå och tog med oss en 3-0 seger hem... träffade massa underbara människor, både Siri och Maja var där och hejjade =)
Jag och Emily lämnade sen laget för att åka hem till Harplinge och mysa lite... blev god köttgryta till middag och sen bara soffliggande hela kvällen... gick och lade oss vid tio och det var längesen vi sov så gott som vi gjorde, och vi fick sova ända till....

... klockan 07.30 då det va dax att ge sig ut till stallet för en strandritt på dom två underbara fjordingarna Alma & Freja.. vi var ute i 1½ timma och det blev både galopp och ett litet boksprång för Emilys del. Fotade lite också men orkar inte lägga upp dom nu så det får bli en annan dag! Sen pysslade vi med både det ena och det andra innan vi gav oss vidare mot Hylte för att hejja på killarna. Tyvärr blev det 3-0 förlust för dom och vi bävade för en något jobbig hemresa (vi åkte ju hem med deras buss)... dock var de på ganska bra humör och hemresan var mycket trevlig... det blev både film, kortspel, korsordslösningar och musiklyssnande, allt för att få tiden att gå.. Bussen känns alltid mycket mindre när herrlaget reser, men dom är ju något större än vad vi är och alla har med sig datorer, stora täcken och liggunderlag- så det blir en hel del grejjer... Var hemma vid kvart över två och det är alltid så att sista biten av resan är den bästa, den som man skulle kunna dra ut på lite, undrar varför? Men, men.. det var ganska skönt att få sova i sen egen säng och jag sov fruktansvärt bra!

Dagen idag har mest besått av vila, mat, plugg och träning... nu är nog den här dan snart slut och jag ska sova... för imorgon ska jag vara i skolan från 9-15, och det var verkligen längesen jag var där så länge, men tror nog att det blir bra. På kvällen är det gym, boll och sen fika som Carla ska stå för... men det får nog inte bli "Canadian Fika" för det är bara ren sprit, skulle nog inte Johan uppskatta, haha ;)



vill gå den väg du gick
och aldrig nånsin se tillbaks