Rubrik

God morgon :)
 
Jag tog min skön sovmorgon idag och rullade inte ur sängen förrän närmare halv tio. Det är en riktig lyx kan kunna sova ut nästan varje dag och alltid känna sig pigg och utvilad i huvudet iaf, kroppen är ju sällan så där fantastiskt pigg vilket beror på massa tuffa träningar!
 
Hade en toppendag igår med ett bra pass på gymet där jag slängde in några extra frivändningar. Känner att min kropp saknar frivändningarna så jag skall försöka få in dem på båda mina gympass nu varje vecka. 
Efter träningen slängde vi på oss vanliga kläder och tog en promenad i solskenet :) Gick upp till en butik som ligger ungefär 20-30 min promenad från oss och handlade massa fröer och nötter så när jag kom hem gjorde jag hemmarostad musli - kommer ett inlägg i eftermiddag med bilder och recept!
Kvällen tillbringade jag nere hos Anneka med lite fix och planering av sommaren vilket inte är det lättaste! Måste ta och ringa Tina i dagarna så jag får lite koll på landslaget iaf!! Hade en fin skypedate också som fick mig att längta och sakna så där lite extra....
 
Och dagens goda nyheter - paketet jag skickade till USA har kommit fram, det tog bara 9 dagar, är inte det helt otroligt!? Lycklig över det är jag iaf :D
 
 
 

Saknade vänner!

När kommer detta fina gäng att vara samlat igen?
Jag vet att jag ia alla fall längtar ihjäl mig till dess!
Fina vänner <3

  

  

Blåsigt

I natt har det blåst som tusan här i Vannes och eftersom jag bor på vinden med fönsterkupor som går ut så viner det ordentligt i fönstren när det blåser. Min rullgardin i hårdplast som vevas ner på utsidan av fönstren (ett väldigt populärt alternativ här i Frankrike) låter också otroligt mycket när det blåser. Detta har resulterat i en natt med dålig sömn, har säkert sovit mina timmar men har vaknat till med jämna mellanrum pga. blåsten. 
 
Igår efter träningen fattade jag och Anneka veckans bästa beslut - att ta bussen till gymet idag. Våra ben var helt döda och cykelturen till hallen var en plåga så bara tanken på att cykla 6 + 6 km idag gjorde oss helt gråtfärdiga, haha.. Hoppas dock på att kanske få skjuts hem iaf, hade varit gött att slippa bussen ett håll och jag sätter pengarna på att fina Sophie kör oss hem :)
 
Eftersom jag var väldigt duktig och gjorde min franskaläxa igår (stolt!) så är det inte så mycket som står på dagens schema faktiskt. Jag & Anneka skall ta en långpromenad om vädret tillåter. Vi blev ju lovade +12 grader och sol i eftermiddag men just nu är det grått och trist men vädret i Bretagne brukar ju växla fort så än lever hoppet :) Annars blir det nog någon god middag ikväll och en film kanske, eller så skall jag börja med ett av mina pussel som jag tog med mig hit efter jul!
 
Nu är det dag att packa träningsväskan, borsta tänderna och dra iväg till bussen!
 
 
 
 

Positiva tisdag!

Idag är en sådan dag då jag känner mig nöjd med dagen, med mig själv och vad jag har åstadkommit idag! Att gå och lägga sig med en sån känsla behöver inte innebära att man har gjort stordåd under dagen utan det kan vara en sådan simpel sak som att man har gjort det som stod på planeringslistan för dagen. Det är väldigt lätt att i slutet av dagen tänka på allt som man inte har hunnit med att göra, allt som gått fel och allt man skulle ha velat göra istället för att fokusera på det som har varit positivt under dagen!

Jag tycker att man skall lägga mer energi på att vara stolt över sig själv, det man åstadkommit och det som man drömmer om att göra. Jag har som mål att varje kväll skriva ner 3 saker som jag är nöjd över och som har gått bra under dagen som gått. Är det någon som hakar på denna utmaning? Jag skriver upp mina 3 saker på bloggen och vem vet, någon av er kanske hittar inspiration till att göra det samma :)
 
* Gjort klart franskaläxan som skall in på fredag
* Varit mer "på" och positiv under träningspassen
* Gjort en nyttig nöt- och chokladmix som jag kan smaska på när jag blir sugen
 
Vad har du gjort idag som du nöjd/stolt/glad över?
 
 
 

En helt vanlig tisdag...

Vaknade upp till ett stormigt och regnigt Vannes idag, men inte är vi lednsa för det för imorgon eftermiddag skall det nämligen bli + 12 grader och en stor sol så det är bara att ha tålamod med regnet :D 

Dagen började med en franska lektion där vi läste en text om mullvader, pusslade med meningar för att få rätt ordningsföljd på alla ord och avslutade med två dialoger om möbler. Det är blandat innehåll på våra lektioner men vi lär oss garanterat något varje gång och det är ju ändå det viktigaste :) Imorgon gäller det för mig att verkligen sätta mig ner och skriva min läxa till fredagens lektion. Det är två texter som skall in, så imorgon efter morgonträningen blir det till att knata iväg till ett mysigt café, köpa en stor kaffe och sen plugga hela eftermiddagen! Skall se om jag får med mig min granne på detta pluggäventyr :)
 
Resten av dagen kommer i princip att tillbringas i hallen då det är två volleybollträningar + ett pass med "foot-guy". Han sa att det skulle bli mycket förflyttningar och inte så mycket hopp. Jag som älskar när häckarna åker fram får helt enkelt fokusera extra idag och jobba på mina svagheter när det gäller förflyttningar. 
Målet för träningarna idag är att vara mer "på" än vad jag var igår och fortsätta vara aggressiv i mina handlingar. Bara för att vi vann i lördags kan vi liksom inte slappna av för då kommer vi garanterat att torska mot Tulle på lördag så nu är det bara att fortsätta med hårt jobb och mycket slit på träningarna!!
 
Ikväll tror jag att jag skall lyxa till det med proteinplättar, var väldigt längesen jag gjorde dessa och en godare middag får man leta efter :) Till lunch blir det en salamiomelett - mumma!!
 


Saknade sommar - saknade vänner - saknade favorittvillingar!!

Braveheart

Kolsyrat vatten - hallenpaj - fantastiskt sällskap - Braveheart - varm choklad med mintlikör - mysiga pyjamasbyxor - kvalitetstid - äpple - historia - grym film = en måndagskväll ur mitt liv!
 
 
 
 VanneV

Klipp dig inte i Frankrike!!

Idag hade jag bokat klipptid och var taggad på en trevlig upplevelse. Eftersom Siri klippte sig där i fredags så visste jag vad som väntade - trodde jag... Allt gick bra till med tvättning av hår, klippning (som tog kanske 5, max 10min) och sedan blåste han håret torrt. Precis samma procedur som för Siri men när jag skulle betala skiljde det 20 euro jämfört med Siris pris,.. kände mig lagom lurad!! Då de inte kunde någon engelska knatade jag hem och hämtade Anneka och vi gick upp där och med gemensamma krafter lyckades få fram vad som hänt.. Han förklarade att priset för att klippa långt hår är 43 euro och sedan kostade den extra balsamkrämen 5 euro (något han inte nämnde när han smetade in den!!!!).. På dörren står det att det kostar 37 euro att klippa sig, men det var visst för kort hår, men det stod då inte skrivet.. varför Siris klippning hade blivit så billig kunde han inte svara på, är inte det märkligt också eller!?
Är ju egentligen inte en massa pengar det handlar om utan det är nog mest känslan av att ha blivit lurad. Han rakade liksom av 3 cm av mitt hår på 5 min och det betalade jag 48 euro för... det är ju ett skämt!!!!!

Tacka vet jag Polen! Man vet vad man får, de är grymma på vad de gör och inget kostar över 200kr - hoppas vi åker till Polen med landslaget i år också!



Så här fina var jag och Linn efter att ha klippt och färgat håret i Polen :)

God morgon världen!

Nu kickar vi igång veckan med 1 timmes kardioträning med tillhörande 20min rodd + 20min cykel + 20min löpning, jag är laddad!
Dock hade det ju varit ännu roligare om vi hade haft dans med Sanna på dagens kardiopass, men icke, det får vänta till landslagssommaren :D


God natt

 
Landslaget 2010 - efter askmoln, flygförseningar & blött tvätt vilade vi upp oss i ett hotellrum i Pöööölen, det var tider det ;)

Träning

Jag hittade ett klipp som jag filmat från ev de träningarna som jag fick stå över i höstas, pga. magmuskeln. Tjejerna hade tränat grymt bra och haft riktigt bra spel men när jag väl tog upp kameran och filmade så blev det en dålig bol, typiskt, haha.. Men ni får i alla fall se våra snygga tröjor, vår stora hall och tränare och spelare :) Enjoy!
 
 
 
 
 
 

Februari kommer bli grymt bra!

Har precis insett att imorgon kickar vi igång den sista veckan av Januari, och det är ju ändå bara 4 dagar kvar av årets första månad, var tog den månaden vägen!?
 
I vilket fall som närmar sig Februari med stormsteg och jag har suttit och funderat kring månaden ett tag och insett att det kommer att bli en GRYM månad!! Här är några av sakerna som på förhand är inplanerade:
 
* IKEA-besök den 1:a
* Slutspel i Franska cupen 9-10:e
* Kvalitetstid i Poitiers där cupen spelas 9-11:e - häng med J & S!
* Superbowl-fest i Plescop 12:e
* En weekend på rivieran med tillhörande match mot St Raphael 16-17:e
* Sverigebesök i form av mamma och pappa 20-25:e
 
Där har vi alltså det som är inplanerat på förhand men tror nog att vi kommer att lyckas klämma in en del andra roligheter också under nästa månad :) Känns i vilket fall som helst väldigt bra att ha massor av roliga saker att se fram emot! Har en känsla av att innan jag vet ordet av så sitter ocg här och redogör för allt roligt som skall hända i mars - tiden går galet fort alltså!
 
Funderar på att slänga iväg ett inlägg om året som gick också, en årskrönika från 2012 - vad tycker ni!? Är det något som skulle vara roligt att läsa om!?
 


Längtar efter att få shoppa loss på IKEA!



Finbesök i slutet av månaden :)



Vannes VB intar på nytt franska rivieran!

Test

Testar att lägga upp ett klipp här, har som mål att kunna dela med mig av matcher etc i framtiden men det här får bli en start :) Vet att det är dålig kvalité på klippet men som sagt är det bara ett test!
 
 
 
 

VINST!!

Pressen på oss var stor igår då vi hela veckan hade fått inpräntat hur viktigt det var med seger i lördagens match och de sista orden från vår tränare innan vi lämnade omklädningsrummet innan matchen var: "Ni lämnar inte planen ikväll utan en vinst", så vi visste vad som gällde!
Jag tror varenda spelare var sugen på revansch efter förra veckans katastrofala instats och det märktes att vi var laddade under uppvärmningen. Vår tränare hade också bestämt sig för ett nytt upplägg på uppvärmningen och trots en del missförstånd och kaos så var det bra, tror det blir ännu bättre när vi kört igenom den ett par gånger.
 
Första setet började bra för vår, och min del. Jag slog in de tre första poängen och vi drog tidigt ifrån med några poämngs ledning. Vi hade ett bra servtryck som gjorde att IFVB-tjejerna (franska motsvarigheten på volleybollgymnasiet) hade stora problem i servmottagningen. De missade en hel del serv i första set och vi kunde vinna med siffrorna 25-15.
 
Vi var beredda på att motståndarna skulle komma tillbaka i det här setet men en bra servserie av Nicki gjorde att vi hade ledningen med 16-9 och de kom aldrig tillbaka efter det. Tror att det missade mellan 5-10 servar i det här setet och efter att jag avslutat setet med 2 bra block så skrevs setsiffrorna till 25-14.
 
10 minuters paus innan det var dags för tredje setet. Nu hade motståndarna skärpt sig betydligt och satte de flesta servarna i banan + att de spelade betydligt bättre servmottagning. Deras storspelare och lagkapten var på plan och spelade riktigt bra. Vi fick fokusera betydligt mer och vara skarpare i alla lägen. Trots underläge 20-22 så vände vi och vann det setet med 25-23. Lättnaden efter att Martina satt matchbollen var total, så grymt skönt att palla pressen och plocka med oss full pott!!
 
Efter matchen var det så klart mingel med sponsorer, middag och häng med laget. Vår tränares son var på sin första volleybollmatch endast 1½ månad gammal. Han var nöjd efter matchen då han fick full uppmärksamhet av alla i laget. Han är ganska skön på det sättet, nöjd med vem som än bär omkring på honom. Tror dock att favoriten är Nicki, men hon har bra hand om alla barn! När han såg mig i fredags så grät han mest, vet inte om det berodde på min blonda frisyr eller min engelska.. får bättra på franskan till nästa gång helt enkelt ;)
 
Beslöt mig för en tidig kväll så jag åkte hem direkt efter minglet vilket var väldigt skönt. Behövde en god natts sömn och en lång sovmorgon efter den här veckan då det har varit tufft psyiskt med all press!

Sunshine!!

Förstår inte varför just lördagsmorgonen är den värsta, ur trötthets perspektivet då så klart. Tyckte jag fick mina 8-9 timmars sömn i natt men när klockan ringde klockan 09.00 så kändes det ju som att det var ett skämt!! Men tvingade mig upp, åt god frukost med keso och frukt och sedan städade jag min lägenhet innan det var dags för träning.

Det här morgonträningarna före match är aldrig någon höjdare och jag vet inte om jag har hört det för många gånger från Tina eller något men jag har svårt att acceptera folk som inte är redo för morgonträning. Något jag alltid tycker att man skall vara och när folk går och ser allmänt tjuriga ut på en matchdag då blir jag irriterad!! Hoppas mina lagkamrater kommer något gladare till samlingen ikväll för ikväll är det måstematch mot junisarna från volleybollgymnasiet. Även det är det bra kvalité på här i landet så det är några riktigt bra och stora tjejer vi får möta ikväll. Det enda som gäller är vinst, med 3-0 eller 3-1 så nu är det bara att leverera under press!

Håll tummarna för oss ikväll, klockan 19.00 blåser domaren igång och då är det full fart som gäller!!

Musculation 23/1 - 2013

Vi fortsätter med vår dynamiska träning och pass från landslaget.. jag har börjat uppskatta dem mer och mer och då jag är ganska grundstark och inte har några större problem med att lyfta tungt så är det precis det här jag och min kropp behöver träna på. Att utöva vissa övningar mer explosivt och få min kropp mer dynamisk. Men måste ju ändå säga att jag saknar mina tunga knäböj ibland ;)
 
Detta passet var uppbyggt som cirkelträning. Så man gjorde en station en gång och gick sedan vidare till nästa. Antalet omgångar/station varierade från 2-6 beorende på om man var passare, libero eller anfallare. Så här såg passet ut:
 
1) Bänkpress med hantlar 8st + kast med med. boll i brösthöjd 10st.
2) Pullover med hantel 8st + kast med med. boll över huvudet (testvarianten vi har i Sverige)
3) Rodd 8st + bakåtkast med med. boll 10st (vi gjorde den i dragmaskin)
4) Squats 8st 90 grader + Dropjump med direkt vristhopp över kon 10st
5) Benpress 8st + vristhopp över koner 5+5 st
 
Vi gjorde station 1-3 fyra omgångar, station 4 två omgångar och station 4-5 sex omgångar. Det var inte lika tungt som förra veckan men kroppen känns ändå väldigt genomarbetad och mjölksyran dyker upp förr eller senare under passet ;)
 
 

Siri på besök i Frankrike

Kan väl sammanfatta våra dagar som helt fantastiskt bra och trots att jag har tränat dubbla pass nästan varje dag och varit iväg större delen av helgen så hann vi med riktigt mycket kvalitetstid under dagarna som hon var här :) Det är ju alltid så enkelt att umgås med henne också, vi fungerar bra tillsammans och det här med att bo på trånga ytor och jobba bra i team har vi ju erfarenhet av det gick kanon - saknar henne redan!
 
pain au chocolate ~ böcker ~ myskvällar ~ film ~ tedrickande ~ fruktsallad ~ franska ~ promenader ~ varma mackor ~ pubhäng ~ färga håret ~ crepes ~ snö ~ shopping ~ terapi ~ engelska ~ finmiddag ~ fifty shades ~ sms ~ skratt ~ bakning ~ fika ~ klippning ~ trötta morgnar ~ foto ~ bästa vänner ~ Fina dagar!
 
 
 

Lille, tur och retur

I lördags morse packade vi in oss på tåget som skulle ta oss norrut. Jag var överlycklig över att vi skulle slippa det allmänt stressiga tågbytet i Paris som alltid innehåller trängsel på tunnelbanan, släpande av väskor och en massa, massa promenerande. Hade en mysig tågresa med min bok, god matsäck och lite skitsnack med tjejerna såklart. Dock var det ju helgen då snön kom till Frankrike så vi blev drygt en timme sena med tåget men det var ingen större fara.

Promenerade till hotellet, checkade in, vilade, åt mellis och gjorde oss i ordning för match. Tog bussen till hallen och sedan var det lagsnack, uppvärmning och match. Matchen toktorskade vi med 3-0 och även om det var jämna siffror så var vi egentligen aldrig med och spelade över huvudtaget. Spelare var frustrerade, arga, tomma, ledsna etc och tränaren sa inte ett ord på hela kvällen. Väl tillbaka till hotellet hade vi spelarmöte och det sades en hel del bra saker där och självklart även en del baserade på enbart känslor. Serbiskor som precis förlorat är inte alltid roliga att ha att göra med helt enkelt!
 
Tågresan hem blev ett kapitel som fortsatte i lördagens nederlag och vi insåg att vi helt enkelt skulle ha en fortsatt eländig helg som Vendy så fint uttryckte sig. Tåget från Lille-Paris tog 2½ timme istället för 1 timme och självklart missade vi då vårt tåg hem till Vannes. Spenderade 3 timmar i Paris och sedan fick vi biljetter till ett annat tåg men då hade vi inga sittplatser. Kanske inte är så jobbigt kanske ni tänker men det är ändå 3-3½ timme hem.... Vi satt dock utspridda på små fällstolar vid dörrarna och jag hamnade helt själv så fick lite egentid vilket var fantastiskt!!
 
Hemma vid 19.00 på kvällen och jag var väldigt glad över att Siri var hemma och höll mig sällskap framför en bra film efter den här hemska helgen!
 


* Snön som kom till Vannes!



* Mysfaktorn var på topp pga all snö!!!



* Snöig morgon i Lille



* Vi fick iaf ett sponsrat Starbucksbesök under vår väntan i Paris



* Kvällsmys när vi väl kommit hem till Vannes igen :)
 
 

Jan. 24, 2013

Imorgon är det dagen då den stora uppdateringen sker!!
Det kommer inlägg om:

• resan till Lille som bla innehöll snö, sena tåg, starbucks!
• matchen mot Marcq-B
• mina fina dagar med Siri <3
• gympasset i onsdags
• helgens planer

Är det något annat ni är sugna på att läsa om??


Sorry för dålig uppdatering...

... men anledningen är att jag försöker tillbringa all min lediga tid med mina fina vän som är här! Hon åker tillbaka till den gröna ön på torsdag och då skall jag uppdatera om helgens hemska förlust och om alla härliga dagar vi haft tillsammans - ha tålamod!
 

:)

Igår klockan 14.43 klev Siri av tåget på tågstationen i Vannes.. efter en lång resa för hennes del med ett antal språkproblem så var hon i alla fall framme :) Är så härligt att hon också har fått uppleva paniken i folks ögon när man ställer den lilla simpla frågan "do you speak english?", haha :P

Vi hann med en sen lunch och även fika med ctans bästa pain au chocolat innna det var dags att traska iväg till träningen. En lång och seg träning där hon inte direkt fick se oss på vårt bästa humör men vi gjorde en hel okej träningen och Michel tyckte det var bra att hon var där för då spelade jag bättre! Vet inte riktigt om jag håller med om att jag gjorde en sån kanonträning men, men man får glad för det lilla berömmet man får :)
 
Kvällen blev inte så lång då Siri var trött efter sin långa resa och jag tackar ju aldrig nej till en tidig kväll så vi kröp ner i sängen och somnade gott båda två,,, jag har drömt så sjuka saker i natt, undrar vad alla mina drömmar egentligen betyder!?!?
 
Nu är det i alla fall fredag och jag har laddat kaffebryggaren för snart skall jag bege mig mot skolan för 1½ timmes franska lektion. Hoppas på en bra lektion och inte allt för många gäspningar under lektionen ;) Sen är det video + 2 timmars träning som gäller och sen är det äntligen ledig fredag eftermiddag!! Den skall spenderas på stan med fika, fönstershopping och rundvandring i Vannes så Siri hittar lite nu när jag är borta i helgen :)
 

Fina fredag!

Igår klockan 14.43 klev Siri av tåget på tågstationen i Vannes.. efter en lång resa för hennes del med ett antal språkproblem så var hon i alla fall framme :) Är så härligt att hon också har fått uppleva paniken i folks ögon när man ställer den lilla simpla frågan "do you speak english?", haha :P

Vi hann med en sen lunch och även fika med ctans bästa pain au chocolat innna det var dags att traska iväg till träningen. En lång och seg träning där hon inte direkt fick se oss på vårt bästa humör men vi gjorde en hel okej träningen och Michel tyckte det var bra att hon var där för då spelade jag bättre! Vet inte riktigt om jag håller med om att jag gjorde en sån kanonträning men, men man får glad för det lilla berömmet man får :)
 
Kvällen blev inte så lång då Siri var trött efter sin långa resa och jag tackar ju aldrig nej till en tidig kväll så vi kröp ner i sängen och somnade gott båda två,,, jag har drömt så sjuka saker i natt, undrar vad alla mina drömmar egentligen betyder!?!?
 
Nu är det i alla fall fredag och jag har laddat kaffebryggaren för snart skall jag bege mig mot skolan för 1½ timmes franska lektion. Hoppas på en bra lektion och inte allt för många gäspningar under lektionen ;) Sen är det video + 2 timmars träning som gäller och sen är det äntligen ledig fredag eftermiddag!! Den skall spenderas på stan med fika, fönstershopping och rundvandring i Vannes så Siri hittar lite nu när jag är borta i helgen :)
 

Apelsiner!

Jag har gått och fått värsta behovet av apelsiner plötsligt.. jag som aldrig har haft det som någon favoritfrukt är plötsligt helt beroende!!! Lägenheten känns tom om det inte finns apelsiner hemma liksom :P
 

Memories..

Minnen från dagar som betydde någonting extra, minnen skapade tillsammans med personer som betyder något extra, minnen som får mig att le, att vara tacksam och minnen som får mig att uppskatta allt och alla som finns i mitt liv - ni är guld värda!


<3  276

Amazing <3



Vilken underbar tid jag hade tillsammans med mina fina toastmasters! Det var stressigt, rörigt, stundtals fullkomligt kaos men vilket bröllop vi lyckades ha ansvar för.. en magisk vigsel, grym underhållning, massa goa skratt vid middagen och dans långt in på småtimmarna - ett minne för livet!

Muscul 16/1-2013

Idag var jag i gymet tidigt pga att jag fick skjuts av en lagkompis då vädret här i Vannes inte är någon höjdare för tillfället.. tycker ju att våren skall komma, men det är ingen idée att gnälla, den kommer väl förr eller senare!

Så här såg mitt pass på gymet ut idag:
* 10 min stretching
* 30 min uppvärmning/cardio (20 min cykel + 10 min trappmaskin)
* Samling med laget, info om gympasset
* 10 min coreövningar
* 10 min cardio (indoor walking)
* Gympass tillsammans med laget, ca 1 timme
 
Vi kör stenhårt på pass från franska landslaget just nu och det är roligt men tufft!!! Idag var det "bara"  tre olika övningar och jag trodde att det skulle vara lite lättare, men nähä, det var det inte!
 
1) Squats - Gå ner till parallellt, upp till 90 grader och håll där i 6 sekunder. Sedan explosivt upp med hopp och direkt ner i parallellt, upp till 90 grader etc. Alltså ingen paus mellan varje utan det skulle vara rytmiskt och följsamt. Detta gjorde 6 repetioner per omgång och vi körde totalt 8 omgångar!
 
2) Pullover på bänk - Ligg på rygg, gå ner för att göra en pullover men på uppvägen stannar man halvvägs och håller där i 6 sekunder. Sedan explosivt upp i en pullover + att man skall aktivera coren också. Samma här, 6 repetioner per omgång och totalt 8 omgångar.
 
3) Vadpress - I benpressmaskinen håller man raka ben, bara tårna i plattan. Börjar en tåhävning men stannar precis i början av den, håller 6 sekunder och sedan explosivt upp till en full tåhävning. Detta gjordes också 6 repetioner per omgång och totalt 8 omgångar.
 

De två första övningarna var verkligen mjöksyreframkallande och benen skakade efter varje omgång squats vill jag lova. Räknar med grym träningsvärk i triceps också imorgon då de inte är min starkaste muskel om man säger så ;)

Besök!

På torsdag klockan 14.43 kommer den här stjärnan på besök och ååååhhhh vad jag längtar!! Skall bli så mysigt att få besök här i Vannes och att få ha Siri som inneboende på obestämd tid är inget som jag direkt tackar nej till :)
För att citera Siri: "Det finns inget ont som inte har något gott med sig", och jag håller med!


Sooooool!!

Idag vaknade jag upp till solsken och även om jag var fruktansvärt trött så hjälpte ändå vädret till lite för att få mig på bättre humör :) Tina försökte förra året predika för att "det spelar ju ingen roll, vi bryr oss inte om vädret" (tror det var för att vi oftast gnällde över regn, storm & kyla) men jag känner att där har hon fel - vädret påverkar visst!!
Gäspade mig igenom min 1½ timmes långa franskalektion.. men det var ändå helt okej, känner att jag förstår det mesta som sägs, vågar prata lite mer och uttalet börjar sitta helt okej så än finns det hopp!!

Nu är det snart dags att trampa iväg till hallen för dagens första träningspass.. har hört att det skall innehålla 20 min uppvärmning, 45 min fys i "Sam´s corner" & 45 min volleyboll där fokus ligger på försvar, försvar och försvar.. Mitt mål för dagen är att inte bli frustrerad - lättare sagt än gjort, men men.....


Cupmatch!

Igår packade vi in oss i minibussarna igen och styrde mot staden Niort som ligger ca 3 timmar söderut. Efter drygt en timme var det kö på motorvägen och när vi, något nyvakna efter vår nap, tittar upp är det vår liberos man som har kört in i en annan bil. Han ser fantastiskt glad ut när han ser oss (ingen stor olycka, han hade nog bara puttat lite på bilen framför i låg hastighet, pga köerna,.. han hade alltså inte orsakat dem!) för han är spanjor och pratar inte franska så det var väl lite svårt att reda ut allt, haha.. Ett kort stopp där då vi plockade upp vår libero och släppte av två fransktalande personer så vi kunde åka vidare så fick helt enkelt Vanessas spanska man, Michel och Milena komma senare.. lite lagom drama i vardagen så där :)
 
Åt snacks på ett hotell när vi kom fram och sedan tog vi oss till hallen för uppvärmning och match.. Jag stukade två fingrar ordentligt på uppvärmning när jag skulle fånga en boll - hur klantig kan man bli liksom!?!? Så idag är det blåsvarta fingrar som gäller ;) Matchen vann vi med 3-0 och jag hade fel, det är kvartsfinal som gäller i nästa omgång som spelas den 9/2, spännande att se vad vi får för motstånd då!!
 
Hemma vid 01.00 i natt så det var en helt okej dag tycker jag.. och viktigast var så klart vår sköna 3-0 vinst - bra sätt att inleda det nya året på!!

Söndagspromenad i ett soligt Vannes!

 
 










 
 

Marknad!

Idag kickade vi igång dagen med ett besök på vår lokala marknad. Köpte lite frukt och grönsaker och det är alltid så härlig stämning på marknaden. Vill ni se lite foton från marknaden kanske? I så fall så tar jag med mig kameran nästa gång!

Nu sitter jag och sippar på en vaniljlatte och laddar för dagens cykeltur som blir till Intersport :)

God morgon fredag!

Efter en fantastiskt skön natts sömn har jag nu packat skolväskan, hällt kaffe i termosmuggen och försökt ladda det franska ordförrådet lite extra. Idag är det nämligen dags för skola igen och det är en ny klass med ny lärare och nya klasskamrater så man vet aldrig vad som väntar - spännande & lite skrämmande på samma gång..

Men, men det löser sig säkert, och det bästa är ju att jag vet i alla fall hur man säger "Jag förstår inte...", och det kommer man ganska långt på ;)

Secret Santa

Ikväll var det äntligen dags för Secret Santa med laget. Detta har skjutits upp ett antal gånger pga att spelare inte varit här etc. Men ikväll slog vi på stort och trampade iväg till klubbhuset efter kvällsträning för apéro och julklappsutdelning. Att det gått några veckor sedan julafton var det ingen som brydde sig om utan alla var lika glada ändå :) Det blev en hel del skratt när spelare beskrevs, när någon öppnade presenten som var så klockren för just henne/honom eller när språket försvårade förklaringarna. Mitt nagellack som jag gav till Martina var väldigt uppskattat i alla fall :) Och jag blev fantastiskt glad över mina presenter som jag fick av Vendy, en buff från Tjeckien är det inte alla som har ;) Bjuder på lite bildbevis!
 

Full fart mot helgen!

Idag unnade jag mig en sovmorgon! Vaknade visserligen vid klockan 9 men låg kvar i sängen i över en timme å läste och laddade upp för den här dagen.
Torsdag är det idag och eftersom det är cupmatch i helgen så har vi ingen video. Lagen vi spelar mot i cupen har vi ingen video på och eftersom cupen inte prioriteras så högt här så tar man det lite som det kommer. Kan vara otroligt frustrerande att den inställningen råder i laget innan matchen men börjar vänja mig nu och jag kan ju fortfarande vara taggad till tusen även om mitt lag inte är det!!
Två träningar skall det i alla fall hinnas med idag och mellan passen behöver jag baka frökex och ta med mig till kvällens apéro som även skall innehålla "Secret Santa". Ja, julen var för över två veckor sedan men här i Frankrike stressar vi inte igenom någonting så det är först nu det har blivit dags för detta.. det är tur man börjar vänja sig vid den franska mentaliteten i alla fall ;)

Innan jag vet ordet av kommer den här torsdagen att vara till över och då har vi bara en träning kvar innan match och sen har ytterligare en vecka gått... tiden går bara snabbare och snabbare tycker jag!!

 
Saknar!!

Ordning & reda!

Nu är alla inläggen sorterade i lite mer vettiga kategorier, var en hel del inlägg från 2007-2013. Så vill ni läsa något från mitt förlutna så spana in de gamla inläggen under mina kategorier - enjoy!

Min volleybollhistoria

Jag kan ibland fascineras av mitt svar på frågan, "hur länge har du spelat volleyboll?". Att höra mig själv säga "i snart 16 år", gör mig alltid lika paff! Jag har spelat volleyboll i större delen av mitt liv och min identitet som volleybollspelare har blivit allt större och större för varje år. Även om jag nu lever min dröm i Frankrike, har spelat massor med matcher i landslaget och fått uppleva så mycket på resans gång så finns det så klart en början på min volleybollkarriär....
 
Jag började spela volleyboll av en slump när jag var 10 år gammal. Vi fick nya grannar, som spelade volleyboll, och de startade upp en träningsgrupp i en liten gymnastiksal i Harplinge. Hallen var mindre än en volleybollplan och där trängdes ett gäng tjejer & killar varje fredag för att spela volleyboll. Detta ledde till volley2000-turneringar, flick-SM och otaliga gränsfejder, hallandsturneringar m.m. Mellan jag var 10-16 år så tränade jag med min moderklubb, IF Halmstad Volley och efter några år i den lilla hallen i Harplinge fick vi flytta in till Halmstad och en större hall men även fler träningar/vecka.
 
När jag var 16 år gammal flyttade jag till Volleybollgymnasiet i Falköping och upplevde någora av de bästa åren i mitt liv. Jag lärde känna människor som jag än idag kallar mina vänner, jag lärde mig massor om mig själv och rent volleybollmässigt fick jag uppleva otroligt mycket. Dock var det inte alltid en dans på rosor utan under vissa stunder ville jag flytta hem, sluta spela volleyboll och bara ge upp. Men jag kämpade mig igenom tre års studier och tog studenten som en bättre volleybollspelare men framför allt som en starkare individ. 
 
Efter studenten flyttade jag till Sollentuna där jag tillbringade tre säsonger i Sollentuna VK. Mitt första år i SVK ledde till ett SM-guld och mina lagkamrater från det året är jag fortfarande otroligt stolt över och minnena från den säsongen ligger mig varmt om hjärtat. De följande två åren var kanske inte lika framgångsrika men det sägs ju att man lär sig av sina motgångar och jag lärde mig nog en hel del under de där två åren... 
 
Inför säsongen 09/10 kände jag att jag behövde nya utmaningar och flyttade till Ängelholm för att spela med EVS. Åren i EVS utbildade mig otroligt mycket som spelare, inte bara rent volleybollmässigt utan jag lärde mig styrketräna på rätt sätt, lärde känna hur min kropp reagerade på olika situationer och hur man får ihop sitt livspussel med skola, jobb, träning etc. Under mina tre år i EVS fick jag äran att spela med massor av duktiga spelare, uppleva framgångar som jag inte varit i närheten av tidigare och framförallt utvecklas som spelare.
 
Efter tre år i EVS kände jag att jag behövde testa på något nytt och därför sitter jag nu här, i en lägenhet i Vannes. Jag ångrar inte för en sekund att jag tog steget ut i proffslivet, även om det vissa dagar är otroligt tufft. Mina tidigare tränare & lagkamrater finns med mig i min vardag här och jag har dem att tacka för att jag är där jag idag - ni gjorde detta möjligt, TACK!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gymprogram onsdag 9/1-2013

Onsdagarna innehåller alltid ett gemensamt pass på gymet klockan 10.30. Jag har som rutin att cykla dit lite tidigare så att jag har tid att stretcha i 15-20min och eftersom jag redan är varm från cykelturen på ca 6km så är musklerna redan uppvärmda och redo för stretching.

Passet börjar sedan med 10-15min cardio + 10-15min coreövningar. Det är fritt att välja vilken typ av cardio man vill köra, hur hårt man vill pressa sig och vilken typ av coreövningar man vill fokusera på.
Själva gympasset idag bestod av ett dynamiskt cirkelgymprogram som kommer från franska landslaget (det är verkligen en fördel att ha en tränare som jobbar med landslaget!!) och är riktigt tufft.
Det består av 5 olika stationer som vardera innehåller två övningar som alterneras. Tanken är att en av dem är excentrisk och skall utföras långsamt "på vägen ner" och sedan explosivt i vändningen och den andra övningen är mer inriktat på explosivitet. Vissa av dem har tex. två excentriska övningar och ibland varierar de från gång till gång. Varje station görs 4 varv, och det är 8 repetioner på varje moment. Så totalt blir det tex. 32 knäböj + 32 dropjumps innan man går vidare till nästa station.
 
1) Knäböj
    Dropjumps
 
2) Armhävningar på stepbräda
    Hantelflyes

3) Omvänd armhävning
    Sittande rodd

4) Tåhäv 8st/ben
    Vadpress i maskin

5) Triceps med medicinboll, på bänk - en person släpper med. bollen så du får fånga den och sedan kasta den
    Pullover med situp
 
Idag stannade vi alla 4 varven på samma station innan vi gick vidare till nästa och jag kan säga att man är ganska mör i armarna efter att kört de omvända armhävningarna 4 varv!!!
Ett bra och givande pass där jag alltid blir så förvånad hur mycket man kan göra med sin egen kroppsvikt. Jag som är stark i benen men svagare i överkroppen behöver verkligen den här typen av pass, jag har träningsvärk varje gång vi gjort detta!
 

Omvänd armhävning
 
Hantelflyes
 

Favoritlunch!

Delar med mig av min nya favoritlunch som både är enkel och mättande.
Består av en skiva grovt bröd (tex. danskt rågbröd), toppat med smör, ketchup, ost & två stekta ägg. Jag lägger gärna till lite grönsaker och tar det jag har hemma, så idag fick det bli en halv avocado och några körsbärstomater. En perfekt måltid efter ett pass på gymet!

Johanna frågade om receptet på min chockladshake som jag drack igår. Den innehåller knappt 1dl Pharma Diet som jag blandar med 3dl mjölk. Jag tycker att Pharma diet är ett bra komplement och har tidigare använt detta i slutspelet då jag tycker det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med energi för att orka spela och hålla fokus när matcherna är så tätt inpå varandra. Det innehåller både en hög andel protein men även långsamma kolhydrater vilket gör att jag tycker den fungerar riktigt bra. Om ni vill veta mer om den eller få tips om var man kan köpa den så hör bara av er så kan jag berätta mer!


God morgon!

Vaknade upp till ett grått och trist Vannes idag, gissar att vi nu är inne i vintern här men kan väl inte riktigt likna det med svensk vinter.. det är inte speciellt kallt, mellan +7-+10 grader ligger vi nog på varje dag, men det ör grått och hänger lite regn  i luften mest hela tiden. Kan säga att jag verkligen längtar efter att våren skall hitta hit så jag kan sitta på uteserveringarna och dricka kaffe och läsa en bra bok, åååå vad jag längtar!

Nu är det dags att packa väskan och sen gå två trappor ner, är bjuden på frukost hos min granne Anneka, och det bjuds på risgrynsgröt idag så det blir en toppenfrukost för att orka med gymet som väntar :)
Bjuder på bilder av ett coolt beachlinne som jag igår fick av min lagkamrat Micha som spelat för Tjeckiens beachlandslag.
 


Mardi 8/1 - 2013

Den här dagen har varit lång och ganska tuff, rent fysisk. Vi har en del skaor i laget vilket resulterar att vi bara är 7-8 spelare på träningarna just nu vilket märks i slutet av varje dag om man säger så. Det är riktigt bra under träningarna då det är mer fokus på individuella touch och jag har fått fokusera mycket på min anfallsteknik tex. vilket jag verkligen behöver jobba mer med! Men kroppen gör lite extra ont ikväll pga att det är mer intensivt och högre tempo för oss på träningarna så den lediga eftermiddagen imorgon är välkommen om man säger så :)
 
Idag var det premiär för vår nya fystränare som skall ha footwork/kordination med oss en gång i veckan. Det var en del häckar inblandat, vristhopp, olika rytmiska uppvärmningsövningar & sprinter. Jag är väldigt tacksam för all tid vi har ägnat åt detta både i EVS & i landslaget, detta gjorde att ingenting av det kändes speciellt nytt utan jag kände till de flesta av övningarna. Dock är det ju massor av teknik som behöver läggas till för att det skall utföras perfekt, men det känns roligt att vi skall börja med detta i alla fall!!

Nu skall jag snart krypa ner i sängen och ladda för morgondagens pass i gymet.. tror på någon form av cirkelträning, kanske lägger upp träningsprogramet här sedan om det är någon som är sugen på att testa vår styrketräningen!?
 

Kvällsmål

Jag är den typen av spelare/person som har väldigt svårt att äta ett stort mål lagad mat på kvällen efter träningen. Äter mer än gärna en ordentlig frukost och även en stor lunch utan problem men på kvällen har jag svårt att äta. För att då ändå få i mig energi efter träningen så att kroppen har något att använda för att återhämta sig så tycker jag det är perfekt med en shake. Tro nu inte att jag är någon galen hälsomänniska som bara lever på flytande föda för då misstar ni er! Men vissa kvällar i veckan så kör jag på en shake som innehåller protein och långsamma kolhydrater och det fungerar bra för mig. Dock behöver jag ändå få tugga på något under kvällen så idag slängde jag ihop en fruktsallad med äpple, hallon & kiwi och toppade den med riven kokos. Blev ett perfekt komplement till min chokladshake :)
 



Skola

Idag kickade vi igång vårterminen i skolan och det var riktigt roligt att vara tillbaka :) Dock är de första fem minuterna alltid lite svåra då det var några timmar sedan man hörde franska och det tar ett tag att vänja sig.. Idag blev det träning på att boka tid/ändra tid/avboka tid hos tex. läkare, det blev många skratt där kan jag säga! Blev även lite imperfekt av verben avoir = ha och être = vara. Nu skall jag också bli bättre på att gå till skolan på fredagar, det är ju liksom bara att pallra sig dit även om man är trött i slutet av veckan, är ju oftast väldigt roligt och lärorikt när man väl är där.. Ny klass på fredag också, spännande!!


Vilken bra start på dagen!

Vad glad jag blev när jag vaknade upp och såg att Nico (spana in hennes blogg: http://lifeasnico.blogg.se/) varit inne och gästbloggat här under natten! Har ju henne att tacka för den fina designen som hon knåpade ihop till mig igår, och jag älskar min nya header också - Knubbe, landslagsbrudar & en solnedgång på min älskade västkust, kan inte bli mycket bättre än så :)

Så tack fina du, är så glad över att jag har dig som vän & du skall veta att jag saknar dig också - längtar till sommaren 2013!!!
 
 
 

Ond eller inte?

Haha lovade andrea att jag inte va nån ond person som skulle skriva något ont på bloggen medans jag fixade designen!
Men jag kan väl inte kallas ond om jag bara vill skriva att Jag saknar fröken frankrike!?
Nu är iaf designen fullbordad och färdig, miss you, ses snart! :) <3
sommar 2012!
 
With love, Nico ^^
 

Mitt nyårslöfte till mig själv - hakar du på!?


Min granne kommer hem om 2 timmar!

Ikväll blir det middag och en massa snack med denna bruden som jag inte sett på över två veckor - lyckan är total!!

 

Underbar helg i Quiberon!

Efter att jag kommit tillbaka till Vannes i onsdagskväll var det i princip bara att packa upp en väska för att sedan packa ner i en annan då det var dags för träningsläger fre-sön. Så klockan 09.00 rullade vi iväg mot en halvö som ligger typ 45 min härifrån där vi skulle bo under helgen.. Är Sophie´s hemstad och under helgen märkte vi att hon var ju värsta stjärnan där ;)
 
Fredagen innehöll ett träningspass på morgonen och sen innehöll eftermiddagen en mängd olika aktiviteter så som golf, spa, fotografering och middag på en restaurang vid havet. Golfen var som jag misstänkt svår och vi skrattade hysteriskt ett antal gånger åt både oss själva och varandra. Spa-besöket innehöll olika stationer i en varm pool och det var både massage, jogging i strömt vatten, utomhus bubbelpool och  dopp i kall pool. Allt detta gjorde vi iförda supersexiga svartvita badmössor ;) Kvällen med fotografering och middag flöt på fint och sen var det äntligen dags att få krypa ner i min fantastiskt sköna dubbelsäng och somna till vågornas brus. För just det ja, vi var sponsrade av ett hotell en natt och fick schyssta hotellrum som vi för en gång skull inte behövde dela, bara det är en lyx att få lite egentid på träningsläger!!
 
Lördagen innehöll två träningspass och vi var hyffsat slitna i slutet av den dagen kan man säga. Vår tränare har en ny passion för cardioträning i början av varje träningspass.. ca 20 min totalt med intervaller på 8 sek, 10st sådana och sedan vila 2min.. det är betydligt jobbigare än vad der låter!!
Kvällen tillbringades örst hemma hos Sophie´s familj där det bjöds på "apéro" och delades ut små presenter. Sedan bar det av till restaurangen igen och tyvärr kände jag mig en aning illamående så jag fick sörpla i mig en tallrik soppa medan de andra kalasade på kyckling.. Detta var nog den roligaste middagen jag haft tillsammans med laget, vi skrattade så vi fick kramp i magen!! Anledningen är att vi blandar alla språk vi pratar och när vi är extra trötta så är det ingen logik utan en mening kan utan problöem både innehåll tjeckiska, serbiska, spanska, franska & engelska.. svenskan har de inte riktigt fått in ännu ;)
 
Söndagen inleddes med ett träningspass & sedan åkte vi hem efter lunch. Körde längs med den otroligt vackra kusten, helt magiskt verkligen! Är klippor, små avskilda stränder och grymt höga vågor!! Var hemma strax före 14.00 och sen spenderade jag resten av dagen i min lägenhet med film, skype, böcker och allmänt slappande!
 


1) Mitt hotellrum
2) Utsikten från mitt rum. Var fantastiskt att somna till vågornas brus!



3) Redo för spa!
4) Duell i puttning mellan Vanessa & Margot



5) Ludwinschko (smeknamnet som v¨r junis från volleybollgymnasiet fick :P) & Vendy posar
6) Jag tränar på golfsvingen!

 
7) Så här åker man skidor i Bretagne - snöar ju aldrig här så de gör så gott de kan!
8) Sophie testar löpning i nya gymet på hotellet

 
9) Hetsig diskussion under vår galna middag!
10) Den här bilden säger väl allt som statusen på den middagen :P
 

 

Cardio!

Efter en natt med dålig sömn är det nu dags att trampa iväg mot gymet för 1 timmes konditionsträning.. Den vanliga måndagsångesten känns om möjligt lite lättare idag då vi faktiskt är lediga i em för att vila upp oss efter träningslägret vi hade i helgen. Så nu ska jag svepa mitt c-vitaminbrus och trampa iväg!

Tänkt om vi hade haft ett sånt här löpband som tar bort 25% av din kroppsvikt, då hade det varit lätt att springa idag ;)

2012!

Hur har ditt 2012 varit?
Mitt 2012 har varit väldigt händelserikt och jag har gjort massor av saker som jag aldrig har gjort innan. Även om året inleddes med två dödsfall och saknade av de personerna har självklart följt med under hela året så blev året bara bättre och bättre. Jag har gått på två bröllop, åkt på en galen Greklandsresa tillsammans med en fin vän, spelat EM-kval, tillbringat fantastiskt många timmar på hästryggen, haft mina första ridlektioner som ridlärare, och det största av allt kanske är att jag tog mig i kragen och flyttade till Frankrike som proffessionell volleybollspelare.
 
Tror du att år 2013 kommer blir bättre?
2012 är helt klart svårslaget men jag är positiv och tror självklart att 2013 kommer att bli ännu bättre!
 
Blev du kär i år?
Nej, men jag träfade en person som betyder mycket för mig!
 
Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?
9:e juni då två av mina närmaste vänner gifte sig
 
Vad är din största framgång 2012?
Att jag flyttade till Frankrike och började min karriär som proffessionell volleybollspelare
 
Bästa köpet?
Min kamera, Canon G12
 
Vad spenderade du mest pengar på?
 
Mat, helt klart.. tråkigt kanske men oj vad gott ;)
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Många tillfällen och personer har gjort mig riktigt glad under året men den härligaste känslan var nog ändå efter hoppträningen på Knubbe då jag, Nico & Amanda kände oss som 12åriga stalltjejer som inte kunde sluta pussa på våra hästar och känna lyckan efter att få träna igen. Löjligt kanske, men den där ärliga känslan har jag inte känt sen jag var typ 14 år och red Lucky :)
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?
Dansa Pausa, Whistle, Read all about it, Bara Bará Beré Berê
 
Vem har du umgåtts med mest?
Hm, vet inte om någon toppar den platsen faktiskt... Men Anneka såg jag ju varje dag i 3 månaders tid så hon är nära ;)
 
Bästa minnet från 2012?
Hela Greklandsresan tillsammans med Aida
 
Hur många kysste du?
Två stycken
 
Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?
Alla vänner som bor på tok för långt bort!!
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit av vardagen och uppskattat alla fina människor jag haft omkring mig
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat!!
 
Favoritprogram på tv?
Så ska det låta :P
 
Största musikaliska upptäckten?
The Icarus Account
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Jobbade några extra timmar på förmiddagen, tränade och sedan tillbringade jag kvällen tillsammans med en favoritperson med film, kladdkaka & kortspel - en toppenbra födelsedag!
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Att året inte hade börjat med att två fina människor lämnade oss...
 
Vad fick dig att må bra?
Mina vänner & min familj!
 
Vem saknade du?
Alla som bor på tok för långt bort!!!
 
De bästa nya människorna du träffade?
Anneka - my Scandinavian sister, fick träffa Oliver & Rasmus för första gången, C
 
Det bästa du har åstadkommit i år?
Packat väskan, lämnat tryggheten i Sverige och flyttat till Vannes
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2013:
Grubbla inte så mycket på framtiden och de personer som kommer att vara i den/eller inte. Allt kommer att lösa sig förr eller senare så ha tålamod och njut av stunden istället :)

 

Jullovet i text och bilder

Som jag lovade kommer här en sammanfattning av mitt fantastiska jullov som spenderades i Sverige :)

Jag hade spenderat tre månader här i Frankrike (helt galet vad snabbt tiden går!!) innan det var dags att åka hem och jag hade på något sätt en tanke av hur det skulle kännas etc.. det var till och med bättre än vad jag hade förväntat mig men det är sjukt hur snabbt man vänjer sig vid "ett annat liv". Jag reagerade plötsligt på att folk pratade svenska, körde med ljuset på (franska bilister kör typ alltid utan lyse), hur bra musik vi har på svensk radio, hur söt risgrynsgröt är etc.. Det var en lustig känsla att få uppleva allt detta!
Men mitt i allt detta så var ju även allting precis som vanligt och jag slappande av så fort jag klev innanför dörren där hemma. Lugnet, dofterna, hundarna och värmen av att vara hemma var verkligen fantastisk!
 
Så julen tillbringades hemma i Harplinge och själva julaftonen spenderades tillsammans med familjen Franzén. Det var jullunch hemma hos oss och kvällen spenderades sedan 100m bort i deras hus. Vi åt massa god julmat, sjöng snapsvisor, spelade julklappsleken, sjöng, skrattade, spelade sällskapsspel och åt massa gott julgodis :) Var ett nytt sätt att fira jul på och jag gillade det skarpt.

1) Jullunch
2) Tuva kollar på Kalle Anka ;)
3) Familjefoto
4) Jag och fina Oskar som gav mig en grymt kreativ julklapp
5) Hela gänget, nöjda & glada efter julklappsspelet
 
Dagarna mellan jul och nyår spenderades hos Malin med familj i Falkenberg för julfika, på middag i stan med Amanda & Nico för att prata minnen från sommarens lägerveckor på Västergård, i stallet där det blev en tur på min älskade Knubble, ett dygn i Mölndal med bus, lek och skratt tillsammans med O & R och deras goa föräldrar, ett dygn i Ängelholm (där jag hann med lunch med Tina, fika med gamla kollegor, tjuvtitt på EVS-träning och tacomiddag med mina saknade EVS-brudar!), fika hos farmor, mys i soffan framför bra jultv, mysmiddagar med mina föräldrar etc.. Var grymt effektiv dessa dagar samtidigt som jag faktiskt bara fick koppla av och ta det lugnt - välbehövligt!
 

1) en suddig bild på söta R i keps
2) Farmor som berättar om gamla foton
3) Jag & Knubbe myser på vår nyårsfrukost
 
Nyårsafton då var ju ett projekt som planerades in i det sista, vilket ändå kändes nödvändigt då planeringen började typ en vecka före nyår så det var en del som skulle bestämmas.. Blev ju en trevlig nyårsöverraskning att Marcus fick komma hem från Rysslandet så vi kick  ade igång nyårsafton med besök på systemet, lunch på Capri och så klart kaffe på Espresso house.. Efter detta hämtade vi upp Lillis & Minni som kommit med tåget och efter ett snabbt stopp hos Mormor Nilsson så styrde vi mot Ica Maxi.. grymt bra att handla klockan 15.30 på nyårsafton, vi var i princip ensamma där inne ;) Efektiv handling och allt som stod på listan kom med hem och sen var det bara att starta igång nyårsfirandet.. Jag & Minni tog oss tid till vila medan grabbarna korkade upp rödvinet.. Lite försenat började vi matlagningen men vi hann med både förrätt, huvudrätt och första delen av vårt sällskapsspelande innan tolvslaget. Tolvslaget firades med bubbel, skålande och skönsång till ABBA´s "Happy New Year" - dock var det galet kallet och det var inte helt lätt att få i champagnen i glasen när händerna skakade som tusan! Fortsatte kvällen med mer sång, eterrätt, sällskapsspel, drinkar och mys innan vi tackade för oss.. 2013 började sedan på bästa sätt med pannkaksfrukost med grädde & bär- mumma! Sen var det dags att kramas och frasen som är allt för vanligt i vårt gäng växlades: "Ååå vad roligt det var att ses, kommer att sakna dig, vi ses i sommar!"... ibland önskar jag att vi var ett kompisgäng som bodde i samma stad, eller iallafall i samma land!!
 
 
1) Förrätt: Sparris inlindad i serranoskinka
2) Lillis & Minni är laddade för förrätt
3) Marcus klär upp sig för att steka älg!
4) Huvudrätt: Älgfilé, hasselbackpotatis, kantarellsås & grekisk sallad
5) Obehaglig grön mintlikör från Frankrike som smakade tandkräm
6) Tolvslaget!
7) Nyårsgänget
8) Skål!
9) TP-spelande!
10) Efterätt: Vit chockladmousse toppad med hallon & vit chocklad
11) Pannkaksfrukost
 
Efter nyårsfirandet var det bara att ta tag i packandet och det blev 22 tunga kilo som släpades med från Sverige.. Hade fyllt väskan med lösgodis, svenska tidningar, pulver för att göra nyponsoppa, havregryn och diverse annat som kändes livsviktigt att ta med till Vannes, haha!!

Så klockan 04.15 på onsdagsmorgonen lämnade jag Harplinge & så småningom även Sverige.. det var vemodigt men samtidigt känns det bra att nästa gång jag kommer hem är det för längre ledighet och en sommar som kommer att bli fantastiskt bra!!

Paris!

Vilket fantastiskt jullov jag har haft hemma och det är galet vad mycket underbara människor jag haft tid att träffa!!! Detta gav mig energi till tusen och jag känner mig faktiskt ganska redo att ta tag i verkligheten igen imorgon! Tänkte skriva ett långt inlägg om julledigheten men det får bli när jag är hemma i Vannes och har tillgång till dator och alla bilder :)

Just nu sitter jag på Starbucks på flygplatsen i Paris och väntar på tåget som går via Nantes till Vannes., är framme vid 18tiden ikväll och då är det dags att handla, packa upp och försöka få tag i schemat för veckan så jag vet när jag börjar jobba imorgon ;) det här med framförhållning är väl inte fransmännens starkare sida men skall få reda på det på ett eller annat sätt hoppas jag!

Känns som det blir en bra start på våren då det är läger till helgen som skall innehålla golf & spa så det kommer nog inte gå nöd på oss i uppstarten iaf ;)