Bloggare på Hallandsposten.se

Ja, idag blev det klart att jag nu mera även bloggar på hallandsposten.se. Det känns roligt att nå ut till fler läsare och förhoppningsvis inspirera och motiver fler männsikor där ute. Jag kommer fortfarande hålla igång den här bloggen då det är mer som min "dagbok" men vill ni följa mig och min nya blogg så hittar ni mig här -->
 
Volleybollproffs i Calais
 
 

Grymt bra start på veckan!

Den här veckan inledde vi med ett pass på gymet så klockan 10 åkte vi iväg till fotbollsarenan där vårt gym är. Vi håller fortfarande på att lära oss alla genvägar här i Calais och idag tycker jag ändå att vi hittade en ganska bra väg till arenan!

epopecopie
Vi körde individuellt idag då vi alla vet vad våra kroppar behöver för att prestera och någon kanske behöver mer fokus på rehab och en annan mer fokus på bålstabilitet eller explosivitet. Jag körde ett grymt gympass med frivändningar, marklyft och bänkpress som de stora övningarna och blandade sedan in lite knärehab, några övningar för överkropp och avslutade med en grym serie av plankan i olika former. Plankan är den absolut bästa core-övningen enligt mig och vi kör den väldigt mycket här i Calais så jag börjar känna mig ganska bra på den nu :)

images

Dagen fortsatta med lunch, lite kontorstid vid datorn innan jag fyllde termosmuggen med kaffe, plockade med mig min bok och satt ute i solen i 1,5 timme och bara njöt av värmen! Vi har fortfarande mellan +18-21 grader och hittar man en plats i lä i solen så är det riktigt varmt och skönt.
Avslutade dagen med skype-tid med saknade vänner och familj, en löprunda längs med stranden och en sedan lite kvällsfika med te och nötter. Efter den här starten på veckan så känner jag mig mer än redo att ta mig an veckan med träningar, läkarbesök, match, franska studier och allt annat som den här veckan innehåller!

                                                Underbart vackra Calais i kvällssolen

IMG_2192
Andréa Jacobsson


Introduktion


Började dagen med min grymma frukost som jag efter att ha varit utan en dag (försöker lyxa till söndagsfrukosten lite så det är därför) längtar till. Min frukost består av havregrynsgröt blandat med russin, torkade fikon, linfrön och banan + 2 knäckemackor + 1 glas C-vitamin. 
Efter denna grymma frukosten åkte vi iväg till fotbollsarenan där vårt gym är och jag körde ett grymt gympass med frivändningar, marklyft, bänkpress m.m.
Efter en kort sväng på stan blev det lunch och lite kontorstid vid datorn. Funderar på att fylla min termosmugg med kaffe, ta med mig min bok och promenera ut i solen en stund, vi har ju ändå +18 grader så det gäller att passa på! Ikväll hoppas jag att jag har motivationen och energin för att ta mig ut på ett intervallpass löpning, men vi får se hur det blir med det ;)
 

God morgon v.40!

Anledningen till att jag plötsligt vet att det är v.40 är för att jag öppnade hallandsposten.se i morse och där stod det - annars har jag ingen koll! Märkligt det där för när jag bodde i Sverige, jobbade på förskola och spelade i EVS så hade jag järnkoll. På jobbet var det allt från föräldramöte v.37, höstfest v.42, inskolningsamtal v.35 m.m. Även i volleybollen var veckorna markerade på vårt schema och jag hade helt enkelt järnkoll!
I mitt liv här i Calais så spelar de där veckonumrena verkligen ingen som helst roll, det är knappt vi behöver veta vilken veckodag det är, haha. Jag som är en otrolig planeringsmänniska ser hela det här proffslivet som terapi och jag tycker att jag klarar mig ganska bra. Vi får inget veckoschema utskickat då vår träare fortfarande är hemma i Holland på rehab och vi har vår ryska "stand-in", träningstiderna ändras oftast i sista minuten och om det är fitness/volleyboll/fys det vet vi sällan allt för lång tid i förväg.
Det som gör detta möjligt att ta sig igenom är att vi lever ju mitt i det här ändå och det finns inget annat vi behöver planera och lyckas få in i vårt livspussel. På ett sätt ganska skönt och vissa dagar fruktansvärt tråkigt! Man behöver helt enkelt vara bra på att sänka hjärnaktiviteten, som en vän sa, för att inte bli totalt skogstokig i detta proffsliv :)
 
Det som jag, min kropp och min hjärnaktivitet skall klara av idag är ett gympass klockan 10.30, besök på universitetet 14.30 (om tiden inte ändras vill säga), en shoppingtur på stan och sen ev ett löppass ikväll beroende på hur mycket cardio jag hinner med att köra på morgonens gympass! Känns så här i förväg som en riktigt bra måndag :)
 

Det är detta vackra som ger mig energi
 

En bra söndag

Vaknade på något sätt allt för tidigt som vanligt efter allt för få timmars sömn. Ingen bra idé för mig att somna 03.03 då jag vet att jag alltid vaknar så tidigt, men men.. Låg kvar i sängen dryga timmen för klockan 11 stegade jag iväg mot affären och bageriet för lite nödvändigheter. Hem och vända för att sedan sitta på uteservering och njuta av höstsolen och prata strunt med Ivana (vår kroatiska) i 1,5 timme. Älskar att kunna sitta ute och njuta av solen fortfarande trots att Oktober snart rullar in - älskade Frankrike!
Fortsatte min härliga söndag med att steka pannkakor, titta på en feelgood film i form av "Pitch Perfect" och sedan ta tag och röjja lite på mitt rum. 
Satte sedan musiken i öronen, snörade på mig mina nya promenadskor och gick 1 timme i solen som värmde trots att klockan var 18.00!! Gick längs med havet och hoppade lite i sanden, denna strand och havet gör mig så lycklig. Jag skall aldrig, aldrig flytta ifrån kusten, punkt slut!
Galet hungrig efter min promenad så gjorde jag canneloni fyllda med philadelpihaost och skinka och som pricken över i:et håller jag nu på att baka cupcakes fyllda med vit choklad och med chokladfrosting - ren och skär sockerlycka!!!
 
En söndag som denna ger mig nya energi för att kunna kicka igång en ny vecka på bästa sätt. Lagom med tid med vänner, egentid, vila och god mat gör mig hel på något sätt :)
 

Underbart, vackra Calais

Söndagslyx!

 

Längtar!

Nästa vecka smäller det - jag är tillbaka på plan! Är så galet taggad och inspirerad och lite extra förbannad efter dagens förlust, vill ha lördag 5:e oktober nuuuuu!!!




Bortamatch i Laon

Idag är det dags att lufta den blåa matchtröjan då det är dags för bortamatch mot Laon, ca 3 timmar söderut. Jag är fortfarande inte spelklar utan åker endast med som stöd, support och hejjarklack - inte helt illa det heller! Dessutom har vi lyxen att få åka storbuss idag vilket är galet skönt då man får lite egentid, kan titta på film på datorn utan att bli allt för åksjuk och kanske sova en stund med utsträckta ben och inte som i en liten boll som man tvingas göra i minibussen. Matchstart är klockan 20.00 och efter avslutad match skall det duschas, stretchas, ätas och sedan har vi 3 timmar hem så vi lär vara hemma en bra bit efter midnatt. 
 
Dagens träning bestod av 20min poweryoga som uppvärmning och stretching inför löpturen till hallen som idag gick fantastiskt snabbt - börjar få upp löpkänslan nu igen :) Sen var det 1 timmes lugn träning för de som ska spela och för min del innebar det en hel del hopp och anfall vilket jag var fantastiskt nöjd över! Nu när jag inte spelar så är de skönt att få köra lite extra tung träning, en del cardio etc för att inte kroppen (och knoppen!!!) skall bli allt för frustrerad och ingen är gladare än jag över att få köra lite löpning! Poweryogan skall jag försöka fortsätta köra då den är riktigt bra både för rörelseträning, stretching och styrka!
 
Nu är det dags att förbereda för mellis som skall med på bussen, måla naglarna rosa och packa väskan för att infinna mig vid rådhuset för avresa klockan 14.30, håll tummarna för oss idag!!!
 

En bild som inte alls har med texten att göra men, men :)

Bra fredagskväll i Calais

Kvällen började med en riktigt bra träning och det är så grymt skönt de dagar vi bara har ett träningspass på kvällen (det vill säga bara på fredagar, haha) för man känner hur mycket piggare kroppen är, hur den svarar och bra träningen blir - skönt att veta att kroppen bara behöver en ledig fm för att vara på topp :)
Efter träningen var det dags för min goda smalpizza som blev över förväntan (kan bjuda på recept nån dag!) och ibland blir det toppen när man bara blandar det man har hemma och slänger in i ugnen helt enkelt!
Sen var det så klart dags för det obligatoriska fredagsmyset och jag hade ju köpt lösgodis, marzipanfylld mörk choklad och lyxade även till det med en kopp varm choklad - detta framför Modern Family och kvällemn var gjord :) För mig är det fortfarande viktigt att få ha den där fredagskänslan även om jag jobbar mån-lör och fredagen kanske inte riktigt är så där speciell egentligen så är det ändå något visst med den. Vi slutar träna redan klockan 20 och en hel veckas slit tycker jag kan få belönas även här!!
 
 
 

Höstgarderob

Jag som lever större delen av mina vakna timmar i träningskläder kände ikväll att jag ville drömma mig bort till en mer "normal" klädstil och hittade en hel del av fina kläder som man skulle kunna köpa om man använde den typen av kläder mer än en gång varannan vecka ;) Men drömma kan man ju alltid.... dessa fina kläder kommer från Gina Tricot!

 
 

Lets do this!

Fredagsträning - nu kör vi! 




Fredagsmys!

Jag har planerat för fredagsmyset och är riktigt taggad! Vi slutar träna klockan 20.00 så efter det blir det smalpizza med köttfärs på tortillabröd och till dessert blir det lösgodis som jag köpt i bageriet idag :) man betalde 5 cent/bit och fick inte plocka själv - de har en del att lära de där fransoserna!! Men innan detta blir verklighet ska jag ta mig igenom en träning först :)


Intervallträning

Idag så har vi ingen morgonträning då det är dagen innan match och vår tränare vill spara lite på oss inför matchen. Men jag är fortfarande inte spelklar så jag har verkligen ingen anledning till att vara pigg och fräsch klockan 20.00 imorgon kväll. Så därför tänkte jag att det kunde vara en perfekt start på dagen att köra lite morgonjogg i form av intervaller. Jag hittade ju en fantastisk träningsanläggning i parken vid vårt hus så det var där jag tänkte köra på löparbanorna idag. Dock var de upptagna av skolelever men fanns en annan bana jag kunde springa så det var ingen fara på taket. Tänkte dela med mig av mitt träningsprogram här:
 
Uppvärmning
- 6 min jogg i lugnt tempo
- Stretching & uppvärmning med löpskolning, squats, utfallssteg
- 4 stegringslopp + jogg (totalt 400m)
 
Intervallträning
- 1 varv på löparbanorna (400m) innan skoleleverna tog över och jag flyttade mig till planen runt en mindre fotbollsplan och körde följande:
- 5 x 1,5min löpning med 1,5min vila mellan intervallerna. I vilan är det gång, jogg, skaka loss för att bli av med den värsta mjölksyran
 
- Avslutade med plankan i 30 sek intervaller, från en position direkt till en ny: rak - sido - sido - rak
- Stretching och sedan promenad hem
 
Det som är praktiskt med intervallträning är att det är effektivt, tar inte så lång tid och man får upp puls direkt och svettas som en gris. Förr oss volleybollspelare är det dessutom bättre att köra intervaller då långdistanslöpning gör oss sega och vi tappar en del av explosiviteten som är så viktig för oss.
 

Skön stretching i morgonsolen efter avslutat pass
 

Always look on the bright side of life

 

Dagens lunch - Tonfiskbiffar

När man tränar mycket är det viktigt att få i sig protein och jag är ganska dålig på att ställa mig och tillaga ex fisk så därför är tonfisk i burk en av mina favoriter. Dock tycker jag det är svårt att vara kreativ med recepten kring tonfisk och brukar oftast bli samma tonfiskpasta eller tonfiskröra. Därför blev jag jag nyfiken när jag hittade ett recept på tonfiskburgare så detta testades idag och måste säga att resultatet blev över förväntan!
 
- 1 burk tonfisk (olja eller vatten spelar ingen roll)
- 1 ägg
- 3-4 msk mjöl
- kryddor (jag körde på salt, peppar & paprika)
 
Blanda ihop allt och gör sedan 3 burgare som du steker. Börja på ganska hög värme så de får fin stekyta och sänk sedan värmen. Jag åt detta tillsammans med en stor sallad och lite smaksatt creme fraiche - fantastiskt gott och nyttigt :)
 
 

Practice

Dags för fotografering och kvällsträning som innebär 2 timmars spelträning - kan nog bli en bra kväll det här!

 

Bra onsdag!

 
De där onsdagarna är det något heligt över, var likadant i Vannes förra året och det är fantastiskt och alldeles underbart att få ha en sådan dag mitt i veckan!
Igår började vi dagen med en galet rolig träning, och det kändes som att vår ryska tränare kände på sig att efter tosdagens två mördarpass behövde vi få ha lite roligt och inte bara blänga på varandra och svära inombords, haha.. Hon hängde upp presenningar över nätet och sedan körde vi träningen på det sättet. Vi värmde upp på vanligt sätt i par men vi såg ju inte vår partner så det krävdes en hel del kommunikation för att få det att få fungera. Sedan körde vi baggerkrig, småspel och avslutade med lite mer seriöst kring serv-/servmottagning. Vi har nog inte skrattat så mycket på hela säsongen och just i nu läget behöver vi kunna få möjlighet att skratta tillsammans också så det var toppen :)
 
Sen blev det som jag redan berättat om ett besök hos fysion - underbara fysio!
 
Kvällen spenderades sedan hemma hos Geri och Ioana dit vi hade köpt med oss sushi så det blev en riktig festmåltid med sushi framför herrarnas EM-kvartsfinal mellan Bulgarien och Tyskland. Till Geris stora glädje så vann Bulgarien med 3-1 så nu laddar vi för semifinal!! När Ioana sedan försöker beskriva en rumänsk dessert hon ska göra och vi alla enas om att det är kanlebullar hon ska göra så är ju lyckan total. Doften av nybakade kanelbullar var ju bara pricken över i:et :) Dock tyckte min mage att två stora bullar var liiite för mycket så blev lite lätt illamående där på kvällen men det var det helt klart värt, haha.. 
 
Summan av allt det är helt enkelt att det var en bra onsdag, punkt slut.
 
 

Burn

Strike the match, play it loud, giving love to the world

 

Besök hos fysion

Idag efter tr'ningen åkte jag och Micsha iväg till vår fysio för en osteopatbehandling. I Frankrike pratar alla om osteopater och det känns som att var och varannan människa går till en med jämna mellanrum. Jag hade inte riktigt hört talas om det innan jag kom hit men upplevelsen och beskrivningen jag har fått är att de jobbar med hela kroppen - allt ifrån skelett till inre organ och där i mellan även muskler, leder etc. Vår fysio är sjukgymnast i grunden och har sedan specialiserat sig mot idrottare och sedan med erfarnhet och vidareutbildning även tagit in delar av osteopati i sin behandling. Där har vi en kort förklaring av vad som väntade oss!
 
Jag var först ut och ville kolla båda mina fotleder och i vanlig ordning även min rygg. I början av säsongen här så fick jag en skada då min vänstra fotled låste sig och jag fick känningar av detta igår så därför ville jag kolla upp det. Han knäckte fotlederna, tårna, kollade rörligheten i fotlederna och tyvärr blev diagnosen att mina fotleder är så förstörda av tidigare skador + belastning att han vill att jag nu tränar och spelar med fotledsskydd på båda fötterna. Han beskrev det som att om jag är ofokuserad och trött i musklerna så riskerar jag att skada fotlederna och att även få frakturer på de mindre benen i foten så jag skall fundera kring detta och även sno en av våra balanskuddar så jag kan träna upp småmusklerna runt fotlederna ännu mer.
Ryggen är ju ett vanligt problem hos mig och jag är ofta sne i bäckenet, så även idag. Men dock i motsatt riktning jämfört med förra veckan. Så det blev en del justerande från bäckenet och upp i nacken och nu känner jag mig som en ny människa med en lycklig kropp :)
 
Nästa onsdag, samma tid är vi inbokade för nästa möte och får jag problem med fotlederna innan dess var det bara att ringa och komma förbi för en check-up, man kan ju inte annat än älska vår fysio! Jag fick även ett stort fett OK för mina löpatrskor så nu ska jag ut och promenera och springa i mina nya, fina ROSA skor - lyckligaste tjejen i stan just nu!!
 


 
 
 

I am a champion and you’re gonna hear me roar

Det måste ju vara något speciellt med oss volleybollspelare på elitnivå och ibland undrar jag om vi verkligen har rätt antal hjärnceller eller om det är något genetiskt som skiljer oss från andra människor. Detta var något jag började tänka på efter träningen då jag kände mig som en urvriden disktrasa och hela kroppen gjorde så galet ont. Här är bara några exempel som stödjer min teori om att allt inte riktigt kan stå rätt till i huvudet på oss:
 
- Som volleybollspelare gör vi hundratals hopp varje träning och vid varje landning får vår kropp ta emot en belastning på 11x vår egen kroppsvikt vilket i mitt fall är över 700kg
 
- Vi ställer oss frivilligt för att försvara ett anfall som ger oss blåmärken på armarna efteråt
 
- Vi kör försvarsövningar till vi får andnöd
 
- Vi tränar varje dag med en kropp som gör mer eller mindre ont och när tränaren frågar hur det är så svarar man glatt "det är bra, jag kan hoppa mer!"
 
- Vi kör fysträning till magmusklerna krampar, armarna domnar bort och benen känns som två betongpelare
 
- Vi längtar som barn på julafton till veckans inplanerade osteopatbesök då ryggen knäcks, man får massage, ultraljud och behandling med elektricitet
 
Men det som kanske är mest imponerande är att vi trots allt detta har ett minne som en guldfisk och står där lika glada inför nästa träningspass och är taggade på att få göra om allt igen och smärtan och tröttheten från förra passet äör som bortblåst. Detta innebär att vi trots allt älskar sporten och det vi gör, den adrenalinkicken man får av att spela jämna matcher, vinna den där viktiga poängen och strävan efter det perfekta spelet drar oss hela tiden framåt - det om något är häftigt!
 
 
 


Allt det där ovan är ju ändå så värt det när man får lyfta bucklan och fira framgångar med sitt lag!!

 
 
 

Nya inlägg

Varit och fixat nya inlägg idag och om en vecka får jag hämta hem dem - tummen upp för det!
Nu är det snart dags för kvällsträning och min gissning är att det blir mycket spel då vi förmodligen är fullt lag ikväll. Så trots att kroppen har börjat jävlas en del på eftermiddagen så är det bara att bita ihop, köra gärnet och satsa på en grym träning - let's do this! 




Grymt!

Grym morgonträning idag - ibland är man bra nöjd med sitt jobb alltså!

 

Tjatig?

God morgon tisdag!

Tycker på något sätt det känns som att mina inlägg börjar bli lite lätt tjatiga och jag vet inte riktigt vad som ska ändras för min vardag är ju inte den mest variationsrika då jag och de flesta andra elitidrottare är något av jättebebisar allihopa: vi äter, sover, tränar och blir det inte som vi är vana vid eller på det sätt som vi vill så blir det ett väldans liv - därav mitt något rutinbaserade liv just nu!

Den här morgonen vaknade jag upp med en härlig träningsvärk från gårdagens gympass :) Raka marklyft, frivändingar och bänkpress brukar ju ge galet med träningsvärk och den är på god väg att kicka in kan jag säga!Idag är det träning 12.00-13.30 och 20.00-22.00 och där i mellan skall jag till läkaren osm fixar mina inlägg. Ingen aning om vad dagens besök handlar om då han gjorde avtryck i torsdags och jag inte får mina inlägg förrän vid nästa besök men, men, något vettigt hoppas jag att han kommer göra iaf :)
 
Någon som har något önskemål om vad bloggen kan innehålla? Något ni är nyfikna på om livet i Calais? Eller något helt annat? Fråga på så ska jag se vad jag kan göra!
 
 

Nya skor?

Utanför Calais, precis bredvid stället där vi gymmade idag så ligger vår stora outlet, typ som Freeport och med en massa butiker med bra outletpriser. Jag är på jakt efter nya löparskor och promenerade in i Asics butiken och styrde mot herrhyllan. Ingen framgång där men gick då vidare till dammodellerna bara för att drömma mig bort till rosa skor och härliga mönster som jag inte minns när jag hade senast.. Och då plötsligt uppenbarade sig min modell av löparskor i rosa, i storlek 44 och lyckan var total!! Provade dem och dansade runt där i butiken med världens största leende på läpparna :D
När jag skulle betala byttes dock leendet ut mot en fundersam min då försäljaren sa att om jag hade inlägg som byggde upp min hålfot så rekomenderade han skor som var neutrala, alltså utan pronationsstöd på insidan för han menade då att det skulle bli "dubbelt upp". Jag har aldrig hört detta innan och dessutom spelat med den här modellen av skor sedan november 2011 och med den här typen av skor sen tiden i Sollentuna, alltså i över 7 år :S Men tänk om det är skorna som bidrar till min onda ländrygg, mina ömma fötter och mina knäproblem som kommer och går - hemska tanke! Jag bestämde mig ändå för att köpa skorna och ta med dem till min läkare som fixar inläggen i morgon och prata med honom och prata med vår fysio på onsdag när jag ska dit för att se vad de säger. Om de säger att det är en dålig skor för mig så är Erika första på tur att köpa dem så det är ingen större skada skedd förutom att jag kommer sakna mina fina rosa skor..... Någon av er läsare som har kunskap inom detta eller hört något liknande?
 

Här har vi de fantastiskt fina, ROSA, skorna <3
 

Awsome!

God morgon måndag!
 
Idag väntar en dag som jag är riktigt taggad på och det är härligt att vakna upp till en måndag och känna på det sättet. För det första har jag alltid cravings på min frukost när jag vaknar på morgonen, bara det är ju härligt att man kan vara så taggad på havregrynsgröt och knäckebröd ;)
Klockan 10 kör vi ut mot gymet och kör en timme där, har tänkt mig e bra uppvärmning med både stångvärmning + program och sedan får det bli frivändningar, marklyft en del överkropp och så avslutar jag med ett mördarpass för bålen - taggad är bara förnamnet!!
Sedan tänkte jag och min roomie spendera några timmar i shoppingcentret, även om vi inte behöver något särskilt så är det alltid roligt att gå runt och prova kläder, fönstershoppa och inspireras till framtida inköp. Ikväll klockan 20-22 köttar vi sedan veckans första bollpass och tror inte vi blir så många ikväll men vi ska säkerligen få svettas och jobba hårt ändå!
Nu kör vi igång världens bästa måndag people!!!
 

För två månader kunde en måndag spenderas med de här två stjärnorna - också grymt!!
 

Dream on...



Välkomna hem till oss!

När frågan om jag inte kunde ta foton och visa upp min lägenheten kom så insåg jag att jag har bott här i fyra veckor nu och inte visat upp den ännu - skäms på mig!
Vi är nöjda med allt utom vårt vardagsrum som är ganska tomt men vi satsar på att få upp gardiner och något på väggarna inom kort och då blir det nog mer hemtrevligt :)
Så nu är det bara för att säga - Välkomna hem till oss!



1) Hallen med vår kreativa lösning för klädhängaren - tur vi är långa! 
2) Badrummet med vårt älskade badkar! Toaletten är i ett seprat rum, bakom dörren på bild nr.1
 


3) Från hallen kommer man in i mitt rum
4) Mitt rum med gröna väggar, turkosa gardiner & klistermärken på väggarna - ja, jag bor i barnrummet!
 

5) Min nya säng som är fantastisk skön och min favorithörna vid den vita byrån 
6) "Garderob", fotovägg och skrivbord
 


7) Mellan hallen/mitt rum/badrum finns kök och vardagsrum och sen kommer man in till nästa del av lägenheten där vi bland annat har en låst dörr - ingen som vet vad som finns där bakom :S
8) "Stinky room" för svettiga kläder men som också kan göras om till gästrum
 


9) Erikas rum
10) Inblick i köket som är något av det bästa i hela lägenheten och det är öppet in till vardagsrummet vilket är jättetrevligt!



11) Köket från en annan vinkel
12) Vardagsrummet sett från köket och om man går till höger så kommer man till "min del" av lägenheten och går man till vänster kommer man till "Erikas del". Perfekt att kök och vardagsrum är i mitten så vi har lite privat känsla när vi är på våra rum - man hör liksom inte ens varandra när man pratar i telefon eller kollar film om vi är på våra rum med stängda dörrar - tummen upp för det!
 
 
 

Brunch

När man bara har en ledig dag i veckan när man inte behöver planera in vilken tid man ska äta frukost för att kunna träna, vad man äter till frukost för att orka hela träningen etc så lever jag efter mottot att fukosten på den lediga dagen skall vara speciell. Idag tvingade jag mig själv att ligga kvar i sängen till 10.30 (även om jag vaknade vid 9-tiden) och sedan slog jag till med brunch och frukostfilm i form av "Friends with benefits"! 
Det som stod på dagens brunchmeny var:

- Blåbärssmoothie
- Grönt mintte
- Fruktsallad med kiwi, plommon och vindruvor
- Äggröra
- Nybakade scones med ost, marmelad och honung



 

Stella Calais-Sens: 3-0

Precis som rubriken säger så vann vi säsongens första match och jag är väldigt stolt över mina lagkamrater som kammade hem 3 poäng igår kväll. Eftersom det var första matchen på min nya hemmaplan så hade jag ingen aning om vad som väntade men det visade sig blir riktigt bra :)

När min roomie gjorde sig redo med matchtröja, packade träningsväskan och fixade matchfrisyren så satte jag på mig smycken, boots och kavaj - en något annorlunda uppladdning, men men. Begav av oss mot hallen där det blev lite snack innan matchen och sen en något rörig uppvärmning och klockan 19.00 var det äntligen dags för matchstart! Vi krossade dem i första set med 25-13 och även andra set var ganska bekvämt då det blev 25-19. Sen kom den hatade 10 min pausen och jag som inte hade något bättre för mig räknade ut att de tagit 6 poäng mer i andra set jämfört med första och skulle det fortsätta innebar det att motståndarna skulle ha 25poäng i tredje set (gäller att hitta nått att roa sig med när mani nte får spela...).... Tjejerna inledde starkt med en 5-0 ledning med tappade sedan pga mycket egna misstag och vi låg riktigt illa till i slutet.. plötsligt stod det 25-25 men när Mischa vann ett anfall och motståndarna slog ut matchbollen så var lyckan totalt, vi vann sista set med 27-25 och matchen med 3-0!! Jag fick alltså rätt, motståndarna tog 25 poäng i sista set men vad gjorde det när vi tog 27? ;)
 
Efter matchen blev det lite vanligt mingel och sedan festade vi till det på baguette och öl. Ingen riktig middag som vi hade i Vannes men det gjorde inte så mycket, innebar snarare att vi kunde bege oss hemåt tidigare :)
Resten av kvällen spenderades hos två av tjejerna där vi firade segern med öl, sangria, snacks och "never ever have I ever" - en lyckad kväll helt enkelt :)
 


1) Erika & Ivana poserar 2) Claire, Ivana, Kloé & Matilde
 


3) Tränaren Lilia håller tiden på uppvärmningen 4) Geri in action



5) Kollektiv uppvärmning 6) Line up och redo för matchstart!!
 
 
 

Matchtröja!

Årets matchtröja och jag är tillbaka som nr 5 :D


Snabbaste pizzan

När man kommer hem en söndag kväll klockan 20.30 efter en hel helgs turnering och en 4 timmar lång bilresa då finns det varken ork eller inspiration till att slänga ihop en härlig söndgasmiddag. Lyckan när jag fann köttfärssås i frysen och insåg att jag hade tortillabröd och riven ost hemma var total. För det är en det enda du behöver för den här pizzan.
 
Köttfärspizza
- Köttfärs (jag hade rester från köttfärssås men det går lika bra att steka upp köttfärs och krydda den)
- Tortillabröd
- Riven ost
--> Lägg tortillabrödet i en pajform, lägg på köttfärsen och toppa med riven ost. In i ugnen till osten har smält och sen är det bara att njuta av den enklaste och snabbaste pizzan!
 
 

Matchdag!

Att vakna på lördagsmorgonen och inse att idag smäller det, idag är det dags för den första matchen i serien, DET är en speciell känsla som jag aldrig kommer bli för gammal eller rutinerad för att känna. Det är alltid lite fjärilar i magen innan första matchen för säsongen och särskilt när den skall spelas med ett nytt lag i en ny klubb!
Igår hämtade vi våra matchtröjor och jag måste säga att jag är helnöjd med hur de ser ut! Bjuder på ett kollage av mina 4 senaste säsongers matchtröjor, min favorit är helt klart den första tröjan jag hade i EVS säsongen 09/10 med ett stort leende på magen - vilken är er favorit?
I eftermiddag blir det fotografering på nya matchtröjan - spännande!!
 
 




 
Den bästa tröjan av dem alla - landslagströjan!
 
 

Cirkelfys

Eftersom jag inte är spelklar och inte har något att vara pigg för eller i form för så har jag bestämt mig för att kötta en massa extra fys och cardio nu i två veckor. Så idag hakade jag på ett cirkelfyspass på vårt nya gym och det var riktigt bra! Tänkte dela med mig av passet om ni är sugna på att köra ett eget fyspass!
 
* Uppvärmning i form av 20sek arbete + 10sek vila x4
  1) Squats + plankan
  2) Utfallssteg + plankan på raka armar
  3) Sumosquats + sidoplankan
  4) Utfallssteg med hopp + sidoplankan
  - Efter det var det stretching och rörelseträning medan Mike (vår tränare) förklarade övningarna)
 
Sedan var det dags för cirkelfysen som bestod av 11 stationer där vi körde 40sek arbete + 20 sek vila. Vi körde ett helt varv, vilade typ 2 min kanske och körde totalt 3 varv. Dessa övningarna ingick i fysen:
 
1) Ryggresning med gummiband på medecinboll (vet inte hur jag ska förklara den, haha) - man låg på mage på en     medecinboll och drog i gummiband som satt fast runt en stolpe samtidigt som man gjorde en ryggresning
2) Tricepsdips i romerska ringar med gummiband under knäna för stöd
3) Sidoutfallssteg varvat med jämfotahopp in till squat med 5kg sandsäck
4) Hopprep
5) Armhävningar i TMX
6) Köra runt med en "metall-släde" runt en bana
7) Sneda situps med medecinboll
8) Squats på halv bousboll med hopp
9) Statisk magposition med benen upp samtidigt som du har ett rep i varsin hand och skakar typ så att det blir "vågor" på repen (lika omöjlig att förklara som första övningen!)
10) Höftlyft med 7kg med.boll mellan knäna och fötterna på en trälåda
11) Friväning med överstöt med 2x8kg kettlebells
 
Det var ett riktigt bra pass både för cardio och för olika muskelgrupper så nu känner jag ordentligt mör i kroppen och det är en underbar känsla!!
 

Övning 9 fast vi satt på golvet med benen upp men här ser ni repen jag pratar om iaf :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Ugnsbakad pestolax

Hittade det här receptet online men som vanligt så ändrar jag lite beroende på vad som finns hemma och vad som erbjuds i de franska mataffärerna (får improvisera en aning då utbidet inte riktigt är som i Sverige). Det här blev helt klart en favoritmåltid!
 
Det här behöver du:
- Laxfile i portionsbit (de som finns i 4-pack i frysdisken körde jag på)
- Pesto (jag köpte en pestosås som är till för pastasås tror jag)
- Riven ost
- Sötpotatis
- Salt & peppar
- Sallad (ta vad som finns hemma och blanda ihop till en god sallad)
 
* Tina laxen och lägg den sedan i en ugnssäker form. Salta och peppra innan du täcker ovansidan med pesto. Strö över riven ost.
* Skala sötpotatisen (kan även ätas med skalet på) och skiva i tunna skivor. Salta och peppra och lägg den bredvid laxen i en ugnssäker form. 
* Tillaga detta i ugnen ca 15 min
* Blanda ihop en härlig sallad och servera till
 
Är en fantastiskt lättlagad lunch som sköter sig själv - perfekt att stoppa in i ugnen och sen hoppa in i duschen efter träningen så är lunchen färdig när du är färdigduschad!
 
 
 

Fight!

Tålamod är veckans ledord - let's fight for that! 




SAKNAR

.. att komma ut till stallet klockan 06.00 och mötas av tystnaden, morgontrötta hästar och rida ut genom åkrarna när morgondimman fortfarande ligger tät
 
.. att sitta på klipporna i Tylösand en lördagkväll, äta sushi och prata om livets alla frågor med en av mina bästa vänner
 
.. att dricka morgonkaffe i solen på verandan tillsammans med mamma & pappa 
 
.. att dansa på schlagergolvet tills solen går upp och gå barfota hem genom sommar-Halmstad
 
.. att sjunga med till sommarlåtarna på en Gyllene Tider konsert och samtidigt ha fantastiska vänner runt omkring sig
 
.. att rida ner till campingen och köpa godis, skratta åt galna kossor och njuta av havsutsikten längs med vägen
 
.. att sitta på altanen till solen går ner, äta grillat, dricka cider och njuta av en alldeles perfekt sommarkväll
 
.. att springa ner till sjön klockan 01.00 på midsommar för att ta ett kvällsdopp 
 
Missing someone/something is your heart´s way of reminding you that you love them/it!
 
 


Bilder från de senaste dagarna



1) Promenerade ut ur Calais i måndags 2) Kärt återseende av stranden efter en helg i inlandet
 


3) Vår starka libero i gymet 4) Ett favoritcitat och Erika som poserar i gymet



5) Cupcakes på ingång 6) Lyxfika fick ställa upp som tidsfördriv vid inställd träning
 
 
 
 

Bananpannkakor - favorit i repris!

Först ut bland recepten är mina absoluta favoriter - bananpannkakor!

Förra veckan hade jag lite tid över så gjorde pannkakor och frös in vilket jag var oerhört tacksam över i måndagskväll när jag kom hem från träningen kl 22.00 och var tokhungrig och allt för trött för att laga något. Jag tycker bananpannkakor är perfekt mat att äta efter träningen, särskilt om det är sent då det inte är så "tung mat" och jag sover utan problem efter en sådan måltid :)
 
Recept på dessa godingar:
 
Pannkakor
2 ägg
1 banan
- Mixa det till en slät smet och stek i lite smör/olja
 
Sås
Grekisk yoghurt/kvarg
Frysta hallon/blåbär
Vaniljproteinpulver/Vaniljsocker
- Blanda allt och välj själv om du vill mixa det till en slät sås eller om du vill ha bärbitar i
 
Fruktsallad
Melon
Vindruvor
Persika
Plommon
Kiwi
- Det var det jag hade hemma :)

Dessa pannkakor är också väldigt goda med jordnötsmör till - och köper ni ekologiskt, osaltat så är det faktiskt ganska nyttigt också!
 
 

Underbara måltider!

Fick kommentaren igår att jag bara lägger upp bilder på vad jag äter på min Instagram och det stämmer nog ganska bra men det är ju så roligt att ha tid att laga mat, leta recept och njuta av en massa nya godsaker hela tiden :) Tänkte dela med mig av en hel del här på bloggen också, och testar ni recepten får ni mer än gärna kommentera och säga avd ni tyckte och har ni några recept som bara måste testas så hör av er - jag testar gärna!!
 
 
 
 

Fitness

Idag kickar vi igång dagen med ett fitnesspass och det här citatet får vara mottot för det!!




Minnen

Framkallade ett helt gäng fantastiska sommarbilder idag. Fick bli i svartvitt då jag och min roomie bestämt oss för att ha en fotovägg i vardagsrummet med personer, stunder och minnen som begtyder något extra för oss och som känns bra att kunna titta på när man saknar någon eller något lite så där extra mycket helt enkelt <3






 
 

 
 

Crossfit...

Idag är det onsdag och det är sjukt hur snabbt veckan går när man är ledig på måndagen, nu är man liksom redan halvvägs genom veckan :)
Det som står på dagens schema är att klockan 10-11 så ska vi köra ett crossfitpass och efter det mellan 12-14 väntar ett volleybollpass. Förra året körde vi två crossfitpass i Vannes och det var bland det jobbigaste jag någonsin gjort så jag ser inte direkt fram emot dagens äventyr :S Astmamedecinen åker iaf med, minns allt för väl problemen med andningen som uppstos förra gången och det ska inte få hända igen!
 
Eftermiddagen tror jag att jag ska spendera inne i centrum (om det inte ösregnar) för att framkalla lite foton och handla grejer för att kunna göra cupcakes ikväll. När man inte är spelklar så får jag trösta mig med annat helt enkelt!
 

Håller tummarna iaf!

 

Promenad!

 
Aktiv vila skall ju vara bra så igår fick det bli en rask promenad i stormen och jag tyckte då att den rundan kändes bra mycket längre än 5km - skyller nog på vinden :S
 

Tråkigt besked :(

Igår kväll fick jag beskedet av min tränare att jag klubben precis fått information från det franska förbundet att jag inte är spelklar. Detta innebär att jag inte får spela de två första matcherna för säsongen och kommer alltså inte spela match med mitt lag förrän 5:e oktober, tidigast. I nuläget har vi ingen aning om varför och klubben + min agent jobbar för fullt med att ta reda på vad som gått fel och vad som skall gäras för att lösa det. 

Jag är förstås besviken och ledsen över situationen och skulle helst av allt bara vilja åka hem i 2 veckor och komma tillbaka när allt detta har blåst över men jag tror tyvärr inte att det är möjligt. Det är väl bara att bita ihop, hitta en stor dos tålamod och försöka hitta andra meningsfulla saker att fylla dagarna med helt enkelt!
 

Önskar jag kunde åkt hem och ridit ett pass på den här stjärnan för att rensa tankarna... 
 

Lätt lunch



De dagar vi inte tränar så blir jag inte lika hungrig och efter min stora frukost runt 11-tiden så fick detta bli min lunch idag (blir ett äpple till efterrätt också!).
Är tonfisk mixat med avokado, paprika, crème fraîche och lite kryddor till. Lade min röra på riskakor och toppade med tomater - voila, lunchen är serverad! Var en form av ett av recepten med tonfisk som jag fick av Anita idag, tusen tack :)

Kärt återseende :)

 
 
 
Fick träffa några av mina lagkamrater/tränare från förra året och jag trodde inte att jag saknade dem så mycket men det insåg jag att jag gjorde. När man träffar människor som man spenderat så mycket tid med, upplevt så mycket med och haft både med- och motgångar med så inser man att amn ändå har kommit varandra ganska nära! Var ett kärt återseende iaf och jag saknar dem redan!!
 
 

Turnering

Fullt upp med turnering hela helgen - hörs imorgon när vi är hemma igen!


Morgonstund har....

Idag ringde väckarklockan 07.30 och jag hade kunnat slänga den i väggen så trött var jag. Att jag i somras gick upp kl 05.00 flera dagar i veckan kändes just där och då oerhört avlägset måste jag säga! Men det är väl det som en än gång visar att man är en vanemänniska och det gäller att ha det i åtanke när förändring är på ingång. 
Anledningen till den här tidiga morgonen var att det var volleybollskola i den stora sporthallen idag och vi skulle vara där mellan 08.30-11.30. Vi hade två grupper och jag jobbade tillsammans med Mischa, vår tjeckiska som pratar perfekt franska så hon skötte snacket i första gruppen. Till andra gruppen tyckte jag att det var dags för mig att ta mig i kragen så jag tog en grupp och förklarade för dem att jag var från Sverige och bara pratar lite franska men det gick kalasbra och de förstod riktigt bra - stolt över mig själv! Var ganska intensiva timmar där med massa barn och massa ljud så vi däckade ordentligt när vi kom hem sen... 
 
Eftermiddagen innebar ett besök hos fysion där jag fick massagen från h*elvetet igen men dock ett klartecken för träning ikväll vilket gjorde min dag så mycket bättre :) Han bokade en tid för att göra nya inlägg också, så torsdag nästa vecka ska jag dit. Han är inte helt nöjd med hur mina fötter ser ut och jag kan bara hålla med så nu hoppas vi att nya inlägg kan få min rygg och höftböjare att må en aningens bättre - håll tummarna!
 
Humöret steg sedan ännu mer när det blev en skypedejt med saknade vänner i Mölndal!! Blev en uppdatering kring livet där och grabbarna visade mig leksaker, hur man spelar volleyboll och massa mer. Avslutade det samtalet med en massa slängpussar genom datorn och nu är det inte mycket som kan få mig på dåligt humör idag :D
 


Älskade vänner <3
 
 
 

En dag som alla andra dagar

Sovmorgon - PLL - frukost i soffan - storm - kallt - grönt te - kolla på träning - Yarislaf - underbar lunch - match från Ryssland - choklad - fysio - massagen från h*elvetet - fransk radio - kaffe - äppelpaj - EM - pizza - skype med M&P - herrmatch - kolasnören - läskig hund - chokladte - skratt - höst - en onsdag i mitt liv... 
 
 

Här bor jag :)

Har ny testkört adressen och brev både från Sverige och Frankrike kommer fram, våra namn är på ringklockan vid  ytterdörren så nu känns det fritt fram att släppa adressen till er här också! Detta innebär alltså att ni när som helst kan komma och hälsa på oss, vi bjuder på kaffe och croissanter :)
 

Andréa Jacobsson
28 Avenue de l´Esplanade Jacques Vendroux
62100 Calais
FRANCE

 

 


Trist :(

Skadad och besök hos fysion väntar kl 15.15 - hoppas på goda nyheter!!!


Internet!

Då har vårt kära internet äntligen börjat fungera och vi har fantastiskt bra internet i hela lägenheten så nu är det fritt fram för skypedejter, titta på film online och att ladda upp en massa bilder här på bloggen :)
Detta firade jag med chokladboll och mandelpepparkakor till kvällskaffet - ja, det får bli en kopp kaffe på kvällen för att orka med träningen som idag är mellan 20-22, vilken är en tid som inte är att leka med för en kvällstrött Andréa :S
 
Har egentligen en massa att skriva men måste nog hoppa ur myskläderna och ta på träningskläder för snart är det dags att svettas lite igen - vilken toppenkväll det blir så här en tisdag :)
 

Tänk vilken dröm det var att spela med vår stjärna Muck - önskar jag kunde vrida tillbaka tiden och iaf få ett till träningspass tillsammans med min partner ikväll!
 

Några av de där underbara sommarminnena!

 


 
 
 
 
 

Kloka ord från en klok liten björn


 

På äventyr i Lille

Igår morse fyllde jag termosmuggen med kaffe, tog på mig bekväma skor och packade väskan för dagens äventyr som innebar ett besök på IKEA och en eftermiddag i Lille. 
Fyra tappra spelare orkade sig upp tidigt en lördagsmorgon och med hjälp av den rumänska gps:sen tog vi oss snabbt och smidigt till IKEA som ligger ca 10 mil bort. Blev en hel del shopping där (får visa med bilder en annan dag) så som klädstång, matta, ljus växter m.m. Självklart shoppade jag även loss i matbutiken och köpte kaviar, chokladbollar, knäckebröd m.m - lämgtar till jul då man kan shoppa både julmust och lussebullar :)
 
Eftermiddagen spenderade vi sedan i Lille som är en relativ stor stad med mycket studenter, bra shopping, mycket uteserveringar etc. Åt lunch på en mysig restaurang innan det blev lite shopping i ett enormt shoppingcenter - kommer helt klart att åka tillbaka dit :) 
Sedan var det dagens stora höjdpunkt: Fikadejt med Johanna!! Efter hennes fantastiska beskrivning "vi är på en stor gata med massa människor" så hittade vi varandra och det blev kramkalas. Var typ svårt att prata svenska i början, man är inte van vid att prata svenska så "face to face" med folk längre, det är läskigt hur snabbt man vänjer sig av med det :S Blev en mysig pratstund och vi insåg att vi bor ju väldigt nära varandra så vi kan ses i Lille, eller hemma hos varandra vilket är så fantastiskt att kunna göra :)
 
Efter dagens äventyr var det fyra slagna hjältar som kom hem till Calais efter en 11 timmars utflykt men då var det bara att ladda om för fest. Dock blev det ingen födelsedagsfest som planerat pga av missförstånd (skyller på språket :P) men vi drack drinkar och skrattade till efter midnatt innan vi kraschade, trötta och nökda efter en lång dag!!
 
 

Första träningsmatchen

I fredags klockan 18.00 var det dags att samlas vid rådhuset för att åka iväg för vår första träningsmatch. Efter att vår ryska tränare haft något svårt att hitta oss (hur svårt kan det vara att hitta 10 spelare på en typ öde parkering, haha!?) så styrde vi söderut mot Harnes. Väl på plats blev det en rörig uppvärmning på kortplan, inservning på stor plan och sen var det plötsligt dags för matchstart!
Vi förlorade första set med typ 28-26 och sen vann vi förljande tre set med jämna siffror. Vi spelade ett femte set bara för att vi kunde men då hade vi nog checkat ut mentalt så vi förlorade det med 15-12.

Matchen var väldigt svängig, vi spelade stundtals helt okej och stundtals så fruktansvärt dåligt. Eftersom vår coach fortfarande är frånvarande (för tillfället hemma i Holland för fler läkarundersökningar) så saknar vi spelsystem och det känns mest som vi är 6 spelare som kör sitt eget race på plan än ett lag som kämpar mot samma mål. Förhoppningsvis kommer tränaren tillbaka i veckan och kan följa med oss på helgens turnering. Då har vi tre matcher att spela och det är en perfekt träningsmöjlighet för oss!
 
 
Vår libero Kloé in action!

Sorry!!

För dålig uppdatering men imorgon har jag en helt ledig dag som ska tillbringas här hemma så då kommer uppdateringar om matchen igår, besöket på IKEA/Lille idag och även kvällens festligheter... hoppas ni har tålamod!?
 
 

Morgonjogg

Idag var jag duktigt trött och sliten när jag vaknade men lyckades överlista känslan och gav mig ut på en löptur, vilket jag är väldigt nöjd över!
Sprang ner till stranden, sen bort en bit på stranden, stretchade, kröde lite fys och sedan joggade jag tillbaka längs med stranden. Innan jag svängde hemåt passade jag på att kyla ner/isa mina fötter som inte är så nöjda med livet just nu - en ömmande hälsena på högerfoten + en stel fotled på vänsterfoten är det som jag dras med för tillfället. Var väldigt skönt att stå med fötterna i havet en stund!
Promenerade sedan hem, stretchade lite längs med vägen och nu har jag precis ätit en god frukost :)
Slänger in en bilde på dagens löprunda också!
 

staticmap.png

Inte längre än 4km, men var en lagom tur för att väcka kroppen iaf!


Take care


Take care of the one you love,

Take care of the one you need,
Take care of the one who needs you most,
The one far from home, the one that fills your soul.
Take care of the one that holds your hand,
When it's cold.

 

Dubbla träningar i 30 graders värme!!!

Det är precis så svettigt som det låter kan jag meddela!!
Det räcker att man typ funderar på att röra sig i hallen så börjar svetten att rinna, men jag tränar mycket hellre så än i en iskall hall, så jag njuter ändå av värmen :)
Två träningar idag som sagt ochg de flesta är ganska trötta, jag känner mig dock oförskämnt fräsch - har väl den aktiva sommaren att tacka för det, man ska inte underskatta stallarbete, ridning och utomhusträning för det verkar ha gett resultat!

Imorgon är det sovmorgon, men jag funderar på att ta en löptur på stranden, känns som det ger en massa energi så det kan helt klart vara värt det. Sen mellan kl 15-17 kommer en tekniken och installerar vårt internet/tv/fasta telefon så nu jäklar kan vi prata på skype utan störningar + ha internet i hela lägenheten, ååååhhhh vad jag längtar!!
 
Kvällen kommer tillbringas i Harnes för match - spännande spännande!!
 

Det är här man ska vara när det är 30 grader ute!!!!
 

Stranden!

Idag vaknade jag på tok för tidigt, kollade ett avsnitt PLL och somnade faktiskt om - för att en halvtimme senare väckas av vår brutala dörrklocka och där var den sovmorgonen förstörd... Försökte vakna till liv och gick ner till stranden där jag sitter nu, underbart att kunna "vakna" på stranden liksom :)


Franskt mobilnummer!

Eftermiddagens träningspass innehöll en himla massa spel vilket var ofantligt nyttigt för oss men oj vad man inser hur lång väg vi har att gå :S Det kan nog bli riktigt bra men vi är inte riktigt där ännu - precis som en försäsong skall vara helt enkelt :) Blev cirkelfys till uppvärmning och efter det + 1,5 timmes spel var jag duktigt svettig, älskar den känslan!!
 
Hemma väntade ett simkort från FREE på mig så efter lite pyssel med det så är nu mitt franska mobilnr kopplat till min iPhone och mitt svenska till en gammal sony ericsson - lycka på hög nivå. Lyckades dock ändra nån inställning på What´s app så har ni ett franskt nr där så är det jag, hehe :S

Nu blir det ett avsnitt PLL innan läggdags och imorgon är det sovmorgon, börjar inte träna förrän 12 :D


Älskade sommarminne <3
 
 

Svettigt!

Ja idag var det dags att kastas tillbaka till verkligheten med en tränare som drillade oss stenhårt!

Började med en cardioinspirerad uppvärmningsbana med 3 stationer + att vi samtidigt bollade över nätet och bollen fick inte dö. Vi var lagom andfådda efter den uppvärmningen om man säger så! Gick sen vidare till en del bollövningar, anfallsträning, defense och avslutningsvis servmottagning. Var riktigt skönt att få lite mängdträning i anfall så man på något sätt börjar hitta någon form av känsla för det där.. dock har jag en känsla av att tränaren kommer vilja spela med mig på pos 4 i fredagens träningsmatch så det är väl bara att nicka och le så löser det sig :)
 
Har precis ätit en grymt god tonfiskpasta till lunch och ska snart vila och kolla på PLL. Förresten, är det någon som har ett bra recept som innehåller tonfisk så hör av er - älskar tonfisk men är lite dålig på att hotta recept tyvärr.. 
 
 

Bright shining as the sun

Vaknade upp hyffsat förvirrad över vad jag var någonstans då drömmarna jag haft i natt handlade om människor som i allra högsta grad befinner sig i Sverige, så det tog en liten stund innan jag insåg var jag var någonstans och vad som väntade mig den här dagen. 
Det som står på dagens schema är två träningar, vad vi tror innehåller de volleyboll båda två men man vet aldrig. Där i mellan skall det lagas lunch, vi ska hämta vår internetbox (på fredag smäller det, då får vi bra internet, tv och fast telefon, lääääängtar!!), förmodligen slötitta lite på PLL och ta en power nap. Hoppas också att solen tar sig igenom dismolnen så att det kan bli kaffe i parken i eftermiddagssolen :)

Hoppas ni alla får en superhärlig dag!
 
 

Carpe Diem... eller?


Don't stop this train

Don't for a minute change the place you're in


Jag tror vi människor är grymt bra på att antingen leva i det förflutna eller i framtiden och har så svårt för att leva i nuet. Jag vet att jag är EXPERT på just detta. Antingen tänker jag tillbaka på något, minns och saknar personer och händelser och önskar att jag kunde åka tillbaka i tiden och uppleva det igen, kanske ändra på något, ställa någon fråga eller bara vara där och njuta av stunden. Har några sådana guldkorn från i somras och det räcker ibland bara att blunda så är jag där igen. Eller så lever jag i framtiden, längtar, planerar och drömmer mig bort till saker, händelser, personer som jag vill träffa eller platser jag vill uppleva. Men till vilken nytta? Självklart är det fantastiskt att ha härliga minnen att tänka tillbaka på, och framtidsdrömmar och planer man vill uppnå. Men jag vet att jag behöver bli bättre på att leva i nuet och uppskatta varje dag och det som den medför för man kan alltid hitta något härligt och positivt i varje dag. Tror det ska bli min läxa för hösten - lev i nuet och hitta alltid några saker som du är nöjd med efter varje dag, vad säger ni, någon som hakar på idéen?

Sent inlägg...

Förstår inte varför det inte blivit något inlägg skrivit tidgare idag men dagen har väl varit lite upp och ner tror jag så det kanske beror på det... 
 
Började dagen med att inte vakna när alarmet ringer - ni som känner mig vet att det typ aldrig händer!! Vaknade 25 min sent men hann ändå med vad jag skulle, trots att det blev stressigt. HATAR att försova mig, det känns som hela dagen liksom blir rörig pga det :S 
Hade läkartid på morgonen för den officella undersökningen som måste vara gjord och skickas till franska volleybollförbundet innan seriestart. Känns så galet löjligt och något de gör bara för att de måste tyvärr, då det vi gjorde var vägdes, mättes, kollade blodtryck och puls, sen gjorde vi 30 knäböj och han kollade pulsen igen - asså seriöst!?
Efter detta åkte vi hemåt och jag gav mig ut på en löptur längs med havet - fantastiskt trevligt att springa med havsutsikt! Gjorde lite ärenden på posten efter detta och slog mig sen ner på en uteservering och läste lite. Har varit helt fantastiskt sommmarväder här idag :)
Eftermiddagen tillbringades i sängen framför PLL och med lite smågodis - älskar att jag fortfarande har kvar en liten del av Sverige!
Kvällsträning idag, den sista på egen hand, imorgon tar presidentens fru hand om oss! Blev lite rörigt även här men kändes helt okej iaf så vi får väl vara nöjda med det :)
 
På fredag är det dags för första försäsongsmatchen - herregud hur ska detta gå :S
 

Blev pannkakor till middag ikväll :)
 

Promenad i solnedgången

Att promenera ner mot havet i solnedgången, höra måsarna skrika, känna doften av hav, prata om livet och bara njuta av en sensommarkväll - då smyger sig leendet fram helt plötsligt och jag känner mig så där löjligt lycklig inombords, det är som sagt något med havet som gör mig hel!
Bjuder på en bild från en av sommarens härliga kvällar på stranden med fina vänner <3
 

Ta mig till havet och stanna

tills natten blir dag 



Promenad i solnedgången

Att promenera ner mot havet i solnedgången, höra måsarna skrika, känna doften av hav, prata om livet och bara njuta av en sensommarkväll - då smyger sig leendet fram helt plötsligt och jag känner mig så där löjligt lycklig inombords, det är som sagt något med havet som gör mig hel!
Bjuder på en bild från en av sommarens härliga kvällar på stranden med fina vänner <3
 

Ta mig till havet och stanna

tills natten blir dag 



Måndag 2/9-2013

Dagen idag har inte varit särskilt intensvi men jag har hunnit med en hel del ändå :)
Började med en timme på gymet vilket var jätteskönt!! Körde en del rehab för ryggen, och en del för att jobba igenom kroppen så jag är redo för träning imorgon. Nytt på den fronten är att vår tränare skall komma tillbaka på onsdag så han måste ha tillfrisknat fort och imorgon ansvarar presidentens fru för träningarna så det kommer nog bli bra. Skönt att se ett slut på ovissheten kring tränare iaf!
Efter gymet blev det lite shopping, lunch och chill innan vi lämnade av Geri (vår bulgariska) i hennes nya lägenhet. Den var verkligen superfin så hon och Ioana kommer nog få det kanon där när de väl kommit iordning!
På vägen hem strosade jag genom stan, framkallade lite foton, fönstershoppade och njöt av att promenera omkring på egen hand - lite egentid är aldrig fel!!


I eftermiddags blev det även ett skypesamtal med mina saknade föräldrar <3

True love...


A thousand miles seems pretty far
But they've got planes and trains and cars
I walk to you if I had no other way
 
 
 

Oh boy, vilket vackert väder!

God morgon!
 
Har drömt sjukt konstiga saker i natt - tro kanske inte att jag ska kolla på PLL innan jag somnar, det slutar bara med att jag försöker ta reda på vem A är i mina drömmar, läskigt!!

Idag skiner solen här i Calais och vi ska börja dagen med att åka och kolla på Geri´s lägenhet då hon får nycklarna till den idag. Hon är inte helt nöjd med var den ligger så vi håller tummarna för att det är en jättefin lägenhet istället :)
Ska efter det åka och gyma, vi känner att våra kroppar börjar rasa ihop efter några dagars ledighet så det ska bli jätteskönt att köra ett gympass och efter det lite bastu!
 
Resten av dagen är väldigt fri, vet inte riktigt vad som händer men håller vädret i sig blir det nog en promenad ner till stranden - gäller att passa på innan det riktiga höstvädret dyker upp!
 
 
 
 

I´m addicted!

Alltså hur fina är inte de här två?
Även om jag verkligen INTE behöver en ny klocka så är det alltid trevligt att fönstershoppa ;)



"We must use time creatively"
 
 

Fullt upp!

Jag såg att i mitt inlägg från i fredags morse så hade jag lite ångest över att vara kvar här under vår långa ledighet men det skulle ju visa sig vara helt obefogat för jag har verkligen haft fullt upp!!
 
Fredagen började med träning (utan tränare) och vi gjorde ett ganska bra jobb ändå, för att bara vara 7 spelare liksom. Var sen helt sänkt hela eftermiddagen och vilade en massa för att ladda upp inför kvällens festligheter. Blev en rolig kväll som började i lägenheten med öl, musik och tjejsnack för att sedan fortsätta på en pop/rock-bar som ägs av en lagkamrats pojkvän. Livemusik, god öl, bra sällskap och roliga konversationer gjorde det till en bra kväll!
 
Lördagen inleddes med sovmorgon och sen bar det av till shoppingcentret utanför stan. Första gången jag körde bil i Frankrike och det gick riktigt bra om jag får säga det själv! Gick några timmar i en stor outlet (typ som Freeport/Barkarby) och sedan en stund i shoppingcentret. Var så galet stort så vi hann väl se 1/5-del av det tror jag - känns bra inför framtida lediga dagar! Hem och vända för att sedan gå på fotboll som vi blivit inbjudna till. Vi kollade på matchen, hängde i VIP-delen, minglade med sponsorer, träffade vår fysio (som bjudit in oss då han jobbar med fotbollslaget också) och träffade spelarna efter matchen - helt galet hur små fotbollsspelare är, haha!!
 
Söndagen startade på sjukhuset för att hälsa på vår tränare som är inlagd med migrän, så lämnade blommor och choklad (som han inte kan äta men hans fru kanske kan roa sig med den!) men efter 5min orkade han inte mer, men det var skönt att få träffa honom och få hans version om vad som händer och hur han mår på bra engelska och inte genom fransk-engelska med kroppsspråk som hjälp. 
Spenderade sedan dryga två timmar på stranden då det var beachvolleybollturnering så även där träffade vi en massa folk från klubben, hälsade på borgmästaren, träffade herrlaget i volleyboll som också spelar i Pro B (andraligan) och hade allmänt trevligt. Presidenten tog sedan med oss till en fantastiskt vacker utsiktsplats med låååånga sandstränder så där kommer vi hänga i vår :) Man kunde även se England på andra sidan vattnet så nu kan jag skryta med att jag iaf sett England även om jag inte varit där, haha.
Resten av em/kvällen har det blivit PLL, fika, middag med min bulgariska lagkamrat, skypedejt och nu bakar vi smulpaj så det blir nog ett bra avslut på den här dagen också!
 
 

Get the party started!

Girls night out!!

 

A day at the beach

Underbara lediga söndag :)