Där dog datorn...

... Jajamen, det var det som hände idag! Får se om den återhämtar sig, om inte lär det inte bli mycket uppdateringar här, eller iaf inga bilder... Och det lär bli 9 långa veckor till säsongen är slut - suck!!


Träning

Snart dags för morgonträning med de här brudarna - dags att starta uppladdningen för årets tuffaste match, derby på hemmaplan!!

Brist på motivation...

 
Ja, så har det varit den här veckan.. och det är egentligen första deppen jag haft sen jag flyttade hit så måste erkänna att jag klarade mig ganska länge ändå :)
 
Har väl inte varit någon större fara på taket, bara det att cykelturen till hallen har tagit emot lite extra, vetskapen om att kroppen gör ont har varit extra jobbig och saknaden av nära och kära har varit påtagligare än vanligt.
Vet ju att jag har det fantastiskt bra här nere med fina lagkompisar runt omkring mig, ett bra lag, bra tränare och en vacker och mysig stad att strosa omrking i.. men ibland tar det bara emot, och det gör det nog oavsett var man lever och vad man har för sig - sånt är livet helt enkelt!
 
Men idag efter träningen ryckte jag upp mig och tog en tur på stan tillsammans med Anneka och vi hittade ett mysigt fik där jag kunde dricka latte - lyckan var total!!! 
Kvällen har spenderats med egengjord pizza, tv-serier och packande för imorgon bär det av till rivieran och match mot St Rapahel (samma lag som i cup-semifinalen förra veckan). Så avfärd här i från klockan 06.20 i morgon bitti och sen blir det flyg, vila, match, sova, flyg och hemma igen på söndag runt klockan 14.00 - lovely!

 
 
 

CUP-FINAL!

Vilken helg vi har haft :D
Hela upplevelsen började med att vi checkade in på vårt hotell, klagade över att vi fått en 140säng/2 spelare och kände att det är kan ju sluta hur som helst.. Precis när vi accepterat läget så kommer vår tränare och säger att vi checkat in på fel hotell, hur är det möjligt liksom? Kommer till vårt nya hotell som ligger på huvudgatan (det fanns bara en gata) i en liten by där västvärldens första kloster låg, det ni! Bodde i ett familjerum tillsammans emd Anneka och två av tjeckiskorna men vi hade det toppen trots att det bara var en vikdörr in till toaletten. Hela hotellet kändes som ett sånt där ställe man stannar på när man bilar genom Europa, man stannar till över en natt och sen kör vidare nästa dag efter en mysig liten frukost i bistron.
 
Spelade kvartsfinalen på lördagen och vann med 3-0.. var onödigt jämnt i två av seten men vi vann och det var ju det 'ända som räknades! Lite kvalitetstid med Jossan (pratade massa svenska!!!) och Stephen innan vi åkte tillbaka till hotellet. Vi var tillbaka vid 21.45 och 21.57 låg alla fyra i vårt rum nerbäddade i sängarna, haha.. somnade väl en timme tidigare och sov bättre än väntat så jag var nöjd!
 
Söndagen inleddes med "frukost" eller iaf det som fransmännen tror är frukost. En liten baguette, sylt, apelsinjuice och kaffe.. herregud vad glad jag var över att vi åt lunch också innan matchen! Video, lunch och slappetid väntade innan semifinalen mot St. Rapahel. Var en välspelad match med grymma bolldueller och mycket känslor och vi drog det längsta strået och vann med 3-1 och det var nära till tårarna efter matchbollen var inslagen! Vi firade länge och våra supportrar som kommit ner var fantastiska med rosa peruker, trummor och pompoms! Sade hejdå till laget som körde hemåt medan jag stannade kvar!
Kvällen innebar pizza, ölspelet, skratt, tårar, armhävningar, never ever have I ever, SKÅÅÅÅL, massage, musik, vin m.m. Synd att ingen kunde filma oss när vi fem pers låg utspridda på lägenhetsgolvet och gjorde armhävningar - fantastiskt bra regel i ölspelet, haha!
Måndagen inleddes med pannkakor och fortsatte med riktig fika med latte, panini och muffins. Ännu mer kvalitetstid med såväl nya som gamla vänner och vi pratade så mycket svenska så jag till och med har sagt svenska ord till mina lagkamrater idag, haha.. 17.50 satte jag mig på bussen och klockan 23.15 klev jag in genom min dörr trött, sliten men väldigt lycklig över helgen :)
 
Vaknade upp med evenemangsdepressionen från helvetet men efter en dag med fullspäckat schema är jag tillbaka i vardagen och ser fram emot massa saker som händer inom kort!!
 






 

Franska cupen!

Då var det dan före dan och imorgon är det då äntligen dags för franska cupen!!
Det är kvartsfinal imorgon klockan 17.00 och den spelas mot värdlaget Poitiers där Josephine Tegenfalk spelar så det blir ett härligt svenskmöte :) Sist vi möttes, då på svensk mark i elitserien, drog hon längsta strået men imorgon hoppas jag på omvända roller och vinst för oss :D
Om vi vinner är det semifinal på söndag kl 14.00 mot antingen St Raphael eller St Chamond, lag från vår liga båda två. Vi vann mot båda under hösten men cupmatcher är annorlunda och det krävs att vi spelar på topp den här helgen för att få med oss vinsterna, ingenting kommer ges bort gratis här inte!!
 
På söndag blir det kvalitetstid i Poitiers och det skall bli skönt att se lite annat, träffa nytt folk, få prata svenska och bara få känna sig förstådd hela tiden, haha :) Bussen går tillbaka på måndag klockan 17.50 så det är massor av tid som ges!!
 
Uppdateringen kommer nog inte vara på topp under helgen men skall slänga in lite resultat i allafall så ni är uppdaterade!
 
 
Bjuder på lite bilder från träningar, på vår passare som är barnvakt åt vår tränares fantastiskt söta son och på glada lagkamrater :)

Seeeeg....

"Trötthet är bara en känsla" som vår kära Tina Celinder Nygren brukar säga.. är väldigt glad att jag har det mantrat inpräntat i mig sedan långt tillbaka för just nu behövs det!!! Men vi och våra trötta kroppar laddar för cupslutspel i helgen, woop wooop!!

Landslaget 2012

 
Film från landslaget 2012, tittar och längtar lite till landslagssäsongen 2013!!
 
 
 

Måndagens muscul (4/2- 13)

I måndags var jag tillbaka bland de fria vikterna och slapp för första gången på några månader mitt normala konditionsprogram. Kändes lite ovant att få lyfta skrot igen och jag kommer nog sakna mitt konditionspass men jag hoppas på bättre väder och piggare ben snart så att jag kan ge mig ut och springa snart :) Jag tror dock att det bra vädret kommer före mina pigga ben....
 
Träningsprogramet som jag fick var följande:

Uppvärmning: 15 min cykel + coreövningar
 
Alla övningarna gjordes i par där varje par gjordes totalt 5 gånger. På den första övningen i varje par gjorde jag 5 repetioner och på den andra gjorde jag 10 repetiotioner. 
 
1) Ryck + upphopp på stepbräda
 
2) Pushpress + footwork på stepbräda
 
 <---- Pushpress!

3) Bänkpress + flyes på bänk
 
<---- Liggande flyes!


4) Latsdrag + rodd
 
Sen slängde jag in en ömgång med frivänindningar men fick order om att ta det lugnt så maxade inte på dem direkt men skönt att göra dem i alla fall :)

Helgen!

Vilken toppenhelg vi hade alltså! 
Det ena roliga avlöste det andra och det var skönt att få känna att trots att man lever i sin volleybollbubbla så kan det ibland finnas både tid och energi till att faktiskt få leva som en vanlig människa :)
 
Fredagen efter träningen bilade vi ner till Nantes tillsammans med Vanessa. Alltid roliga diskussioner om allt mellan himmel och jord med den tjejen alltså! Spenderade sedan några timmar på IKEA, i köpcentret och på Decathlons stora vinterrea - fantastisk butik! Självklart shoppade vi loss i matbutiken på IKEA och den här gången fick chokladbollar, godissnören, ost, skorpor och chips följa med mig hem :) 
Blev upphämtade av Vanessa igen och sedan spenderade vi kvällen + natten hemma hos henne tillsammans med hennes fina labradortik Mika. Hennes man var på resande fot då de spelade i Paris i helgen så det passade perfekt för oss att få sova där :)
 
Lördagen innebar biltur tillbaka till Vannes, morgonträning och match. Matchen var inget att hurra för men vi vann med 3-0 och det var väl alla glada och nöjda över iaf :) Hemma i god tid och istället för att gå på fest kröp jag och Anneka upp i hennes säng, kollade på film, drack varm choklad och åt goda chips - mumma!
 
Söndagen innehöll en storstädning, plugg, matlagning och självklart förberedelser för nattens stora event - SUPER BOWL!! Anneka stod för den mesta matlagningen men jag hjälpte till med våra fina, fotbollsformade kakor :) Klockan 23.15 blev vi upphämtade av vår bankman och vän Fabien och sedan spenderade vi natten i soffan hejjandes. Det var så sjukt nära att 49ers kom ikapp och vann men Ravens höll undan och vann välförtjänt årets upplaga av Super Bowl. Det var första gången jag såg det och vilken show det var!! Beyonce i halvtid var ju magiskt och det är verkligen ett stort arrangemang det där!!
 
När klockan ringde klockan 09.30 på måndags morgonen efter knappt 4½ timmes sömn var vi väl inte överlyckliga men vi tog oss igenom början av veckan och det påverkade oss inte så mycket trots allt :)
 

Toppen!

Helgen har varit bättre än bra men idag har ögonen gått i kors mest hela dagen så inlägg får vänta till imorgon - hörs då!


Egenrostad musli!

Här kommer då inlägget om min egenrostade musli som är fantastisk god. Jag har ätit den tillsammans med grekisk yoghurt och några bitar kiwi de två senaste dagarna och jag är väldigt nöjd :)

Jag blandade alla torra ingredienser i en bunke. Tog drygt 3dl havregrynsblandning som bas och sedan mixade jag i solrosfrön, pumpakärnor, linfrön och hasselnötter. 
Kokade upp 1dl vatten och blandade med 1msk rapsolja och 1msk flytande honung. Hälde den flytande blandningen i bunken med torra ingredienser och blandade ordentligt. Hällde upp det på en bakplåtsklädd plåt och sedan in i ugnen på 175 grader i ca 40 min. Jag rörde om var 10:e minut för att det skulle bli jämnt rostat. Efter de 40 minuterna hällde jag på ytterliggare ca 1 msk honung, rörde runt och lät den stå inne på eftervärmen i ugnen. Jag haren väldigt liten ugn så därför kunde jag inte göra så mycket men man kan ju utan tvekan göra hur stor sats man vill och blanda i precis vad man känner för :)
Stort plus att man kan köpa väldigt billiga frön, nötblandninhar och grynblandningar i lösvikt här :) Det är det som gömmer sig i påsarna på den första bilden!