God morgon!

Vaknade upp till ett grått ocg ganska trist Calais idag men jag hoppas att det spricker upp under dagen - vill inte spendera 3,5 lediga dagar här om det ska vara tråkväder hela tiden, då får vi fly nån annanstans helt enkelt!!
 
Har börjat få lite ångest över att jag skall vara kvar under hela ledigheten som ändå är ganska lång. Funderade ett tag på att åka hem ändå men sen kände jag att det bara kommer att bli jobbigt att lämna alla där hemma en gång till på så kort tid, kommer nog inte riktigt klara av det nu när jag har börjat komma in i livet här liksom. Önskar att det var lättare att typ åka och hälsa på i Ryssland men det är ju liksom 5 tidszoner bort och ett land du måste ha visum för att komma in i, vadå hej då spontanta week-end resor liksom!!

Men vi får helt enkelt ladda för en grym helg här i stället.. tiden kommer säkerligen flyga förbi och innan vi vet ordet av så är det tosdag morgon och dags för träning igen. 
 
Men innan vi kickar igång vår långa ledighet är det dags för ett morgonpass med volleyboll (och förhoppningsvis en tränare, håll tummarna!)
 
 

spinning

 
Got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind

 

Annorlunda torsdag!

Dagen började med att vi försökte peppa igång oss här hemma för att ta oss iväg mot hallen mot vad vi trodde skulle bli ett vanligt fitnesspass som vi kört nu några förmiddagar i veckan. Men när vi kom dit var hallen låst och det var inte en själ på parkeringen... resten av spelarna droppade in men fortfarande ingen tränare. Efter en del väntan blev det klart att tränaren låg hemma med migrän och istället dök en liten fitness-tjej upp som skulle köra ett testpass med oss. Oh herregud vilken liten energisk människa!!! 
Vi körde en del ben, armar, cardio, bål, kordination m.m. Vi var ju inga stjärnor direkt men hon ska tydligen köra med oss 2ggr/veckan så förhoppningsvis är vi grymma i slutet av säsongen (man måste ju få drömma!).

På vägen hem blev det ett stopp i köpcentret för att fixa internet så nu är det beställt och nästa fredag ska det installeras så om en vecka kommer vi har grymt internet, tv och även en hemtelefon som ringer gratis till alla fasta telefoner i bla Sverige - det ni!
 
Lunch och slappetid försvann snabbt och sen bar det av till fysion igen för återbesök för foten. Erika hängde med som chaufför och med hjälp av vår karta gick det riktigt bra att hitta - hejja oss!
Foten fick OK och det blev massage, el-behandling och avslutningsvis ultraljud innan jag fick instruktioner för kommande träningar (jag följde dem ganska bra på kvällspasset faktiskt!). Vår snälla fysio bjöd även in oss till en fotbollsmatch med laget han jobbar för så på lördag är det vi som sitter på VIP-läktaren och kollar fotboll - inte helt fel!
 
Kvällens planer skulle vara att åka till ett stort shoppingcenter men då tränaren mailat ett program blev det träning mellan 18-20 istället. Sex stycken tappra spelare var vi som körde ett ganska bra repetionspass på egen hand. Tränaren ligger fortfarande hemma och är sjuk och ska t läkaren imorgon så blir ett likadant pass imorgon fm. Önskvärt vore nu att vara fler spelare, ha en andratränare m.m men jag antar att det bara gäller att ha tålamod.....
 
Kvällen avslutades iaf med bananpannkakor och snart blir det ett avsnitt PLL innan läggdags :)
 

Ultraljud på foten får tummen upp!

Onsdagshäng

De här grymma brudarna hängde jag med några timmar igår. Vi promenerade genom stan, stannade till och åt lunch på en mysig resturang och spanade in basketkillar från Bryssel samtidigt som vi han prata matkulturer i Bulgarien, Kroatien och Sverige och skratta en massa.. För att orka med promenaden hem köpte vi glass och storsade hem i solskenet - var över +20 grader här igår så det var riktig sommarkänsla :)
 
 
 

Morgonfys!

Jaha, då var det redan torsdag och idag laddar vi för fys på morgonen och förhoppningsvis ett bollpass även för min del ikväll :) Min fot känns löjligt bra så tycker mest det känns onödigt att åka t utkanten av stan för att träffa fysion men jag gör som jag blir tillsagd så blir alla nöjda och glada! Tänkte dock köra det mesta av fyspasset nu på morgonen ändå - det man inte vet har man inte ont av liksom ;) Och det är väldigt kontrollerat så tror inte jag kommer stuka foten under det passet iaf.

Då kör vi!
 
 

Morgonpromenad till stranden

Idär när jag vaknade och solen sken in genom fönstret tog det inte lång tid för mig att besluta att jag skulle promenera ner till stranden för lite kvalitetstid med mig själv. Jag fyllde termosmuggen med kaffe, packade ner lite bra att ha saker i väskan och promenerade iväg. Stannade på ett bageri och köpte en nybakad croissant och slog mig sedan ner på en bänk vid strandpromenaden. Det var så härligt att sitta där och titta på folk, skriva lite i min bok, läsa lite och bara njuta av havsutsikt och all härlig aktivitet som hände runt stranden. När fikastunden var färdig promenerade jag ner på stranden och tog en massa bilder. När jag sedan gick hem var jag fylld av energi och gick liksom och smålog hela vägen hem och kände mig nästan så där löjligt lycklig. Det är bara att inse att havet och stranden gör mig hel - kommer aldrig kunna bo i inlandet!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Längtar!

Imorgon blir det återbesök hos fysion och sen håller jag tummarna för att jag får köra fullt på kvällen - längtar efter att få toucha boll igen!!

 
 

...

Beautiful Calais!

 
 

1 veckaca

En vecka är precis så länge som jag har varit här nu och det är märkligt hur det kan kännas som jag bott här i en hel evighet samtidigt som det känns som jag precis flyttade hit. Men om man tänker efter så är det ganska vanligt att man åker på semester en vecka och hade det varit fallet så hade jag varit på väg hem just i detta nu. Efter en veckas semester så kan man känna sig ganska nöjd och på något sätt "färdig" med staden man besökt och det känns nästan lite skönt att få komma hem igen. Jag har inte ens fått börja upptäcka Calais, har inte tagit en endaste fika på ett café i centrum, inte promenerat genom parkerna i stan och inte tagit mer än max 10 foton på min nya stad. Jag är inte färdig med Calais ännu på långa vägar, jag har så mycket kvar att få upptäcka och just ikväll känns det helt fantastiskt :) 

Imorgon är vi lediga och då skall jag göra en hel del av allt det där jag inte hunnit med ännu. Vill inte planera för mycket men det är mycket möjligt att det blir en strandpromenad, kaffe i centrum och en del promenerande i parkerna på vägen dit. Solen skall skina imorgon och det ska bli+19 grader så det gäller ju att njuta när man kan! Åh vad jag älskar att ha en ledig dag så här mitt i veckan!!!
 

215058_5221111605_4593_n.jpg

 


äta - träna - sova

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om här idag, händer då inget speciellt i min kalender för tillfället och det är ju lätt så proffslivet ser ut: sova - äta - träna - äta - sova- träna - äta -sova etc.. börjar komma in i det mer och mer och förhoppningsvis så kommer kroppen också in i det mer efterhand och då släpper tröttheten lite snabbare så man faktiskt orkar ta sig utanför lägenheten ibland :P

Igår började min vänstra fot att krångla så nu sitter jag och väntar på en tid hos vår fysio så han kan säga vad som är fel. Den bara låste sig helt plötsligt och nu är det bra igen så länge jag inte vinklar den för mycket eller belastar den i ytterlägen - mycket märkligt! Jag försökte övertala vår tränare om att få träna ikväll men han tyclte det var dumt att göra det innan jag fått besked från fysion så vi får se hur det blir... dock fick jag precis ett telefonsamtal från vår vice president som ska ta mig till fysion kl 14.30 så vi hoppas på positivt besked därifrån så kan jag vara med på träningen ikväll!!!

Imorgon väntar en helt ledig dag och jag hoppas på uppehåll så jag kan ta mig ner på stan för att utforska lite mer :) 


Detta är en saknad stjärna!
 
 

These memories are playing like a film without sound

 

Beach 2014 here we come!

1531728.jpg

Den här håller på att DÖDA oss på träningarna men vi kommer få "sexiga rutor" som någon visst sa ;)  

Tränarens favorit är (gissningsvis ändrar han tidsintervallet något ibland men lång tid är det iaf!):
45 sek raka
30 sek snea
45 sek raka
30 sek snea
45 sek raka
Avslutar med bakvänd planak när du har baksidan ner mot golvet och har balansen på underarmarna.. 

 

 

 


Ledig lördag

Igår var det en ledig dag och då tog presidenten och en av kvinnorna som jobbar för klubben med oss ut på en rudntur i Calais. Vi började med ett besök i rådhiset och eftersom det var lördag så var det massor av bröllop som var igång. Här gifter man sig lite på löpande band och det var folk överallt, bilar som tutade, fotografier som togs och jag lovar att vi säkert kommer vara med på någon av bilderna från något av brudparets bröllopsdag, haha!
Efter detta spektakel så hoppade vi på ett litet turisttåg som tuffar runt här (tänk er tåget som går t Äventyrslandet i Halmstad). Vi åkte runt stan och fick se kyrkor, museum, hamnen, fyren etc. Det är en väldigt fin och mysig stad vi bor i och trots att det regnade/var mulet mest hela tiden så fick vi iaf en lite bättre uppfattning om staden. 
Vi avslutade den här gemensama eftermiddagen med kaffe på ett av våra favorithak "Café de Paris", fick lite mer info om veckan som kommer och sen var det bara gå hem för att ladda för kvällen :)
Eftersom det väntade morgonträning idag så fick det bli en stillsam kväll på en restaurang på väg ner mot havet. Det blev mycket skratt, en del missförstånd men det viktigaste av allt - en grymt god lasagne!!

När vi väl var hemma så kraschade både jag och min roomie Erika framför varsin dator med Pretty Little Liars - vår nya favvoserie :)
 
 


 
 

Lördagspepp!

 
 
 
 

Strandhäng

Idag bestämde jag och min roomie oss för att ta bilen ner till stranden direkt efter träningen. Svettiga och härliga var vi men det stoppade oss inte! Det var lågvatten när vi kom dit, så häftigt hur många meter som havet drar sig tillbaka, kändes typ som vi gick halvvägs till England. Det är en fantastiskt vacker strand, fin sand och härligt vatten. Dock var det liiite för kallt för att bada så vi doppade bara fötterna :)

Väl hemma blev det omelett till middag och sen ett skumbad på det. Snart ska jag bädda ner mig med choklad, en kopp te och några avsnitt av Pretty Little Liars - underbara fredagkväll!
 
 
 
 
 
 
 
 

When people say it´s just a horse, they just don´t understand!


Saknar den här stjärnan varje dag, han har en kraft att beröra de han möter, det är inte alla människor som har den kraften, och att träffa en häst med den egenskapen gör det extra speciellt <3
 

Träningsvärk!

Ja det vore ju synd att säga att man inte har träningsvärk iaf - herregud vad ont det gör överallt, haha!! Men det är ju alltid så på försäsongen och man har ju gjort några försäsonger tidigare så man är ju klok och rutinerad och vet att det går över men det gör ju inte mindre ont för det ;) Idag var det två träningspass som stod på schemat och vi gjorde följande:
 
1) Morgonpasset var det bara vi 5 spelare här, alltså inga juniorer. Vi körde fys i drygt en timme. En massa magövningar, bålstabilitet (plankan i alla dess hemska former :S), squat och utfall i formen av jobba 20sek + vila 10sek x8 (vi körde två omgångar squat, alltså 16, och likadant på utfall), det var en del sprinter, stabilitet för knä?fotled, medecinbollskast etc. Det är galet hur slut man kan vara efter att bara ha jobbat med sin kroppsvikt + en boll på 3kg - bra övningar helt klart!!!
 
2) På eftermiddagen hade vi med oss 5 juniorer så då var det lite mer fart :) Det blev mycket kontrollövningar, servmottagning, vi fick arbeta mycket med vårt armdrag och träff på bollen och avsluta med en liten lagövning som jag vet att vi har ett namn på engelholm men kommer då inte på namnet- kul var det iaf :) 
 
Imorgon ska det bli två volleybollpass tror jag och sedan väntar en ledig lördag då jag ska passa på att promenera ner till stranden om det inte ösregnar vill säga.. men först tror jag att jag ska fira in den lediga dagen med ett skumbad i vårt älskade badkar!!!
 
 

Övertrötta?

 
 
Igår kväll så spenderade vi kvällen på ett café nära vår lägenhet och vi skrattade så vi grät - grym magträning iaf!
 

Jag överlevde...

... första träningen! Vi körde två timmars träning nu på morgonen och det var blandad framgång på volleybollfronten men riktigt roligt att få kliva in i en hall igen och få känna på boll :) Första timmen ägnade vi oss åt fys. Det var mage, rygg, bålstabilitet, rörlighet, ben, cardio i form av volleybollförflyttning + sprinter, olika småhopp m.m. Jag kan säga att jag var ganska trött efter det här passet, vår tränare är hård och kör brutalt mycket mage/rygg så det lär jag iaf bli starkare i under den här säsongen vilket alltid är bra!!! Andra timmen blev det volleyboll. Mycket små kontrollövningar på egen hand med bagger, fingerslag, pass. Sen gick vi över till att få igång armsvingen, lite teknik och defense blandat med det. Avslutningsvis körde vi en lagövning med pass, drive och försvar som pga att vi bara körde seniorspelarna blev galet tufft med mycket cardio så vi var duktigt slut efter den (vi är bara 5st här just nu...). Känns som sagt väldigt skönt att ha fått komma igång och vår tränare är som sagt hård men rättvis och nu i början så iakttar han mest och försöker känna in nivå, spelare, personligheter etc vilket känns skönt. Alla har ju ganska mycket att jobba med bara för att komma i form rent volleybollmässigt igen :) Fick även lite schemainfo idag och vi kommer framöver att få ett schema utskickat månadsvis - halleluja för holländsk organisation!! Den här veckan kör vi ons, tor, fre och söndag så på lördagen får det bli en dag då jag har tid att upptäcka stan lite :)

God morgon Calais!

Jaha idag vaknade jag upp till första dagen i Calais och insåg att jag sovit riktigt gott. Hade inte riktigt förväntat mig det då sängen kändes hård, gnisslade så fort man rörde sig och var en aning för kort men där hade jag oroat mig i onödan för jag sov galet bra!! Hoppas att det håller i sig och inte bara berodde på att jag var helt sänkt efter en lång resdag ;)

Idag väntar två träningar, vår tränare sa igår "Why should we wait with training now when you are here!?" - och jag får väl erkänna att jag håller med!! Ska bli riktigt kul att få starta igång en ny säsong även om jag inte förväntar mig strålande reusltat direkt ;) Men det är bara 1 månad kvar till serien kickar igång och innan dess ska vi bland annat hinna med en försäsongsturnering där ett av motståndarlagen är mitt gamla lag från Vannes och då gäller det att vara på topp!!!
 
Får se vad den här dagen annars har att erbjuda, hoppas det kan bli en promenad ner till havet kanske :)
 



Just be your self don’t ever change your style


Stallkompisar <3
 

Long time no seen!

Då var en alldeles underbar sommar till ända och jag har idag officiellt kickat igång verkligheten med allt vad det innebär. Jag tänkte försöka skriva ett inlägg för att sammanfatta sommaren men det får vänta till det finns lite mer tid och energi :) Börjar istället att uppdatera er om resan hit!
 
Idag klockan 03.45 ringde klockan och skulle ljuga om jag sa att jag fått mycket sömn och var pigg som en lärka men, men.. efter några tårar, massa pussande på hundarna och en lång kram med mamma så rullade jag och pappa ner mot Kastrup. Allt flöt på bra och incheckning och säkerhetskontrollen gick smärtfritt och väl på planet så somnade jag innan vi ens hade taxerat ut från landningsbanan, haha.. Väl framme i Paris skulle jag hitta de som skulle hämta mig vilket tog lite tid men efter en del letande så var det en tjej från Bulgarien, jag och två äldre människor från klubben som hängde på flygplatsen. Blev ca 4 timmar där då planet som vår kroatiska skulle komma med var försenat. Så vi hann med både kaffe, lunch och lite internettid innan vi äntligen fick sätta oss i minibussen mot Calais. 
 
Väl framme i Calais åkte vi till hallen för att spana in träningen, hälsa på tränare, presidenten och några av tjejerna. Är inte så många från laget som kommit ännu men det kändes bra :) Sen hem till lägenheten där det visade sig att jag ska bo tillsammans med Erika, som spelade i Katrineholm för två år sen så det känns bra att ha någon med lite anknytning till Sverige så pass nära :) Kvällen tillbringades med shopping, middag och nu har jag bäddat upp sängen för att snart gå och lägga mig. Vi bor i ett fin, fint område med bara 10min promenad till stranden så jag längtar efter att få gå dit och spana in de berömda stränderna i Calais :D:D

Nu är iaf bloggen officiellt uppstartad igen och jag är laddad för en ny säsong på fransk mark!!!
 

Förra årets lagkamrater - ska bli spännande att lära känna mina nya!!