Då kickar vi igång en ny vecka!

Dagen inleds som vanligt med musculation och jag håller tummarna för att vi slipper Crossfit så att jag kanske kan slippa min nära-döden-upplevelse med andnöd och hela paketet... först blir det iaf 6 km cykling ut till gymet och idag blåser det ordentligt också så det lär bli tuff träning bara det ;)
 
I eftermiddag ska jag lägga upp lite bilder från helgens festligheter tänkte jag!

:)

 
Gårdagens skypedejt med den här pinglan får mig fortfarande att le - saknar dig Karin!!!


 

Trött!

Sorry för en fantastiskt dålig uppdatering den här veckan men sanningen är att jag har varit galet trött hela veckan pga att vi efter en lugn vecka förra veckan nu har kört igång med tuff träning igen så jag har unnat mig lyxen att vila & sova mest hela tiden mellan träningarna :P

I måndags körde vi crossfit igen på gymet och jag fick ett härligt anfa
l av andnöd och kunde inte fullfölja passet... är verkligen sjukt tungt och krävande men andnöd var ju väldigt längesedan så jag var ganska besviken, men
 
men.. är väl bara att fortsätta kötta kondition så jag blir bättre ;)

Bollträningarna rullar på och det är mycket fokus kring serv nu vilket är nyttigt för mig! Vi måste ju vinna våra fyra sista matcher i serien nu, men det ska vi klara av då det är lag som ligger plats 9-12 i serien, men matcherna måste spelas och vi måste göra det väl för att gå därifrån med 3 poäng!

Fick den tuffaste lottningen i cupen också - Quimper!! Vi åkte på storstryk mot dem för en månad sen och den 8:e december möts vi alltså igen, den här gången i franska cupen.. kommer bli tufft men roligt, alltid kul att spela mot bra lag! Och att få chansen att bevisa att vi är bättre än vad vi var sist vi mötte dem!

Nu är det dags för vila innan kvällspasset!
 


Horisontalt läge så ofta man kan för att samla energi till träningarna ;)

Nytt favoritmellis!

Idag lyxade jag till det efter kvällsträning och lagade pannkakor. Dock inga vanliga pannkakor utan riktigt nyttiga "keso-plättar" som smakade fantastiskt gott :) Kommer helt klart bli ett nytt favoritmellis/kvällsmål.
Tänkte att eftersom detta nu var en sån positiv upplevelse så tänkte jag att jag kunde dela med mig av receptet (Har en känsla av att Anita kanske kan testa på detta!?):

Kesoplättar

2 ägg
1 liten burk keso (jag använde 200g)
2 dl dinkelmjöl (hade vanligt vetemjöl och det funkade perfekt!)
salt
(jag hade i ungefär 1 tsk vaniljsocker & 1 tsk bakpulver också)

 
* Vispa ihop äggen.
* Blanda i resten och rör ihop till en smet.
* Stek på båda sidorna till de fått fin färg. 
 
Jag använde ungefär ½dl smet/plätt och då blev det 6 plättar. 

Idag hade jag bananer, flytande honing, kanel & fromage blanc med vaniljsocker i (typ turkisk yoghurt).
Var som sagt hur gott som helst och kändes som ett riktigt lyxigt kvällsmål trots att det var sp nyttigt :)
 
Något suddig bild på min middag :)

Min adress!

Har ju sedan några veco´kor tillbaka flyttat och adressen är testad så brev kommer fram och även porttelefonen fungerar fin så vill ni komma förbi på en kopp kaffe eller skicka ett vykort så är det inga problem!
Här har vi min adress:

Andréa Jacobsson
3 Rue du Féty
appartement 7
56000 VANNES
FRANCE


söndagshäng

* Grötfrukost
* Filmmys i sängen - se "Water for elephants" om ni inte sett den!
* Låååångpromenad vid vattnet
* Efterlängtad skypedejt med Marcus :)
* Bakning
* Söndagsmiddag
* Grey´s anatomy
* Ska avsluta kvällen med julmust och pepparkakor - mumma!!

.... imorgon kickar vi igång en ny vecka med massor av träning




Gårdagens inköp :)



H&M: Stickad tröja & marinblåa byxor





IKEA: Växter, ljus, latteglas, ljus, ljuslykta galgar, handduk, påslakanset, filt m.m.



"Sverige-shopen": Massa gott!!!

 

IKEA - en upplevelse!

Träning igår innehöll mer dramatik än på länge då vår tränare ville träna på kombinationer och olika sätt att organisera vårt anfall vilket ledde till frustration hos de flesta och även en stor diskussion mellan spelare där vår passare var duktigt irreterad och diverse franska, hetsiga meningar växlades... återigen skönt att inte förstå allt.. det enda jag behöver veta är att jag skall slå på alla passa jag får, helst vinna dem också - inte en allt för svår uppgift (iaf inte den förstnämnda :P).. men vi skakade iaf av oss denna träning och duschade på 5 minuter och packade sedan in oss i Vanessas bil för att åka till Nantes.. Resan kändes kort och den innehöll skratt, missförstånd pga språket och skvaller om spelare i olika lag etc.. en underhållande resa helt enkelt :)

Väl framme såg vi ganska snabbt vårt mål: IKEA, och lyckan var total!! Vinkade av Vanessa och sen gick vi och strosade inne på IKEA i säkert över två timmar.. shoppade en del (bilder kommer i nästa inlägg) men mest av allt gick jag omrking och njöt över att allt såg ut som hemma och att få läsa lite svenska och känna att jag faktiskt var den som förstod vad som stod på skyltarna kändes bra! Tog en titt i "Sverige-shopen" efteråt också och där bjöd de på glögg, pepparkakor & lussebullar så vi mumsade i oss det medan vi gick omkring med ett stort leende på läpparna och planerade våra framtida inköp.

Gick sen en sväng i det stora köpcentrumet som IKEA låg i men till min stora besvikelse hade inte Pull & Bear öppnat ännu men vi hittade lite smått på H&M istället (är ju alltid ett säkert kort liksom!)... Middagen intog vi såklart på IKEA och det blev en liten minipizza till förrätt och sen en köttbulletallrik till huvudrätt.. dock finns det typ inte kokt potatis här så det fick bli pommes frites istället, men det gjorde inget.. det slank även ner en julmust till min stora glädje :D 

Sen shoppade vi loss i "Sverige-shopen" och jag gick all-in om man säger så!!! Det blev pepparkaksdeg, massor av julmust, lussebullar, julkola, marzipan, pepparkakor & chips - inte en enda nyttig grej i den påsen alltså, men hur nyttig är man egentligen i december!? När jaghar allt detta hemma kommer de 5 veckorna som är kvar till jag åker hem att gå i en rasande fart och det är något jag ser fram emot!!!
 
Sen var det dags för dagens största äventyr - att samåka till Vannes med en främmande människa, haha.. de har en hemsida här där man kan lägga ut sin resplan och om man har platser över i bilen och hur mycket det kostar.. vi letade efter Stefan, 44 år som skulle ta med oss till Vannes för 6 euro (tåget kostar 22 euro....)... blev lite missförstånd och han hittade inte oss etc men efter mycket om och men satt vi inpackade i hans bil tsm med 3 andra resenärer och vi kom till Vannes tryggt och säkert för en billig peng! 

Detta var ett väldigt bra sätt att spendera sin fredagseftermiddag på och vi funderar redan på att köra en repris pp det snart igen :)
 

IKEA!

Imorgon eftermiddag är det ÄNTLIGEN dags för ett besök som kommer innehålla julgodis, köttbullar, pepparkaksdeg och massa, massa mer - att jag längtar!!!


Spelarpresentation :)

Tänkte att jag kanske skall presentera mina lagkamrater - de som jag ser i princip varje dag, oftast flera timmar/dag.. det är en skön grupp tjejer, alla med sina personligheter och egenheter och jag skall försöka beskriva dem så bra jag kan!

 


Vanessa - vår libero från Peru som trots att hon inte pratar många ord engelska eller franska alltid skrattar, förklarar och delar med sig av sin rutin. Hon har ju faktiskt spelat mot några av världens bästa spelare X antal gånger så det gäller att lyssna ;)

Mischa - Vänsterspiker från Tjeckien som bott i Frankrike i massa år och pratar flytande franska. Hon är alltid glad och har ett skratt som verkligen smittar av sig! På sommaren spelar hon beach med Vendy, de har varit/är även tjeckiens landslag. 



Margot - vår franska passare som inte säger så mycket men tror det mer beror på språket, hon kan om hon vill ;) Börjar lära känna henne mer och mer och hon är riktigt rolig!



Milena - vår rutinerade serbiska lagkapten som alltid har en klubba i munnen. Hon är lång, smal, har ett enormt block och den sötaste dottern man kan tänka sig!



Sophie - center från Frankrike och är lagets roligaste person. Hennes smeknamn är "mobbaren" då hon alltid retas med allt och alla. 


Nicki - serbiska vänsterkanten som har ett humör man inte gärna bråkar med och man vet aldrig riktigt om hon kommer skratta eller se ut som hon ska döda dig. Men hon har en sjuk humor och är hon bara på rätt humör så hon är riktigt rolig :)  



Lucile (i blå sjal) - även hon fransyska som spelar på passarpositionen. Hon försöker alltid lära mig franska, skämtar om det mesta och är en person med gott hjärta!


Vendy (glasögon) - Mischas beachpartner som spelar på centerpositionen i vårt lag. Hon är en fitnessfreak och tränar alltid i smyg, haha.. Även hon från Tjeckien!

Martina - Lagets prinsessa som alltid är välklädd, sminkad och fantastiskt söt. Har en grym servmottagning och defense, och är en klippa på vår vänsterkant!

 
Anneka - min klippa här i Vannes som alltid bjuder på ett leende och får mig att kunna vara mig själv. Hon är en träningsvillig och ambitiös spelare som spelar på både pos. 2 & 4. 
 
Är det något mer ni vill veta om mina lagkamrater!?

Onsdag 14/11

Det är helt sjukt vad snabbt tiden går, tycker att det nyss var 1:a november och vi var så lyckliga över att det bara var en månad kvar till vår mysiga julmånad men nu är vi redan halvvägs - och jag gillar att tiden går så fort för då är det snart jul med allt vad det innebär :):)

Onsdagen flöt på i ett bra tempo.. hade maxtester på gymet och det är ju kul att man kan imponera killarna på gymet med mina squats.. i Sverige hade min vikt inte var något speciellt men här är det typ 30kg mer än vad mina lagkamrater klarar så därför uppmärksammas det... dock var jag inte lika stark i bänkpress och rodd, men men, har alltid haft trästockar till ben och någon gång skall man väl kunna använda dem till sin fördel också ;)

Hem och käka lunch och plugga franska (känns som det är det enda jag gör på min lediga tid men det börjar bli roligt nu så då är det ok!) och sen åka iväg och träna kidsen.. det gick väl ok, bidrog inte så mycket till träningen men jag pratade franska, de sa alla ord de kunde på engelska och vi möttes någonstans på 90-10 kanske, där de 10% är engelska.........

Kvällen spenderades hemma hos Margot, vår passare, där vi drack öl, åt snacks, pratade, skrattade och tittade på Champions leauge matcher... fick se Mucki spela en jämn femsetare mot ett ryskt lag, några bekanta ansikten från EM-kvalet som spelade i ett lag från Tjeckien och sen avslutade vi lite med reprisen av Marcus match också.. var en riktigt rolig kväll och jag gillar mitt lag på alla sätt, det är ett härligt gäng och det känns roligt att ha tid att umgås med dem i år, inte behöva stressa mellan jobb/träning/städa/tvätta/laget/livet etc.. är det så här så är det enkelt att spendera tid med lagkompisarna :)


Brand hos grannen!

I morse när jag vaknade tyckte jag att taket på grannhuset såg annorlunda ut och min första tanke var väl att det hade blåst ordentligt under natten eller nått.. Men när jag tittade ner såg jag hur alla fönster var trasiga och svarta både utanför och inne i huset.. det hade alltså brunnit i huset tvärs över gatan och jag hade sovit mig igenom allt det här utan att vara det minsta störd.. Jag står verkligen fast vid att min lägenhet är väldigt bra ljudisolerad och kan bli totalt mörklagd om man stänger fönsterluckorna/franska persiennerna.. Det var en bank i huset så de stackars bankmänniskorna kom till jobbet idag och fick sig nog en chock.. alla stod utanför med sina portföljer och pratade i telefon och såg allmänt förvirrade ut.. Jag var tvungen att ge mig in i kaoset då min cykel var parkerad precis utanför dörren till huset.. De började ställa frågor på franska men när jag svarade på engelska och tog min cykel så log de bara och lät mig passera.. ibland är det en fördel att de inte vill prata engelska ;)
Min cykel hade klarat sig bra i branden, bara blivit allmänt nersumtsad av rök och damm men den fungerade fint iaf och det var ju det viktigaste!!
Nu är gatan här utanför avstängd vilket innebär att jag måste hitta en ny cykelparkering för en tid framöver.. hoppas på inte allt för länge!!

Ledighet!

De lediga dagarna som jag till en början inte alls såg fram emot blev till slut riktigt bra och jag uppskattade min ledighet!

Måndagen spenderades först med en lååångpromenad på okända vägar. Jag gillar att känna mig så pass hemma i Vannes att jag kan ge mig ut på promenader och vara säker på att hitta tillbaka även om jag för tillfället inte har en aning om var jag är! Tror mina promenader hjälper mig att få koll på staden också, vill iaf tror det ;)
Måndagslunchen kan ha varit det bästa - hemmagjorda köttbullar & stekt potatis, så ofranskt man kan tänka mig och samtidigt så svenskt man kan önska sig och lyckan var totalt :) Kommer bli en favorit i repris på den lunchen idag efter gymet!!
Mina hyresvärdar var här också och fixade lite,. det är ett äldre par och tror de spenderade tre timmar i min lägenhet för att byta mitt badrumsskkåp och ändå lyckades de inte få igång lampan i skåpet så får ringa dem igen.. suck!
Blev möte med tränaren på eftermiddagen och lite franska plugg med en kopp varm choklad på ett café i hamnen på kvällen - mys!!

Igår tyckte jag att det var dags att få vara civil så jag klädde upp mig (eller ja, tog på mig svarta jeans, boots och en skjorta.. det är uppklätt nu för tiden!) och tog en tur på stan.. blev besök hos optikern och lite nödvändig shopping efter det!
Satt några timmar på favvocaféet, där vi får precis det kaffet vi vill ha och det räcker att vi kliver innanför dörren för att hon skall veta vad vi vill ha :)

Sen var det vidoe, träning och efter det lite datortid.. lyckades dock inte hitta Marcus match i CL men fick höra att det blev vinst - grattis kompis!!

Nu är det dags att trampa iväg mina 5,5km till gymet för maxtester och lite kondition- jippie ;)


Helgen!

Jag är ju en morgonmänniska, hela vägen in i själen och studsar gärna upp ur sängen ganska mycket tidugare än vad man behöver och är oförskämt pigg. Därför hade jag inga problem att tex sitta till häst 06.45 i somras eller att vara på jobbet samma tid under mina tidiga dagar.. Men livet är i Frankrike är ju något annorlunda, och man vönjer sig ganska snabbt vid nya rutiner. Jag går upp tidigt här också, eller det tycker iaf mina lagkamrater men i helgen har vi nog alla slagit rekord - vill aldrig gå upp så tidigt igen under en hel helg!!

I lördags ringde klockan 06.00 och det var bara att göra sig ordning, käka frulle och dubbelchecka packningen för att sedan ta tåget mot Paris klockan 07.50.. laget var inpackat och de flesta hade nog somnat innan vi rullat ur från perrongen, hehe.. Framme i Paris och vi fick uppleva kaoset i tunnelbanan - ingen höjdare!!! Jag mindes plötsligt varför jag flyttade ifrån Stockholm :S Men vi bytte tågstation, fick i oss en god pastalunch och tog sedan tåget vidare till Thionville. Incheckning på hotell, vila, mellis, förberedelser inför match och sen åkte vi till hallen. Matchen förlorade vi med 3-0 men det var jämna siffor i alla seten (25-23, 26-24 & 25-23) så det är ju retligt att vi inte kan få med oss ett set, eller varför inte hela matchen.. men, men alla var arga efter matchen, vissa bråkade på plan och jag gissar på att även någon grät. Jag var besviken på min egen och lagets insats men det är inte så mycket att göra i efterhand.. I Terrville spelar två estländska tvillingar som jag mött tidigare med både EVS & SVK så det var ett kärt återseende.. och jag var mest lycklig över att jag faktiskt kände någon i det andra laget :D:D
Sent hem till hotellet för middag, snack om matchen och sen i säng.. Klockan hann nog bli strax efter 1 på natten innan vi somnade (nackdelen med att spela matcher kl 20.00....).

Söndag och klockan ringde 05.50 - usch och fy vad hemskt det var!! Men hotellfrukosten var fantastisk och vi kunde sova på tåget till Paris så man kände sig ändå lite som människa igen när vi klev av tåget i Paris. Där väntade höjdpunkten för helgen också - STARBUCKS!! Vi hade spanat in det när vi åkte dagen innan och nu sprang vi nästan från tunnelbanan, haha.. fick mig en stor vaniljlatte och leendet på mina läppar var som fastklistrat :) Lyckan var total helt enkelt!! 
Tågresan Paris-Vannes var ingen höjdare då det var varmt, jag kunde inte sova & min dator valde att krascha (nu har den fått liv igen så jag hopas att det håller i sig!) men vi kom fram till Vannes där solen sken och det var riktigt varmt!

Spenderade dock hela söndagen i lägenheten där jag kollade på film, åt onyttigheter och bara slappade... så idag är jag redo att ta tag i en ny vecka.... eller iaf ta tag i lite nya uppgifter ;P

Besök på nöjespark!

Bjuder på ett helt gäng med bilder från söndagens besök på den tillfälliga nöjesparken som de hade byggt upp här i Vannes under två vckors tid. Var sista dagen i söndags så det var lite billigare på attraktionerna och vi hade grymt roligt! Dock kom regnet efter ett tag och ville inte försvinna så det blev nog bara 1½ timme vi spenderade där men det var lagom och vi njöt av att få vara barn på nytt ;)
 
 
 Anneka har lurat med Munk in i spökhuset, lagom road ;)
 Parisehjulet!


Anneka: "Är jag en eskimå?"             
Andréa: "Nej, en isbjörn"
Anneka: "Oh, då måste jag ju se farlig ut!!"

  Sötaste paret!!



 Vi fastnade i spegelhuset och fick se barn krascha rakt in i speglarna innan de kunde hjälpa oss ut, haha... Farligt rullband på slutet där jag nästan stukade foten.. hade varit en grym skada att förklara för tränaren :P
 

God morgon!

Idag lockade sängen lite mer än min inplanerade morgonpromenad så jag lyssnade på kroppen och huvudet idag och låg kvar i sängen en extra timme :)
På dagens schema står följande:

10-13 Viedo + volleyboll
13-17 Handla, baka äppelpajer, VILA!
17-19 Volleyboll
19-19.30 Torsdagsfika i hallen
20-?? Vin på favoostället här i stan tillsammans med laget

Känns som det kan bli en bra torsdag :)


Dåligt uppdatering.. får skärpa mig!

Vet att det har varit kass uppdatering - sorry!
Men jag lever, har det fortfarande kanon och idag köpte jag mina första julklappar :)

Blev även lite Irlandtouch på kvällen med Bulmers, och till det körde jag på fiskpaket i ugn och kokta grönskar - mumma blev det!

Ska fortsätta kvällen med varm mjölk och hemmagjorda chokladbollar.. även de berömda frökexen står i ugnen så här är det full fart... Förstår vad Aida menade att man bakar & lagar mycket mat i proffslivet, haha ;)







Dag 2. När & varför jag började rida

Jaha den frågan var ganska klurig då jag inte riktigt vet svaret, haha... kanske mamma & pappa kan hjälpa till med den?
 
Jag vet iallafall att jag började rida "prova på lektioner" på Harplinge ridklubb när jag var runt 6 år tror jag och jag måste ha tyckt detta var skojjigt då jag fortfarande sitter på hästryggen med jämna mellanrum så här 20 år senare. Minns att jag red tillsammans med min kompis Malin J och att vi skumpade runt på ponnyer som Trollet, Chevalier, Olle m.fl. 

Har inget minne om att jag alltid har önskat att få börja rida och att jag tjatat på mina föräldrar om det (eller har jag det!?), men det kanske bidorg lite att båda mina föräldrar har ridit själva så det var väl inte helt främmande för dem att köra ner mig till stallet :)
 
Pappa har suttit på läktaren i alla väder, och för er som inte upplevt det själva kan jag berätta att det är svinkallt i ridhus på vintrarna så han skall ha en stor eloge för detta (även om jag har för mig att jaginte uppskattade hans närvaro där när jag var yngre...). Mamma har kämpat med sin rädsla och var alltid åskådare på tävlingar även om hon tyckte att Lucky var en smula farlig ;)
Så tack för det stödet mina underbara föräldrar!
 
Så även om jag inte riktigt vet varför jag började rida så är jag bara helt övertygade om att det var helt rätt - och det är ändå på något sätt det enda som räknas!!
 
 
Månskensritt på Farbror Elon sommaren 2010!

Fredagsmys med tillhörande äventyr!

Jag har ju många gånger sagt att jag trivs väldigt bra här i Vannes och det står jag verkligen fast vid! Dock tror jag att tillvaron här hade varit betydligt svårare och kanske inte lika fylld av skratt, galna upptäcksfärder m.m om inte Anneka hade spelat här. Jag är så otroligt tacksam över att ha henne här i min vardag och att hon klev in i mitt liv. För vi är inte bara lika till utseendet, vi är även lika på insdan - där det verkligen räknas!
 
Igår hade vi en toppeneftermiddag då vi tog våra cyklar på äventyr. Vi cyklade ut till Decathlon, en affär där man kan vandra runt i timmar och man hittar så otroligt mycket bra kläder och sportutrustning så man helst skulle vilja köpa hela affären. Borde åka på en shoppingresa till Polen och handla enbart där alltså!! 
Efter avslutad shoppingrunda där (inhandlade en underställströja, ullstrumpor, cykelbelysning & en väska) vecklade vi upp kartan och trampade vidare till ett shoppingcenter som vi inte upptäckt tidigare. Var inget att hurra över förutom en gigantisk affär (typ ICA Maxi stuk där de hade allt och lite till!!) där vi shoppade lite. Hittade äntligen mina fröer, i lösvikt, så nu kan jag baka de himmelskt goda frökexen och bjuda på nästa torsdag när det är vår tur att fixa fika efter träningen :)
 
Efter all shopping så trampade vi hem till min lilla vindslägenhet där vi drack te, jag bjöd på ost- och skinkpaj som fick betyget: "I can defrinately say that was teh best quiche i ever ate!", tittade på volleyboll, drack galet gott vin med smak av persika, åt chips och pratade om allt mellan himmel och jord - som vanligt!
 
Känns som vi har fått rutin på att ha fredagsmys och ladda upp inför matcherna på bästa sätt - hoppas bara matchen idag går bättre än förra lördagen..... sämre kan det iaf inte bli!!!
 


Mysfaktor med tända ljus så klart :)



Den nya stilen på vinkyl ;)




Min fina vän!

Nya lägenheten!

Här kommer lite bilder på min nya lägenhet!
Kök och planlösningen syns ganska bra, glömde dock fotografera hallen och badrummet men det är inte så mycket att se ;) 
Enjoy!


1:a November!

Då var det alltså November - vart tog Oktober vägen???
Gissar att svaret på den frågan innehåller träningar, matcher, pluggande, fika, middagsdejter, upptäckande, flyttande, packa/packa upp, tårar, glädje, skratt, franska och mycket, mycket mer.
 

Nu är det iallafall november och det är bara en månad kvar till man får börja förberedda för julen. Jag och Anneka har lovat varandra att vi skall göra varje dag i december till något extra och fylla dem med julpyssel, bakning, förberedande av julklappar, och massa annat juligt :) Jag ska försöka följa julkalendern också, blir en mysig tradition!
 
Men för att leva lite mer i nuet så fick jag igår tillgång till min nya lägenhet och jag är nu nästan helt uppackad, men allt är inte på sin plats ännu! Ska fota när allt är i ordning så ni kan få se min nya lya :) Den är lagom stor för besök så nu är jag redo för alla typer av besök - välkomna!!
 
Idag har Bretagne bjudit på allt från strålande sol till hagelstorm så det där med växlande väder stämmer verkligen! Var riktigt kallt att cykla hem från träningen i vind och regn utan vantar så från och med nu är det alltid vantar på som gäller!!
 
Nu blir det en powernap innan träningen - hoppas på en rolig och bra träning ikväll, hade behövt det idag känner jag!