Danmark!

Två vinster utav två møjliga vilket ør toppen!!
Nu blir det match och sen åka och køpa lørdagssnacks :)
Imorgon ær det FINAL mot Holte klockan 12.00, kom och kolla vettja ;)

 

 


sjuk...

... är något jag har varit sedan i fredags och jag gillar det inte!!

Visserligen har jag tryckt i mig ipren och gjort ganska mycket roliga saker under tiden men det är ändå såååå segt att ligga hemma och må dåligt. Tror dock att febern har gett med sig idag, bara en ond hals kvar innan jag kan titulera mig som frisk! Skall ta cykeln ner till apoteket sen och köpa några bra halstabletter, någon som har nått bra tips på nåra riktigt bra halstabletter? Om jag knarkar det hela dagen och kör med varmt vatten i vattenflaskan kanske det kan bli träning ikväll trots allt, hade det inte varit skoj så säg :)

Har idag lyckats förflytta datorn till min säng för att försöka få lite plugg gjort.. det blir inget pluggande gjort om jag måste sitta upp flera timmar i sträck, det pallar jag inte som det är just nu. men under duntäcket och i ett mer horisontellt läge kan det nog produceras lite text skulle jag tro :)


Änglagård!

Den här veckan har jag och Lena sett båda Änglagårdsfilmerna.. inga nya filmer direkt men jag hade inte sett dom så Lena tyckte jag skulle uppdateras inom det ämnet! Jag älskar svenska filmer å de skulle ju vara bra skådespelare i filmen så jag var förväntansfull.. Och vilka underbara filmer det är!! Alla karaktärerna som bor i den lilla byn på västgötaslätten är så klockrena, så typiska bykaraktärer liksom.. Jag och lena skrattade ju nästan så att tårarna rann åt Ruth, Mårten, Zach mfl. kan starkt rekomendera dessa filmer och det bästa av allt är att de nu i höst ska börja spela in en tredje och avslutande film, är inte det för härligt så säg!!!

Sitter i skolan och väntar på att klockan skall gå så jag kan börja traska iväg mot tåget.. ser verkligen fram emot mina 39 min på tåget för då får man blunda, lyssna på musik och bara koppla av vilket är välbehövligt efter lite för lite sömn i natt :P
Ikväll ska några ur laget ut och käka på nått trevligt ställe i vår Änglastad, tänkte testa nått nytt eller nått som Minni rekomenderar för hon lär ju känna till stan om man säger så, haha :) Får med oss våra tre utlänningar också och Muck strålade som ett litet ljus när vi började prata om Thaimat så vi kanske får köra på det, såååå söt vår lilla japanska :)

Hm, kanske ska börja packa ihop och börja traska mot tåget.. högskolan ligger ju lite off så det tar ju sin lilla tid att promenera bort till stationen! 

Bra dag!

Idag har varit en toppenbra dag med en lagom dos av det mesta :)

När jag vaknade idag vid halv åtta så tänkte jag att "jaja, jag kan ju ligga och dra mig till åtta", men nästa ång jag vaknade var klockan halv tio!! Jag hade lyckats somna om och min första tanke när jag vaknade var att jag var stressad över att ha sovit bort morgonen men sen ändrade jag mig och tänkte att jaha, jag behövde nog detta.. Jag har faktiskt mått riktigt bra idag så jag kanske mste inse att även jag som morgonmänniska skall unna mig en sovmorgon lite nu och då för hälsans skull :) Var iaf i gymet vid kvart i elva och körde ett pass tsm med Magda. Även Whitney Muck va där så där fick jag en liten dos av fina vänner! Hem och laga mat och sen packa pluggväskan och ta cykeln ner till Espresso House. Satt där i tre timmar och pluggade och fikade om vart annat, även här kom Magda ner och socialiserade en stund med mig, trevligt värre! Blev faktiskt klar med VFU-uppgiften så imorgon ska den lämnas in och i och med detta kan en post-it lapp slängas, jag gillar det skarpt!
Kvällen skall tillbringas på Bruksgatan 27, vet ännu inte om det blir en helkväll på C eller i A men det visar sig. OM det blir i A blir det Änglagård 2 hemma hos Lena med tillhörande mumsigheter och en kopp te.. blir det en kväll hemma på C får vi se vad det blir, tv:n är nog inblandad även där :P

En bra dag helt enkelt och jag måste säga att visst hade du rätt Marcus, klart jag blir glad av att höra att du snart kommer på besök till Västkusten :):) Får se till att dra ihop någon typ av festlighet under den veckan!

Högskolan

sitter i skolan och vöntar på en föreläsning som inte börjar förrän om en timma, seeeeeeegt!!!
Jag hade lovat mig själv att leva nyttigt på risifrutti och clementiner som mellis men nu när denna otroligt långa pausen dök upp tror jag det får bli lite choklad för att överleva eftermiddagen. Föreläsning 13-16 och sen tåget så jag är hemma runt 17, segt att komma hem sent :(
Sen blir det hallen redan klockan sex för vi ska en timmas lagmöte, ojojoj vad jag inte gillar möten! Men det är ju bara att gilla läget, pallra sig dit och säga någon obligatorisk fras :S
Träning i tre timmar och sen sooooooova :)

Imorgon är jag ledig, så därför är den här dagen bara en enda lång transportsträcka till min lediga dag, haha


Höst 2009

Höstlöv ¤ tända ljus ¤ träningsvärk ¤ tågresor ¤ röd fleeceväst ¤ Melissa Horn ¤ sakna ¤ många koppar te ¤ strandritter ¤ stickade koftor ¤ bite it! ¤ skåne ¤ sprinter ¤ guldklimpen ¤ förskola ¤ underbara ¤ våfflor ¤ solsken ¤ skola ¤ Halmstad ¤ japanska ¤ mental träning ¤ Lena ¤ ensam mamma söker ¤ onda knän ¤ nyponsoppa ¤ fest ¤ bitter ¤ Ängelholm ¤ smulpaj ¤ Luftslottet som sprängdes ¤ uppvärmningsmusik ¤ msn ¤ C-uppsats ¤ cykla ¤ vaniljlatte ¤ älska ¤ EVS ¤ psyco! ¤ fika ¤ havregrynsgröt ¤ frivändningar ¤ sexy bitches ¤ dansa ¤ skånskt regn ¤ The Quiz ¤ skratta ¤ matcher ¤ fårskinnstofflor ¤ långpromenader ¤ filmkväll ¤ godis ¤ högerkanten ¤ a ¤ lyssna ¤ överraskningar ¤ vänner ¤ grubbla ¤ shoppa ¤ tydlighet ¤ längta..... 

Min höst ~ mina tankar     



min fina harmonisten


15/10



tåg ~ promenad i solskenet ~ Luftslottet som sprängdes ~ tomatsoppa ~ 3½ timmes lektion ~ hem till Harplinge!



Pluggeliplugg!

Idag var första gången på länge som jag insåg att jag har faktiskt ganska mycket att plugga :S
Den där känslan när man inte riktigt vet var man ska börja, vad ma ska prioritera och om man verkligen kommer orka läsa den där vetenskapliga artikeln som ska vara läst till imorgon!? Men det är väl bara att börja beta av allt man har att göra för så småningom borde man ju bli klar, eller hur!

Idag är det återigen strålande sol och om hela hösten är så här så älskar jag verkligen hösten!! Skall ta mig en tur ner till stationen och köpa tågkort idag hade jag tänkt, får nog sällskap av Lena också för en fika vilket aldrig är fel :) Sen ikväll klockan 18-20 är det APT på Villanskolan med alla från praktiken, kan bli spännande! Får kasta mig på cykeln sen för vi tränare ju för fullt nere i Rönnehallen och det är ju onödigt att bli för sen liksom.. men kommer vara uppvärmd iaf efter en cykeltur i hög tempo, haha..

Jaha, då är det väl bara att återgå till pluggandet igen då!



Kul med bowling!


:)



Var längesen jag bjöd på en bild så idag får det bli en bild på L & A från en rolig fotbollskväll på Tivoli :)


C-uppsats!

C-uppsatsen tar upp min lediga förmiddag idag men det är ändå lite mysig att sitta där med alla böcker och artiklar.. Jag gillar att vara student och att producera texter och uppgifter. Har ingen aning om hur det kommer gå efter våren då jag är klar med mi utbildning och ska ta mig ut i vuxenlivet :S Insåg ju under praktiken att jag inte är gjord för vuxenlivet med jobb å sånt och särskilt inte när man dessutom helst ska hinna med X antal träningspass/vecka. Nä, till nästa höst måste jag antingen ha vunnit flera miljoner på lotto så jag slipper jobba eller lägga av med volleybollen.. båda alternativen känns ju i princip lika omöjliga att de skulle inträffa, haha!

Men nu bör jag återgå till studierna och min kopp med nyponte som står och väntar på mig :)  


Tre dagar med laget!

Fredag-söndag har varit tre dagar som innehållit otroligt mycket kvalitetstid med laget, något som är hur kul som helst!!

Fredagen bjöd på bowling och middag i Helsingborg och det var mycket skratt, glada miner och tävlingsnerver som kom fram! Inledde bowlingen med en strike men sen gick det utför, men men.. middagen bjöd på fläskfilé, coca-cola och roliga grimaser innan vi styrde hem mot Ängelholm igen. Kvällen avslutades i Lenas soffa framför idol och Harplingebon Mariette var ju grym som vanligt och vi hejjade på bra innan vi blev allt för trötta och drog oss hem till sängarna...

... morgonen därpå var vi inpackade i minibuss och bil för att styra söderut, närmare bestämt till Svedala för träningsmatcher. Vi spelade 8 set och vann allihopa och det finns väl inte så mycket att säga om det egentligen. Vi spelade bra och gjorde vad vi skulle och hade dessutom roligt under tiden så det finns som sagt inte mycket att klaga på :) Lite roliga kombinationer blev det också, har man en japansk passare gäller det ju att passa på ;) 
Kvällen spendaredes sedan på Tivoli med Magda, Mucki och Lena och det var VM-kvalmatchen som stod på programet. Var jätteroligt att se den ute, senast jag gjorde det var ju med Kalle, Marcus och gänget hemma i Halmstad och det är en annan stämningen när man ser det ute tillsammans så! Tyvärr förlorade dom ju men det är detaljer, vi tog iaf Guldklimpen hem till Ängelholm och somnade gott. Lite stressat blev det när vi körde på motorvägen och insåg att inte hade något ljus på, men även det löste sig ganska fort som tur var :S

Idag blev det ett morgonpass på gymet och sen en tur med minibussen till IKEA och Väla. Blev sammanlagt en tur på sex timmar så vi va ganska trötta när vi kom hem. Men alla shoppade något och Muck var nog den som shoppade loss mest, hihi :) Själv hittade jag äntligen ett par jeans, känns underbart och min garderob blev plötsligt väutökad!! Kändes sedan helt rätt att tillbringa kvällen i soffan med en kopp te och Lena brevid mig, blev många hjärtliga skratt under kvällen.. som jag skrattar tillsammans med henne kan jag inte göra med någon annan, vi är bara så lika och det är nog det som gör det så bra :)

Sammanfattat kan man säga att den här helgen har jag lärt känna mina nya lagkamrater ännu bättre och jag ka bara säga att jag gillar dem mer och mer för varje dag som går :)

La la la...



If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a change,



Filmmys!

Nyss hemkommen från en rolig filmstund med Lena då vi skrattade åt filmen "Hitch". Underbart rolig film och nu har vi börjat drömma om att åka till New York också :) Skall bara gå i terapi för att klara av den långa flygresan tsm med Lena, haha.. äsch, jag bara skojar kompis- jag kan åka vart som helst tsm med dig!
Dagen idag har innehållit en hel del skojiga saker, dock är klockan mycket, ögonen trötta så jag kör en listvariant, varsågoda:

* Glassefterrätt vid lunchen
* Skratt tillsammans med mina små barn
* Vaniljlatte & muffins
* Cykeltur i ÖSREGN
* Sett en igelkott utanför porten
* Städat (välbehövligt!)
* Snart somnat framför datorn....


Gårdagens uteritt!

Igår när jag vaknade kan jag inte påstå att det var den där fina dagen som lämpar sig för en strandritt och jag satt länge och funderade på om jag verkligen skulle ge mig ut. Men jag insåg att det är ju lite mesigt att inte ge sig ut för när jag bodde hemma och var hästtjej på heltid så red vi i alla väder, för hästarna behövde ju faktiskt motioneras även om det regnade ute!
På med långkalsonger, ridkläder, regnkläder och gummistövlar och väl på Västergård blev Atilla mycket glad över att få komma in under tak och mumsa hö en stund. Så glad så hon till en början vägrade gå utanför stalldörren när vi väl skulle ge oss ut på vår tur. Men efter lite övertalning var vi ute och jag satt på hästryggen igen, lovely :)

Det skulle bli mycket övertalning från min sida då Atilla var rädd för både det ena och det andra. Mest var hon nog ängslig över att vara själv men kor, vågor och fåglar kan också skrämmas om man inte är beredd :P Vi red bara ner till stranden och vände för det var orkan där nere och underlaget var alldeles sankt så jag vågade inte mig ut. Vi tog istället en tur i sommarstugeområdena och den lilla skogen och det var lika mysigt det! På hemvägen var hon riktigt fin och tuggade bra samtidigt som vi fick en bra form att arbeta i, mycket stolt över henne :)

Väl hemma på gården fick jag höra att det finns jobb till mig den 17e och den 24e oktober. Alltid kul att vara ridledare så jag ska nog åka hem och jobba lite då!!!
Atilla fick stå inne med ett varmt ulltäcke på sig och mumsa hö tillsammans med Flintan och Tulla. Hon har haft lite ryggproblem och är inte van vid att gå ute dygnet runt i ruskväder så det kändes bra att låta henne stå inne!

Sammantaget var det en mysig tur som lugnade både kropp och själ. Jag mår ju så bra när jag sitter till häst, helt ensam i den vackra naturen - något jag måste göra då och då för att känna mig hel :)



Min stjärna för dagen: Atilla


Det doftar ljuvligt...

... i min lägenhet just nu!

Anledningen till detta är att i ugnen står en tigerkaka och gräddas för fullt. Om 40 minuter kommer det fyra fina flickor på besök och då är det dax för fikamys, precis så där som det ska vara på hösten :) Har inhandlat två nya tesorter också dagen till ära för jag vill få ett lika stort teskåp som Emily och Sebbe. Har ändrat åsikt om det där med tesorter nämligen. Innan ville jag ha få sorter och dricka upp dem innan jag köpte något nytt men det blir lite tråkigt i längden. Kul att dricka 25 koppar nyponte i rad, nej usch och fy! Så nu finns det fyra sorters te i mitt skafferi: mint, nypon, jordgubb och kamomill :)

Höststormen har kommit till Skåne och jag är så nöjd med att bara få sitta här hemma med mystofflor, tjocktröja och tända ljus medan vinden viner runt husknutarna!!


50års partaj!

Igår var det första ordentliga festen för den här säsongen. Det var Magda och Gabbi som bjöd på 2 x 25 års fest så vi firade dem med kakor och somriga välkomsdrinkar! När man sitter i en solstol i Magdas vardagsrum med en stor snöleopard (dojukisdjur) brevid mig och en drink med ett festligt sugrör i har man inte mycke att klaga på. När dessutom massa fina vänner sitter runt omkring en och smilbanden ständigt pekar uppåt så är livet på topp =)
Dock blev utgången lite misslyckad då jag plötsligt blev toktrött och hungrig på mindre än 5 min. Dock var det några som kände med mig så det blev kebabtallrik på vägen hem och sen slocknade jag i sängen innan jag lagt huvudet på kudden.. att stänga av ljudet och vibraton på mobilen i natt var det bästa jag gjort för i mitt undermedvetna visste jag att någon skulle få för sig att terrorisera mig vid sjusnåret.. han tänkte nog att "hämden är ljuv" men tji fick han då jag sov gott i måååånga timmar till, haha ;)

Får skriva om strandritten och det som hände hemma i Harplinge i ett annat inlägg!