POLEN --> Slovenien :)

  • En vecka i Polen är nu över...
  • ... den resulterade bla i en stukad fot...
  • ... massor med skratt, en del tårar, blod och...
  • .. många goda gofrys!
  • Slovenienvistelsen har börjat med fantastisk mat...
  • ... dock enorma portioner- tror våra matsäckar krympte i Polen!
  • Idag blev det hopp & spike på träningen, snart är jag tillbaka på allvar..
  • .. å det är bra med tanke på att jag levde i en rullstol under gårdagen ;)
  • Om 3 ynka dagar åker vi till Belgrad med tåg, "bara" en nio timmar lång resa :S
  • På tisdag kommer herrarna, dom skulle bara veta hur efterlängtade dom är...
  • ... tänk att få se nya ansikten och höra nya röster, underbart är det enda jag kan säga!!
  • Nu ska isen som ligger på min fot in i frysen och sen ska jag krypa till kojs, mys på det!

Nu vet ni att jag lever!!

Panik!!

Sista minuten stressen har infunnit sig - big time!!!!

Har man med sig allt?
Väger väskan för mycket?
Har jag fixat allt som måste fixas inför resan?
Borde jag ta med mig något mer?

Antar att det är 13 andra som känner precis samma sak just nu, men tänk vad skönt det kommer bli när vi väl samlas i Ängelholm och inte kan göra något mer åt saken, det som är glömt är glömt!

Stackars studenterna!

Stackars, stackars studenterna i Halmstad.. Idag öser regnet ner utanför rutan och speciellt varmt är det inte heller. Tycker riktigt synd om tjejerna i sina korta vita klänningar och sandaler, brr säger jag bara! annat var det när vi tog studenten för 3 år sedan och det var sol och värme hela långa dagen, vilken dag det var! men oj, redan tre år sedan, tiden går bra fort ibland :S

Förmiddagen har tillbringats med att slänga de sista post-it lapparna inför resan och nu är det inte en lapp kvar :D Eller jo det är det nog men ingen så där jättejobbig iaf!
Var vid jannes grav idag också å satte dit en liten fin aprikosfärgad blomma som lyste upp lite i regnet. Jag stod under mitt paraply och tänkte att livet är orättvist men att han nu får vara med mig på min långa landslagsresa, han kommer finnas med där och vaka över mig och stötta mig - det vet jag!

Nu är dags för en tur till stan där det blir lunch med mor och far + besök i två affärer, ska inte ta så lång tid då jag måste hinna packa i eftermiddag! Men vi ska slänga en snabb blick på studentkortegen också, kallt och blött är bara förnamnet!!


Ro

Nu är det 5 månader och 3 dagar sen han somnade in och lämnade många personer i enorm sorg. Hans familj mår bättre och bättre men självklart påminns de varje dag om den person som var en fantastisk man och pappa. På byrån i köket står det ett stort fotogarfi på Janne och Malin och brevid Heddas säng står det också ett kort på Janne, hennes pappa som hon fick känna i knappt 4 år. Det är delvis jobbigt att träffa Malin och barnen då det känns som något saknas och så kommer det alltid att vara. Men att få se barnen leka och skratta eller att få upp Malin på hästryggen igen har varit jätteviktigt för både mig och dom, det visar ändå att livet går vidare.
Imorgon skall jag åka ut till Jannes grav och lämna en blomma och bara sitta där ett tag. Han hade varit så stolt över mig nu när jag skall åka iväg med landslaget. Han följde mig alltid när jag var iväg och var den första som frågade hur det hade gått när jag kom ut till stallet. I framtiden kommer en del av mig även att spela för Janne och jag kommer att kämpa mot mina mål med hans stöttande ord i bakhuvudet!



Janne: Vi minns dig & saknar dig!

Blod, svett & ...

Bilder är ju bra trevligt när man har en blogg, eller vad säger ni?
Så här kommer några bilder från landslagslägret i Köpenhamn med temat "blod, svett och....":

   
Blodet fixade vår fantastiska libro medan Aida (något oväntat!) stod för svetten....




... men inga tårar på det här landslagslägret inte, här var det bara glada miner :D:D

()

Idag vaknade jag upp och var tröttare än på länge och hade helt oväntat ont i knät.. mycket mtyckte jag då jag inte har ansträngt mitt knä sen i söndags. Hm, det kände väl bara för att göra sig påmind så jag inte råkar glömma bort det, haha. Började dagen med frukost framför en bra film och med två underbara hundar sovandes vid fötterna. Det är sådana stunder som gör mig lycklig!
En lugn start på dagen men sen kommer den fortsätta i ett något mer ökat tempo då det finns många post-it lappar att ta tag i en dag som denna! Först blir det en sväng till Ortopedtekniska för att se om dom har några skydd som kan passa mig, sen vidare till högskolan för att hämta ett antagningsbevis som skall postas till förbundet. Det hela avslutas med lite sistaminuten shopping inför resan. Jag tycker jag handlar och handlar inför den där resan men det finns alltid saker som saknas, suck suck suck! Dock får det bli en vaniljlatte på Espresso House också för att koppla av lite :)

Nu är det bara 2 dagar kvar till äventyret börjar!!!

Pannkaksfrukost :)

När man börjar dagen med pannkaksfrukost kan väl inte dagen bli annat än bra!?
jag gav mig optimala förutsättningar för en bra dag då jag steg upp vid halv nio och gräddade pannkakor till frukost. Dock känns det inte så upplyftande när det är grått och trist ute och terometern bara står på +13 grader, brrrr.. Även hundarna var nog lite deppiga över vädret då de var helt sänkta i morse och knappt kom och sa god morgon utan vit´ftade bara lite på svansspetsen för att visa någon form av livstecken iaf!

Förmiddagen har tillbringast framför datorn med att fixa och dona med en massa saker som måste vara klart innan jag åker till Ä-holm på fredag/lördag. Nu är det snart dax för lunch och sen tar jag den gröna faran in till Halmstad för att fika med mormor, shoppa lite och sist men inte minst hämta hem pappa från utbildningsförvaltningen.

Kvällen kommer förmodligen tillbringas framför tvn då det är dags för ännu en match i VM-kvalet. Egentligen borde man inte utsätta sig för detta då jag mest blir irriterad och missnöjd med det mesta.. men man kan ju hoppas att Sara har kört hårdträning med Kim sen i lördags, haha :P

Flygkrasch!

Idag passade jag på att ta det riktigt lugnt på morgonen och dukade upp frukosten på en bricka för att ta med mig in till tv:n. Jag släppte ut Fliza och satte igång en film samtidigt som jag började smaska i mig min frkuost (jag är ju en frukostmänniska som ni vet!!). Efter ett tag hör jag en smäll mot rutan men funderar inte så mycket mer på det förrän det 10 minuter senare smäller igen. Jag går ut i köket och tittar ut mot altanen där jag ser Fliza som står och tokstirrar under bordet. Där under sitter en skrämd fågel och paniken växer i mig. Fliza som är en apporterande fågelhund och har i blodet att ta fåglar kunde vilken sekund bitit tag i fågel och kommit med den till mig, stolt som en tupp. Fågeln flyger lite men kraschar igen och Fliza börjar jaga den runt bordet. Jag lyckas ropa på henne och få in henne genom en liten springa i dörren för jag vågade inte öppna för mycket för då hade vi haft två hundar och en skadad fågel i köket vilkwet jag inte tyckte lät som en lyckad kombination!! Chockad som jag var ringde jag till pappa som tyckte jag skulle slå ihjäl fågeln med en slägga/hammare men jag var för feg för det och lät den ligga där på altanen och flämta. Något elakt jag vet men jag var helt enkelt för feg!! När jag skulle kolla till den efter filmens slut hade den försvunnit så nu har jag ingen aning om vart den har tagit vägen :S Snacka om en chockstart på dagen!!

Home!

Nu har man kommit hem från Köpenhamn efter ännu en samling med landslaget. Det har verkligen varit en kanonhelg i grannlandet och det finns inte mycket att klaga på där inte!
Jag och Aida bodde i ett fin, fint rum med utsikt över fotbollsplanen och att bo med organiserade Aida är att föredra för vi hade det fint och städat i vårt rum under hela helgen!
Rent volleybollmässigt gick det ju stadigt uppåt kan man väl säga då första träninmgspasset var det värsta på mycket länge och anfallen satt antingen i väggen eller i nät. Som tur var kändes det som man hoppade något högre och kunde tajma bollen en aning bättre på söndagen, haha.. Det har varit roliga träningar med högt tempo och schysst konkurrens men kroppen var ganska sliten igår när vi satte oss i minibussarna för att åka hem!
Självklart har citatboken varit med på resan och vi har en hel del roliga citat att ta med oss till de tunga dagarna i Pölen. Ett axplock är dessa:

* "Jag hör inte när du försöker få ögonkontakt med mig" - Aida
* "Idag ska vi göra blipptest" - Jonas
* "Ja, men antingen servar man ju parre eller digge" - Jag
* "Aj, du trycker ju rakt på klotpelaren!" - Lena
* "Crossianter" - Sara P
* "Och sen kör vi den där sexövningen" - Anna R
* "Om jag tvättar håret varje dag blir det kruktorrt" - Sara P
* "En spelar fortfarande och två är proffs" - Jag


Utöver detta har det skrattats otroligt mycket och vi har klarat oss utan tårar den här gången. Så nu laddar vi upp med 5 dagars välbehövlig vila inför äventyret i Polen/Slovenien/Serbien som kommer vara något av ett eldprov. Jag har aldrig umgåtts så länge med de här människorna, aldrig ställts inför en konkurrenssistuation då 14 ska bli 12 på utländsk mark, aldrig packat för en så här lång resa men aldrig heller fått stå inför ett liknande äventyr.. så sammanfattningsvis så ser jag verkligen fram emot det!!!!

Men idag är jag trött, trött och ännu tröttare så imorgon väntar sovmorgon och en hel dag utan planer - Lena & Marcus hade varit stolta =) 


Köpenhamn

Jaha, då åker man söderut om ca 2 timmar och jag måste erkänna att det skall bli ruskigt roligt att åka iväg! det är nu nästan fyra veckor sen vi tränade tillsammans på Bosön så det känns ju grymt skönt att vi äntligen får komma igång på allvar nu. Och allvar kommer det bli då det skall spelas 3 landskamper i helgen, kan bli spännande!
Annars känns den här resan inte så dramatisk, vi är ju bara borta tor-sön så det krävs inte så mycket förberedelser.. man är ju redan inställd på hur det kommer gå när vi ska vara borta 1 månad, ojojoj säger jag bara!!

Känns som man för det mesta lever i en resväska nu för tiden, ska bli skönt sen när man kan packa upp allt och slänga in väskorna i garderoben och leva lite normalt för en gång skull.. men ni ska inte tro att jag klagar för jag gillar mitt liv starkt och skulle inte vilja byta ut allt som händer!! Men man kan ibland önska att man fick landa lite längre på vissa ställen bara :)

Kanske dags att fixa det sista med packningen och stoppa in linserna i ögonen, mm det är det som nu står på programet =)


Är det här min framtida karriär? Jag ser ju inte jättenöjd ut, haha

Ännu en sen kväll



I have a heart that will...



Spontan dag!

Idag kom min efterlängtade sovmorgon och jag måste erkänna att jag riktigt njöt av min frukost framför tv:n idag :) Dock tog jag tag i mitt liv runt elvatiden då jag drog med stackars Fliza på en långpromenad med både jogg- och fysinslag. Hon verkade dock tycka det var riktigt roligt och hoppade minst lika mycket som jag gjorde i fysövningarna, haha. Sen drog jag även med den gamla Alma på en tur runt byn och hon var inte lika lycklig över promenaden, men lite luft och nya dofter fick hon iaf så hon ska inte klaga :)
Cyklade sedan ner till Börjes konditori för att köpa fika då Minni, Lina och Lena skulle gästa Harplinge. Lena tror att vår mataffär här i samhället är i stil med barnen i bullerbyn och att det jobbar en tant med huckle där, ska man skratta eller gråta?? Tur hon fick uppleva vår mataffär så hon kan ändra uppfattning nu :) Blev en mysig eftermiddag tillsammans med mina skånska vänner och det är ju för väl att jag får återse dom redan imorgon!!

Dock har den här dagen innehållit otroligt mycket allergi, den värsta på några år faktiskt.. hoppas på förbättrning nu när vi åker till Köpenhamn för så här orkar jag ju inte ha det.. näsan rinner, ögonen rinner och allt kliar: INTE KUL!!

Jag lagar aldrig mat som innehåller potatis!!!

Idag insåg jag varför jag undviker potäterna i mina middagar: det tar så sjukt lång tid att skala och så finns det risk att man skär sig på den där potatisskalaren vilket både jag och lina lyckades med förra året!!! Dock blev middagen idag väldigt god så nu har jag lite pluspoäng hos mar och far vad gäller köksarbetet :D

Jag är fortfarande fruktansvärt trött och det kommer bli en tidig kväll för mig.. dock skall det hinnas med en kvällsfika och lite slöande i tv-soffan, sånt man aldrig kan få för mycket av när man är hemma :)
Morgondagen bjuder på min nya uppgift här i livet: SPONTANITET! Alltså finns det inga planer som helst för morgondagen men visst hoppas man på sol så man kan ta cykeln ner till stranden, men om det regnar blir det en kopp te under en filt tillsammans med min nya bok, också bra!

På torsdag är det äntligen dax för landslagsläger, lääääängtar!




                                                                                    Most of the time it´s great...

Dr Willberg

Usch vad trött jag var i morse när klockan ringde 06.15. Tror det har blivit lite för många tidiga mornar nu med en massa stress så jag är väldigt tacksam över att morgondagen bjuder på sovmorgon :)
Släpade mig dock upp och fixade det sista i lägenheten innan jag låste dörren för sista gången på väldigt länge och traskade mot bussen. Hade sällskap med Karin halva vägen men sen fick jag släpa på min stora väska själv :(
Hann med ett besök på Artrokliniken idag och jag måste säga att mina läkare Lotta Willberg måste vara världens bästa!! Redan förra gången jag träffade henne så tyckte jag om henne och hon hade då inte förändrats utan var lika härlig som sist. Gjorde ultraljud på knäna och det såg relativt bra ut så hon gav mig lite övningar, tjatade på att jag måste vara en egoist i sommar och lyssna på knäna + att hon skrev ut ny smärtstillande medecin för de "ilskna dagarna" som hon sa, haha. Om det nu blir tokjobbigt under Universiaden skulle jag ringa henne direkt när jag kom hem för att få en ny tid för spruta/operation. Känns bra det här!

Nu sitter jag på Arlanda och om 30 minuter så lyfter planet som skall ta mig till Halmstad, och nu står det GO TO GATE så nu måste jag kila.. Halmstad, sol och semester- Here I Come

RÖD

Jag vet att vårt motto är "hellre röd än vit" men idag har mina stackars baklår fått en alldeles för röd ton och det är inte roligt vill jag lova! Vi skulle ju bara ligga vid vattnet en liten stund men sen insåg jag hur trött jag var och slumrade vä till en stund och sen var det ett faktum, jag är röd!!!!!! Nu kanske det är lika bra att det där dåliga vädret kommer för då får mina lår återhämta sig lite vilket de kommer må bra av, för den här röda tonen kan jag ju inte ha resten av livet :S

Kockan 17 är det dax för en löprunda med tillhörande fys tillsammans med Em. Det blir till att ge sig upp på sportfältet och svettas, ängtar redan till duschen efteråt, haha.. Får väl se om knäna gör ont idag för det vill ju min läkare at de ska göra imorgon när jag kommer til henne. Jag gillar inte idén men gör så gott jag kan :)

Kanske dags att göra lite nytta igen!

 

Jaaaaaaaaaa!!

HEMTENTAN ÄR INSKICKAD...... JAG HAR SOMMARLOV!!!!!


Nu sitter jag i skolan och har precis skickat iväg mina sista uppgifter och har nog inte riktigt förstått ännu att det faktiskt är sommarlov. Men tror nog jag kommer förstå det när jag ligger på bryggan nere vid Edsviken tillsammans med Sara och Lovan och lapar sol :D

Gårdagen var en dag med blandade känslor måste jag säga.. Dagen började i panik för att sluta på ett alldeles fantastiskt sätt. Paniken infann sig när jag insåg att mitt Wordprogram hade gått ut vilket innebar att jag inte kunde skriva på mina examinationsuppgifter. Som tur är har jag fantastiska grannar så jag tillrbingade 4 timmar framför Sebbes dator och sen kunde jag andas ut. Som belöning för mitt pluggandet gick jag ner till hallen och gymade, bollade med calle och önskade herrlaget glad sommar :)
Hem och laga middag och sen iväg till badberget med en stor godispåse och Sara som sällskap. Där satt vi några timmar och snackade strunt, njöt av solen och planerade massvis med besök under sommaren och nästa år. En sak är säker, jag kommer sakna Sara!
En person som jag också ofta saknar är ju Lena och kvällen avslutades faktiskt med lite mys hemma hos hennes föräldrar i Silverdal. Glada miner, skratt och allmänt trevligt var det då plötsligt strömmen gick. Den kom inte tillbaka på nästan 2 timmar och hela Sollentuna var som en spökstad. Tyckte allt det var lite obehagligt att komma hem och bara ha värmeljus som lös upp lägenheten.. Tur att strömmen kom tillbaka sen!!

Nu är det dax att åka hem mot Sollentuna igen och lägga mig nere vid vattnet och bli brun :) Sen ska jag ta tag i alla måsten, men först ska jag bara ta det lugnt och umgås med mina vänner!

Over and out!