Effektiv!

Livet utan dator är nyttigt för mig för jag får så väldigt mycket gjort när jag inte kan sitta vid msn eller kolla mailen hela tiden.. som idag har det packats upp en flyttkartong, skrivits vykort, fixat räkningar och börkat fylla i blanketten för bostadsbidrag.. dessutom blev det en god fisksoppa till lunch och den avnöjts framför skid-VM!
Nu sitter jag uppe hos Emily för att få mitt dagliga databehov och snart ska jag gå ner till Figges för att möta upp de två söta damerna E- Emily och Ellinor.. vi ska kalasa på varsin semla för idag är det faktiskt fettisdagen å det ska firas!

Nu har jag även bestämt mig för att bege mig ut på en liten resa så här under mitt sportlov.. det blir som planerat med destination Örebro och sovplats det står Aida för.. så bra när man kan resa lätt, det enda jag skulle ta med mig var ett glatt humör och man kan ju inte vara annat än glad när man får träffa de härliga 87:orna!

Idag satt jag och kollade igenom alla volleybollatriklar som jag samlat på mig och jag fick verkligen rysningar när jag läste om SM-guldet och allas kommentarer kring det, vilken underbar tid det var! Saknar Joe också, han hade ju dom klockrenaste kommentarerna av dom alla, som när han sa att "värvningarna från gymnasiet var the real thing", haha det var jag och Dommen det- han kan inte ha haft så höga förväntningar på oss efter provträningen :P
Men om min och Lenas plan går i lås kanske det kan bli att återuppleva det där, å då tänker jag inte på SM-guldet ;)

Datorn är på sportlovsresa!

Min dator har nu mera sagt upp sig eller tagit sportlov eller vad man nu vill kalla det.. den fungerar inte länge vilket har lett till att den har fått åka in på service hos Datorverkstaden i Näckrosen så jag hoppas på att få hem den hel och ren innan veckan är slut! Får hoppas att han kan spara mina bilder och att det inte kommer bli allt för dyrt, hålle tummarna för det :)

I helgen har jag fått umgås massor med min favorit Lena som kommit upp ändå från Skåne för att hälsa på.. som vi skrattat den här helgen men hon fick mig nästan att gråta igår när hon ville trycka på mina knän- fast det var ju inte meningen att det skulle göra så ont!

Nu ska jag åka hem och äta lunch, får bli en trogen bibliotekskund nu när datorn inte lever, haha.. träningen ikväll också, får se hur det går :S

Match!!!

Krossa Katrineholm- någon som är på?


Stinsen!

Idag skiner solen här i Sollentuna och jag är väldigt tacksam för att det är lördag idag vilket inebär total ledighet- ingen skola och ingen volleyboll: man behöver helt klart sådana dagar ibland! Ha börjat dagen med lite skidskytte, älskar verkligen vinteridrott och att äta frukost framför det är det ju bland det mysigaste :)
Om 20 minuter går bussen mot STinsen där jag och Emily skall bränna lite pengar idag vilket också är väldigt efterlängtat- shoppa var väldigt längesen jag gjorde! Kommer även bli en fika på Waynes med en vaniljlatte och någon godsak och förhoppningsvis så joinar Sara L och Falkovic för man kan faktiskt inte ha en hel dag utan sina kära volleybollvänner, hihi...

Ikväll är det äntlogen dags... två av mina höjdpunkter här i livet inträffar på samma kväll.. och det är att få träffa LENA som är oerhört saknad och sen är det ju ta se melodifestivalen vilket också blir mys... men bäst av allt är ju att få krama om lena en massa, kommer bli topp topp toppen!!

Dax att stressa lite innan bussen går!

Sportlov

Bara att rapportera in resultatet på matteprovet och sen har jag sportlov- helt underbart!

Usch och blä för vårdcentraler!

Visst älskar man den svenska vården ibland- eller inte!!
Man ringer till vårdcentralen och får prata med en telefonsvarare som säger att dom ska ringa upp 1 timme senare. När man väl får prata med en riktig person säger denna att min husläkare (som jag aldrig ens har träffat) har semester och kommer hem på tisdag å då får jag ringa henne på hennes telefontid som är mellan 9.00-9.30, undrar hur många som vill ha tag på henne under korta tiden liksom- typ alla!?

Men nu har jag dragit igång världens grej och ringt runt till alla möjliga vårdcentralen och kliniker, kopplat in C-G och Torbjörn.. vore ju toppen att få en remiss iaf, borde väl inte vara så svårt att fixa, eller!? Fast egentligen vill jag inte ha den där remissen utan jag vill bara vakna upp utan onda knän- men det är nog lättare att få en remiss än att uppfylla den drömmen skulle jag tro!

Jaja, bara att vänta på massa telefonsamtal och mail då och hoppas att nån kan hjälpa mig igenom detta!

?

Operation- helst inte
Knäsmärta- helst inte

Ska jag slippa det andra måste jag kanske genomgå det första... men måste jag om jag inte vill?


Kaffe och chokladbit = ny energi!?

Långrasten har precis börjat här i skolan och jag har precis satt på en kanna kaffe medan Sandra är över och fixar en chokladbit på Rudbeck- är det inte ett underbart ställe jag har hamnat på så säg!?
Vi har fortsatt med vår dinosaurieforskning och nu i eftermiddag så är det dax för en av veckans höjdpunkter- skriva en egen dinosång.. jag är tacksam över att Jenny är musikalisk så vi andra kan hålla lite låg profil, haha...

I eftermiddag är det jag som tar bussen ut till Nicke Lanz som förhoppningsvis kan´säga några lugnande ord till mig eftersom mina knän mår skit just nu... Är så rädd för att det ska bli så illa som det var under gymnasietiden, det vill jag aldrig vara med om igen! men förhoppningsvis så hittar vi en bra lösning idag så jag kan åka hem med ett leende på läpparna =)

Ikväll kommer även min underbara vän Annika på besök.. det skall bli middag och kanske lite smulpaj om det vill sig väl. Får fundera på om vi kanske behöver låna socker av snyggingen tre dörrar bort, vore det inte en bra fortsättning på den romantiska komedin som jag håller på att bygga upp!?

Nä, dax att kolla till kaffet och röra sig upp mot sofforna i personalrummet, får hoppas man inte somnar där bara ;)


Tröööööött

Efter en heldag på utflykt med 29 elever och 4 fröknar är man ganska slut om man säger så... men dagen är inte slut ännu, nu är det a-lagsmöte till halvfyra- hoppas på ett kort och snabbt möte så vi kan vara klara lite tidigare för jag vet att jag behöver en tupplur när jag kommer hem- be so sure!

Mötet kallar!

Good looking!

Ikväll, för bara nån timme sen så kändes det som jag var med i en amerikans romantisk komedi å det händer ju inte varje dag om man nu säger så!
Jag traskade ut i stora köket för jag skulle hämta min glass i frysen och till min förvåning så hör jag att det är nån i tvättstugan (jag ser typ aldrig något tecken på liv i min korridor) men tänker inte så mycket mer på det utan går ut i köket och hämtar glassen... precis när jag på tillbaka vägen är vid dörren in till korridoren så möter jag en lång, mörk snygg kille med ett väldigt fint leende som hejjar glatt när vi möts... jag blev helt paff men gick med ett leende tillbaka mot min lägenhet.. Tänk att det bor en sån snygging typ tre dörrar bort i korridoren, det är ju bara för bra för att vara sant! Kan ju hoppas att den här filmen slutar precis som alla andra amerikanska filmer- lyckligt, hahaha....

Buster!?

Ännu en mysig dag på praktiken är över och idag var det återigen fika i personalrummet och idag var den där bilden av lärare som målas upp ibland.. man tvungar ut barnen på rast i snörusket medan lärarna sitter inne och dricker kaffe och äter kladdkaka, jag är iaf glad över att tillhöra lärarsidan, haha! 

Träningen idag va riktigt stillastående vilket inte funkar när det är minusgrader i hallen.. men mot förmodan mådde knäna riktigt bra trots kylan men imorgon blir det nog underställströja skulle jag tro, kanske fingervantar i uppvärmningen om det vill sig illa... Efter träningen var det 1½ timme med Karin och det var riktigt roligt med dilemman och målsättning- kan våran nya kille heta Buster kanske (givetvist med engelskt uttal)? Jag menar Håkan och Glenn behöver faktiskt en kompis, vad säger ni tjejer?

Imorgon ska vi på utflykt till Naturhistoriska å det ska bli mysigt.. dock alltid spännande med 30 elever och 4 fröknar i SL-trafiken men det ska nog gå bra :) Å vi ska ha med oss matsäck- mumma! Sen kan det bli middag hos Emily innan et är gym, boll och fika!!

Fundrar på en resa till Örebro nästa vecka för jag har faktiskt sportlov, jippie! Så är det någon som vill haka på är ni välkomna, hoppas på sällskap i form av Emma men vi får se med jobb å så först! Men annars tar jag nog tåget till Aida, Malin & Kaisa för jag behöver nog komma bort lite å ladda om!
På tal om roliga händelser så kanske Lena kommer upp hit i helgen å det hade ju varit helt underbart och lite oväntat... det är så kul med sånt där som man inte förväntat sig, hoppas på besök gör jag iaf :)



Sol, vind och vatten!



En härlg vårdag i Cannes skulle jag inte tacka nej till just nu, att gå barfota längs med stranden och se fotspåren sköljas bort av vågorna, ååå vad jag längtar till sommaren!
Har jag möjligtvis nämnt det förut? Jaaaaa, men jag längtar verkligen till sommaren och allt och alla som jag får träffa då!

Match, Marcus och söndagsångest!

Vilken mysig dag det har varit idag alltså och jag gillar verkligen att bara hänga i hallen, är ju helt klart som ett andra hem :) Var vädigt bra för min kropp att gymma lite på morgonen för man är så himla stel- egentligen borde man gymma eller köra yoga varje morgon, tror nog det hade varit bra för mig och min lilla kropp... sen blev det dusch och lite hejjande på mina tjejer som spelade turnering i hallen innan vi fick vår goda lunch- mumma med spagetti!
Matchen mot Svedala var ingen direkt upphetsande hisoria och vi vann enkelt utan att egentligen behöva anstränga oss.. tyvärrblev det för mycket skador då både Carla och Cissi drog till ryggen vilket ledde till att vi avslutade matchen utan libero men våra centrar skötte sig galant! Mina knän mår inte bra just nu men med voltaren i kroppen och is på knäna efter matchen så överlevde jag det där också vilket alltid är bra!

Sen var det herrmatch också mot Örkelljunga och jag hejjade ju lite i smyg på Marcus och Linas kille Fletcher men jag fick lite för många onda blickar från mina lagkamrater... men tycker det är fint att kunna hejja lite på motståndarna också för jag tycker ju faktiskt om dom också!! Men Lilianas kommentar om zigenare va så sjukt onödig, jag pratar med vem jag vill och hon behöver inte läga sig i det... dessutom så tycker jag bra om Marcus, så en kram från honom måste man ju få när han är i stan :)

Ikväll är det söndagsångest som gäller och jag ogillar verkligen söndagar för det betyder slutet på helgen och början på vardagen- suck suck suck.. egentligen kommer det bli en mysig vecka med temavecka på praktiken och lite studiebesök och så men alltid jobbigt att ha en vecka med alla dagar i "skolan"... men jag ska inte klaga för vecka 9 är det sportlov, wooohooo!!!



BigMac!

En underbar söndag i volleybollens tecken :)

Gym
Lunch
Gametalk
Promenad i parken
Match mot Svedala 14.00
Herrmatch mot Örkelljunga 17.00





Effektiv lördagsmorgon!

Har hunnit med att tvätta två maskiner tvät å här på lördagsmorgonen och eftersom vår tvättmaskin har varit trasig i drygt två veckor så är det väldigt skönt att den lever igen- det underlättar liksom vardagen på nått sätt!
Frukost har det också blivit och idag blev både en jordgubbssmoothie, två mackor och en vaniljlatte på det- mumma :) Men frukosten på helgen tycker jag ska vara lite mer lyxig än den gamla vanliga man äter under veckorna!

Bussen går om en timme, kanske dax att hoppa hur pyjamasen!?


En underbar hund vid namn Fliza :)

Äntligen helg =)



Imorgon inledes dagen med en fika med de här underbara flickorna :) Sen fortsätter dagen med en shoppingtur tillsammans med Falkovic och....



... Emma & jag, en del shopping bli det innan vi åker hem till Engelbrekt där vi möter upp....

     

... Sara, Lovan, Elli och Holmen för en mysig Alla hjärtansdagmiddag med Tacos och sen avslutar vi kvällen med snacks framför Melodifestivalen- åå, vad jag ser fram emot morgondagen!
Fast först ska jag sova mina välbehövliga timmar i min mjuka säng!






Alla hjärtansdags disco!

Nyss hemkommen från praktiken och vilken mysig dag vi har haft idag, både lärare och barn! Det var fredagsfika i personalrummet som våra trevliga rektorer bjöd på och sen va det pannkakor till lunch- alltså en perfekt förmiddag... efter lunchen kom det som alla hade väntat på- discot!

Alla barnen hade något rött på sig och vi började med dansstopp innan alla fick dra en lapp med någon annans namn på som man sedan skulle bjuda up. Redan där började kärleken spira i klassrummet och det dansades tryckare till höger och vänster... grönskasdipp och vattenpauser hanns också med mellan danserna men oväntat många var igång och dansade.. Det blev en del nya par under eftermiddagen och när en av tjejerna kommer fram och säger att hennes kille frågade om hom ville följa med och ta en fikapå Figges imorgon så höll jag ju på att dö- dom är ju bara för söta! Innan jag skulle gå hem kom barnen och berättade hur många nya par det hade blivit under discot och så sken en av killarna upp och innan han skulle ut å spela bandy ut så gav han sin tjej en puss på kinden :) Det är så enkelt med kärlek i den åldern, man dansar lite frågar chans å sen är man ihop, mitt hjärta smälter verkligen när jag ser dom små liven! Det kommer ju bli hur bra som helst att ha en uppgift om kärlek nästa vecka nu när det är massa nykära par i klassen :)

Nu måste jag ta mig en eftermiddagsnap om jag ska orka vara i hallen från klockan 16 till 22- vilken underbara fredagkväll det kommer bli ;)


Team Sweden!



Jag längtar till landslagssäsongen 2009- det ska bli den bästa någonsin
och med sådana härliga brudar så kommer det bli en lätt match ;)
Vi har då alltid roligt tillsammans!

Vaniljlatte <3

Att sitta vid köksbordet och dricka en stor vaniljlatte är verkligen vardagslyx för mig och för att må bra måste man ibland unna sig lite vardagslyx!
Det behöver inte alltid vara så stora grejjer det handlar om utan det räcker ofta med något litet för att få vardagen att bli lite ljusare... just nu när det är mörkt, kallt och allmänt tråkigt så är det verkligen ett måste med vardagslyx!



På lördag är det alla hjärtansdag och det ska firas!!
Dagen inleds förhoppningsvis med en frukostdejt med min underbara vän ToraLora och har vi tur får vi även sällskap av Falkovic.. sen blir det lite shopping, har nu bestämt mig för att köpa den beiga kjolen på Monki och då måste jag ha en svart t-shirt till så det är väl tur att jag har lite pengar kvar på presentkortet jag fick i Ängelholm när vi va där :)
Sen blir det finmiddag på Engelbrekt med massa mysiga lagkamrater.. jag och Emma B-L är ansvariga för dukning och middagslagning eftersom våra juniorer ska spela B-lagsmatch å då mår dom bra av att komma hem till ett dukat bord!
Sen blir det schlaaaaaaaager med tillhörande onyttigheter :)
Ååå, vilken mysig lördag det kommer bli!

 

Wonderbaums på höjdhopsribban!

Igår var det dags för ännu en bussresa med Sollentunas damlag och Håkan.. vi packade in oss i bussen vid elva och strax efter tolv så låg alla och vilade på både bussgolv och på sätena runt om i bussen. Vi fick oss en välförtjänt vila innan första filmen sattes på och där va det otrohet och dumma beslut för hela slanten och vi va så arga på huvdpersonen att vi ville slå ner honom, å när Sara Mild är arg är hon inte att leka med ;) Lunchstopp å sen vidare genom snökaoset mot Gislaved där vi tog en uppfriskande promenad i vinterkylan!

Matchen som spelades bjöd på en hel del spännande saker... jag blev bland annat utbuad av publiken efter att ha sparkat ner en reklamskylt men jag log tillbaka mot dom och lyckades dölja ur ont det gjorde i tårna, haha.. Vi van matchen tillslut efter att spelat ut dom med 15-5 (Sara vann alla bollar hon fick, cooolt) i avgörnade set men ändå känns matchen som en förlust. Jag blir så överjävligt trött på att vi aldrig kan spela bra i dom "lättare" matcherna utan vi måste spela med kniven mot strupen för att kunna prestera... det bådar väl visserligen gott inför slutspelet men man blir ju trött alltså!

Hemresan var fruktansvärt rolig.. den inleddes med ett telefonsamtal med Lena som har gått å blivit kaxig på senare dar, som man bäddar får man ligga men vi får väl se vem som ligger ner först om dom väljer oss i kvarten (måste också bli lit kaxig ju...)!! Hade ju varit årets senastion men det är det vi lever för som junislag- att skrälla!!
Sen stannade vi McDonalds och vi började prata om handikappidrot och när vi funktionerat på ungdomsspelen i flköping å när Falk och Cissi haft lektioner med blinda och döva, alltså vi skrattade så vi grät... vill nu poängtera att vi sa inget elakt men vi byggde på alla sporter som finns och handikappapassade dom, tex som om man som blind ska hoppa höjdhopp så kan man ju hänga wonderbaums på ribban så käner man på doften när man ska hoppa :P

Hemma vid 04.00, somnade strax efter halvfem eftersom det fortfarande kändes som man va på bussen och sängen rörde sig vilket ledde till illamående- suck! Men sov till kvart över tolv idag så jag sa inte klaga :D Å nu är det dags för frukost på min otroligt slappa dag utan träning eller skola!!

 

ELIN!

Då var det snart dax att gå ner till hallen med all packning som ska följa med till Gislaved.. sovsäck och kudde är ett måste om bussresan ska bli bra, längtar redan att ta en liten lunchvila där på golvet samtidigt som det är bra musik som spelas i Ipoden! Men innan vi sätter oss på bussen blir det en promenad längs med vattnet, helt klart en av mina favoritplatser här i Sollentuna... vi har insett att kropparna mår nog lite bättre av att sita på en buss om om har fått vara ute och röra på sig lite innan så det kör vi på idag :)
Sorgligt men sant är att Elin inte ska åka med till Gislaved :( Eftersom coacherna bestämde att hon skulle stå över matchen kände hon att det var bättre att stanna hemma vilket jag verkligen förstår men jag kommer helt klart att sakna henne på bussen idag!! Det är så roligt ibland för jag kan koma på mig själv att sakna folk på bussen som spelade här under mitt första år som typ "Där är Lenas plats" eller "Ja men Annika kommer snart, hon är bara inne å köper kaffe".. det är ju för väl att jag inte säger det där högt för då hade nog mina lagkamrater börjat undra om jag ser i syne ;)

Dagens match kommer bli rolig.. jag hoppas verkligen att vi kan ha med oss energin från i söndags för då var det riktigt roligt att spela volleyboll :) Men om bara "The Machine" sköter sitt jobb så kommer alla andra ha en rolig dag på jobbet idag och det är ju aldrig fel! Sen hoppas jag på en och annan "Ace, ace in your face" och kanske nån "Ojojoj, ojojojoj"- å vad det ska bli skoj att spela :D

Nä, dax att hälla upp kaffe i termosen och bege mig mot hallen- see you tomorrow! 


Ska börja lägga in mycket bilder nu... hann bara med några få innan träningen kallar!


Camp Errea!


Stooooor hall i Cannes :)


Ge mig sommar!

Axel, en levande guldklimp!


Juniortiden- ett minne för livet

Is the face that I see in the mirror the one I want others to see?

"Du missar 100 % av alla de skott du inte skjuter"
- Wayne Gretzky

Tycker verkligen det är ett klockrent citat men det glöms så lätt bort... Att vara den där personen som vågar, som inte är rädd för att misslyckas är inte alltid så lätt då man ofta tänker, tänk om? Ja, tänk om man missar ett skott eller fattar fel beslut men ibland måste man våga missa ett skott för att sedan sätta de följande fem... Att ibland våga fatta ett beslut som man vet kommer göra ont både i en själv och i många andra är tufft, men efter det där onda så blir det bättre och då finns det ingen gräns för hur bra det kommer att bli!
Man ska bara våga ta det där omöjliga skottet först......



           Is the face that I see in the mirror the one I want others to see?

Det ger mycket mer än du tror

Dagen idag skulle innehållit praktik men det var planeringsdag på skolan vilket betydde en helt ledig dag för mig vilket jag inte tackar nej till precis... blev en mysig dag med fika på Figges tillsammans med Emily å sen hem och pyssla lite å städa iordning i min lilla lägenhet... dessutom pratade jag med Lina och det var verkligen mys, var längesen vi pratade om livet och förra året gjorde vi ju det var eviga dag eftersom vi bodde tillsammans så det var välbehövligt... som Lina sa så måste vi ses snart så vi kan dricka blåbärssoppa tillsammans- det är det som gör livet värt att leva, hihi ;)

Träningen idag kunde inte börjat sämre eftersom alla är fruktansvärt irriterade över D så rann det över för Carla under uppvärmningen, den tjejen kan bli arg alltså men hon sa nog det hela laget kände... måste ändå säga att vi är ganska tålmodiga, jag hade nog också flippat ur om jag hade fått en spark i ansiktet så munnen blödde, ojoj vissa dagar blir man bara lite trött! Tittar man på laget idag så kan man inte tro att vi spöade Örebro igår, alla var sega och ganska lama men det blir väl lätt så efter en sån urladdning men imorgon är en ny dag med nya möjligheter å vi måste ladda om för på onsdag ska vi ner och spela mot småländskorna å det blir ingen lätt match!!

Idag MÅSTE bli en tidig kväll för jag vill inte uppleva en sån trötthet som jag kände idag även imorgon... men än är det lite tidigt att gå å lägga sig för jag är inte ens trött, så nån timma till kan jag nog hålla mig vaken :)


Har någon nånsin påstått att vi är normala?


Seger :)


Jag är för seg för att orka skriva nåt bra här men jag kan ju bara säga att idag piskade vi Örebro med 3-1 vilket var heeeeelt underbart- var typ helt tagen av hela situationen!!!
Det som gjorde det var mycket roliga saker och kommentarer under dagen

Ace, Ace in your face
Tittar man bort när Tant ska serva är det klart man blir essad ;)
Tränining i SM-GULD tröjan... kaxigt? Ja visst!
Är smed eller prostituerad det äldsta yrket?
Pokerface
... och avslutningsvis ett underbart, glatt gäng!


Ett gott skratt förlänger livet :)

Idag är det inget roligt väder här i Sollentuna.. om man hade varit kommentator i Alpina VM som körs just nu hade man definitivt sammanfattat vädret med de två orden: Dålig sikt!
Men jag och Emily trotsade vädret i morse och gav oss ner till gymmet för att väcka våra sega kroppar till liv och det var verkligen skönt med ett morgonpass!
Dagen har även inneburit kakkalas hemma hos Sara L och nu håller min tvätt på at torka uppe hos Em & Sebbe för vår tvättmaskin är trasig så jag får låna tvättid av dom, tusen tack :)
Ikväll bär det av till Sanam på fest, eller jag ser det mer som kalas för jag ska vara spiknykter och gå hem tidigt men et ska bli mysigt att träffa gänget igen + lite av Sanams vänner och bekanta... sen blir det en tidig kväll som förhopningsvis avslutas med hemkörning av "taxichaffisen" Jakob =)

Igår på matchgenomgången var nog Johan både trött och lite stressad då det blev väldigt mycket fel som vi (som också va ganska trötta där på fredagskvällen...) skrattade väldigt gott åt... bland annat så spelar Sara Lindberg servmottagning och hennes syrra Sofie Lindberg är med i anfallet, haha... Johan sammanfattade det med "nu har det kört ihop sig lite", jag och Sara knäckte oss verkligen!!

Dax att koka soppa och fixa lite inför kvällen... ha en underbar lördagkväll allihop :)


Glada miner var det även igår :)




Starke Adolf

Idag fick vi ett smakprov av hur starka jag och Sara har blivit under säsongen för idag hände det vi alla trodde var omöjligt!
Vi hade fys efter träningen och skulle kasta medecinboll och vi kör på som vanligt tils vi kommer till de Italienska kasten med den stora bruna med.bollen... Efter två kast så studsar den lite dåligt och vi ser att det blivit en spricka i bollen men vi kör vidare... Det hela slutar med att medecinbollen går sönder och ligger tillslut i två delar på golvet.
Vi är nog helt enekl FÖR starka för allas bästa ;)
(Bildbevis kommer imorgon, jag lovar!)

Idag fick vi även ett nytt namn på vår servmottagningsenhet.. vi har ju alltid varit "The Unit" förrut men idag tog vi steget till at bli "The Machine" och jag är nöjd med uppgraderingen för vi va faktiskt riktigt bra idag... hoppas det håller i sig till på söndag och jag och Sara insåg att om vi gör ett bra jobb i mottagningen så blir det ju en så mycket roligare anfallsmatch så det är helt enkelt upp till oss :)



What would your memories do?

Nyss hemkommen från hel heldag i skolan med vår fruktansvärt sega lärare Ulf, eler Uffe som vi kallar honom... det var redovisningar som stod på schemat å en dag som denna är jag glad att jag pluggar till lärare och inte till advokat. Anledningen till det är att jag har svårt att se hur juridikstudenterna leker hela havet stormar, ar massagesagor och får delta i forumspel, nu vet jag ju inte men det är en känsla jag har :) Vid halv tre iaf så gjord ejag, stina och vår härliga göteborgska dagens bästa drag- vi ursäktade os och var "tvugna" att gå hem för okända anledningar, haha!
Snart dax för middag å sen träning, först bill och sen gym.. idag blir 4x2 på 59kg i frivändning- skall bli mycket spännande att se hur det ska gå... är redan nervös :S

Imorgon skall jag til Karin igen och spendera 1,5 timma på deras kontor.. jag älskar verkligen deras lokaler och jag hoppas dom har nån god bule i frysen precis som sist :) Känner att jag har en del att prata med Karin om just nu så det här mötet kunde inte kommit bättre... för er som inte vet är Karin min idrottspsykologiska rådgivare. Det där lät ju väldigt flashigt men så är det :)

Har ju fått höra att det fina alldeles för lite bilder i min blogg så jag får väl ta tag i det... här kommer lite gamla bilder från arkivet- se och njut :)


Cannes, Cannes, ljuvliga Cannes!

Vilka brudar!







Ett minne





Jag saknar ridutrerna, att bara rida långt, långt bort i sina egna tankar och galoppera över fälten utan att någon ser eller hör en, det är frihet på en alldeles underbar nivå!

Jag gillar vår grupp!

Då var dagens grupparbete slut och jag måste säga att vi har iallafall roligt under vårt arbete. När man skall planera redovisningar så blir det alltid lika mycket flum och fantasin bara flödar.. Imorgon kommer våra klasskamratare få stifta beknatskap med skolpsykologen Leif, den snåla rektorn Birgitta, den estetiska slöjdläraren barbro, specialpedagogen Ulla och den bittra matteläraren Siv. Allt handlar om stackars Kalle som har svårigheter i skolan och förmodligen kommer få diagnosen DBP (Det Beror På). Jag kommer vara matteläraren Siv som verkligen är så långt ifrån den lärare som jag själv vill vara!!
Hoppas det blir lunch på fredag med gruppen också, för att fira att vi klarat av första delen på vår 10 veckors kurs, 3 veckor är avklarade bara 7 kvar (varav 3 veckors VFU och ett sportlov på en vecka :D)!

Idag är det sånt där riktigt tråkväder här i storstan och den här stan blir fruktansvärt grå och trist och man riktigt avskyr tunnelbanor och stressade affärsmän en dag som denna! Men jag och Emily skall fira den lediga kvällen med att gå på en typisk tjejfilm för det kommer vi må fruktansvärt bra av har vi kommit fram till. Filmen heter Bridewars och är förhoppningsvis en rikgit rolig och mysig film :)

Just nu vill jag ha en massa saker att se fram emot och att längta till men det går sådär med sådana planer tyvärr... Det är klart man har småsaker hela tiden men ni vet att ha något riktigt stort att se fram emot som gör en glad och som får en att klara av vardagen! men på söndag är det äntligen hemmamatch vilket är ett så mysigt koncept med förmiddagsträning, lunch, match och sen kaffe och kaka till herrmatchen. Är ju Hylte som kommer på besök, kan väl vara roligt då jag ändå är halläning men dom är ju inte nått jätteroligt lag att titta på! Men kan ju hoppas på lite bråk, det brukar det alltid bli när Hylte och Sollentuna möts ;)

Nä, nu är det dax att fixa det sista på redovisningen innan jag åker till Kista för bio!




man lär sig ingenting på att blunda för sitt liv
och bara springa runt och låtsas att man ler

Kladdkaka med mintchokladsmak!

Träningsvärk i mina stackars magmuskler har jag idag.. så idag får det inte bli allt för mycket skratt eller hostande för då kommer jag avlida.. men jag gillar träningsvärk, hoppas bara den försvinner till imorgon (kommer den ju inte göra men drömma kan man ju...) för då är då är det full fart i gymmet igen!
Bollträningen gick snabbt igår och sen blev det dunderfika med Elin som köksansvarig :) Mycket bra fika och jag och emily var sega på att ta oss hem- som vanligt! Men igår lönade det sig för då kom C-G med en hemmagjord kladdkaka med mintchokladsmak. han hade egentligen gjort den till Sara L som fyllde år igår men hon hade redan stressat hem så det blev mer över till oss trötta stackare var kvar- å det gillar vi! Bäst var ändå när Elin precis har fått sin kladdkakebit, lagt på massa grädde och sen tappar hon tallriken upp och ner så all grädde hamnar på golvet i hallen, hahaha... hon är bra den där Elin!

Har ju helt glömt bort att skriva om våra nya fina ROSA resetröjor.. alltså den rosa färgen är inte att leka med men det är väldigt bra med tanke på alla förvirrade juniorer vi har i vårt lag. Nu kommer vi aldrig kunna tappa bort dom på våra resor, vi hönsmammor kan helt enkelt andas ut och dra ner lite på jobbtempot!

Sen måste jag bara avsluta med ett underbart citat nere från södra sverige.. Dom flesta vet väl att jag är den som samlar citat från alla våra landslagsspelare och är man landslagsspelare kan man man alltid komma med, även om det är "off season" (självklart kan alla andra också komma med, så det är bara att börja säga knasiga saker, haha)! Det hela utspelade sig under en filmkväll i Ängelholm där Sara P under hela filmen har pratat om hur snygg Orlando Bloom är och hur kär hon är.. Marcus är inte sen att kommentera det och följande kommentar sägs på engelska eftersom Marta var med:

Marcus: Look at his Gaze!
Sara: NEJ, han är inte gay!

Bra jobbat sara, det är inte alltid lätt med språket men det roligaste av allt var att hon blev riktigt upprörd när hon trodde att Marcus påpekade att hennes livs kärlek var gay, haha... tack för det citat Sara (och för lena som var blixtsnabb med att rapportera) :)

Idag blir det skola - Kista - bio :)



Hurra, hurra, hurra, hurra!!!

Grattis på födelsedagen Biffen!


SOOOOOOOOOOOOL :)

Så sitter man i skolan igen och idag blir det samma visa som igår, alltså föreläsning pch grupparbete.. solen skiner ute och i morse när jag åkte förbi Pingstkyrkans neonskylt så visade den på 9 minusgrader så kallt är det också!! Men när solen skiner får man ju lite mer energi till vardagen å det tackar man ju aldrig nej till :)

Ikväll blir det nya gymprogram, lovley! Jag tröttnar så snabbt på mina gymprogram så jag är alltid lika glad när vi får nya.. å dessutom innebär det att David kommer vara på träningen idag å det blir det alltid en bra träning.. å idag börjar mitt nya liv mot mina framtidsdrömmar, gäller bara att kunna ha karins ord i huvudet varje dag... hm, hoppas jag fixar det!!

Dax att gå till föreläsningen: "Barn i olika livsvärldar", intressant? Hoppas det!!!


Skoldag och ett snurrigt huvud!


Jag längtar till våren och sköna ridturer!

Dagens skolarbete är avklarat och föreläsningen idag var bra, en intressant föreläsning om den mångkulturella specialpedagogiken, mycket att ta med sig! Sen hade vi ju som vanligt gruparbete och vår grupp är skön, vi är då inte stressade av situationen utan lever efter att stressa är ohälsosamt- grymt skönt!

Nu är vi inne i februari vilket betyder att vi är ett steg närmare våren och somaren, jippie :) Idag har vi haft strålande sol här i Stockholm och jag längtar efter dom där dagarna när man kan sitta ute i solen i en varm fleecetröja och dricka kaffe lutad mot en husvägg, ja jag längtar till våren kommer! 

Idag har jag haft en sån där dag då hjärnan bara har kunnat fokusera på en sak (dom där få gångerna när man hamnar i dagdrömmar under föreläsningar och bussresor, hehe....) och jag blir ibland glad och ibland bara väldigt stressad av mina tankebanor.. jag tror nog ärligt talat att jag inte är beredd att offra det som krävs, eller är jag det? Det är alltid läskigt att byta ut en trygghet mot en ovisshet och jag tycker om tryggheten! men kan det bli lika bra, eller kanske bättre när man vant sig, eller komer saknaden bli för stor? Jag måste helt enkelt ta ett långt samtal med min vän i ur och skur- Lena.. hon är den som förstår mig i sådana här situationer!!!!

Snart dax för mellis innan träningen, och det ka bli roligt att träna... hoppas bara inte att häckarna åker fram, jag orkar inte riktigt med häckar idag... men att få röra boll igen kommer bli grymt, var ju ändå ett tag sen nu :) Får se om det blir en träff med Karin sen också, om hon nu blivit frisk... stackarn har varit sjuk sen GP, hoppas hon frisknar till snart!



Dom säger att skillnaden mellan att överleva och att leva heter kärlek.. 




  

Framsidat stuprörsläge!

Do you ever long for true love from me?



Nu är snart min lediga helg slut men jag tycker att jag har gjort det bästa möjliga av den här volleybollfria helgen!

Fredagen började med ett besök hos Linda och lilla Linnea och vilken underbar liten flicka hon är. Nog för att hon var lite grinig under inledningen av dagen men Linda har ju sagt åt henne att vara snäll mot poteniella barnvakter så hon skötte sig exemplariskt under de två timmarna hon satt/sov hos mig. Självförtroendet skjuter i höjden nr man lyckas göra en bebis nöjd, och oftast krävs det inte så mycket utan när hon grät så räckte det att hon fick byta position så var hon nöjd :)
På kvällen sen hämtade jag min vän från landet ute på Bromma flygplats. Siri och jag hade en del att ta igen så vi somnade senare än vi planerat men det får bli så ibland!

I lördags hann vi med en sväng in till stan och jag blev en kofta och en klänning rikare. Skall bara hitta en stor fest spm jag kan ha min klänning på, eller en fin middag :) Kvällen började i Viby för att förbereda överraskningsfesten för Sebbe som fyllt 25.. Blev väldigt lyckat och han blev både överraskad och glad! Kvällens aktivitet var en tävling i stil med Körslaget och i min kör sjöng vi Waterloo på svenska och vi va bra, men tyvärr kom vi bara tvåa... Sen vidare in till stan och möta upp juniorerna som hade fått i sig bra med sprit och annan alkoholhaltig dryck, ojoj säger jag bara! Tyvärr hamnade vi på ett ställe i stan där alla var på tok för unga och musiken var kass vilket ledde till att vi drog hem ganska tidigt... så slutet av kvällen blev misslyckat men resten av dagen var great =)

Idag har allting gått lite långsamt men vi skyller på alkoholen från igår ;) Blev iaf en ost- och skinkpaj och kladdkaka framför reprisen av Let´s Dance och Bonde söker fru- Bröllopet. Vi insåg att vi också vill gifta oss, och vi tackar inte heller nej om vår framtida man sjunger en fin sång i kyrkan :) Åkte ut till flygplatsen igen och nu har jag kommit hem och Siri har väl kommit halvvägs hem till Malmö nu... Trist att hon åkt men vi SKA lyckas få till en helg i vår när jag åker ner till Flyinge och hälsar på henne så det ser jag fram emot :)

Veckan som kommer innehåller skola och volleyboll- big surprise? Jag har lite söndagsångest men ska inte klaga egentligen men söndagarna är alltid lite trista liksom... Dessutom är det svinkallt här uppe och jag längtar ännu mer efter sommaren och alla underbara människor som man får träffa på sommaren- dom är saknade under vinterhalvåret!

 Jag i pumps!  Siri fixar sallad!  Jag och Emma!
   Vår fantastiska kör :)


Förresten!
Idag fick jag ett mail från "my partner in crime" från gymnasietiden- Malin Lindgren... hon hade hittat lite härliga citat från juniorlandslagstiden och det sades mycket roliga saker under den tiden. En favorit som hon bjöd på var just det som rubriken säger: Framsidat stuprörsläge! Tyvärr har vi ingen otis vem som sagt detta men om ni känner igen er så hör av er ;) Och oj vad jag saknar tiden med juniorlandslaget!