Regnigt!

Om 37 minuter drar träningen i Nyhemshalen igång.. Cykelturen dit startar 17.40 och då kommer vi vara iklädda regnjacka, renbyxor och eventuelt gummistövlar.. höstkänslan är påtaglig men ändå mysig på något sätt :) Fast den hade varit mycket mysigare om man hade fåt hoppa i mysbyxor, dricka te och bara titta på regnet där utanför... men det här med att gnälla är trist så jag sr det från de ljusa sidan: Jag är glad över att vi inte sysslar med utomhussport! Sådär ja, då var dagens optimistiska kommentar fälld :)


Söndagsmys!

tända ljus - blåbärspaj - fotoalbum - framtiden - film - en perfekt söndagkväll helt enkelt!
~ Det är fint att äntligen få ha henne så nära ~


:)



Ett saknat gäng!


Tvåboll :D:D

Det blev tvåboll i morse, wooooohoooooo!!!! Det bästa var ju även att vårt lag vann matchen även idag. Två vinster i rad är respekt, får gärna fortsätta så här ;P
Det är så roligt med tvåboll för man kan verkligen bli arg på riktigt under den övningen.. Allas bitchiga sidor kommer fram och om man torskar tvåboll tar det ett bra tag innan man kan skratta och le tsm med de i andra laget. I landslaget hade vi ju en stor tvåbollstävling som började i Polen och avslutades i slutet av Universiaden. Det var så klart de unga mot gamla och trots skador hos juniorerna som ledde till inhyrda spelare så vann vi STORT! Det var en fin och viktig vinst, första gången junisarna spöade oldiesarna, vi är med i historieböckerna, hehe!

Träingen idag innehöll annars det mesta. Min hoppfloat börjar äntligen sitta, får se om det blir en matchserve under säsongen.. Dock tappade jag humöret lite då och då och det som var pricken över i:et var när Lena lyckades peta "block ut" på mig. Jag visset det så väl men icke hjälpte det.. och hon är libro, INTE KUL helt enkelt!!

Klockan 15 drar det igång igen. Två timmar boll och sen ska kvällen avslutas i stan med en cider - lovely!

Dax för mellis då :)


God morgon!

God morgon folket!

Då bär det snart av till Rönnehallen för helgens första träningspass. Tina gav ju oss till och med 30 minuters sovmorgon idag så hon ligger på plussidan just nu. Men om hon tvingar os till att göra 3427 rullningar idag så hamnar hon låååångt ner på minuslistan igen!!! Tvåboll får henne däremot bara att öka på pluskontot ;)


Tacomys!

Nu bär det snart av till för en myskväll med några tjejer från laget. Blir tacomiddag och kanske någon film om vi pallar, är ju ändå en del träningar som vi ska orka ta oss igen om i helgen!!
Ska iaf möta upp Lena och sen cykla ner till Ica där resten av gänget väntar.. tänk er att vi efter träningen hade en stor diskussion om var vid ica vi skulle ses så vi hitar varandra.. behöver jag nämna att Ängelholm är en liten stad!? Snacka om att man kan skapa problem om man bara vill, haha

Oj, nu blev det plötsligt bråttom!!



Två av mina pärlor till lagkamrater!

Vilket sätt att vakna på!!

Först trodde jag att jag drömde men icke, jag var helt klarvaken och det låg så mycket sanning bakom det här som det bara kunde: Klockan halvåtta i morse bestämde sig några arbetare att börja klippa häcken utanför min lägenhet med någon elektrisk maskin som lät som de var inne i mitt kök och jobbade!!! Jag var inte helt nöjd med att vakna på det sättet, men men, hoppas dom har klippt klart nu iaf!

Har plockat och pysslat mest hela morgonen för klockan 10.00 komer det en herre från Melin´s och besiktigar min lägenhet. Jag vill ju gärna att han skall komma åt och se om det är några skavanker. Vill ju inte få betala och fixa något som redan fanns här när jag flyttade in liksom! Tror jag har kollat det mesta nu men det enda är att vi behöver flytta soffan för den är för tung att flytta själv!

Blir mer pyssel under dagen och sen kl 13.30 skall ag vara på min praktik för ett möte och lite introduktion. Känns lite nervöst men det kommer säkert bli bra :)


Long time no seen!

Nu var det ett tag sen sist och det har hänt en del måste jag säga!

Igår var det picknick på stranden tsm med Minni, Lena, Anna och Anastacia. Cyklade ner och bredde ut filten bakom en sanddyn och sen var det bara att njuta av solen och värmen. Fika bleve det ju också såklart, kaffe och hembakade bullar blev det vilket inte var helt fel :) "Fika" är ett av de svenska orden som våra öststatstjejer fått lära sig, ett enormt viktigt ord enligt oss!!
Träningen igår var seg, seg och återigen seg.. mest bara för att det först var säsongens första fyspass (jobbigt men kul!) och sen blev det massa hopp på träningen.. kan säga att min hoppfloat inte var så bra i slutet, blev inte så mycket "hopp" i den sista 10 min, hahaha...

Idag har det blivit uppackning, promenad tsm med Minni, skriva lägenhetskontrakt nere i stan, cykla till järnvägsstationen och köpa tågkort, handla på ica, äta middag hos Sara och sen avslutades dagen med ett fyspass.. många postit-lappar som blivit slängda idag :)
Jag börjar verkligen tycka om den här staden trots att jag inte bott här så länge.. allt känns så hemtrevligt, cyklister överallt, ån som rinner genom staden och gångavstånd till alla goa lagkompisar, kan det bli bättre!?

Mycket på gång nu och mycket träning blir det.. men med det här gänget blir det en rolig resa, det är iaf nått som är säkert!

Träningar!

Två träningar har nu passerat och jag har gjort tre dagar i min nya hemstad. Allt känns fortfarande fin, fint men det är mycket som händer och sker vill jag lova!

Träningarna flyter på bra men det finns ju en del frustration som kommer ifrån att kroppen inte alltid lyder hjärnans signaler. Varflr är det alltid samma visa på alla försäsonger!? Kan man inte komma till en punkt i livet då det stadiet är passerat och man slipper försäsongsslitet!? Om någon har kommit på hur man tar sig så hör av er!!!
Annars har vi ett gäng junistjejer som är med på träningarna och är allmänt förvirrade, vi har en två tjejer som knappt kan göra sig förstådda och vars engelska alltså är sådär och sen har man ju alla sina egna problem att ta itu med.. men det är kul att vara igång igen och vi gillar läget och ser det som en utmaning, haha ;)

Imorgon skall vi förhoppningsvis cykla ner till stranden och njuta av den sista sommarvärmen. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir lika varmt som idag =)

Första

Då var det snart dax för träning, första träningen som sagt...
Sitter hemma hos Lena och taggar med grym musik och känner festkänsla från i somras..
Partyhumöret är på topp, brukar resultera i roliga träningar, hehe ;P

Första natten :S

Jaha då har jag sovit min första natt i min nya hemstad Ängelholm. Jag kan ju inte säga att jag sov särskilt gott då jag nog måste erkänna att jag är lite mörkrädd. Jag har dessutom inte sovit ensam hemma på flera månader så igår blev det väldigt tomt. Har man dessutom en balkongdörr som inte går att stänga helt så blir man ju toknervös :S Lena försäkrade mig dock om att hon var den enda psykopaten som bodde i den här stan och hon lovade att inte klättra upp på min balkong och mörda mig mitt i natten. Det kändes ju iaf tryggt!

Gårdagen tillbringades med att packa ut ur garaget, packa in i släpet, packa ut ur släpet, packa in i lägenheten.. Och där i mellan bars det otroligt mycket kartonger, sängar, bokhyllor och massa mer! Jag och Pappa har blivit gryma på att packa i släp så vi fick plats med betydligt mer än vad jag först hade trott.. Sen var Lena flyttgubbe när vi väl kom fram så det gick ändå ganska snabbt! Dock lever jag i ett ofantligt stort kaos just nu med lådor och prylar ÖVERALLT men jag hoppas kunna lösa det under veckan.
För att få lite vila från allt med flytten gick jag och Lena ner till Espreso House och satt i solen och glassade en stund. Det känns så himla bra att bo här nere även om det är mycket kvar men just Lena gör att allt känns kanon :)
Blev ju så klart en gemensam middag med samma fina vän och vi skålade (i vatten, haha) och firade att jag nu flyttat. Skulle blivit en film också men tekniken var inte på vår sida så vi fastnade famför youtube, inte illa det heller ;P

Idag är det första träningen som gäller. Kan ju inte säga att jag är i någon toppform men det hoppas jag att dom andra inte heller är. Dessutom ska vi träna med div. 1 laget idag så då är vi lite fler så man kanske lyckas smälta in i mängden, hehe.. Kul ska det bli i af :)

Sista

Idag har varit min sista dag i Halmstadtrakten men det är skönt att för första gången på sex år iaf få stanna kvar på Västkusten även om jag flyttar från Harplinge =)

Dagen har tillbringats på gymet, på stan, i trädgården och bland diverse flyttkartonger.. Det skall bli intressant att se om vi får plats med allt i bilen + släpet imorgon. Någonstans känns det som att det kan bli tight, jag förstår inte hur man lyckas samla på sig sååååå mycket saker!! Men jag hoppas innerligt att det får plats då det vore gött att få ner allt på en gång!

Imorgon blir det även reunion med den här underbara filuren, skall bli super att bo granne med henne!


Kräftskiva!

En kräftskiva som väntar och som ska förgylla den här fredagkvällen...
Familj, fina grannar och en barndomsvän kommer göra kvällen till en fin kväll...
Skulle jag kunna krydda den med några saknade vänner hade den blivit magisk, men det går tyvärr inte....

... ni finns med i tankarna!




 


Mmm


Bakar bröd och det luktar så där härligt gott i hela huset :)
Man kanske skulle ta och bli hemmafru i framtiden, haha

Att leka med barn är underskattat!

Jag är nyss hemkommen från Skäpparp där jag har varit och hälsat på min vän Malin och hennes två små underbara barn, Hedda & Elsa. Det blev en snabb fika för barnen som är 2½ och 4½ år gamla tycker det är mycket roligare att leka än att sitta stilla i en soffa och fika. Så vi har hunnit med massor av lek! Bad i vattenspridaren, städat lekstugan, hoppat studsmatta, gungat, lekt med barbiedockor och mycket, mycket mer. Det har varit tokroligt, att leka med barn är verkligen underskattat!! Det är verkligen två små underbara barn och de är en fin liten familj, trots att de varje sekund på dagen saknar sin pappa och Malin saknar sin man. Det gör ont att veta att de inte riktigt kommer få lära känna sin pappa och att han inte kommer få se sina barn växa upp. Men idag sa Hedda, som är äldst att "min pappa ser fortfarande allt, fast uppifrån himlen". Fina ord av en fin flicka, skall bli underbart att få bo lite närmare dem nu i höst!

Förmiddagen spenderades på ett minst lika bra sätt.. Det blev en reunion med gamla stallgänget så jag, Siri och Anneli åkte ut till vår gamla tränare Tina som bor ute på en stor gård i Eftra. Vi satt på hennes altan, drack kaffe och pratade gamla hästar och minnen. Sen blev det så klart en obligatorisk tur runt gården för att hälsa på djuren. Där gick vi på grusvägen, åt vilda björnbär och skrattade tillsammans. Vissa vänner kommer vara för alltid, trots att det kan gå långt mellan gångerna då man ses!!

Så idag har varit en dag full med fika, skratt och kära återseenden., en dag då man laddar batterierna inför hösten helt enkelt.. Dagen skall avslutas med stuvade makaroner, falukorv och friidrott :D:D




De små sötnosarna Elsa & Hedda.. dock är bilderna gamla, tror det är våren 2008!

Fotoboken!

Fick ett tips via en volleybolltjejs blogg att fujidirekt hade ett erbjudande om en fotobok, vilken bra idé!!

Fujidirekt har ett erbjudande där alla bloggare kan få en gratis fotobok om de skriver minst 100 ord om boken på deras blogg. Fotoboken är som en vanlig bok, men du får bestämma själv hur den skall se ut. Man använder sig av ett program på deras hemsidan för att designa sin fotobok och sen får man hem en helt egendesignad bok. Det blir som fotoalbum i bokformat :) Det är ju en perfekt present om man vill ge sina vänner eller sin familj fina minnen att spara. Jag vill dock behålla min för mig själv då jag direkt fick tanken på att göra en bok från landslagssäsongen 2009 då det verkligen är ett minne jag vill bevara!!

Om ni vill delta i det här så klicka bara in på följande adress och följ instruktionerna: http://www.fujidirekt.se/blogga/

Disponera ytorna som du vill

Jag har käkat pannkaka!

Frukosten idag bestod faktiskt av pannkakor å då satt jag och tänkte på gänget och alla interna skämt som funnits under sommaren, underbart!! Några av dom kommer definitivt lea kvar under hösten också :D:D

Idag har jag äntligen tagt tag i mina flyttlådor och såt och pysslat i garaget med lådor, lappar, kläder och kastruller i en enda röra.. men jag tror det blev ganska bra tillslut och imorgon ska jag ta tag i allt som varit uppackat under sommaren! Har bestämt mig för att ta med det stooooora matboret ner också, skall bli intressant att se om det får plats i lägenheten. Men om det får det så vore det verkligen guld då jag kan bjuda många människor på middag, ha halva bordet till plugghörna och bara känna at man har gott om plats!! Men det återstår att se....

Annars har dagen innehållit både gympass och sen en cykeltur i Harplinge för at leta efter grannens bortsprunga hund. Som tur var hittade vi honom innan han hunnit för långt, kunde slutat illa annars :S
Kvällen skall tillbringas i soffan framför friidrotten och sen ska jag toppa den här kvällen med Zlatans debut på Camp Nou- det är stort! Ännu häftigare blir det ju eftersom jag fakiskt stått på den arenan och firat Barclona när de vann Champions League 2006, härliga minnen som kommer fram :)

Avslutar med en bild som nu blivit tradition för mig på förmiddagarna: Kaffe i trädgården med en busande valp runt fötterna!


 



HRK

När man lyckas riva ner sin rullgardin och inte orkar skruva upp den igen får man kanske skylla sig själv då man vaknar klockan 6.00 pga att solen lyser in genom fönstret.. Dock hjälpte det mig kanske att orka upp till löprundan som var planerad runt kvart över sju! Blev en tur på berget tillsammans med Fliza. Det är ju känt att det är lättare att träna om man sällskap och jag håller verkligen med, även en hund funkar kanon som träningspartner :)
Dock resulterar ju dom där tidiga mornarna alltid i noll energi vid den här tiden, men då är det skönt att veta att jag inte behöver ha någon energi för att sitta i soffan klarar ju de flesta ;P

Måste bara berätta om en grej som jag och Siri gjorde igår. Vi har ju känt varandra väldigt länge och när vi var yngre tilbringade vi den största delen av vår vakna tid i stallet, närmare bestämt på Harplinge Ridklubb. Vi har gjort det mesta på det där stället: galna uteritter, övernattningar, hopptävlingar, spökrundor, vattenkrig och sjävklart mockat X antal boxar, ryktat X antal hästar och ridit massor!! Igår gjorde vi ett studiebesök nere på klubben och gick runt och hälsade på hästarna och spanade in hur anläggningen ser ut nu 8 (tiden går fort!!!) år efter att jag flyttat därifrån. Siri var ju kvar lite längre men mycket har ändå förändrats sen hennes tid. Det som är mest skrämmande är kanske att det mesta ändå är sig likt. Stallet ser ut som det alltid gjort, sadelkammaren är sig lik och ridhuset har inte genomgått någon stor renovering. Vi träffade även Jeanette som var min ridlärare när jag var en 7-8 år, hon är tex fortfarande kvar, haha :)
Vi sa det att man kan verkligen sakna den där tiden på HRK när vi va en 13-14 år och allt i livet kretsade kring stallet, hästarna och kompisarna man hade där. Man hade hela sitt kompsgäng i stallet och man kunde utan problem tillbringa en hel dag där även om man bara hade en häst att ta hand om. Även om jag köper häst i framtiden kommer det aldrig bli samma sak som just nu när man var i den där åldern.. Man brukar ju säga "att varje häst/ponny skall någon gång i sitt liv få chansen att bli älskad av en liten flicka" och det håller jag med om!! Den kärleken man ger hästarna i den åldern är stor, så är det bara :)



Mitt andra hem när jag var yngre!!!

Post it!

KLockan är nu halv elva och jag har klarat av att slänga två av tre post it-lappar. Eller den tredje är väl typ slängd, väntar bara på ett svar från Tina så ska den också kastas i soporna :)

Morgonen har inneburit en del fixande men självklart också ett avsnitt av Gossip Girl, denna underbara serie! Det är perfekt att börja dagen på Manhattan med lyx, fina kläder och pengar i massor för att sedan gå ut på altanen och inse att jag fortfarande bor i Sverige, på landsbygden... men jag klagar inte, jag gillar landsbygden!!

Idag blir det både en tur up till Siri, em sväng in till stan för att gå till bibliotekt och fixa födelsedagspresent till Oskar. Självklart hinns det även med ett besök på gymet. Skall försöka väcka min kropp ur förkylningskoman nu, bara en vecka till säsongen börjar ju :S Funderar på att hyra lite filmer också på vägen hem, har ju bla inte sett Twilight ännu (vilket Lovisa snart skjuter mig för ;P) så den kanske skulle kunna få följa med hem. Får se hur det blir med den saken!

I övrigt har jag kommit in i den där fasen då jag oroar mig för de mesta som skall hända i mitt liv de närmaste veckorna. Men jag har ju fått lära mig att det inte är någon idé att oroa mig för det löser sig alltid. Skall verkligen jobba på det där nu så jag inte dör i förtid eller nått, för de skulle man lätt kunna göra av allt detta oroande!!!

Avslutar med en bild på Kalles brors roliga lilla bil, Tänk er att vi tre + Lillis fick plats i den där lilla leksaksbilen och det fanns ändå ganska gott om utrymme, det ni!!

Söndag, mysiga söndag!


Frukost med kaffe framför Gossip Girl
Promenad med hundarna bland åkrarna
Lunch i solen på altanen
Fika i trädgården vid Särdals Kvarn

Glimtar av sommaren finns fortfarande kvar!




En fin bild från förra sommaren tagen på cykeln hem från hästarnas sommarhage
~ Cykel, sommar och blå himmel ~

Marley & Jag

Marley & jag - en otroligt bra bok, ett oerhört sorgligtt slut, och likadant var det att se det på film!

Man tänker på alla tuffa beslut man tagit, beslut som gjort fruktansvärt ont och som fått måna tårar att trilla. Det är något man måste vara medveten om när man skaffar hund, något man innerst inne vet men ändå försöker förtränga hela tiden. Beslut som till slut måste fattas, men som ändå känns så svåra. Förutom det sorgliga slutet handlade filmen om just det fina med att ha hund: Oändlig och villkorslös kärlek!
Se filmen, eller ännu hellre: Läs boken för den var betydligt bättre och det säger en del då filmen va bra!!

Mina stjärnor som nu springer i de evigt gröna skogarna:
¤ Tilda ¤ Nellie ¤ Vivi ¤ Malla ¤
Vi minns er, och saknar er!

Fin dag

Idag har varit en sån där underbart mysig dag hemma på Vibäcksvägen!!

Förmiddagen var kanske inte den bästa stunden då 9 veckor gamla Astrid ville leka heeeeela tiden och jag ville bara sitta i soffan, dricka te och försöka bli kvitt min förkylning (som by the way är bättre nu :D). Jag skulle kunna ha sålt en billigt då men sen när hon tittar upp på en med sina mörka ögon och svansen går som en propeller för hon är så glad öve att se henne så smälter jag och vill ha kvar henne!!

Klockan 12 dök min barndomsvän Malin upp. Vi som känt varandra sen jag var 4 år har alltid något att prata om och det blev en god lunch med efterrätt i form av mumsiga muffins. Lek och bus med Astrid i trägården hanns också med innan hon behövde åka hem mot sambolivet i Falkenberg.
Lugn och ro en timme innan det blev fika nr 2 tsm med mamma, grannen Eva och hundtränarkompisen Sandra. Sitta ute på altanen med solen värmandes på axlarna och prata hund, jobb, skola och bara skratta är underbart ibland!

Dagen skall avslutas med tacos och film. Pappa är ju i Stockholm med jobbet så vi ska ha tjejkväll här hemma tsm med Eva, trevligt värre ska det bli!!

Imorgon är det jobb som gäller, 11-18.. då kommer ja verkligen få tänka på att jag får betalt för 13 timmar och det är goa pengar i höstmörkret.. Jag SKA överleva morgondagen trots förkylning och andra åkommor!




Att sakna någon innebär att man har någon att tycka om

Som ett brev på posten...

Den här veckan är den första på jag vet inte hur länge, kanske två månader drygt som jag verkligen kan koppla av totalt. Även om jag haft lediga dagar innan så har det alltid varit något som ska fixas eller man ska iväg på det ena eller det andra. Allt har ju varit frivilligt och jag har haft otroligt roligt med alla som jag träffat under minda lediga dagar/kvällar/nätter och de har nog bidragit till at jag orkat med jobbet!
Men nu har jag släppt allt, både mentalt och fysiskt (förutom lite gym & löpträning) har jag börjat koppla av och vad kommer då som ett brev på posten? Jo, jag går och blir SJUK!! Jag är i princip aldrig sjuk men i tisdags smög sig halsontet på och nu sitter jag här med ont i halsen, snuvig näsa och ett huvud som väger bly, usch och fy för det säger jag :( Men det är bara att dricka honungste, ta de magiska pillerna Esberitox och sova massor så hoppas jag att det blir bättre!!!

Idag beger sig vår världsstjärna ut på nya äventyr och lämnar västkusten för den här sommaren. Har haft en toppensommar tsm och det är klart att det är tråkigt att han åker iväg till Ryssland så där, men det är så det blir när hösten och vardagen närmar sig. Tack för en toppensommar Marcus, vi kommer sakna dig här hemma!!!



Förvirring


Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Hur ska det sluta och hur ska det börja?



1 månad går fort...

Idag är det en månad sen vi lämnade Belgrad och den bubbla vi så länge levt i... tiden går, men minnena består!

Ta mig tillbaka till drömmen vi levde i,
en vardag utan verklighet och fylld av fantasi

En gemenskap jag inte trodde fanns,
och som jag inte tror kan finnas någon annanstans

Vi delade allt med varann,
skratt & tårar - ja, allt kom till slut fram

Fotografier och texter gör att jag ler,
då jag kan se saker som ingen annan ser

Landslaget 2009, ett minne för livet,
det är verkligen något som i sten står skrivet!




Sista helgen med gänget!?

Vet inte riktigt om det var det men känslan är att hösten börja närma sig, semestrar tar slut och sommaren med allt som hör till är snart ett mine blott.... men ett riktigt bra minne iaf :D

Helgen var min sista arbetshelg men vem har sagt att det behöver vara tråkigt bra för det!? I fredags blev det middag med gänget nere på Trottobar, en fantastiskt trevlig kväll men partyplanerna grusades ganska tidigt då vi både var trötta och slitna efter jobb, sol och diverse andra äventyr. Så det blev middag, skratt och sommarens första foton innan bilen styrde hemåt Harplinge. Becca hade ju även tagit sig ner till Västkusten vilket var väldigt trevligt :) Mycket bra tjej det där, trist att det dröjer ett helt år till nästa gång man får träffa dig Becca!




Lördagen började i solen på Tylösand med lite beachvolleyboll som underhållning. Bad blev det också vilket kändes som ett måste när en 7½ timmar lång arbetsdag väntade. Kändes lite tungt att lämna folket på stranden men jag stämplade in på Ica Maxi och arbetsdagen slutade med att jag och Fanny satt i varsin kassa och skrattade så att tårarna sprutade.. det är ju tur vi har varandra iaf, tsm har vi bra roligt på jobbet :)
Stämplade ut 21.32 och sen var det bara att köra up till Marcus, hämta cidern i blomlådorna på balkongen (vi är något konstiga, vi vet!!), ta en powerwalk ner till stan samtidigt som det sveptes cider för att så småningom landa på Mårtensson och beachbankett. Vi hade lätt det bästa bordet, vi kände inte ens 1/4 av folket på festen och folk undrade nog vad det var för tomtar som släpat sig dit, men men, kul var det!! Plötsligt bestämmer sig några (nämner inga namn...) för en nattlig utflykt till teatern i Norre Kattspark. Behöver jag ens nämna att det inte finns någon teater i den parken!? Lena var arg som ett bi och vi försökte lösa situationen vilket slutade med att jag, mattias och lena tog vägen förbi Mc Donalds och sen hem medan Marcus och Magnus tokfestade i två timmar till. 
Vi var grymt nöjda över att ligga i sängen redan vid tvåtiden och vi sov grymt gott fram till fyra då två figurer klättrade in på balkongen, klagade över hur stökigt det var och börjae bråka om kuddarna - mitt i natten!!! Men vi tycker om er ändå, vi lovar =) De resterande 5 timmarna av den natten tillbringades inte i djupsömn i af, men det är sommar och man skall inte bry sig om att klaga över sånt!

    

Igår var de återigen jobb men dagen avslutades med bio, "Sommaren med Göran" som var en riktigt rolig film och vi skrattade nog mest av alla under vissa delar av filmen. Kan verkligen rekomendera den filmen om man vill se något lättsamt där man inte behöver tänka så mycket för att hänga med i handlingen!

Det som vi kom fram till under helgen är iaf att vi är ett härligt gäng som har grymt roligt tilsammans, och det är väl ändå det viktigaste!? Det är mycket interna skämt, dryga komentarer och några små fighter.. men allt sker med glimten i ögat och då är det okej =) En sak som är säker är att jag kommer sakna sommargänget sen när hösten och allvaret drar igång igen!!  

Sommar

Sol, skratt och fina vänner.. några timmar på Tylösand känns helt rätt en dag som denna :)

Sol... men jag ska jobba!

Strålande sol även idag men jag försöker att inte tänka så mycket på vårt underbara sommarväder för jag skall trots allt tillbringa 8 timmar innanför Ica Maxis väggar. Dock kommer det förmodligen inte att vara en människa som handlar under dagen då alla kommer att trängas på Tylösand, men men.. mer dötid och mingeltid för oss i kassalinjen, alltid trevligt =)

Gårdagen blev en heldag inne på Stora Torg för att titta på beachvolley. Alltid lika roligt att sitta där och bara umgås med trevliga människor som passerar läktarna. Becca hade ju också kommit till västkusten så det blev en del kvalitetstid med henne och Marcus också, fina vänner det där!
Efter 6 timmar i sol och med hög musik hela dagen var jag ganska matt när jag satte mig i bilen för att köra hem till landsbygden igen.. Jag passade därför på att köra inom Haverdal för ett kvällsdopp och det var nog det bästa på länge faktiskt. Det var mitt första dopp i Sverige och jag hoppas på fint väder ett tag till nu så jag kan få bada fler gånger i det här härliga vattnet!!
Trots ett uppfriskande dopp lyckades jag somna framför Gossip Girl och sen vaknade jag nog aldrig riktigt till igen, hehe.. men ibland är det skönt att bara slappa och inte bry sig!

Idag väntar som sagt jobb mellan 10.30-18.30 och sen är det den stora banketten på Tourfinalen. Dock lutar det åt att det blir samkväm på Lilla Torg med Lena & Magnus och eventuellt Marcus & Becca innan vi går på eftersläppet till beachfesten. Känns som en superbra lösning men väntar fortfarande på svar på M & B, det där med snabba besult var verkligen inte deras grej, haha...

Nä, dax att ta Gröna Faran in till staden och jobbet!

Fliza!

Idag är första dagen sen jag kom hem som det är strålande väder ute :D:D Fast idag hade det gärna fått vara lite molnigt och runt 16 grader för jag och Fliza skall in på miljöträning i stora staden Halmstad. Hon kommer tycka att det är lite för varmt men jag har velat fram och tillbaka om hon ska få följa med eller inte men nu har jag bestämt mig för att hon får åka med :) Om det blir för varmt är det ju bara att gå och sätta sig i norre katts park i skuggan eller nått sånt, hon vill ju vara ute här hemma så hon kommer säkert tycka det är spännande inne i stan.. Hoppas jag, känner mig som en något dålig matte men som sagt, i värsta fall får vi väl åka hem igen!

Annars består dagen mest av beachvolleyboll, vaccination för Fliza ute på djursjukhuset i Slöinge och sen avslutar jag dagen med jobb på Ica Maxi mellan 16-22.05!
Känns som att nu när det är vamrt och fint vill mabn ju vara på stranden egentligen, men men.. är det fint väder resten av veckan får det väl bli ett havsdopp imorgon när jag är ledig. har ännu inte badat i havet i år, eller jo om Polen räknas har jag ett dopp.. men inget på min älskade västkust, det ska bli ändring på det innan höstrusket kommer smygande!

Dax att klä på sig något svalt och sen packa väskan för att ta den gröna faran in till stan.... vi ses på stora torg!



Fliza som liten valp - bedårande söt!


Universiaden 2009

Bättre sent än aldrig får vara mitt motto i just den här situationen då det trots allt var drygt 3 veckor sen vi kom hem från det här äventyret, men men.. Nu får ni iallafall läsa om Universiaden, något av det största jag upplevt!

Vår resa till Belgrad startade en tidig måndagmorgon på en tågstation i Slovenien. Det väntade sedan en 10 timmar lång tågresa som var fylld av spänning och förväntan. Förutom att det var otroligt varmt i kupérna var det en trevlig tågresa där vi hann med både det ena och det andra. Men alla höll nog med om att det var skönt att få kliva av tåget på tågstationen i Belgrad. Sedan möttes vi av något som i slutet av turneringen skulle kännas vardagligt och det var att det var säkerhetsvakter och poliser som eskorterade oss till byn där vi skulle bo. Var vi än skulle under turneringen åkte det alltid med två säkerhetsvakter i bussen och en polisbil framför oss med två poliser. Man har nog aldrig kännt sig tryggare :) För att öka på tryggheten var det säkerhetskontroller när man skulle in i byn. Det var sådana kontroller som de har på flygplatser där man skulle scanna sin väska och så. Detta var en grym terapi för oss som tycker det där är ett stort projekt när man skall flyga, haha...

 Den lååååånga tågresan bjödbla på musiktävling i grannkupén :)


Så var vi väl inne i byn och blev tilldelade våra rum/lägenheter. Vår 8 personers lägenhet funkade fin, fint och mina "rommiesar" var de gamla sollentunagänget Sara M & Lina! Vi lärde oss älska vårt rum med luftkonditionering och balkong där våra svettiga och äckliga kläder torkade i ett nafs... till skillnad från Slovenien då allt var fuktigt i 5 dagars tid :S Själva byn som vi bodde i var stor som ett eget kvarter i en storstad och det fanns otroligt många olika hus och byggnader. Från de flesta fönster hängde det ut flaggor så man skulle kunna se vilka länder som huserade där inne. Det fanns även fik, små affärer, löparbana, lekplatser och mycket mycket mer på det där området. 

Om man väl ska komma till själva volleybollen så var det en grym upplevelse det också. Träningshallarna var bra men otroligt varma och syre fanns det inte gott om där inne vilket gjorde alla träningar dubbelt så jobbiga som vanligt. Brännmärken fick man gott av då golvet inte var det glidvänligaste jag varit med om men det är bara att gilla läget ;) De flesta av våra matcher spelade vi i en hall som låg en timme bort och på vägen dit så hade alla hunnit somna innan bussen rullat iväg från byn, det gäller att vila när man vila kan, haha! Hallen var riktigt bra men man fick värma upp uppe på vinden och här var det strikta order om när/var/hur man skulle lämna uppvärmningshallen. Vi var alltså inlåsta på en vind med antingen ryskor, japaner eller mongoler - en spännande upplevelse helt enkelt! Matcherna är några av de roligaste jag spelat och att få möta små galna japaner är ju inget som tillhör vardagen precis! Det var väldigt varierat motstånd och man fick verkligen en annan bild av hur volleyboll kan spelas i vissa matcher!

 Timeout mot Mongoliet!

Allt övrigt som hände runt omkring var också en upplevelse. Vi hade möjligheten att gå på invigningen och det var också något som berörde mer än vad jag hade trott. att samla så många idrottare från så många länder på ett och samma ställe är häftigt. Dessutom var det idrottare som kom från länder där det är krig, fattiga länder och länder som har en helt annan kultur än vad vi är vana vid. Det gör hela turneringen ännu större på något sätt!
Vi hade möjlighet att se några andra idrotter också så det blev både fäktning, gymnasitk och friidrott. Tyvärr tog det ett tag att åka till de olika arenorna vilket gjorde att vi inte hann med så mycket mer, men men.. 

 Klacken är och hejjar på våra svenska fäktare :)

För att få vår vardag att gå så smidigt som möjligt då vi ändå hade tillrbingat fyra veckor tillsammans försökte vi lätta upp stämningen på alla möjliga sätt. Vi sjöng vart vi än gick, Främling var vår "teamsong" ;), vi hade födelsedagskalas för maria & sara som fyllde 24 år, vi åt på Mc Donalds, vi shoppade, vi löste korsord, vi målade svenska flaggan på våra naglar och mycket, mycket mer. Vi hade en grym turnering tillsammans trots att den bestod i väldigt stora prövningar för vår del!!!

 Kalas hemma hos oss :D


Sammanfattningsvis var det otroligt häftigt att få vara en del av den svenska truppen på en sån här stor turnering. Här i Sverige inser man inte hur stor Universiaden är vilket är synd, men har man väl varit där så förstår man mer än väl! Jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att delta på nästa Universiad som går sommaren 2011 i Kina, det hade varit enormt häftigt!!

Sådär ja, bättre sent än aldrig men nu är det iallafall skrivet ett inlägg om denna grymma turnering och om ett minne för livet!    

Galen och underbar helg!

Helgen har som sagt spenderats uppe i Falkenberg och det har verkligen varit en toppenhelg på många, många sätt.. Festerna kan man inte klaga på då vi i fredags drog igång helgen med grillkväll hos Jimmie där det sveptes beska droppar, dracks drinkar med c-brus, åts kladdkaka och blev galet full helt enkelt. Vidare till Bratt där det dansades, blev vattenkrig, satts på bardisken (Lena stod för den:::P) och när hungern slog in styrde vi kosan mot torggrillen. Tror ni den var öppen eller? Svar NEJ!! Vi drev runt i stan ett och skrattade, satt på höööööga cyklar, kissade på torget och slutligen landade vi på kebabstället för nattamat. Lena sattes så småningom i en taxi hem till strandbaden och vi andra styrde hem mot Hotell Andersson. Vätskepåfyllnad, tandborstning, sena samtal och en banan blev det innan ögonen stängdes för den kvällen, någon gång runt 04.30 :S:S

Lördag morgon och det var en stunds degande i soffan till simning som gällde. Tyvärr gick det inte så bra som vi hoppats men man kan ju inte lyckas jämt och vi är ändå så stolta så över Becca som faktiskt simmar VM, det är stort!! Natten var spännande då Kalle sov på utspridda soffkuddar på golvet, Lillis snarkade, Marcus både pratade i sömnen och slogs om benutrymmet i soffan- tuff natt det där, haha ;P Några timmar för lite sömn blev det men vi va pigga(?) och glada och tog oss sakta men säkert ner till stranden. Efter en snabb sväng till Västergård för lite ridlägerreunion tog jag med mig Viccan tillbaka till Falken för partykväll nr 2. Middag på Stanton för att sedan efter ett klädombyte och lite piff åka till Johann för förfest. Där blev det diverse drinklekar, fina komplingar till fina vänner, starka drinkar, fler beska droppar och skratt i stora lass. På väg mot Bratt blev det kullerbyttor på trottoaren, Jackass hopp in i häcken av Mr K, ännu ett stopp på den höööööga cykeln  men till slut var vi inne och partajandet fortsatte. En kväll med några kära återseenden, dryga kommentarer (hrm, nämner inga namn, haha ;P), kurragömma bakom bilar, dans, sång och drinkar landade vi återigen på kebabstället. Hur vi kom hem därifrån skulle kunna ha ett eget inlägg men jag säger bara omväg, störtdyk i en buske, sprintstart och Olssons skrattårar, resten får ni klura ut själva, hahaha..

Söndag morgon innebar tennis för vissa (idioter!?) och slow start för andra. Natten tillbringaes i en tältsäng och vilken underbar natt det var. Somnade väl innan jag la huvudet på kudden och sov så tungt så det fanns inte, ibland har man det bara för bra! Duscha, packa och bege sig mot sranden för finalpasset  tog ju sin lilla tid men sen blev det 6 timmars softande med fina vänner på huvudläktaren. Några droppar regn, vitlöksbröd, bra musik och beachvolley gjorde att eftermiddagen försvann i ett rasande tempo och plötsligt stod man där för att ta avsked av gänget som gjort helgen oförglömlig. Dock blev det ingen evenemangsdepression den här gången men det kan bero på att på onsdag drar Tourfinalen igång och då är det full fart igen, wiiiieeee :):):)

Som sagt har helgen varit galen, rolig, fantastisk och verkligen över förväntan! Dom som ska ha alla cred för att helgen har blivit så bra är mina fina vänner som alltid får en att skratta och må bra. Ni är bra ni, skulle aldrig klara mig utan er!

Imorgon är det tillbaka till vardagen.... 8.00-15.00, jejj ;(