Uppe med tuppen!

Nu är det snart dax att bege sig ut till Bosön med laget.. en dag full med träning, god lunchbuffé och utvecklingssamtal.. tror helt klart att denna dagen kommer bli mycket bra! Men hur svårt är det att få till en lyckad dag när man tillbringar den med följande stjärnor


A wonderful person - a wonderful friend

Ni anar inte hur mycket jag längtar till den här stjärnan kommer upp till Stockholm!!!
9-13 Oktober, då är det äntligen dags :)

Tora Hansson bagger.jpg

Kalas och GötaKällare

Igår var det kalas hemma hos Emma med mumsig tårta och trevligt sällskap.. enda nackdelen är att det är ju en bra bit till Djursholm och sen att ta sig in till stan tar ju också sin lilla tid, men det löste vi fint.. Vi va väl inne i stan vid halv tolv, dock hade vi tappat halva volleybollgänget vilket var trist men vi som va där kämpade oss igenom staden för att hitta ett trevligt ställe där vi kunde tillbringa kvällen. Blev mest att vi drev omkring och till slut tröttnade jag, elli och kleva på detta så vi tog ett eget initiativ och ställde oss i kön till götakällare... Vi hade ingen aning om vad det var för ålder men vi misstänkte att vi var för unga vilket var alldeles korrekt, det var nämligen 23. Men vakten var snäll och plötsligt var inne :)
Dansade loss till gamla klassiker och det var två låtar som gjorde att mina smilband åkte upp lite extra: Inget kan stoppa oss nu och O´boy- minnen från SM-guldet kom tillbaka där!
Efter ett tag kom både Johannes, Hodor och Ida hugg vilket gjorde att vi va ett bra gäng där på dansgolvet.. men vid kvart i tre var vi trötta och fötterna ömmade så då fick det bli kaffe och hamburgare på McDonalds- mums!
Hemresan gick ju fint, bara det att Johannes hoppade på vår buss i hopp om att komma till Rotebro men nähä det gjorde han inte.. så han fick sig en härlig promenad från sporthallen till Roterbo, man kan ju undra när han kom hem... Själv slocknade jag nog innan jag la huvudet på kudden, men oj vilken lyckad kväll det blev till slut!!

Sen idag har jag tagit tag i mitt pluggande... har typ skrivit klart hela min text, jag är helt imponerad av mig själv.. så nu har jag bara kompletteringsuppgiftn kvar och sen ska min lärare få läsa en liten del av min text å sen är jag färdig med den här kursen.. wooohoo! Men ingen rast och ingen ro för på torsdag börjar nästa kurs, den här gången blir det specialpedagogik...

Nu tror jag helt klart att det får bli lite lunch innan jag nog ska gå en promenad ner till viken för att få lite frisk luft.. sen kanske hitta på något ikväll om jag orkar.. känner jag mig själv landar jag i soffan med lite godis, inte fel det heller!

Glenn, Glenn, Glenn är vår vän!

Igår var en trevlig fredag!

Började med en mycket skön bussresa, 45 minuters extra sömn på buss 526 är vad jag behöver varje morgon för att få bra... sen grupparbete och bara för att vår grupp är så grym var vi klara efter knappt 2 timmar vilket betydde att jag fick åka hem i det fina höstvädret redan klockan 12 =) Sen dröjde det några timmar innan fröken Bergh kom hem till mig för att planera träningen för våra F95:or.. träningen sen gick väl okej, vi har en del att jobba på men jag tycker ändå att det är ett glatt gäng med potential så jag tror på oss!
Sen var det middag, fick gå ner och värma i bowlingen för som jag sagt förr är vår hall en byggarbetsplats vilket nu visade sig i att mikron var borta- suck.. men middag, kaffe och lite choklad innan träningen sitter aldrig fel och oj vad det märkets att det var fredag... humorn var på topp vilket ledde till att vi nu har en ny bekantskap i vårt lag: GLENN... till skillnad från Håkan som är ganska kass så är Glenn överallt där han inte bör vara, detta kan leda till vissa problem men det ska nog bli bra... så vi säger: Välkommen till laget Glenn =) Hahahaha!

Idag är det kalas hemma hos Emma i Djursholm.. lite drygt att åka ända ut dit men det blir trevligt sällskap på bussen så då ska det nog gå bra.. sen får vi se om grabbarna grus pallrar sig in till stan, kanske möter upp dom där inne för att dansa loss! Får dock se om vi kan få in våra juniorer nånstans, annars blir det nått 18års ställe- spelar ju ingen roll, det är ju dansen vi vill åt... å jag hoppas på schlagergolv :D

Annars saknar jag min vän Lena väldigt mycket just nu.. känns inte alls bra att hon är ända nere i Ängelholm å jag är här uppe... jag ska iallafall åka hem om två veckor och då hoppas jag på att få återse min stjärna igen.. till dess får vi klara oss med våra sms och telefonsamtal :)


...

Hej allihop!

Igår inleddes en ny vecka här uppe i Sollentuna och den här veckan är ganska slapp... men gårdagen var intensiv vill jag lova.. Började men morgonträning i Sumpan efter att jag sovit hos sara och ätit en mycket god frukost med smootie och allt :) Träningen var väl som morgonträningar brukar vara- ganska seg och mycket nötande, men oj vad nyttigt det är med sådana träningar! Sen blev det dusch och avfärd mot stan för att träffa ingen mindre än min skånevän Maria B! Var så skoj att träffa henne igen och vi käkade en god lunch och pratade om allt möjligt.. dröjer förmodligentill nästa gång så det var skönt med en liten catchup innan hon åker :) Hem för att vända och ner till Figges där jag träffade min handledare och vän Sandra. Hon är bara för härlig helt enkelt, så vi fikade och pratade mycket om börloop och allt annat men även en kort liten stund åt skolan.. ska nog få jobba där lite i höst, bra med lite pengar på kontot!

Idag har vi haft ännu ett ganska meningslöst seminarium men vi snackade bort tiden ganska bra och fick sluta en timma tidigare.. så nu sitter jag här och väntar på att 526:an ska börja gå så jag får sitta på en och samma buss heeeeela vägen till hallen. Väl där blir det middag innan jag ska presentera mig för mina tjejer och deras föräldrar, funderar på vad ska jag säga, hm blir ändå aldrig som man tänkt sig så jag får ta det som det kommer :) Efter mötet blir det kaffe och bulle med emily innan det är gym och bollträning... hem sent ikväll men då är det bästa av allt att jag är LEDIG imorgon :D:D:D:D

Nä, dax att dra till bussen.... see ya!


Elektriker går aldrig att lita på...

Igår var det ju match hemma i vår hall, eller man kanske ska säga byggarbetsplats.. börjar verkligen tröttna på hur det ser ut där nu kan jag säga.. igår när vi skulle sätta på uppvärmningsmusiken så är stereon helt död. När man frågar dom i receptionen så säger dom att elektrikerna brukar kapa lite sladdar då och då så ingenting funkar- man vet ju inte om man ska skratta eller gråta!?

Matchen gick väl ganska bra iallafall.. mycket bättre än sist måste jag få lov att säga.. vi hade lite mer energi och var inte lika stressade.. sen kan man ju visserligen ena stunden göra något jättebra för att nästa gång göra ett tomtemisstag, men det är väl så det ska vara under försäsongen... eller!?
Slutade iallafall med 2-2 i set för vi hann inte spela ett femte för herrarna ville in och träna, sista set slutade 31-29 så det kommer nog bli många jämna matcher mot vallentuna den här säsongen... Vi slutade spela strax efter åtta men jag och emily kom inte ifrån hallen förrän vid halv tio, blir väl då när man bor så nära.. är ganska soft att sitta å stretcha länge och kolla på grabbarnas träning.. lite lagom sådär :P Idag åker herrarna till Finland, skulle också velat åka dit nu men vi får vänta till oktober innan vår färja avgår, men den som väntar på nått gott :)

Vi får ju faktiskt åka till Katrineholm imorgon och det är ju inte fy skam.. där blir det spel mot k-holm och norsjö.. ska bli skoj men tufft att spela två matcher på en dag, är man inte van vid nu när junioråren är över, haha... men vi får väl värma upp ordentligt helt enkelt... får se vad som annars händer på lördag/söndag.. kanske bara en slappehelg!

Snart skola som gäller, usch och fy vad jag inte vill åka in till skolan.. är redan ganska skoltrött och pallar bara inte med vår grupp och allt som tas upp.. suck suck suck! Men lilla sa-gruppen är ändå nice så får väl leva på det :) 

Roomie :)

Har precis avslutat ett alldeles utmärkt samtal med min gamla roomie- LINA!
Så roligt att hon ringde, hade en del att ta igen om man säger så, har ju inte setts sen Emelies förfest i typ mitten av juni, å vi som sågs varje dag förut, men som sagt nu har vi kört en liten catch up :) Hon stod utanför Rönnehallen för dom ska ju åka till Pölen idag så innan samtalet var slut fick jag även byta några ord med Lena- får vi bli mer av den varan när dom kommer hem sen!!

Dagen idag har varit sjukt seg... började med att jag sov så himla gott på bussen in till stan, hade lät kunnat sitta kvar där ett tag till.. men nä, det var dax för 3 (!!) timmars föreläsning i skolan.. jag och Alex hade laddat med godis och frukt å allt möjligt för att överleva förmiddagen.. när väl gubben börjar snacka så fattar man ingenting, han bara mumlar något osammanhängade. totalt meningslöst! Så efter rasten så gick vi aldrig in igen utan köpte  en kopp kaffe och satt å snackade skit istället, mycket bättre... har för lite quality time med Alex den här terminen, men på tisdag ska vi gå på massage, kommer helt klart behövas!

Ikväll är det match igen vilket ska bli sjukt kul!! Hemma i vår hall dessutom vilket betyder att vi får ha vår uppvärmningsmusik och ingen Roger Pontare som det var sist- lovely... sen får det bli lång och ordentlig stretch efteråt, känner verkligen att man kropp behöver det just nu..

Annars är det inte mycket nytt... håller på att planera in dels en resa till Örebro och även en till Ängelholm/hem... hoppas på att hinna med båda innan säsongen startar :) Det är av sådana aktiviter man får syre!
Får ju även idag avsluta med lite härliga bilder från en svunnen tid (haha, vad djupt det lät!)

                         
                                                 
                                                    (Det är dom brudarna som ska fixa biffen ikväll.. plus elin, sara & jag ;))
 

English!

Alot of studying today, i´m not a big fan of this course... but it´s only two weeks left so i think i will survive ;) Today i will try to write in english, i hope you are reading Marta!

Right now the music is on and my partymood is up so this day will end in a good way... practise at seven, first weightlifting and then 2 hours practise with the ball.. and today is our first "fika-practise", emily will bring food so we can eat after the practise- lovely! Maybe we will take a cup of coffe before practise, so we can sitt in a corner and just gossiping about the guys- that´s what me and Emily is doing best, haha :P

Now i have to go and bake out my bread.. yeah, you read the right words, i´m baking a bread- woho! I think i will make "sockerkaka" (don´t know the english word :S) with rasberries and white cocholat to- yummie.

So this was my first blogg in english (and maybe my last), so all my friends that don´t get the swedish version (maybe just you Marta, haha) - enjoy :D


 
   

Ny vecka... med nya möjligheter?

Nu är en ny vecka igen och efter helgen kan det ändå kännas ganska bra att vara tillbaka i vardagen.. var ju en grym lagfest i fredags, men det är inte hälsosamt att gå å lägga sig klockan 6 på morgonen, ojoj- börjar man bli för gammal för sånt här?

Idag var det iallafall 3 timmar i skolan och dom gick ganska snabbt.. år lärare har typ aldrig planerat våra seminarier utan han kör på lite som det passar och vi får bestämma det mesta vilket är helt underbart! Men det känns märkligt att halva krusen har gått och om typ 2 veckor ska vi lämna in en stor examinationsuppgift om något som vi knappt kan något om, hm får väl se hur det ska gå.. blir iallafall en stor pluggdag imorgon!
Efter skolan blev det en välbehövlig eftermiddagsvila och lite snack med mina vänner i skåne... hoppas på att dom kan komma upp och hälsa på den helgen vi möter varandra :)
Träningen idag gick väl helt okej.. gillar davids måndagsfys, man är verkligen igång efter det kan jag lova.. fick våra nya vattenflaskor idag, blåa och silvriga är dom men vi ska snygga till dom med lite guldpenna också hade vi tänkt... dom kommer bli sååå fina =) Efter träningen blev det möte i badmintonhallen och det var mycket bra grejer som kom på tal där, men det roligaste av allt är väl ändå när johan stavar fel.. men han fixade stavningen på "alkohol" och det är inte alla som gör när man är med i Spola Kröken, haha!

Imorgon är jag ledig, och på onsdag också.. fast då ska jag, sara och johanna gå på gratisyoga på söder och sen äta en mumsig lunch, kanske sushi? Får se vad som mer händer men sköööönt att slippa åka in till skolan iaf :)

Sorry Marta, I´m not good at writing in english.. maybe next time, but now i´m definitly to tierd! But i can say that i miss you, and hope that you can come up earlier to our game :)  

Avslutar med en härlig och uppiggande bild från Pölen


Tell me now what should I do?

Two worlds



Trust your heart,
Let fate decide,

Sweet Dreams

Idag var det sovmorgon, börjar inte förrän 14, men hade så gärna haft en tidig föreläsning idag för då hade jag kunnat ladda ännu mer för vår lagfest, men men... tänkte gå upp vid halvtio idag men vid kvart i åtta vaknar jag av min hysteriska ringsignal (måste nog svika landslagsbrudarna snart å byta ringsignal, haha) och då är det mamma som med glad röst skämtar till det om att jag beställt väckning.. hon ville jubara vara snäll för jag försov mig ju härom dagen (typ andra gången i mitt liv!) men idag blev det lite fle.. men hon är bra den där mammsen!

Har hunnit med en liten städning idag också, så nu är min lägenhet skinande ren och det är verkligen något man mår bra av! Men jag vet hur snabbt den förfaller igen, kommer nog funka helt okej nu i helgen men i veckorna när skola och träningar dominerar blir det klurigt att hinna med! Om ni har några tips så hör av er!

I natt drömde jag återigen massa märkliga saker.. jag blandar ihop allt som hänt i veckan och då blir det inte annat än rörigt.. vissa saker är riktigt roliga, tex att emma bolander skulle spela match i världens största stickade mössa.. men sen är det även drömma som gör mig fundersam på om min hjärna verkligen fungerar som den ska.. vissa saker ska man bara släppa och gå vidare och jag trodde verkligen att jag hade gjort det men nähä, då spelar hjärnan mig ett spratt- typsikt!

Å vad jag längtar till ikväll, tänk att få tillbringa fredagen med en massa människor som man bara tycker så mycket om, det kan inte bli annat än bra.. kameran ska med så ni får ta del av kvällens äventyr!

Nu är det da at kolla när bussen går, borsta tänderna och måla naglarna!!

 

Dax att dra igång det här igen!?

Det kanske faktiskt är på tiden att man börjar skriva lite här igen, nu när sommaren är över och vardagen har infunnit sig igen.. vet inte riktigt vad jag ska tycka om att sommaren faktiskt är över, känns ju inte som något man hurrar över direkt, men inte så mycket man kan göra något åt.. Det är bara att gilla läget med skola, vardag och höstrusk utanför dörren :)

Har iallafall fått flytta in i en jättefin lägenhet på 37 kvadrat och det är en ny upplevelse att bo själv. Jag kan ju skrämma upp mig själv ganska rejält men än så länge har det gått ganska bra, men det blir inga skräckfilmer i år för då kommer jag aldrig kunna bo själv! det bästa med lägenheten är att den ligger i Edsberg där jag bott i två år. Känner mig hemma där, man vinkar på Evin i pizzerian å hejjar på pensionärerna på Ica- riktigt småstadsliv, haha.. å sen bor ju Emily där också, så skönt att ha henne så nära!
I överigt är det väldigt många i laget som bor i sollentuna i år vilket är skoj.. fem stycken bor nere i centrum och sen jag och emily i edsberg och emma i edsviken- alla är så nära! Ja, men så är det väl överallt tänker ni.. men nähä, inte när man är en storstadsklubb kan jag lova, kanske om man spelar ien mindre stad/by/samhälle men här uppe kan alla vara utspridda över heeeela stan.

Volleybollen har ju också dragit igång och det känns riktigt bra i år! Vi är ett glatt gäng som kämpar på och igår vann vi årets första träningsmatch, mot vallentuna (stor överraskning att vi spelade mot dom- eller inte!)- tjooohoo! Och idag ska vi få träna i vår hall för första gången den här säsongen, har ju haft ett golv som har varit alldeles buckligt, men nu ska det tydligen fungera.. får väl se hur det blir med det

Imorgon är det årets första lagfest... både vi och herrarna är träningslediga så vi börjar kvällen med en trerätters tjejmiddag, där jag och emily är ansvariga för förrätten, får se vad vi ska hitta på :) Sen trillar väl herrlaget in efter hand och jag och johanna har lovat att det ska bli minst en omgång av sommarens drickspel- och jag är sjukt taggad till att sätta dit nån ny, moaha...

Sitter i skolan nu och funderar på om jag bör göra något vettigt men är inte så jättesugen kan jag känna.. blir nog att jag åker hem och softar lite innan träningen ikväll :)

Måste bara avsluta med att jag saknar mina stjärnor som håller till nere i södern... och särskilt Lena!!