Då var det dax igen..

Jag som var så sjukt kaxig på träingen i måndags för att jag typ var den enda i vårt lag som inte var sjuk, jippie! Men man ska då inte få vara glad särskilt länge för igår när jag vaknade så var jag täppt och snuvig och snacka om att jag svor över detta! Men träningen igår gick ändå riktigt bra, var längesen jag käne att jag kan anfalla men igår gick det bra och jag älsjar Linas kommentar: "Shit vad gött det är att träna när man är förkyld, det rensar ju upp så man kan andas!", haha, det är så vi tänker här i Sollentuna!

Helgen var den bästa på länge måste jag lätt säga... visserligen var det ingen rolig match i lördags men jag och Lina ska vara glad över att vi inte ligger här med varsin bruten fot för det kunde ha gått riktigt illa där i sista set när jag landade på hennes redan vikta fot, ojojoj... måste haft änglavakt eller nått!
Kvällen tillbringade jag på Söder med delar ur dam- och herrlag. Måste säga att vi ett riktigt roligt gäng när allt kommer till, så glad över att spela här i SOllentuna där alla roliga människor finns :) Pratade även med Sigge en stund, han var ute och festade i Lund och var asfull, å då ringe han Matte av nån märklig anledning. Men han kommer hit i helgen så hoppas han kommer på herrmatchen på söndag, var ju längesen man såg Sigge!
Söndagen var gänget från klassen hemma hos Fredrik och åt trerätters middag, drack sprit, åt kex och pratade oerhört mycket skit! Måste säga att våra samtal spårade ut fram emot ettiden, med diverse Freudianska inslag som "donkeypunch" (om ni vet vad detta är så är Fredrik den ansvariga!!) och gamla advokater. Men tack för en toppenkväll gänget!

Den här veckan är vi igång på allvar med vår nya kurs på LHS. Trivs så sjukt bra på Konradsberg och nästa vecka är det VFU, som varar i två veckor och sen är det påsklov... helt underbart ska det bli! Hoppas på att det blir en bra och rolig VFU, men det tvivlar jag inte på, dom brukar vara så goa och glada så!

Nu är mitt stora mål här i livet att bli kvitt min förkylning för i helgen kommer ju LENA och då kan man ju inte gå runt och vara sjuk. Ska in till stan på lördag och shoppa lite och träffa Lena (och polskorna), ska bli så mysigt att ses igen, var ju toklängesedan vi sågs, typ på GP och den turnerning känns väääääldigt avlägsen. Sen är det match på söndag mot just Engelholm, äntligen en rolig match som man kan tagga lite till, var ju längesen vi spelade hemma också så det blir till att ladda massor. Sen blir pizza med Em´ efter matchen också, och hejja fram killarna!

Ps. Vet nån vem Matthew som snackar engelska, bryter på franska och ringer från dolt nummer är så får ni hemskt gärna höra av er, hahaha.... Ds. 

Falkööööping!

Igår vid två tiden åkte jag, lina och C-G iväg i den röda saaben- slutdestination: Falköping!
Typ halvvägs så blev nästan prejade av en stor lastbil så saaben fick sig en törn och vi blev hyffsat skraja måste jag säga, en lampa som satt på svaj sen hela vägen men bilen höll hela vägen vilket var tur för oss. Vi var väl framme strax före sex å sen var det lite kramkalas och kolla på träningen som gällde innan presentationen av klubben ägde rum. Vi snackade med tjejerna ett bra tag och johan var nöjd med oss, härligt att vi är bra på nått iallafall, haha ;)
Middag uppe hos mattanten Anki och beslutet om att jag, lina, johannes och johan skulle stanna fattades. Så "spelartrion" åkte mot wetterlin medan coach åkte hem till gården i Vara. Softade lite till typ tio i nio då vi kom på att vi ville ner till ICA, som stänger nio. Vi sprang hela vägen ner och vi hann i tid å fick shoppat lite gott- sen gick i hem, behöver ju inte slita ut sig i onödan, haha...
Kvällen spenderades till största del hos Cissi men jag var även upp på tredje våningen och hälsade på min gröna soffa, haha... å tjejerna såklart :P
Vi sov allihopa i nått föräldrarum och vilken natt! Lina har pratat i sömnen, snacka chockad jag blev när hon typ halv tre på natten frågar mig om hon får läsa. Jag fattade inget men hon sa lite till å sen va hon tyst resten av natten (om man räknar bort snarkningarna då!). Sen har man väl slagits med både johannes å lina om utrymmet i våra två sängar men det var ändå en mycket bra lösning =)

Idag var det frukost som gällde och vi satt i matsalen i typ 2 timmar för Johan blev försenad. Fick träffa Maggan och Åsa, dom är för härliga och Maggans dialekt håller i sig! Så mysigt att bara sitta där men skumt när det droppade in ettor och tvåor som man ALDRIG sett, märkligt det där... det var bättre förr som johannes alltid sa ;)
Hemresan gick smärtfritt och vi slocknade ju som två barn i baksätet, men har man hög värme så blir det så.. sen var vi faktiskt sociala resten av resan, eller i allafall johannes :P

Som jag anade så var det en väldigt underlig känsla att vara tillbaka i Falköping, boendet och skolan. På ett sätt känns det precis som förr, och på ett anat sätt är allt annorlunda. Man vill ju tro att allt var som när man lämnade det för snart två år sedan (oj vad tiden går fort!) men innerst inne vet man ju att det inte är så. Men det värmer när mina ettot säger att dom saknar mig och att jag fortfarande är deras "mamma".. ni är för söta allihopa! Hoppas verkligen att man får spela med några av er nästa år, hade ju varit kalas =)

Imorgon är det skola- LHS som gäller.. fantastiskt trevligt att vara tillbaka på LHS nu, så det kommer bli en fin dag imorgon... sen är det en tur på stan som gäller och sen den obligatoriska fikan med Emily innan träningen... Sen är det lördag vilket innebär match och FEEEEEST med herr- och damlag på söder- yippie :D:D:D

..You keep me awake..

Puzzle

Igår var det schlagerkväll/fest hemma hos Linda på söder.. en mycket trevlig kväll men jag var så osugen på party men det räcker ju att man umgås med fulla människor så skrattar man ju sjukt mycket.. Sara och Katie skulle lägga pussel också, Katie var grym men Sara tyckte det var en skitpussel (kan ni ana varför?), haha.. jag begav mig hem vid halv ett och det var underbart att vakna i morse och inte vara bakis, ibland är det ett klokt beslut att inte dricka!

Idag har det varit mycket plugg, men helt okej plugg ändå så det känns bra! Sen har jag självklart kollat skidskytte och det gick väl sådär för svenskarna idag måste jag säga... typiskt.. detta var även något som lös igen om i herrmatchen då dom torskade med 3-2 =( Men Kaisa var där och det var ju för mysigt att sitta och prata med henne, hoppas på bio nästa söndag, kanske kan få med mig nån mer också :)

Sen ser det ju lovande ut för vår Falköpingsresa också med att få stanna till torsdaglunch! Jag, Lina och Johannes är på så långt och då hoppas vi ju att Marre kan övertalas och sen blir vi ett härligt gäng som käkar pizza och glor på nån film där på onsdagkvällen! Ska kolla upp sovplatser till alla också, cissi kanske hjälpa mig där- hon är ju en pärla så det ska nog gå och lösa... sen hoppas jag på att få träffa Kelle Sjukymnast och dom underbara mattanterna också... men kommer va märkligt när man inte känner igen nån i matsalen, det ska ju vara vi 87:or som sitter där ju, haha.... memories!

Det bästa just nu: Vad är kärlek?
När all oro är som bortblåst och försvunnen
när Simba återvänder i lejonkungen

Citat från landslagsresorna!!

Ja, hittade alla mina underbara citat som jag har samlat på mig under åren.. vi började nog i Moskva tror jag när vi gick i ettan och sen har vi från alla möjliga resor... en resa från j-landslag till a-landslag och oj vad mycket roliga saker som har sagts under åren! Här några favoriter, så läs och njut:

* De där streckade linjerna som inte är heldragna (Jonne, Moskva)
* Du kan ju köpa en sån där äppelpaj med banansmak (Malmlöv, inför Belgien)
* Stå still snabbt (Borg, Belgien)
* Det står 17-17 och Frankrike leder (Malmlöv, Belgien)
* Vilken årsmodell är hon? (Carros Sjukgymnast, Belgien)
* Spegeln speglar (Malin L, Barcelona)
* Åå nej, jag håller på att dö... men vilken tur att jag har ett European Health Card (Malmlöv, Barcelona)
* Smärtan är vår vän (Hela laget, Falköping)
* Ååå, fan vad bra, det finns både pennor och pappor (Jag, Örebro)
* Nu kan jag inte ha glömt något för jag har ju med mig allt! (Malin S, Örebro)
* First you dig and then you drive (Rolle, Vallentuna)
* Jo, jag lovar, han gick runt där med sina egna kulor (Mild, Wien)
* Undra hur det känns att bli slickad av en ko? (Jonas, Wien)
* Det är inte metall, det är guld! (Bengan, WIen)


Det där var ett litet axplock från min ryggsäck fylld av minnen...


¤¤¤¤¤ Idag bärjade jag dagen med en löptur vilket var väldigt mysigt =) Sen har jag storhandlat och nu håller jag på och bakar bullar, så nu måste jag åter gå till det, nu ska dom ju penslas och sockras- mums!¤¤¤¤¤

I was praying that you and me might end up together


Dag 2.... Lillehammer 1994

Idag var det den underbara lunchen som inledde dagen ute på Bosön- en kaffe och lite ländskidor innan vi gav oss upp och hade en föreläsning med Bo Berglund- medicinsk ansvarig för SOK (OS-läkare helt enkelt... och emmas pappa!). Det var en väldigt bra och spännande föreläsning fast det var lte tungt att se bilden på hur man landade när man hade ökad risk för vadskador och avdragna korsband... anledning är att jag landar så, men jag är ung och fräsch som Bo sa, haha ;) 

Träning nummer 1 gick ju fantastiskt bra och snabbt också.. så då var det dax för lite mys-fika med gänget innan vi på nytt gav oss upp till rummet för dagen: Lillehammer 1994. Nu var det kommunikationsövningar och det är så enkelt när man är med sara, vi tänker ju likadant! Vi skulle bla. lösa hur man på snabbaste sätt räddar en tvåbarns mamma som har blivit överkörd av ett tunnelbanetåg. Lite obehagligt men det är ju sånt som Johan gör, måste vara obehagligt att ställas inför en sån situation! Vi löste det riktigt bra iallafall =)

Träning nummer 2 gick också helt okej. Inte lika bra som första fast jag och sara hade en grym inbollning! Slutade vid halv nio och sen var det bara att åka hemmåt med tant Elin. Så nu sitter jag här och ska snart hoppa in i duschen och sen äta god gröt till middag- yummie!

Imorgon är jag ledig, och vi ska ha lägenhetsvisning klockan 19.30 så det blir till att rusa hem efter träningen... fast det är nog bra för man vill nog inte möta vårt herrlag imorgon efter deras 3-0 förlust på västkusten... kommer bli en lååång bussresa!

Å här kommer lite härliga uttryck som jag och min roomie i Ungern knopade ihop... läs och garva Matilda, "from me, to you" =)

* I´m not a speaker
* No danger on the roof
* Easy pancakes
* Break the ice
* Dirty lobster
* Fart proper
* I don´t want to by the pig in the bag
* Do yu shark?
* That is that that that is doing!

Avslutar med den bästa bilden på Matilda också, ever!!

image75

Dag 1... Stockholm 1948

Dag ett ute på Bosön är nu avklarad och jag tyckte att det gick ganska bra... bilresan gick galant, dock var det hopplöst att hitta parkering men kan ju bero att folk parkerar som virrpannor, tar upp två parkeringsplatser, blir så trött! Men det var verkligen underbar mat och vi fick spana in den kändis: Brottar-Martin som vann Let´s dance förra året, hyffsat nöjda över det spanet =)
En väldigt mycket dötid, eller nä, vi hade trivseltid vilket var väldigt trivsmat faktiskt... Gick lite promenader, kollade casallkatalogen för typp 1000 gången, lekte hänga gubben och mycke, mycke mer.. Det är väldigt svårt att uttala vissa bokstäver på engelska, det skapar förvirring på hög nivå i vårt lag.. det kan vara tex. E, I, Y mfl.... hehe!
Sen var det möte och datavolley i rum "Stockholm 1948" (fick förklarat att det var OS där det året- aha!), var inte så mycket nytt utan mycke gammal skåpmat men alltid bra att få lite uppfräschat minne... 

Dax för träning och vi kom igång lite segt men det artade sig fint och vi hade koll på dom som sprang runt omkring oss, trots hysteriska löparcoacher, vi är inte idioter bara för att vi inte sysslar med friidrott- suck!
Efter träningen när vi skulle ta ner nätet så hade ena stolpen rostat fast i hålet, har aldrig varit med om något liknande. Men Johan tyckte att dom kunde väl spela handboll med stolpen där och Stoffe höll med men tyckte att vi skulle sätta up en lapp där det stod : AKTA STOLPEN! Laura satte upp 3 röda koner runt, det var det bästa vi hittade, haha ;)

Sen ikväll har det varit Melodifestivalen med Elin, Em, Emma, Lina och Bertil.. mycket trevligt! Först pasta och "smulis" (på ren svenska betyder det stekt köttfärs) sen popcorn, godis och cola, en perfekt avslutning på dagen!
Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon är det två bollpass och föreläsning med Bo- yippie!

Who knows what tomorrow brings
In a world, few hearts survive
All I know is the way I feel
When it's real, I keep it alive


  


Bermuda Triangeln!

Gick inte att uppdatera innan så det här hände ju egentligen vid 17-tiden idag ;)

Nu har jag precis kommit hem och väntar på att mitt ris ska bli färdigt så jag kan äta min goda Tikka Masala =)

Skoldagen var faktiskt helt okej idag. Började ju med att jag och Alex träffade Sebbe på universitetet så vi hade sällis (som dom säger i björnbröder =) ) till Kräftriket. Lektionen var ganska okej, snackade om likformighet och hade 1 timmas grupparbete. Undrar var den här kursen skulle vara utan våra härliga grupparbeten? Förmodligen skulle man seriöst fundera på meningen med livet som Sanam så fint sa! Men vår grupp är bara bäst också.. vi har insett jag, Alex och Sanam är Bermuda Triangeln: "Once you get in, you can´t get out!!", så just nu är det Fredrik som har fastnat där men han klarar sig mycket bra och bidrar till våra Freudianska tankar på ett alldeles utmärkt sätt.. Vi kanske inte får så mycket gjort men ojoj vad roligt vi har.. men idag var vi tokseriösa, mycket märkligt, men vi firade även att det var fredag med choklad och läsk- yummie!

Ska dra till hallen om 1 timma för jag har chekat med Em och det blir kaffe i hallen innan träningen- woohoo! Kan ju hoppas på att dom har fått el ner till bowlingen nu också så det inte är lika primitivt, hihi... Ska vi slå till på en chokladboll? Hmm, det är ju ändå fredag liksom!

Några visdomsord som passar bra just nu... innan riset bränns vid:

You hit me with the spark
Of the light in your eyes


Något som är fantastiskt är att Sebbe ska ta en bild på "Papp-Leffe" på söndag och skicka till oss, snacka om att det kommer lyfta vår söndag ytterligare... yoohoo!

Härlig fredag!

Jajamensan, jag tror faktiskt att det är kommer bli en mycket bra dag :)

Dagen började vid halv sju (då trodde jag INTE att detta skulle bli en bra dag) och jag pallrade mig ner till tvättstugan med all min tvätt, och det var mycket idag!
Sen softade jag och käkade frukost, hängde upp tvätt och sen tog jag tag i dagens uppdrag- städning!
Städade köket och badrummet och röjde upp lite allmänt.. Tyvärr måste man ju dammsuga också och det är ruskigt tråkigt precis som sara säger, men nu är det gjort- underbart!
Så nu är klockan kvart i tio och jag har tvättat, städat och käkat frukost så jag är väldigt nöjd med mig själv idag.
Innan det är dax att åka in till skolan 12.05 (skolan kan möjligtvis vara det som kanske drar ner dagens positiva inställning) ska jag nog försöka skicka iväg ett mail till ridlägret där jag vill jobba i sommar, hoppas på att få 2 veckor eller nått så man får uppleva lite lägersommar, wiiiee!
Tror även att jag ska försöka hinna med att börja med min VFU-rapport, alltid skönt att vara ett steg före liksom, och det är ju nästa fredag som VFU-seminariet är så det är väl dax att börja ladda =)

Ikväll är det träning som vanligt. Blir B-hallen idag mellan 19-21, hoppas verkligen inte att det är lika kallt som förra gången, men ska ta med mig mycket kläder för säkerthets skull! Funderar på att dra till hallen vid kvart över sex, kanske få med mig Emily och hinna med en kopp kaffe innan träningen, är ju alltid lika mysigt att fika med Em!!
Efter träningen är det premiär för vårt fredagsfika vilket ska bli väldigt spännande! Idag är det Johans tur att göra mackor, han har sagt att det blir kaviarmackor, för det gillar han... undrar hur smaken av kaviar och blåbärssoppa blir, hmm, låter inte som någon höjdare!!

image74


I helgen är det Bosön och träningsläger som gäller. Lunch, teori och träning kommer det bli och jag har aldrig varit på Bosön så det kommer bli mycket trevligt hoppas jag! Kommer bli mycket dötid också men vi hittar nog på något roligt ska ni se, måste iallafall fixa Casall-beställningen :)

Just nu ser jag verkligen ljuset i tunneln, har bara härliga veckor framför mig med lite skola (visserligen en mattetenta men det ska nog gå bra) mycket vänner, trevliga matcher, tokfester med laget och bakispizza i hallen.... lovely!

Nä, nu kom posten, måste se om mammas paket har kommit!!


Myyyyys!

Nu har jag precis kommit hem till min lägenhet på skyttevägen, känns väl sådär att vara här igen men det blir nog bättre när man får träffa alla härliga människor här uppe!
Resan gick bra, var inte ens halvfullt på planet upp så jag kom med utan problem.. när vi har landat på Arlanda säger kaptenen att det är lite halt så vi ska ta det försiktigt när vi går ut, jag tänkte direkt "Är det vinter i Stockholm"? Men nja, lite is bara och snörester (fick höra av Christian att det vart snöstorm i helgen- coolt).. Men nu ska jag softa i 3 timmar innan det är matte på universitetet!!

Igår var en kalasbra dag som inleddes med familefrukost, verkligen något jag saknar ibland! Sen åkte jag & mamma ner till Plönninge med dom 2 stora hundarna och gick en rask stavgångspromenad (bara mamma som hade coola stavar!!) och man blev riktigt trött.. men ingen vila för sen åkte jag ut till Skäpparp och myste med hästarna där. Yavannah var avundsjuk hela tiden och stoid och gäggade och puffade på mig så fort jag gick förbi, men idag var det ju Bettans tur att få komma ut i skogen. Red en sväng runt Skäpparp och tack vara blåsten kunde man sjunga hela rundan utan att nån hörde, det är så man gör när man rider själv, haha.. Bettan var lite smågalen och taktade och skulle galoppera hela tiden så hon fick en kort galopp och lite trav men hon hostade sen på vägen hem så då tog vi det lugnt! Bettan står lite bakom Yavannah på kortet, hehe...

image72


Sen gick jag in och hälsade på Malin och barnen. Elsa har blivit sååå stor, och underbart söt! Hon satt och stirrade på mig i 5 minuter innan hon började garva, skön unge! Passade på att hjälpa tll med lite allt möjligt också, Elsa skulle ha mat och sen underhållas å bästa sätt, Hedda skulle klä på sig gympakläderna, och sen var det lite allmäna syskonbråk men det är sånt man får ta! Bara 1 och 3 år gamla och vet redn hur man retas på bästa sätt! Ska bli skoj att vara barnvakt åt dom i sommar =)

Sen planerade jag och Siri en sjukt bra grej som vi hoppas funkar. Jag åker ner till Flyinge på Valborg (en onsdag i år) och festar med folket där och hälsar på Siri och Favory å så... Sen på fredag em åker vi bil upp till Halmstad oh så är vi där hela helgen och sen åker jag hem typ på måndag morgon, kan ni tänka er hur bra det kan bli!!!!

Har varit en underbar helg hemma och jag saknar alla redan, men om man inte saknar dom så kan man inte njuta lika myse när man väl ses, hihi.... Har blivit lite funderingar i helgen också, får se hur det blir :S

Life is a mystery
And no one knows whats to come 

 

Shopping!

Idag har dagen tillbringats i Ullared, var inte så mycket folk faktiskt så det var en mycket trevlig shoppingrunda! Jag hittade en kappa, fantastiskt fin, sen hittade jag en massa annat fint också, så det var mycket bra!

Imorgon ska jag ut till Skäpparp och ta ut Bettan på en lugn skrittrunda i skogen, så jag hoppas att stormen har lugnat sig lite iallafall, men Bettan är ju ganska cool så det brukar ju inte vara några större problem att få med henne! Sen blir det nog en kopp kaffe inne hos Malin, och så får jag ju träffa barnen också... Janne är ju bortrest hela helgen så Malin kan nog tycka att det är ganska skönt att någon annan kommer och leker en stund så hon får koppla av, haha... och jag gör det ju mer än gärna!
Sen ska jag hinna med att ha en date med Siri också, vilket är obligatoriskt när vi är hemma samma helg, woohoo! Men det ska nog hinnas med på eftermiddagen, så det kommer bli ännu en toppendag imorgon!

Snart är juen ny vecka också, känns helt okej faktiskt... hoppas på 2 bra dagar på praktiken och sen några trevliga turer in till universitetet, kanske luncha med Laura på torsdag också, måste vi kolla upp!

Lantluft!

Min dag började 04.30, måste erkänna att jag var en aning förvirrad när klockan ringde, men jag tog mig upp ur säsngen och iväg till Arlanda.. Inga problem med att komma med planet och sov typ hela vägen hem. Fast när vi gick ner genom molnen över Halmstad så kände man av stormen kan jag säga, men det är ju bara ett litet propellerplan så det var väntat. Men vi kom ner på marken helskinnade och sen var det bara att ta sig hemåt! Mina underbara hundar är alltid lika väkomnande, dom "pratar" och ylar och skäller om vartannat samtidigt som dom rusar runt som idioter- jag har verkligen saknat dom!
Sen körde jag ut till Kvibille och spanade in mammas nya kontor, blir nog bra när det klart =) Kvibileskolan är en väldigt mysig liten skola, tycker verkligen om att vara där!
Har även hunnit med att äta en semla, dra en snabbis i stan och gå en promeand med alla hundarna. På mindre än 5 minuter lyckades Alma slarva bort sin älsklingsboll så nu kommer det bli kaos på nästa promenad. Jag förstår inte hur hon lyckades för hon brukar alltid ha koll, men hon hittade inte ens den sen när vi letade- typiskt!!

Ikväll blir det god kyckling till middag och mys framför Let´s Dance (hinner ju aldrig se det i vanliga fall för vi tränar ju så det gäller att passa på!).. Är verkligen tipptopp att vara hemma :)

Mina planer för helgen ser väl typ ut såhär:
* GeKå´s imorgon (hoppas det inte är allt för mycket folk)
* Strandritt eller uteritt på Bettan på söndag
* Träffa Siri
* Ut och mysa med Malin och barnen i Steninge (Hedda & Elsa är verkligen urgulliga!!)
* Valpträff på söndag?
* Massa, massa mys hemma!

Hoppas inte stormen blir värre för då är det så svårt att rida på stranden :S