Tjoohooo!

Jag är lite dålig på att uppdatera märker jag men jag har verkligen ingen tid över nu när jag är ute på VFU, men jag lovar att bättra mig (om det är nån som läaser här, haha)! men det har hänt en del på sista tiden och jag rokar inte skriva allt så jag tar med lite godbitar!

Förra helgen var jag och Emily hemma i mitt vackra Halmstad som verkligen visade sig från sin bästa sida med strålande sol och varma dagar. Vi var mycket på stranden både med hundar och med barnen ute i Skäpparp- mina små gullungar! Sen hann vi med en partykväll i Halmstad som faktiskt var riktigt rolig, ovant för mig att träffa massa folk man känner. får göra om det i sommar siri- eller hur!? Sen fick Emily rida också, tyvärr blev det ingen strandritt för de hade blivit missförstånd men det fick bli en tur med Bettan, och jag och Yavannah gick med som sällskap. Sen blev ridabsitensen för svår för min del så jag satt upp ute i hagen med bara grimma och grimskaft på hästen och red upp till stallet- mycket mysigt!
På söndagen var jag och familjen i Jönköping för mitt lilla kusinbarn Axel döptes. Han var den sötaste ungen som jag sett alltså- längtar till sommaren när man får träffa honom igen. Jag brukar inte kunna charma småbarn men Axel gillade mig, eller kan det ha varit bara för jag hade så roliga leksaker att erbjuda, ex. en silversked, hehe :P

Veckan har flutit på bra! Strålande sol gör att dagarna blir så mycket lättare att ta sig igenom. Vi solar varje rast och låter barnen vara ute lite längre, vilket dom verkligen uppskattar! Jag har till och med fått lite färg i ansiktet så att vara lärare på vren är inte dumt alltså.. Har haft två egna lektioner som också har gått bra, skall ha tre den här veckan som kommer, eller kanske fem, får prata med Annika om det där!

Igår hade vi möhippa för Linda och vilken dag det var! Vi började med skrattyoga för att sen äta en alldeles underbar lunch. Nästa stopp var Boda Borg som ligger i Oxelösund och där sprang vi runt i 4 timmar och lekte fångarna på fortet, det var så sjukt roligt- verkligen att rekomendera!! Om någon vet svaret på sista rummet på "Piratbanan" så hör gärna av er- vi ligger sömnlös pga detta ;)
Vi avslutade med en god middag och lite roliga aktiviteter hemma i Pernillas fina lägenhet, tipp topp... sen lärde man känna mycket nytt folk och det var verkligen toppen! Mia och Camilla var för roliga, kul att ses redan på lördag igen :D:D:D

Veckan som kommer blir en kort "arbetsvecka" men det finns dessto mer att göra! Både träning, shopping med Emma och sen veckans höjdpunkt: BRÖLLOP!!!!!! Kommer bli bra det här =)

Sen avslutningsvis måste jag bara säga att oj vad jag ser fram emot nästa säsong... och det bästa av allt är ju faktiskt att en viss Cissi har tagit sitt förnuft till fånga och insett vilket drag det är i Sollentuna- Välkommen!

Man såg att det var en tonåring!

Den härliga kommentaren kom från ett av barnen i F-klassen igår. Dom hade sett en skadad fiskmås på fotbollsplanen och nu hade den tydligen flytt sin väg. Då trodde ett av barnen att den hade gått hem till sin mamma för man såg att det inte var en vuxen fiskmås, man såg faktiskt att de var en tonåring!! Oj vad jag fick koncentrera mig på att inte börja skratta- dom är fantastiska dom där små liven!!
Då har jag klarat av 2 av mina 25 dagar av lång-VFUn och det har gått bra... är ju både i ettan med mina små ettor och sen även borta i fyran vilket är väldigr roligt.. skiljer ju en hel del på eleverna och det är kul att vara med på båda ställena... men mina små juveler i ettan är ju oslagbara, dom är helt underbara!
Blev glass idag på långrasten också, vilket var väldigt trevligt! Bra att man har så härliga kollegor som tar det iniativet, gjorde ju att eftermiddagspasset gick som en dans, haha... men nu är det paus till på måndag, då är det på ett igen!

I helgen skall jag och Emily hem till Harplinge och leva lite lantliv vilket kommer bli tipptopp! Vi flyger hem imorgon kväll och sen på fredag blir det kanske en sväng ut till Skäpparp, klipptid i Kvibille, en sväng på stan och även en utekväll med Siri och hennes vänner! På lördagen är det dax för vår strandritt, som vi har längtat... det blir två fjordingar och vi i den förhoppningsvis varma vårsolen :) Kanske tar en tur till stranden sen med hundarna också, vi får väl se om vi orkar!!

Nästa vecka kommer Lena upp- äntligen blir det te och myskvällar igen som på den gamla goda tiden- sakar det där alltså! Sen är det ju massa VFU, en biokväll inplanerad och kanske en afterwork med klassgänget... sen blir det nog nått annat också men inet är bestämt ännu så man ska ju inte ropa hej ännu, eller vad det nu är mab brukar säga :S

You make me believe anything is possible

 

Plötsligt var allt slut...

Man slits mellan hopp och förtvivlan och man gör verkligen allt som står i ens makt för att det skall bli ett lyckligt slut på den här historien... men tyvärr lyckas man inte alltid, och det är väl en del av livet- att misslyckas och sen komma igen.. men det är klart det är trist när det väl händer, man kan ju inte säga något annat.. men det var har varit ett roligt år tillsammans och det kommer att bli ännu bättre nästa år- Sollentuna, the place to be!


Maybe love is a hopeless crime?

I believe, in you and me
I swear I´ll be by your side

By the look in your eyes
I can see it tonight
You will always be
the one for me

Every breath you take...

Vi åkte genom skogen och mörkret omslöt bussen. Digitalklockan längst fram visade med sina röda siffor 00.40. Det var lungt och tyst i bussen, så när som på den verklighetsbaserade filmen som skildrade livet i en sydafrikansk by. Jag kände tröttheten komma över mig men kunde ändå inte riktigt släppa taget och somna. Jag tog ett djupt andetag och slöt ögonen samtidigt som jag lutade huvudet mot personen brevid mig. Jag satt där med ett leende på läpparna och lät bussen ta mig vidare genom skogarna hem mot Stockholm.


Igår åkte vi med herrarna ner till falkneberg för att supporta dom i den tredje finalen. Bussen avgick 07.00 och deras bussrutiner är något annorlunda om man jämför med våra. Dom sover ju typ ända till Jönköping så det blev ingen rast förrän vi var där. Vi i damlaget behöver ju stanna efter typ 2 timmar för vi brjar bli kaffesugna, haha... Dock var det ganska bra att dom sov länge för då fanns det tid att plugga utan att bli störd av alla! Från Jönköping till Falkenberg var det sen lite mer livat med actonfilm och bluffpoker. När vi närmade oss Falkenberg var jag och Emily ganska nöjda över att vara framme för då började grabbarna bli så taggade och rastlösa att brottning och allsång förekom vilket visserligen kan vara spännande men nja, inte så överdrivet just då!
Lunch och kaffe på maten blev det innan vi gick bort mot Igloon och det var kö när vi kom dit vilket vi tyckte var lite coolt! Matchen gick ju inte så jättebra men vilken bra hejjarklack vi var... vi va väl 5 stycken Sollentunafans mot typ 500 Falkenbergsfans men vi kämpade tappert... Det bästa var att vi fick träffa EVS-brudarna, och speciellt LENA... jag har saknat henne så mycket under året och det blir nästan ännu mer påtagligt när man ses.. men snart ses vi ju igen min underbara vän!
Hemresan då inelddes med tårta för Adis fyllde år, en mycket bra kille det där! Sen var det allmänt hungriga och rastlösa grabbar ända fram till Värnamo.. detta resulterade bland annat i ett hudkrämsproblem (gissa vem som skulle ha hudkrämen och svara i kommentarerna.. finns 13 herrspelare, 2 coacher och 2 damspelare att välja mellan ;P), och knäckande av mina tår!! Efter maten var det faktiskt bara film, dataspelande och sömn som stod på programet och detta kunde vi lätt hålla hos sysselsatta med i fyra timmar! Tänk vad skoj det kan vara med dataspel när man sitter i en buss klockan ett på natten... Marre var ju grym också vilket vi inte får glömma bort! Sista timmen av resan insåg jag värdet av att vara bundis med personen som har med sig duntäcke till bussen, jag hade lätt kunnat åka vidare i två timmar till när man hade både kudde, täcke och musik att lyssna på- och dessutom lite sjöngsång från grabbarna som fortfarande var vakna- man smälter ju direkt... fast det är ändå alltid lika skönt att komma hem till sin egen säng!!

Idag har det varit skola och det har väl gått ganska bra. Texten i början är förresten från en uppgift vi fick, att skriva om ett ögonblick från helgen och jag tyckte det där passade ganska bra in på min helg... ska bara fixa det där läsprojektet innan jag skall åka hem. Lite sugen på bio ikväll men nja, vet inte om jag pallar.. får se om jag får med mig Lina kanske... annars blir det en lug kväll hemma i Edsberg. Imorgon börjar VFU:n och sen på kvällen är det herrfinal, åå vad jag vill att Sollentuna vinner så vi får åka buss igen på torsdag- hoppas, hoppas, hoppas!


Andréa till Skåne, kom

Att vara på besök på Vasamuseet igår var ju grymt bra! Att dessutom ha en persnolig guide som tog hand om oss i typ två timmar gjorde ju inte saken sämre direkt! Alex var en grym guide, hon kunde ju allt och lite till om det där skeppet.. men det läskigaste var när vi skulle stå i den här korgen som brukarde hänga uppe i masten, den liksom "hängde" ut över en av våningarna och det var då jag insåg att jag faktiskt var ganska höjdrädd :S Men, men roligt var det och vårt lilla gäng är ju bara bäst, så himla glad att jag träffat dom härliga människorna alltså!!

Kvällen blev lugn och jag gick och la mig typ vid elva.. men jag fick inte sova så länge för vi tolv så ringde Lena, eller ska jag säga halva Engelholm!? Det var fest där nere vill jag lova och då tyckte dom att dom skulle ringa och prata med mig vilket var en underbar idé! Pratade med alla möjliga människor även en ny kontakt i Jen som tydligen ska berätta nån historia på söndag om B1 och B2 som mötte en hund, haha... Lite märkligt att prata med Tina när alla var dragna men jag lovade henne att ha festat klart till landslaget börjar för vi kom fram till att i landslaget skulle jag vara sjukt bra, kom! Tack för det samtalet tjejer, känns fint att ni där nere i södern tänker på mig- vi ses på söndag!

image84


Idag skall jag in till stan alldeles strax, känns som att jag ränner där typ hela tiden, men det är vål då det ska vara när man är ledig, eller!? Skall i allafall fika med Niklas och prata om säsongen som varit å så.. känns väl helt okej som lördagsaktivitet, hoppas att jag httar nån fin klänning också som jag kan ha på mig på Axels dop nästa söndag.. Sen kanske det blir middag och fest hemma hos Laura ikväll.. dock är jag inte alls sugen just nu men vi får väl se hur det känns lite senare, kanske blir toksugen frammåt kvällen.. men annars stannar jag nog hemma och bara laddar inför bussresan imorgon!

Usch och fy vilket tråkigt väder det är i Sollentuna idag =( Jag vill ju ha vår oh typ 20 grader varmt men icke.. när vi vann SM-guld förra året var det ju typ sommar och vi gick omkring i tights och t-shirt, det kommer nog inte årets guldlag få uppleva... Men jag lyssnar på Gyllene Tider för att få lite sommarkänsla... ingen sommar på västkusten utan gyllene tider!

A dream of you and me together

Igår var ingen vanlig dag!

Igår var en mycket bra dag som inledes med att mina fantastiska roomie kom in med tårta på morgonen och sjöng så fint! Mycket härligt att få äta tårta till frukost när man fyller år.. lite paketöppnande blev det också hinnan det var dax att åka in till Sollentuna C där jag skulle träffa Emily. Hon hade bara sagt att jag skulle dyka upp där kvart över elva och sen skulle vi åka iväg in mot stan.. spännande, spännande var det! När vi kom in till centralen stod Sara där med en fin blomma, hon skulle tydligen också vara med "överraskningesdagen" =) Sen åkte vi ut till Djurgården och det visade sig att vi skulle gå på Aquaria, ett akvarium som ligger precis vid vattnet... mycket fina (och fula, haha) fiskar såg vi innan det var dax för lunch och fika. Vi satt över vattnet i deras inglasade resturang och njöt av solen och insåg hur vilken vacker stad vi bor i! Vi satt där en bra stund och pratade om allt mellan himmel och jord, men ganska mycket fokus lades på volleybollen, denna och nästa säsong- å jag tror på ett toppenår nästa år =) Frammåt tretien så drog vi oss vidare, vi åkte båt från Djurgården in till slussen, det är inte alla städer som man kan åka båt på sitt vanliga busskort inte- underbart! Sen drev vi runt i stan lite innan jag och Emily åkte hem till Sollentuna. Åkte förbu hallen för att hämta nycklar å vem träffade vi inte då, jo ELIN- the one and only! Måste säga att det är en grymt bra person som hjälper till överallt, hoppas på att få lira med henne även nästa år! Medan herrarna tränade gav vi oss upp till Em och Sebbes lägenhet och den har blivit så fin, kommer bli bra med förfest där innan klubbfesten!

Annars så är det ju inte särskilt muntert för tillfället- vi åkte ur semifinalserien i tisdags så nu är säsongen över för del.. och igår var det Engelholms tur att åka ur, inte alls skoj det här =( Men livet går ju vidare som sagt och elitserien slutade helt enkelt inte som det var tänkt, men men.. kan ju inte bli fullträff varje år!
Det bästa med allt elände är att vi får leva vidare i slutspelet genom herrarna om spelar sin trejde final i Falkenberg på söndag. Vi är några ur laget som ska med bussen klockan 07.00 på söndagmorgon för att stötta våra herrar! KOmmer bli en grym resa med mycket skoj på vägen, och tyvärr lite plugg... Sen när vi väl kommer ner till västkusten så blir det lunch med mamma, mycket mysigt! Sen har man ju ännu en höjdpunkt att se fram emot- hela Engelholm kommer till Falkenberg vilket betyder att jag får träffa LENA <3 Vilket kramkalas det kommer att bli!

Annars har man äldigt mycket fritid nu när säsongen är över, men men... den skall förvaltas på bästa sätt! Nästa vecka börjar jag med VFU två dagar, ganska lagom start :P Sen åker jag och Emily hem till Harplinge och myser hela helgen, ska rida på stranden och festa tillsammans med Siri och hennes kompisar- toppenhelg kommer det bli!

Nä, om man skulle äta en brunch nu, börjar faktiskt bli lite hungrig
!

Underbara Harplinge!

image83 

Sometimes, the words we speak are not the words we want to say


Lucky- min första stora kärlek!

Minnen är något som vi alltid har med oss.. ibland kan det var smärtsamt att minnas och ibland kan det vara helt underbart.. jag vet inte riktigt hur jag kände när jag fick ett mail av Jeanette, ägare till min första riktigt stora kärlek. Att få läsa om hur härligt dom har det, att hon hoppas på många roliga år tillsammans osv gav mig en känsla av smärta. Jag vet att det är egoistiskt, jag vet att hn har det så bra i sitt nya hem men det är svårt... svårt att acceptera att han aldrig mera kommer vara min på samma sätt som förr- usch vad jag saknar dig Lucky Express!
Detta hittade jag i ett gammalt inlägg som skrevs för över 1½ år sedan, men känslorna är de samma nu som då! 

Det var snart sex år sedan jag förälskade mig i den lilla underbara fullblodshästen Lucky Express, sedan dess har det varit sex år fyllda med blod, svett och tårar.
Jag insåg redan första gången jag såg dig att det skulle ta lååång tid att vinna ditt hjärta, om det nu ens var möjligt. Du var dig själv, en väldigt egensinnig fullblodsvalack som var full av energi, du var ju bara 4½ år gammal då du kom till oss..

Vår start var inte den bästa tänksamma då du var helvild så fort man red ut, ryggade genom hela ridhuset så fort du fick se en bom och flög i luften för minsta lilla ljud.. Det krävdes så mycket tålamod, trodde inte jag hade det men det motbevisades så småningom. Nu, sex år senare kan vem som helst rida ut på dig, hoppa dig och man kan faktiskt stänga ridhusdörren utan att dy flyger i luften, haha..

Det skulle ta flera timmar att skriva upp allt vi har gjort tillsammans men skall lista upp de som starkast sitter kvar:

* Första dressyrlektionen då du flög i luften när dörren stängdes
* Då vi tävlade på Plönninge och red "ärevarv"
* Första dressyrtävlingen, ett år efter du tagits från galoppbanan
* Våra uteritter med bocksprång i full galopp
* Då vi hoppade kombination 110 i paddocken
* Mysturerna i skogen med snälla Farbror Elon
* Barbackaturen under julhelgen på Wastad
* Sommrarna på Wastad

Idag var det kanske sista gången jag red Lucky, han var lika busig som vanlig inne i boxen, men vi vet var vi har varandra å det räcker att ge dig "onda ögat" så förstår du vinken.. Det var en härlig sista ridtur idag, hade nästan glömt bort hur underbar du var att rida <3

Jag hoppas jag får se dig igen, bara ge dig en klapp på halsen och känna den varma luften från dina näsborrar i mitt ansikte.. Jag känner hur tårarna bränner i ögonen så jag får avsluta nu... Vi ses igen min älskade vän!

Jag kommer aldrig att glömma dig Lucky Express- Jag älskar dig!

Nu vet jag att jag kommer få återse min vän, i sommar skall jag äntlgen få se dig igen... känns nästan overkligt, nu 8 år senare är det jag som kommer till dig och inte tvärtom, men jag tror känslan kommer att vara den samma- full av kärlek!

image82

Running down into the spring that's coming

Mhm, matchen i söndags gick inte riktigt enligt planerna om man säger så.. jag har börjat fundra om vi verkligen var där över huvudtaget, det kändes inte så! Dock var det en grym uppvärmning som inleddes med att herrarna tog sig till final- GRATTIS! Sen började allt så sjukt bra men slutade i fullständig katastrof!!!! Men imorgon är det match igen så det är ju bara att bryta ihop och komma igen. brutit ihop har jag redan gjort och kommit igen, ja det har jag också gjort, så nu är jag sjuuuukt tagad igen!!
Tyvärr torskade ju våra vänner i Engelholm också, mycket tråkigt! Jag och Marta har ju en plan och den vill vi hemskt gärna ska gå vägen, det gör den nog, vi har bara lite längre väg att vandra!

Igår var jag i skolan heeela dagen men det kändes inte ens jobbigt- bara roligt =) Det är så skönt att man har så härliga klasskamrater som ger så kloka råd, känns bra det här. Sen började vi vårt sista moment på den här inriktningen också, nu inser man hur mycket man har att göra de här två månaderna som är kvar på inriktningen- ojojoj! Kommer vara mycket VFU så blir många roliga dagar med mina härliga små elever, och nu kommer våren och alla barn (och lärare) är så mycket gladare på vårknaten! Men jag längtar nått så sjukt mycket til sommarlovet, då ska jag göra en massa skoj!

Idag är jag ledig vilket kom mycket lägligt! Har både hunnit läsa den litteratur som vi ska ha läst till seminariet imorgon, tvättat massa tränings- och matchkläder och det viktigaste av allt: jag har hunnit att baka en kladdkaka- mums! Var bara med lite sovmorgon idag också för jag pratade med Lena igår och vi hade en del att ta igen så pratade över 2h och klockan var ganska mycket innan jag somnade... men oj vad tycker om den tjejen alltså!
Gillar verkligen att vara ledig när solen skiner, jag har gått omkrng här hemma i kjol hela dagen och mara njutit av den soliga våren som äntligen verkar vara här! 

Ikväll är det tidig träning, också mycket bra! Tyvärr får ju herrarna vår tidiga träning på torsdag men det är det värt! På tal om herrarna så måste jag säga att dom var ett bra stöd i söndags... väldigt många av dom hade pallrat sig till Vallentuna för att hejja. Lite dumt att vi spelade så dåligt men dom har ju sett oss både på våra bra och dåliga dagar så det var bra att prata med dom efter matchen! Dom vet ju hur det kan kännas....

Nä, nu är det dax att äta kladdkaka och läsa min toppen-bok: En flicka som kallas Alice: LÄS DEN!



Sitting here alone with my memories...