Besök hos fysion

Idag efter tr'ningen åkte jag och Micsha iväg till vår fysio för en osteopatbehandling. I Frankrike pratar alla om osteopater och det känns som att var och varannan människa går till en med jämna mellanrum. Jag hade inte riktigt hört talas om det innan jag kom hit men upplevelsen och beskrivningen jag har fått är att de jobbar med hela kroppen - allt ifrån skelett till inre organ och där i mellan även muskler, leder etc. Vår fysio är sjukgymnast i grunden och har sedan specialiserat sig mot idrottare och sedan med erfarnhet och vidareutbildning även tagit in delar av osteopati i sin behandling. Där har vi en kort förklaring av vad som väntade oss!
 
Jag var först ut och ville kolla båda mina fotleder och i vanlig ordning även min rygg. I början av säsongen här så fick jag en skada då min vänstra fotled låste sig och jag fick känningar av detta igår så därför ville jag kolla upp det. Han knäckte fotlederna, tårna, kollade rörligheten i fotlederna och tyvärr blev diagnosen att mina fotleder är så förstörda av tidigare skador + belastning att han vill att jag nu tränar och spelar med fotledsskydd på båda fötterna. Han beskrev det som att om jag är ofokuserad och trött i musklerna så riskerar jag att skada fotlederna och att även få frakturer på de mindre benen i foten så jag skall fundera kring detta och även sno en av våra balanskuddar så jag kan träna upp småmusklerna runt fotlederna ännu mer.
Ryggen är ju ett vanligt problem hos mig och jag är ofta sne i bäckenet, så även idag. Men dock i motsatt riktning jämfört med förra veckan. Så det blev en del justerande från bäckenet och upp i nacken och nu känner jag mig som en ny människa med en lycklig kropp :)
 
Nästa onsdag, samma tid är vi inbokade för nästa möte och får jag problem med fotlederna innan dess var det bara att ringa och komma förbi för en check-up, man kan ju inte annat än älska vår fysio! Jag fick även ett stort fett OK för mina löpatrskor så nu ska jag ut och promenera och springa i mina nya, fina ROSA skor - lyckligaste tjejen i stan just nu!!
 


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback