Besök hos specialistfysion

Idag var det dags för besök hos en annan fysio som skulle vara mer specialiserad osteopat. Vår fysio är utbildad sjukgymnast med diverse specialiseringar inom idrott men har precis börjat sin utbildning som osteopat och har bara läst 1 av 3 år så därför, när det är något han inte behärskar ännu så skickar han oss vidare vilket känns väldigt bra!

Anledningen till mitt besök var att jag i 3-4 veckors tid har haft problem med magmusklerna på vänster sida. Det kommer och går, är som värst när jag är trött i ryggen och det var länge sedan jag blev justerad. Vissa dagar går det fantastiskt bra att träna medan andra dagar känns det som någon kör runt en kniv i magen och får en att bara vilja kräkas.

Det första osteon gjorde idag när jag kom var att titta på mig stående och redan där kunde han konstatera att hela jag var sned, bäckenet roterat och totalt blockerat/låst. Han började med att känna igenom magen, massera där det gjorde ont och sedan justerade/knäckte han bäckenet ordentligt på flera ställen. Även nacken och ryggen fick bli justerade då även de var påverkade. Sedan stretchade och masserade han och avslutade med att tejpa muskeln. På grund av allt detta så har en muskel i magen fått arbeta jättehårt och dessutom i fel läge vilket gjort den överbelastad och spänd som en gitarrsträng. Lösningen på detta är speciell stretching med hjälp av fysion och kinesio tejp som skall hjälpa muskeln att slappna av (ska skriva mer om den här tejpen i ett annat inlägg). Jag hoppas detta går över snart då det är otroligt jobbigt att ha ont och vara så försvagad som jag är pga detta - mycket irriterande!! 

IMG_2241


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback